Greenpeace stapt naar rechter! Wil miljardensteun voor KLM laten intrekken

Greenpeace stapt naar rechter! Wil miljardensteun voor KLM laten intrekken

Greenpeace activist Bron: Shutterstock: Door CapturePB

Ook dezer dagen zitten lieden van de Groene Khmer niet stil, de milieuorganisatie Greenpeace meldt dat ze naar de rechter stapt om de miljardensteun van het kabinet voor KLM te laten intrekken. Volgens Greenpeace zijn er te weinig klimaateisen gesteld aan het steunpakket wat KLM ontvangt.

Volgens Greenpeace heeft KLM het noodsteunpakket zonder serieuze klimaatvoorwaarden ontvangen. En dit is nu juist wat wrikt volgens Greenpeace. Ook tijdens de coronacrisis zou het klimaat de prioriteit moeten krijgen.

De milieuorganisatie vindt dat aan de financiële noodhulp niet genoeg voorwaarden zijn gesteld om klimaatverandering tegen te gaan. „Deze staatssteun stort ons dieper in de klimaatcrisis en dat is in strijd met de zorgplicht die de Nederlandse overheid heeft voor haar burgers”

Via de rechter probeert Greenpeace een ander steunpakket te eisen. Eentje die wel strikte klimaatvoorwaarden heeft opgenomen. Volgens de groene rebellen moet ook KLM jaarlijks haar CO2 uitstoot minderen, en dat gebeurt nu niet volgens Greenpeace.

Greenpeace zelf is er van overtuigd dat ze een goede kans maakt om de rechtszaak te winnen. Bij winst - en dus het mogelijk schrappen van het steunpakket - zou KLM zo maar een gigantische economische domper tegemoet gaan.

„We geven onszelf natuurlijk wel een kans, anders zouden we dit niet doen”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties