Prinsjesdagstukken zijn bekend: kabinet verwacht stijging van koopkracht en werkloosheid

Het kabinet verwacht voor volgend jaar een economische groei van 3,5 procent. De werkloosheid zal wel verder oplopen, maar de koopkracht stijgt waarschijnlijk met 0,8 procent. Nou, joepie, is dat even goed nieuws! Als je straks nog een baan hebt, tenminste.
De percentages van de Prinsjesdagstukken zouden nog enigszins kunnen afwijken op de dag zelf, maar zijn niet sowieso niet echt om over naar huis te schrijven. Mensen die hun baan weten te behouden gaan er iets op vooruit. Maar mensen die werkloos raken en niet snel genoeg wat anders kunnen vinden, die konden het wel eens heel moeilijk gaan krijgen.

De werkloosheid stijgt door naar 5,9 procent, wat neerkomt op ongeveer 550.000 mensen. Het probleem is alleen dat veel van deze mensen nu nóg meer moeite zullen gaan hebben met het vinden van een baan. Want veel toegankelijke baantjes, die eerder volop aanwezig waren, zijn dat straks wellicht niet meer. Denk aan baantjes in de schoonmaak of de horeca, bijvoorbeeld. Daar komt niet zomaar een alternatief voor.

Oudere mensen zullen het ook nog moeilijker krijgen. Zij hadden al meer moeite op de arbeidsmarkt en zijn nu ook nog eens een risicogroep voor corona. Dat maakt ze voor een werkgever niet aantrekkelijker, of het nou terecht is of niet.

En het kabinet lijkt dit op te willen gaan lossen door allerlei ‘duurzame’ initiatieven te subsidiëren. Alsof al die mensen zitten te wachten op een omscholingstraject tot zonnepaneel-installateur!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Blondie

  Waarom stopt deze Rutte, niet met al die leugens.

  Ik durf te stellen, dat 75 % van de Nederlanders er NIET op vooruit gaat in 2021.

  En de werkloosheid stijgt, naar minstens 750.000 personen.

  1. Cootje

   +++++++++

  2. .nexit2021

   stijging van de koopkracht ?????
   🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

  3. hans-e-pans

   Dan moet die resterende 25% van de Nederlanders er toch fors op vooruit gaan, zodat de koopkracht er voor Nederland op vooruitgaat.

   Maar zoals we weten vertelt Mark R. vrijwel nooit de waarheid dus dat zal nu ook wel niet zo zijn.

 2. Cootje

  De oude kliek oplichters komen gewoon weer met een romantische begroting voorafgaande op een verkiezingsjaar . 3,5 groei in 2021 , met een tweede Corona golf bij ons en onze buren , een keiharde brexit , en Erdogan die turkey economischs steeds verder ziet afglijden , blijft keurig gastheer spelen voor 4 miljoen vluchtelingen. Het is een echte feest begroting maar 7/8% werkeloosheid volgend jaar is normaal , zuid Europa gaat het begeven in 2021 en de financiële markten staan onderhoogspanning in 2021 , KLM wordt in Frankrijk aan de kant gezet en het feestje is begonnen , gelukkig wel allemaal zichtbaar voor maart weten de mensen die in hun portemonnee geraakt zijn dat ze rechts moeten stemmen , of op het dievengilde

 3. NO8D0

  3.5% stijging..
  Grappig cijfer met een geschatte werkeloosheid van 550.000 mensen.
  De staatsschuld loopt behoorlijk op ,de werkeloosheid weten we nog niet.
  Vooral de gepensioneerden zullen wederom in moeten leveren.
  En door de hoge werkeloosheid ,we weten die cijfers nog echt niet ,meer uitkeringen en tja dat geld komt niet uit de lucht vallen.
  Ook zal er, zoals in iedere crisis, minder worden uitgegeven aan luxe producten dus minder winstbelastingen minder BTW assurantie belastingen etc.
  Deze cijfers neem ik iig met een vrachtwagen met zout.

  1. NO8D0

   Grove berekening voor 300000 uitkeringen a 30000 gemiddeld volgend jaar 90 miljard extra aan uitkeringen…
   Bijstand zit daar nog niet bij

   1. NO8D0

    En dan met droge ogen beweren een vooruitgang van 3.5%…hahahaha

  2. .nexit2021

   quote Vooral de gepensioneerden zullen wederom in moeten leveren. end

   tja , de rekenregels van jette klijnsma maken meer kapot dan je lief is

   1. Combats le pelicule

    Dit Kabinet houdt bejaarden in leven die eigenlijk al dood hadden moeten zijn. Weet je waarom: die stemmen allemaal op de kartelpartijen.

 4. O.k.

  KLM directie en ministers zullen er idd weer op vooruit gaan dat wil ik nog geloven.
  Al de rest ziet de belasting alleen stijgen.

 5. Heras

  Weer een paar leugens. Allemaal praatjes voor de verkiezingen. Ik kan die rutte niet meer zien. Ik kots op dit soort mensen.

  Feit is dat 280.000 mensen failliet zijn. Men verwacht 1 miljoen werkelozen . Minder koopkracht voor nederlanders; italie ,spanje en frankrijk lachen zich rot.
  Prijzen van alle vaste lasten stijgen.
  Nu komen ze al met een l* smoes:” nu investeren, krijgen we het gauw weer goed”.
  Leugenaars, het ergste moet nog komen.

 6. Cootje

  Lekker hoor oplopende Corona gevallen Spanje Frankrijk Griekenland . 3.5 % groei behalve bij de reis organisaties , goede vooruitzichten voor de Nederlandse en aankomende toeristen en alle daar mee te maken hebben . Hotels vragen overheidssteun aan en anders overleeft 80% het er niet van in Nederland / zelfde in onze buurstaten / . Van af nu gaan we in een stroomversnelling faillissementen en ontslag aanvragen einde van het jaar 7/8% werkeloosheid gaat 5/6 jaar duren en zuid Europa gaat failliet

  1. M. Brandenburg

   Gelukking ook in die landen al weken geen oplopende dodenaantallen en ziekenhuis opnamens, wat enkel maar meer en meer onderstreept, coronaregistraties van besmettingen zegt niets over de situatie. De mortaliteitscijfers knalt overal omlaag en gaat keihard richting griepcijfer.

   Vorige maand wed het mortaliteitscijfer al naar 0,6% verlaagd door het WHO, en dat is in de afgelopen maand alleen maar harder gedaald. De behandelbare ziekte Tuberculose is vele malen dodelijker en behandelbaar, maar geen hond maakt izch daar druk om, jaarlijks 1.5 miljoen doden wereldwijd, in het tempo dat het aantal slachtoffers momenteel afzwakt, gaan we met Corona geen miljoen halen, en dat richt zich enkel maar op de vooraf al doodzieken.

   Niets wijst op een tweede golf en niets wijst erop dat de muilkorven en debiele afstand hadden tot elkaar he3lpt, immers het aantal geregistreerde besmettingen blijft maar oplopen, en dat gebeurde nadat we die onzin invoerden. We hebben de curve dan ook aantoonbaar niet afgevlakt, maar we hebben de piek gezien, en dat wordt ondersteund omdat de grafieken van het verloop van het virus in elk land exact hetzelfde is, en er geen verschil is tussen landen zonder maatregelen, beperkte maatregelen of met idioten aan het bewind die hun burgers economisch de afgrond in hebben geduwd. DATA is a bitch.

   1. .nexit2021

    ach , 450.000 malaria doden per jaar speelt ook geen rol
    750.000 influenza doden per jaar speelt ook geen rol.

    corona is een hoax net zoals de Mexicaanse griep.
    hoeveel vaccins zijn destijds vernietigd ?
    Toch gewoon weer in het valletje trappen
    h**ps://nos.nl/artikel/276899-20-miljoen-griepvaccins-vernietigd.html#:~:text=Het%20ministerie%20van%20Volksgezondheid%20heeft,miljoen%20vaccins%2C%20twee%20per%20persoon.

    1. combat le pelicules

     Corona is een hoax die door deze extreemlinkse regering is verzonnen om het volk er op een dictatoriale manier onder te krijgen.

     Alleen gerichte moordaanslagen op leden van dit Kabinet kan dit doorbreken.

     1. combat le pellicule

      Combat le pelicules !!

     2. Factor

      wesley benley nickzuiger

   2. combat le pelicules

    Sinds Corona sterven er minder mensen aan wintergriepjes.

    1. Jack Flash

     Het griepseizoen breekt in het najaar weer aan zoals gewoonlijk.
     Het zal als levensbedreigend Corona weggezet worden of iets dergelijks.
     Dit gezeik houdt niet op.

     1. Combats le pelicule

      Corona is een hoax, verzonnen door van Dissel en Maurice de Hond.

     2. EvertB

      Het virus wordt op ons losgelaten als wij te veel weerstand tegen de alles onderdrukkende maatregelen gaan geven. Rockefellers document is dit twee keer genoemd als uiterste middel om grip te krijgen op de bevolking. Blijven we niet opgeven is het klaar, bill gats wens om 7 miljard mensen te ruimen treed dan in werking, de uitverkorenen met een vaccin blijven over, moderne ark van noach, wil je de WHO lezing hebben met uitleg , lange film en de links er bij , orginele WHO site publiekelijk toegankelijk voor iedereen , niemand zoekt , Sigrid Kaag is volledig op de hoogte en genoemd als invloedrijk contact in Europa om het mondiale plan uit te rollen.

 7. SubTec

  Het voor Nederland meest schadelijke en corrupte kabinet ooit liegt weer alles bij elkaar.
  Natuurlijk Rutte, al die miljarden verspild aan Zuid Europa komen zeker ook weer terug.. met wel 150% winst!

 8. Factor

  Kabinet verwacht stijging van koopkracht en dat is natuurlijk volstrekte onzin.

  1. combat le pellicule

   LugarJehovah!

 9. Bes Tolen

  Man met heel zware postdoctorale opleiding net als een aantal collega’s, werkte bij de rijks(r)overheid. Wat altijd was, bevordering in twee hogere salarisschalen. Dat werd zo maar even afgeschaft midden tachtiger jaren. Het nadeel zou nu zijn geweest € 1700 op maandbasis. Er was vanaf toen jaren lang geen prijscompensatie. Het Rijk begon toen ook al het pensioen af te breken. Nu is de situatie zo dat er elk jaar koopkrachtvermindering is voor de gepensioneerden. Dan is na stel zestien tot achttien jaar het pensioen de helft minder waard. Grote leugens doen het alleen maar goed en één heet ”Nederland heeft de beste pensioenen van de wereld”. En dit is geen leugen: bij het Rijk maken ze het de (hoogste) deskundigheid het vaak onmogelijk naar behoren te werken. Nederland steeds achterlijker en dommer.
  Er zijn categorieën werknemers, die meer dan dertig jaar geleden meer koopkracht hadden dan nu. Er zijn er vast meer dan we zo weten en dat zijn vast geen asielzoekersadvocaten met hun forse uurtarieven.

 10. yellow thread street

  Het wordt tijd dat Rutte opgepakt wordt en voor de rest van zijn leven achter slot en grendel gaat.
  Hoe durf je te zeggen dat we er volgend jaar in koopkracht op vooruit gaan.
  Iemand die ontslagen wordt zal in de ww of bijstand terecht komen en er minimaal bruto 20% op achteruit gaan.
  Vele bedrijven zullen nog over de kop gaan.
  En daarnaast worden de afdrachten aan Brussel flink opgeschroefd.
  Belastingen nemen toe, we worden leeg gezogen.
  We zitten in de tang, zo snel als mogelijk moeten we uit de EU.

 11. andergeluid

  Ze moeten Rutte maar omscholen als zonnepaneel-installateur! want hij kan het dak op
  deze man is incompetent als Premier een notoire leugenaar.
  We worden elk jaar bedondert met de cijfers er klopt elk jaar geen ruk van ze liegen ons voor.
  en hebben bewust deze hype veroorzaakt AGENDA 2030 moet maar door onze strot gedrukt worden de corona leugen moet in stand gehouden worden om China 2.0 te gaan worden.
  Ga eens lezen over de nieuwe wereld orde en de Bis Bank international settlement
  dat hele systeem is rot wij werkslaven moeten geld op brengen voor de elite en de heel hoog geplaatste bobo’s.
  Dit moet anders dit moet eerlijker

 12. hollandia

  alle prijsstygingen al gezien bij lidl, jumbo, ah ze maken gewoon gebruik van coronacrises

 13. andergeluid

  Weer een Ambt misdrijf voortijdig lekken is toch strafbaar waarom word dit niet uitgezocht en waarom word die gene niet vervolgd ????
  dus een Ambt misdrijf mag wel dan ?????
  Ze komen ook overal mee weg maar als je minder minder roept word het vuur al 6 jaar aan je schenen gelegd zoals bij Wilders

 14. M.Dikker

  Het wordt tijd voor een zakenkabinet! Verder zeg ik maar niets meer…

 15. Eppo123

  Een koopkracht stijging? Eerst zien dan geloven. De ziektenkosten stijgen, zo ook verzekeringen, gas/water/licht, horeca, WOZ waarde en dus je forfait, gemeentebelasting etc. Daarnaast wordt het arbeidsforfait (zie je belastingopgave) elk jaar verder uitgekleed. Brandstofkosten zijn voor mij niet zo relevant, dus die laat ik maar achterwege. Daar tegenover staat een salaris verhoging van een paar tientjes per maand. En laten we niet vergeten dat er in ons land steeds meer mensen bijkomen, die economisch gezien weinig of niets bijdragen, plus er is nog een toename van (economisch zelfstandige) mensen die ons land verlaten. En er gaat steeds meer van ons verdiend geld naar Brussel. Kortom een koopkracht stijging, ik betwijfel het.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.