RIVM: veel meer positieve coronatests, maar ziekenhuisopnamen en sterfgevallen dalen juist

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen is de afgelopen week behoorlijk gestegen. Afgelopen week zijn er 5.427 besmettingen vastgesteld, tegenover 3.597 in de week ervoor. Opvallend is dat ziekenhuisopnamen en overlijdensgevallen nog altijd laag blijven, en zelfs daalden.
Er is afgelopen week ruim 180.000 keer getest. Dat is fors hoger dan een paar weken terug, en het hoge aantal besmettingen valt ook relatief hoger uit.

Maar al met al lijken we het virus dus nog steeds redelijk onder controle te hebben. De kwetsbare groepen komen veel minder in aanraking met besmette mensen dan toen in de periode van maart en april. Wat natuurlijk niet betekent dat álle risicogroepen overal even goed beschermd worden. Dat gaat hier en daar echt nog wel eens mis.

Maar als we de balans zouden opmaken van hoe we er nu voor staan, dan gaat het over de gehele linie eigenlijk best heel goed! Nu er ook vaker getest zal gaan worden bij verzorgingstehuizen, draagt dat alleen maar bij aan het verminderen van het risico op besmetting bij die doelgroepen. De ziekenhuizen zijn ook beter geworden in het behandelen van Covid-19 en de meeste positief geteste mensen hebben er toch nauwelijks last van.

Als we dat op deze manier kunnen blijven volhouden dan zeggen die besmettingscijfers vrij weinig meer. Tijdens de eerste coronagolf was dat nog relevant, omdat je wist dat er hoge cijfers van ziekenhuisopnamen en sterfgevallen zouden volgen. Dat lijkt nu dus voorbij. En dat is een prima argument om eens te kijken naar het verder versoepelen van de regels!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Adriaen van Bergen

  Net alsof die testen wat zeggen.
  De uitvinder van deze test heeft zelf gezegd dat deze test niet geschikt is voor zijn doel, het aantreffen van het coronavirus.
  Er zijn enorm veel false positives, dus positieve testresultaten die bij nadere beschouwing toch negatief zijn.
  We wachten maar op de derde golf, die, je verwacht het niet, gelijk komt met de nieuwe griepgolf, startende half november of daar omtrent.

 2. ikweetwatikwil

  Is er al een 2de golf geweest dan Adriaen? Die heb ik dan gemist.

 3. Kretoloog

  Begin juli schreef ik al dat het niet gaat om aantallen besmettingen. Maar om de ziekenhuis en IC-opnamen, als je wilt vaststellen of Corona weer oplaait. (Niet dus). Toch leuk dat bij Wout na 2 maanden dit besef ook is doorgedrongen…

  1. Jack Flash

   Ja, het plan 2030 heeft nog veel obstakels te overwinnen.
   Valt niet mee, zullen we maar zeggen.
   Alleen realisten weten waar dit over gaat.
   Stem PVV/FVD.

 4. Factor

  Bettine van Steenis, huisarts de Enschede: “Een positieve test is nog geen besmetting”

 5. observer

  Zoals ik onlangs een viroloog met betrekking tot de PCR test hoorde opmerken: Het is alsof je met een grote magneet een Mercedes stuur uit de schroothoop vist, en dat er dan meteen gezegd wordt dat je een Mercedes rijdt en je daarmee jezelf en anderen kan doodrijden.

 6. .nexit2021

  hoeveel bewijs moet er nog getoond worden voordat rutte zijn dictaten intrekt en we terugkeren naar een normale samenleving !

 7. JochemX

  Mensen het is gelukkig echt voorbij. Als de veilige, wat heet, vaccins er eindelijk zijn, kunnen ze door de plee.

  1. Jack Flash

   Lijkt beetje op een herhaling van de Mexicaanse griep.
   Hoe lang is het geleden, 11 jaar of zo?
   Tweederde van de vaccins vernietigd als chemisch afval.

   1. SubTec

    Ik denk niet dat het “een beetje” een herhaling is maar gewoon precies hetzelfde. De Mexicaanse griep was niets anders dan de eerste test

 8. SubTec

  De gebruikte PCR test KAN ook helemaal geen besmettingen detecteren.
  De PCR testen detecteren alleen maar niet werkende deeltjes van het virus (RNA) en niet eens IN de cel maar buiten op een neusslijmvlies.
  Voor besmettingen heb je COMPLETE virussen IN de cel nodig
  M.a.w. Al deze “besmettingen” waarmee Rutte wanhopig de paniek in stand probeert te houden zijn helemaal geen besmettingen.
  Vandaar niet meer ziekenhuis opnames.
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=ktFDN5cBFgw&t=13m20s

  En dan komt er nog eens de 3% foutmarge van de test bovenop.
  Dit betekend dat als je 100.000 gegarandeerd Corona-vrije mensen test deze test nog steeds 3000(!) “besmettingen” zal aangeven. Deze false positives wordt door Rutte gebruikt om angst te zaaien.

  **Rute moet wegens landverraad voor een rechter en tot langdurige gevangenisstraf veroordeeld worden**

  1. .nexit2021

   quote **Rute moet wegens landverraad voor een rechter en tot langdurige gevangenisstraf veroordeeld worden** end

   nee hoor , gewoon verplicht in de mecatorbuurt wonen en werken zodat ie dagelijks de gevolgen van zijn beleid krijgt opgediend.

   1. combat le pelicules

    Eigenlijk is het beter als deze landverader na veroordeling door een Volkstribunaal middels ophanging wordt afgemaakt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.