Reissector komt in opstand! Starten petitie: ‘adviezen deugen niet’

De reissector is ontevreden over het huidige stelsel van reisadviezen, er zou namelijk niks van kloppen; er is te veel onduidelijkheid en chaos. Daarom is de sector een petitie gestart. Ze willen dat Europese buurlanden de adviezen beter met elkaar afstemmen, dit om massale verwarring bij toeristen te voorkomen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zou geen rekening houden met toeristen en reisorganisaties aldus de sector. Er worden landen soms onterecht ‘op slot gezet’. Waar onze overheid soms een land op oranje zet doet een buurland van ons dat niet, dit zorgt natuurlijk voor flink wat verwarring.

„Met ongenuanceerde reisadviezen die afwijken van de ons omringende landen gaat de wereld op slot. De logica ontbreekt. Toenemend onbegrip zorgt voor erosie van het fenomeen. Vandaar het idee van een petitie die binnenkort in Den Haag zal worden aangeboden”

Initiatiefnemers hopen op deze manier ervoor te zorgen dat onze overheid in overleg gaat met andere landen. Om zo tot meer duidelijkheid te komen. Want uiteindelijk is de toerist – en de reisbranche – de dupe. Als er te veel onduidelijkheid is, dan besluiten toeristen uiteindelijk weg te blijven.

„De coronabesmettingen zijn in die toeristenoorden meestal stukken lager dan in Nederland. Door de brij aan reisadviezen is het vertrouwen van de consument sterk gedaald. Al die kleurtjes zijn soms niet meer te volgen en ze zijn ook niet in lijn met andere West-Europese landen. Nederlandse vakantiegangers moeten dan halsoverkop vertrekken of hun zuurverdiende vakantie wordt geschrapt, terwijl bijvoorbeeld Duitsers, Britten en Belgen mogen blijven. Dat is niet uit te leggen en leidt tot extra schade en ongemak”

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Blondie

  Heel Nederland moet deze leugenclub afwijzen.

  Te pas en te onpas, volgt er een Linkse kreet die kant nog wal raakt.

  Giga veel testen die positief zijn, OP WAT. ?
  Bijna niemand ligt in het ziekenhuis, zonder onderliggende klachten.
  En bijna geen personen zijn overleden, zonder onderliggende klachten.

  Wie houdt wie voor de gek.?

 2. Cootje

  Alles is kapot of moet kapot , de filosofie van mevr Kaag en haar elite volgers willen een Europese macht . En daar voor moet Europees eerst alles kapot wil er verandering komen . Maar het is ook een uitstekende basis voor Wilders en Baudet. Die hoeven in maart alleen maar te zeggen tegen de werkeloze berooide Nederlander dat al hun geld in zuid Europa zit die ook met een werkeloosheid zitten van 30/40% en die kopen ook onze tulpjes niet , maar weten zich gesteund tot 2058 door Nederland en wie tegen die tijd nog leeft die tegen die tijd wel zorgt, de Nederlandse pensioen zijn tegen die tijd geannexeerd

 3. Morgan4321

  Dan wordt terugreizen nog een hele puzzel zodat je uiteindelijk via een groen of geel land Nederland binnen komt zonder onderweg in uarantaine te moeten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.