Alsof er niets gebeurd is: Farid Azarkan wordt nieuwe lijsttrekker van Denk

Alsof er niets gebeurd is: Farid Azarkan wordt nieuwe lijsttrekker van Denk

Farid Azarkan tijdens in de Tweede Kamer, 10 juni 2020. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

In april ontstond er een machtsstrijd binnen de partij, die werd uitgevochten op het minst gunstige moment wat politieke schandalen betreft. Sterker nog, het Denk-drama was voor een tijdje zo'n beetje de enige afleiding voor al het corona-nieuws van toen. En ze gíngen me toch een portie tekeer! Ik had niet verwacht dat ze het weer bij zouden leggen, maar dat .

Azarkan, die destijds grotendeels buiten schot is gebleven, klimt nu op de troon. Partijvoorzitter Çelik beschrijft hem als volgt: "Hij is een scherp debater, een voorvechter voor gelijke kansen en een ervaren politicus die de waarden van Denk overtuigend uitdraagt." Maar 'overtuigend' is niet helemaal de juiste term denk ik:

Azarkan zelf zegt zeer gemotiveerd te zijn om samen met de andere leden te bouwen aan "de nieuwe fase van onze beweging". Hij wil voorkomen "dat de coronacrisis leidt tot nog meer ongelijkheid, discriminatie en armoede". Hij kondigt ook aan dat hij zal strijden tegen "extreemrechtse polarisatie".

Hij wil van Denk een soort Black Lives Matter-kloon maken, zo lijkt het wel. Met dezelfde marxistische trekjes, diezelfde drang naar slachtofferschap en ook diezelfde focus op 'extreemrechtse polarisatie'. Eigenlijk verandert er bij Denk dus helemaal niet zo veel, maar steken ze het gewoon in een nieuw jasje. Lekker meeliften op de BLM-gekte!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties