Ondanks oproep Rutte om vooral thuis te blijven, krijgen thuisblijvers met coronaklachten vaak niet eens uitbetaald!

Premier Mark Rutte riep gisteren het volk op om te blijven thuiswerken en als je toch naar kantoor gaat en klachten hebt, dan moet je twee weken in ‘zelf-quarantaine’. In de praktijk pakt dat soms heel anders uit, zo worden mensen die corona-achtige klachten hebben en noodgedwongen thuiszitten niet meer uitbetaald door hun werkgever.

Het testen op het coronavirus was al een hekel dingetje. Heel veel GGD’s kunnen de werkdruk namelijk niet meer aan. Het gevolg daarvan is dat mensen met corona-achtige klachten soms wel tot een week moeten wachten om getest te kunnen worden. En als je eenmaal bent getest, dan is het nog te hopen dat de uitslag van de coronatest niet kwijtraakt.

RTL Nieuws slaat bij monde van vakbond FNV alarm over de situatie waarbij werknemers die noodgedwongen in thuisquarantaine zitten opeens niet meer krijgen uitbetaald door hun werkgever. “Feitelijk wordt de wet hier gewoon overtreden en dat vind ik heel zorgelijk”, zegt Kitty Jong van vakbond FNV.

Uit onderzoek van de commerciële nieuwszender blijkt dat niet iedereen krijgt doorbetaald wanneer diegene noodgedwongen thuiszit met klachten. Inmiddels zijn we zelfs zover dat de eerste rechtszaken tegen werkgevers al worden gevoerd. Rechtsbijstandsverzekeraars en vakbonden geven aan dat ze dagelijks vragen en klachten krijgen over het verplicht opnemen van vakantiedagen en zelfs het korten op het loonstrookje.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. M. Brandenburg

  Niet meer dan logisch, door betaald krijg je bij ziekte, een besmetting is geen ziekte. Men kan wel blijven zieekn, maar 98% van de besmettingen heeft geen klachten en kan gewoon doorwerken en leven, de werkgever of de belastigbetaler hoeft daar niet voor op te draaien, indien onze linkse vrienden in de politiek en hun aanhangers vinden dat deze mensen door betaald moeten worden, dan staat het hen volledig vrij dit uit eigen zak te doen.

 2. Willem Bever

  Helemaal mee eens Brandenburg maar de richtlijn vd overheid middels de noodverordening is dat je moet thuisblijven ook bij een vermoeden van BESMETTING….papegaai flutte blijft daar in volharden

  Dus je hebt griep/corona klachten en je besluit toch maar als brave werknemer aan het werk te gaan dan loop je het risico door een overijverige boa een prent te krijgen…op straat of wanneer iemand de fucking kliklijn belt op je werk
  390=adm+strafblad

  Om dit te vermijden thuisblijven en dan dus geen inkomen ???

  Tis een beetje door de hond of de kat gebeten te worden

  Het klopt dus niet!

 3. Morgan4321

  Dus je verbergt je klachten en gaat gewoon werken.

 4. Banne de Booyer

  Vergeet er niet bij te zetten dat er heel veel misbruik van deze maatregel wordt gemaakt. De braafheid die rtl uitstraalt in het beleid is ook een hardnekkig sprookje waar ze zelf het hardst in geloven. Brave vadertjes die braaf opzitten en pootjes geven naar alles wat enigzins ontzag inboezemt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.