Thierry Baudet durft het te zeggen: ‘Corona is geen crisis (meer)!’

Toen de problemen met het nieuwe Chinese coronavirus net begonnen wisten we eigenlijk niet wat er op ons af zou komen. Sommige beelden uit China wezen erop dat het sterftecijfer weleens rond de 3% kon liggen, dat het buitengewoon besmettelijk was,  én dat iedereen — van jong tot oud — eraan onderdoor kon gaan. Het was, heel eerlijk gezegd, een nachtmerrie. Iets dat we tot voor kort alleen in films hadden gezien.

Tegenwoordig weten we dat het gelukkig allemaal toch minder erg is dan gevreesd.

Maar er is iets geks aan de hand. Ondanks dat het allemaal mee lijkt te vallen in vergelijking met onze initiële angsten is het overheidsbeleid niet aangepast. Sterker nog, het heeft er alle schijn van dat het kabinet van zins is om zo mogelijk nóg strenger en fanatieker te worden.

Dit zien we allemaal. Maar er is in Den Haag maar één partij met de moed dat hardop te zeggen — want ja, als je dat doet word je meteen keihard aangevallen door de linkse media die alleen maar meer, meer, meer maatregelen willen. Ik heb het natuurlijk over Forum voor Democratie, en dan met name diens leider Thierry Baudet.

Zoals ik vanmorgen al schreef ligt Baudet vandaag weer eens onder vuur. Hij zei gisteren tijdens het FVD Journaal namelijk dat de doventolk eerst en vooral bij de coronapersconferenties wordt gehaald om een sfeer van urgentie te creëren. Dit wordt door zijn tegenstanders natuurlijk weer verdraaid tot “hij gelooft niet dat er doven zijn in Nederland,” maar ja, zo rolt links nu eenmaal.

Voor de duidelijkheid heeft Baudet toch maar besloten om zijn Twitter-app even te openen en tekst en uitleg te geven:

“We hebben in NL afgesproken dat alleen bij nationale crises gebarentolk in beeld komt,” aldus Baudet. “De reden: iedereen moet onmiddellijk begrijpen dat de nood [aan de] man is. Corona is geen crisis (meer). Kabinet houdt ten onrechte vast aan paniekerigheid. Dat was mijn punt en daar sta ik achter.”

Dit vergt moed. Het is veel gemakkelijker om te doen wat al die andere politici doen, Geert Wilders incluis: roepen dat er meer, meer, meer gedaan moet worden, dat er geen enkel persoon besmet mag worden met COVID-19, en zo verder. Als je dat doet schrijven de media heel positief over je en krijg je van iedereen een aai over de bol.

Maar zeggen dat het wel meevalt en dat het kabinet ten onrechte paniek zaait? Daar is lef voor nodig. De media zullen dit namelijk ongetwijfeld wéér verdraaien en uit de context halen. Nog even en we lezen elders dat “Baudet niet in het coronavirus gelooft” of iets dergelijks. Dat zegt hij natuurlijk helemaal niet — hij zegt alleen dat het niet zo ernstig is als we allemaal vreesden — maar dat doet er wat links betreft ongetwijfeld niet toe.

Volg mij op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Ernest Stern

  Het is bijzonder prettig dat geen enkele beleidsmaker Baudet nog serieus neemt. Als dat wel zo zou zijn zou de tweede Corona-golf echt een ramp worden.

  1. Forlan

   Ik wacht nog op een inhoudelijke reactie op het vorige topic. Jullie vragen er om, ik geef het en hoor niks terug.

   Advies: als je iets leest wat je niet bevalt, haal eerst een keer diep adem. Laat de tekst op je inwerken en kom daarna met daadwerkelijke argumenten voor een gezonde discussie. Dat scheelt al de helft, kom je niet zo dom over. Mijn doel is niet jullie anders te laten denken maar laten inzien dat er ook nog een andere kant aan het verhaal zit. Niets meer, niets minder.

 2. Forlan

  Gelukkig had ik(samen met mensen die ook nog logisch en niet verblind door blinde haat) die conclusie al getrokken. Maar hé, elk moment wordt aangepakt om hem in een slecht daglicht te zetten. Elke zetel minder is winst hé, niet iedereen kan rationeel denken.

  1. M.Dikker

   Steeds meer mensen geloven de Corona crisis niet meer. Met zulke halfbakken maatregelen is het zelfs lachwekkend en ongeloofwaardig. Ja, er is Corona en ja er vallen doden. Net zoals bij elke griep. Maar om nou bijvoorbeeld de kroegen te sluiten om 00.00 uur… Dus Corona komt pas na middernacht. Zou Corona tot de vampierachtigen behoren?

   1. Forlan

    Zo sterk dat alle influenza-cijfers als sneeuw voor de zon verdwijnen inderdaad.

    1. M.Dikker

     Klopt! Je zou bijna denken dat er geen gewone griep en verkoudheid meer bestaan. En wat dacht je van het jojo’en met kinderen; niet besmettelijk/wel besmettelijk/niet besmettelijk….

   2. Ernest Stern

    ” Maar om nou bijvoorbeeld de kroegen te sluiten om 00.00 uur… Dus Corona komt pas na middernacht.”

    Ik zie dat je maatregel niet hebt begrepen.

    1. M.Dikker

     Die ga je me vast haarfijn uitleggen dan, want ik begrijp hem inderdaad niet. Ik wacht….

     1. Forlan

      Ze krijgen het nog druk vandaag de deugneuzen

     2. M.Dikker

      @Forlan. Ik verwacht geen antwoord. Er is geen plausibel argument.

     3. J.Pz. Coen

      Typisch een E.S. reactie. Deze allesweter is namelijk de enige in de hele wereld die alles wél begrijpt en jij bent dus de dommerik die niks begrijpt, zo is Ernst. Uitleg komt er niet, daar loopt het meestal bij hem vast.

     4. T.Willem

      Beste M.Dikker,
      Ik zie dat meneer Stern niet meer gereageerd heeft, maar misschien staat u me toe uit te leggen hoe ik deze maatregel zie (en waarom ik denk dat ze wel degelijk zin heeft).
      De “middernacht regel” is mijns inziens uit te leggen als een compromis. Enerzijds wil men voorkomen dat het virus zich sneller verspreidt dan de Nederlandse ziekenhuizen aankunnen (en op dit moment loopt het aantal Nederlandse besmettingen hoger op dan tot nu toe het geval is geweest); anderzijds is men zich er van bewust dat de horeca – van nature een plek van menselijk contact, en dus reeds noodgedwongen hard getroffen door de maatregelen – niet oneindig deze klappen kan incasseren. Uiteraard stopt het virus niet na middernacht, maar de gemiddelde kroegganger ook niet. Sterker nog: later op de avond, met wat biertjes achter de kiezen, neemt fysiek contact in uitgaansgelegenheden in de regel toe. De “middernacht regel” beperkt dat contact. En laten we wel wezen, dat is het hele doel van alle corona maatregelen: het beperken van fysiek contact en het beperken van situaties waarin veel mensen uit verschillende sociale kringen in dezelfde ruimte verblijven.
      Zou het niet veel effectiever zijn geweest als het kabinet opnieuw alle horeca had gesloten? Jazeker. Echter heeft een overheid ook te maken met de onvrede die dat (terecht) oproept bij uitbaters. Met de “middernacht regel” is het voor veel uitgaansgelegenheden mogelijk gewoon te blijven draaien ‘as usual’ (denk aan rustige eetcafé’s waar afstand en hygiëne goed gewaarborgd kunnen worden, en die de deuren sowieso al rond 23u zouden sluiten), terwijl situaties die doorgaans later in de nacht plaatsvinden (dansende/zoenende jongeren, dronken groepjes die elkaar in de armen vliegen) worden beperkt.

      Tot zover mijn gedachten over dit onderwerp. Ik heb speciaal een account aangemaakt in de hoop inhoudelijke discussies te voeren met mensen die anders denken dan ik. Ik kijk dan ook uit naar uw reactie!

      Met vriendelijke groet,
      een “linkse rakker”

  2. Jack Flash

   Corona is geen crisis meer.
   De volkomen belachelijke maatregelen van de overheid zijn nu de crisis.
   Daar vallen de meeste slachtoffers mee.
   Een harde realiteit.
   De angst die aangepraat wordt zorgt voor een spastische samenleving waardoor realiteitszin wordt aangetast.
   Stem PVV/FVD.

  3. Gebande3

   Gelukkig had ik(samen met mensen die ook nog logisch en niet verblind door blinde haat) die conclusie al getrokken

   U poogt te deugen?
   Geslaagd!

   1. Forlan

    En WEER geen inhoudelijke reactie?

 3. Cor Grijpstra

  Wereldwijd heerst er een corona crisis, gelukkig in Nederland niet.

  Baudet, de koning(in) van de charlatans.

  1. M.Dikker

   De crisis veroorzaken wij zelf.

   1. Gebande3

    Dat is correct.
    Mensen die zich niet aan de richtlijnen houden…..

    1. M.Dikker

     Welke richtlijnen? Vandaag zus; morgen zo.

 4. Gebande3

  Politici die achteraf duidelijk proberen te maken wat ze eigenlijk hadden willen kunnen zeggen, kunnen beter hun mond dichthouden.

  1. Jack Flash

   Reageerders die zelfs achteraf niet een doorhebben wat er zich afgespeeld heeft, kunnen beter hun mond dichthouden.

   1. Gebande3

    Dat is juist.

 5. Cor Grijpstra

  Rechtse DDS dweept met Baudet als was hij de messias en het rechtse GS benadert Baudet kritisch.

  Vreemd

  1. Forlan

   Ja, dat is misschien ook wel het probleem van rechts. Niet zo’n eenheidsworst als de linkse partijen en media. Als ze kritiek hebben dan kijken ze niet naar politieke oriëntatie maar geven ze gewoon hun mening.

  2. Jack Flash

   Misschien ben je verdwaald Corrie,althans daar lijkt het op.

 6. Ernest Stern

  Baudet durft veel te zeggen en ook durft hij veel onzin te verkopen.
  Leuk was zijn potsierlijke bijdrage aan het eind van de Algemene beschouwingen waar zijn onzin door de premier werd gefactcheckt:

  ” De laatste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet gaat vol op het orgel. Geen onaardig verhaal maar er was geen Romeinse soldaat in Pompei – minicollege van Dr. Flohr hier – en niet Lodewijk de Veertiende maar Lodewijk de Zestiende (Baudet werd uit Vak K gecorrigeerd door minister-president Mark Rutte) schreef iets in zijn dagboek maar dat ging over de jacht en niet de revolutie.”

  ht*ps://t*p*o.nl/2020/09/17/video-thierry-baudet-fvd-over-verkeerde-romeinse-soldaat-en-verkeerde-franse-koning/

 7. Tom Bombadil

  Ik kan zelf wel kritisch denken. Misschien ben ik in de minderheid hier maar ik maak een zorgvuldige afweging welke politieke partij mijn stem krijgt. Ik volg debatten, lees veel politieke artikelen en kijk regelmatig op youtube naar filmpjes over de politiek. Verder heb ik vaak politieke discussies. Vaak met linkse mensen, gelukkig kan ik me goed staande houden door met feiten te komen, soms kan ik zelfs mensen overtuigen door alleen te zeggen dat je stemd met je hersenen en niet met je gevoel. Hoe meer mensen met hun hersenen gaan stemmen hoe meer stemmen de rechtse partijen gasn krijgen. Fvd kreeg mijn stem in 2017 en gaat die in 2021 weer krijgen.

  1. Gebande3

   Ik kan zelf wel kritisch denken.
   Misschien ben Ik in de minderheid hier maar Ik maak een zorgvuldige afweging welke politieke partij mijn stem krijgt.
   Ik volg debatten, lees veel politieke artikelen en kijk regelmatig op youtube naar filmpjes over de politiek.
   Verder heb Ik vaak politieke discussies.
   Vaak met linkse mensen, gelukkig kan Ik me goed staande houden door met feiten te komen, soms kan Ik zelfs mensen overtuigen door alleen te zeggen dat je stemd met je hersenen en niet met je gevoel.
   Hoe meer mensen met hun hersenen gaan stemmen hoe meer stemmen de rechtse partijen gasn krijgen.
   Fvd kreeg mijn stem in 2017 en gaat die in 2021 weer krijgen.

   Bent u tevreden met uzelf?

   1. vandaag

    jij hebt geen denkend vermogen maar bent een ordinaire verouderde lp. Continu dezelfde melodie

 8. Meriadoc Brandebok

  Ach, we kunnen wel bezig blijven. Het is toch allemaal quatsch wat hij verkoopt. Er is geen zinnig woord bij. De ene keer lúlt hij wat in de ruimte over doventolken, de andere keer zuigt hij een Marokkanenincidentje uit zijn duim. Dan weer retweet hij extreemrechtse bronnen, kent hij de historische feiten niet of poneert hij regelrechte leugens.

  En elke keer wordt de onin weer aan de kaak gesteld. Elke keer wordt de nonsens weer gefactcheckt. En elke keer springen zijn door aanbidding verblinde aanhangers in de bres om de zoveelste onzin-bewering proberen goed te praten.

  Het wordt ronduit vermoeiend en daarom luister ik niet meer naar Baudet.

  1. Forlan

   Het wordt ronduit vermoeiend en daarom luister ik niet meer naar Meriadoc Brandebok

  2. Ernest Stern

   Het is inderdaad vermoeiend . Baudet babbelt en fantaseert maar wat en het effect is dat weinigen hem nog serieus nemen behalve een kleine groep van idolate aanhangers.
   Mij hoor je niet piepen, ik hop dat hij hier dapper mee doorgaat.

   1. Hardline

    Opnieuw denkt Ernest zich in Baudet te herkennen.

    “Het is inderdaad vermoeiend . Ernest babbelt en fantaseert maar wat en het effect is dat weinigen hem nog serieus nemen behalve een kleine groep van idolate aanhangers.”

    Vooral Brandebok en de Gebande Statler doen dappere pogingen om Ernest te ondersteunen.
    Ook zij worden zelfs op DDS niet serieus genomen. Hoe dik moet dat gewapend beton voor hun lege hoofden zijn.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ik had het niet beter kunnen zeggen, Ernest.

    1. Forlan

     Ga lekker samen stokzwaarden als je er inhoudelijk niet meer uitkomt. Fijn weekend

 9. kattekop

  Alle politici die maar een beetje invloed hebben zijn naar de geheime Bilderbergconferenties uitgenodigd, behalve misschien die van de PVV, FVD en SP,
  alwaar ze hun instructies kregen.
  Stemmen heeft dus eigenlijk weinig zin want in grote lijnen is alles al beklonken.

  1. M. Brandenburg

   Met het keiharde linkse en totalitaire beleid is er geen reden te bedenken waar de SP niet zou zijn uitgenodigt.

 10. Bolland

  Thierry had in maart z n poot stijf moeten houden, gemiste kans

  1. Ernest Stern

   Op welk punt?

  2. M. Brandenburg

   Baudet had in Februari gelijk dat de lockdown toen had moeten plaatsvinden niet nadat honderdenduizenden al besmet waren, en de ‘intelligente lockdown’heel achterlijk weken te laat kwam en de duizenden doden onder de bevolking met de allerlaagste weerstand niet meer te voorkomen waren.

 11. Lieftinck

  Michael, sinds lange tijd lees ik weer eem artikel van DDS. Die 3% was de case fatility rate, het is waar dat Tedros hier IFR van maakte maar als journalisten hun werk beter zouden doen hadden ze dat kunnen weten. Voor maart was de IFR al berekend in diverse onderzoeken op 0.1 tot 0.4. Ook na de gekke voorspelling van Neil Ferguson, die een track record heeft op overdreven voorspellingen, werd berekend dat de IFR ruim 0.1 en onder de 0.5 lag. Toen jij ook begon paniekzaaien heb ik die onderzoeken met linkjes gepost, toen ze niet geplaatst werden heb ik citaten gegeven in de comments. Journalisten bleven maar hysterisch schreeuwen om meer maatregelen. Het gevolg is dat ik voor ME heb moeten demonstreren om onze rechten weer terug te krijgen. Als het mij wel lukt om genuanceerde onderzoeken te vinden, of de maatregelen die wel helpen (ventilatie tegen aerosolen, lees maurice blog) waarom blijven jullie doorgaan met angstzaaien en 1.5 meter onzin met 0 wetenschappelijke onderbouwing met alle gevolgen van dien. Ik hoop dat je er van geleerd hebt.

 12. M. Brandenburg

  Dag zestien van Augustus, er worden 1976 nieuwe besmettingen geregistreerd (dit zijn uiteraard geen zieken, het zijn besmettingen) er zijn toen 12 mensen opgenomen waarvan 3 op de IC, dat is dus 0.6% die is opgenomen, en dus 0.05% dat is opgenomen op de IC, dat is lager dan bij de griep, en dit was een dag met veel opnames, gaan we kijken naar alle duizenden geregistreerden, dan zien we dat het aantal opnames in verhouding tot alle geregistreerde besmettingen onder de 0.1% ligt en het aantal naar de IC onder de 0.01%, dat zijn cijfers die helemaal nergens over gaan en met gezond verstand niet roepen tot extra maatregelen, maar tot opheffen van alle maatregelen, omdat er zo goed als geen risico is en de bangmakerij lachwekkend is geworden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.