Wat een grap! Kabinetspartij D66 komt met wilde plannen voor ‘inhaalslag’: miljoen extra woningen, duizenden windmolens en alles nog duurzamer

Aan het einde van de kabinetsperiode van Rutte-III lijkt D66 ineens wakker te zijn geworden. Allerlei plannen waar ze jarenlang mee bezig hadden kunnen zijn, maar niets mee deden, moeten kiezers straks alsnog overhalen om op D66 te stemmen. Heel Nederland volbouwen met een miljoen extra woningen en duizenden nieuwe windmolens, wie wil dat nou niet?!
Bubbel66
Bij D66 leven ze volgens mij in een volledig geïsoleerde bubbel. Anders kom je niet aankakken met plannen voor een miljoen extra woningen, duizenden nieuwe windmolens en “een schep bovenop het bestaande klimaatbeleid”. Alle kritiek op dergelijke plannen komt toch maar vanuit de hoek van het klootjesvolk, dus dat kunnen ze gewoon veilig negeren.

Dat merk je ook meteen aan de toon: “De partij wil nu vóór 2035 minstens een miljoen nieuwe woningen hebben gebouwd, liefst in de bebouwde kom, maar desnoods in het groen.” Dan helpt het inderdaad als je zoveel mogelijk boerenbedrijven de nek omdraait en de grond goedkoop op kunt kopen. Bouwen we Nederland lekker vol en planten we in iedere achtertuin een windmolen!

Heel milieuvriendelijk ook, want je hoeft maar één à twee keer in de week de dooie vogels uit je tuin te halen, die door de wieken uit de lucht worden gemept. Of je gooit ze gewoon over de schutting bij je buren in de tuin en geniet zelf van je vers gezette kamillethee die je in tien seconden klaar hebt. Want nu je gratis energie hebt is zo’n kraan met instant kokend water natuurlijk ineens wél interessant!

Populistische drek
De rest van hun plannetjes zijn trouwens net zo populistisch. De studiebeurs moet terug (lol) en het eigen risico moet omlaag. Stijgende zorgkosten die we als land nu al moeilijk op kunnen brengen zal D66 een zorg (sorry) zijn. Ook wil D66 een gekozen premier en ’meer inspraak op alle niveaus’, maar komt het hele woord ‘referendum’ nergens in voor.

Hoe heeft die partij (in z’n huidige staat) überhaupt nog zetels in de peilingen? Dit is toch een totale grap!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Maurits Dekker

  Een miljoen woningen?
  Weten ze bij D66 niet hoeveel fijnstof dit veroorzaakt?

  1. evil knievel

   N deze zijn dan ook nog ns voor “zogenaamde” vluchtelingen,incluis nakomende ellendelingen!😜
   Dus nog meer co2 uitstoot!😭
   Iets met n druppel & n gloeiende plaat!🤔

   1. Pescador

    Laat die trut maar een hoofddoekje omdoen en samen met die snotneus naar Arabie gaan want dat volk is gewoon niet goed wijs

 2. Pieter48

  Hebben ze bij D66 hun zetels geteld plus de laatste telling en gezien dat het wat tegen viel. Dan schakelen ze over om met verschillende beloften het klootjes volk weer aan zich te binden. Deze partij heeft niets met de gewone Nederlanders.Ze willen ons uitleveren aan Brussel en aan de klimaat ayatollla’s.
  Hans van Mierlo de oprichter van D66 was een echte Democraat. Dat kan je niet van alle D66 toppers zeggen. Laten we hopen dat er in maart a.s zal blijken hoeveel mensen ze met hun nieuwe plannen hebben gestrikt.

  1. Rene van der Grijp

   “Hans van Mierlo de oprichter van D66 was een echte Democraat.”

   Dat zal best, maar Van Mierlo heeft ook het links-liberalisme in Nederland geïntroduceerd en D66 werd in de jaren 70 terecht de “bijwagen van de PvdA” genoemd.

   Ze hebben nooit iets nuttigs toegevoegd.

   Links-liberalisme is de facto een contradictio in terminis omdat het traditionele links staat voor het collectief en het liberalisme voor het individu.

   Er zat dus al vanaf het begin een weeffout in D66 en inmiddels is die partij steeds verder naar links afgedreven en is er nauwelijks nog verschil met een extreemlinkse partij als GL.

  2. Oepsie

   Heeft u onze grondwet wel eens gelezen?
   U zou er verstandig aan doen onze Grondwet eens te lezen.Hij is beste leesbaar. Je wordt er alleen niet erg vrolijk van maar dat is een ander verhaal.

   Artikel 94:
   Voorrang internationale rechtsorde boven nationale wet

   Binnen het Koninkrijk geldende wettelijke voorschriften vinden geen toepassing, indien deze toepassing niet verenigbaar is met een ieder verbindende bepalingen van verdragen en van besluiten van volkenrechtelijke organisaties.
   1.
   Toelichting

   Het is mogelijk dat nationale wettelijke voorschriften in strijd zijn met internationale bepalingen. Dan gaan de internationale bepalingen voor. Zo was bijvoorbeeld het ontbreken van een weduwnaarspensioen in de (inmiddels vervallen) Algemene Weduwen- en Wezenwet in strijd met het gelijkheidsbeginsel uit het internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten.
   Deze voorrang geldt niet voor het ongeschreven volkenrecht omdat de werking van verdragen en van besluiten van volkenrechtelijke organisaties bekend gemaakt moet zijn door middel van publicatie (artikel 93). Met het ongeschreven recht is dat niet het geval.
   2.
   Formele toelichting
   Mocht blijken dat nationale wettelijke voorschriften in strijd zijn met internationale bepalingen in verdragen en besluiten van volkenrechtelijke organisaties, dan moet de toepassing van de nationale voorschriften achterwege worden gelaten; de internationale bepalingen gaan dan voor.
   Zo is, om een voorbeeld te noemen, het ontbreken van een weduwnaarspensioen in de (inmiddels vervallen) Algemene Weduwen- en Wezenwet in strijd geacht met het gelijkheidsbeginsel uit het Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten.
   Deze voorrang wordt in artikel 94 niet toegekend aan het ongeschreven volkenrecht. De werking in de nationale rechtsorde van verdragen en van besluiten van volkenrechtelijke organisaties, is afhankelijk gesteld van hun bekendmaking.
   Met het oog daarop bepaalt artikel 95, dat de wet regels dient te geven omtrent die bekendmaking. Deze wettelijke regeling is sinds 1994 opgenomen in de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen.
   3.
   In eenvoudig Nederlands
   Afspraken in internationale verdragen en beslissingen van internationale organisaties die voor burgers gelden zijn belangrijker dan Nederlandse wetten.

 3. Rene van der Grijp

  Snappen ze bij D66 nu nog steeds niet dat kernenergie het enige alternatief is voor fossiele brandstoffen?

  Dat valt zelfs aan brugklassers uit te leggen.

 4. Ernest Stern

  “Bij D66 leven ze volgens mij in een volledig geïsoleerde bubbel. Anders kom je niet aankakken met plannen voor een miljoen extra woningen, duizenden nieuwe windmolens en “een schep bovenop het bestaande klimaatbeleid”.”

  Als dat een bubbel is is het dezelfde bubbel waar de andere professionele en fatsoenlijke partijen zich in bevinden.

  PVV en FvD zullen het er niet mee eens zijn maar wie interesseert dat?

  1. Factor

   enz

  2. Tom Bombadil

   Zoals onze minister president of all people al eens op tv riep: windmolens draaien niet op wind maar op subsudie. Mijn broertje is afgestudeerd als ontwerper van windmolens en zonnepanelen. Tijdens zijn opleiding kwam hij er al achter dat windmolens en zonnepanelen een nieuw business model zijn en helemaal niet zo goed zijn (behalve voor degene die hun zakken ermee vullen). Kernenergie is voorlopig de veiligste! En milieuvriendelijkste manier om energie op te wekken.
   Ach ja, net zoals de hyperloop kan iets er op papier mooi uitzien maar in de praktijk niet blijken te werken.

 5. Blondie

  D’66 is gewoon onderdeel van het Linkse Rutte Kartel.
  Zij hebben bewust gekozen voor dit Linkse Rutte Kartel, dus zijn zij mede verantwoordelijk, voor alle miskleunen van dit Kartel.

  D’66. is een onbetrouwbare groepering.
  Ik hoef geen voorbeelden te benoemen, maar de gekozen Burgemeester en het Referendum zijn zeer in het oog springend.

  Kaag is een Midden Oosten knuffelaarster.
  En ze verwelkomt iedere gelukszoeker, met open armen.
  Rutte was goed voor 100 Duizend gelukszoekers op jaarbasis, zij wil naar 250 Duizend gelukszoekers op jaarbasis.

 6. gargamel

  +++ Degenen die armoede importeren, worden zelf arm! +++
  “Duurzaamheid” moet als voorwendsel dienen voor eco-, klimaat- en milieusocialisme, voor wereldwijde herverdeling en een planeconomie op wereldschaal.
  En je leert niet van je fouten. Ze misbruiken de beelden uit Moria om hun eigen burgers een tweede “2015” te forceren. De kosten van vrijwel onbeperkte migratie blazen sociale systemen op en vernietigen de fundamenten van onze economische welvaart.

  1. Rene van der Grijp

   “De kosten van vrijwel onbeperkte migratie blazen sociale systemen op en vernietigen de fundamenten van onze economische welvaart.”

   Alleen realisten beseffen dat. Kijk nu eens naar bovenstaande foto. Na

   1. Rene van der Grijp

    …Naar die ogen van zowel Jetten als Kaag. Daar gaat een soort bezetenheid van uit. Ze lijken wel gehypnotiseerd.

    De uitwerking van de deugdr*ug is zo sterk dat rationeel nadenken bij dit soort mensen er niet meer in zit.

    1. Gebande3

     Eerst hadden we hier de DDS huispsychiater.
     Gedwongen door de situatie is hij eerdaags duivel-uitdrijver.
     Houdt rozenkrans en bijbel in de aanslag.

     1. Jack Flash

      houd

    2. gargamel

     k denk dat ze van een andere planeet komen, ik zie deze gezichtsuitdrukking vooral uit SF-films.

 7. Gebande3

  Helaas voor de hier aanwezige gillende keukenmeiden is de kans dat D66 invloed krijgt in het volgende kabinet groter dan de kans op invloed van PVV of FvD.

  1. M.Dikker

   Uiteraard. Dat komt omdat de democratie hier dood is. Niet iets om trots op te zijn.

  2. Cootje

   De invloed van D66 is nihil in het komende kabinet , want Corona brengt Europa en de provincie Nederland naar de afgrond , zie positieve uitslagen Spanje Frankrijk. Die gaan economischs om zeep mooi weer spelen is voorbij de tig miljarden steun is voor het trekken aan een dood paard , maar het paard is overleden , alleen de financiële markten moeten nog met zijn alle naar de nood uitgang , KLM is en gaat failliet en als zijn grote broer, en omdat moment heeft de nederlander geen boodschap aan een vrouw met derde wereldlanden ideeën of een Europese staat , op dat moment als in februari iedereen aan de grond zit hier en in Europa , komen de rechtse partijen te voorschijn niemand gaat zich dan druk maken om een verloren Afrikaan of een verloren vluchteling . En bij het derde steunpakket gaan de echte slachtoffers vallen , dan zijn namelijk de centen op

   1. Cootje

    Net als zijn grote broer

 8. Gebande3

  Ook een leuk item:
  h**ps://www.maurice.nl/peilingen/2020/09/20/reactie-op-veroordeling-wilders-en-seponering-akwasi/

  1. Henduk

   Probeer eens inhoudelijk te antwoorden en niet een zijweg te nemen om uiteindelijk bij de PVV en het fvd uit te komen.
   Ik weet dat het een obsessie voor je is en dat je s’nachts droomt van geert en Thierry , maar probeer het eens .

 9. Yoyo

  D66, elitair, onnodig, achterhaald.

  Kan in de groenbak, hebben we er nog wat aan.

  Sorry Hans, je had het ooit lang geleden toch goed bedoeld….

 10. roodkapjelusttaart

  What is wrong with those people.

  1. homefront

   everysingk

 11. homefront

  D666 is verledentijd..

 12. Cootje

  Hoe is het met hotemetoot Sophie in t veld , 15 jaar hotel verblijf in Brussel gedeclareerd en ze woonde er pertinent , ze betaald zelfs belasting in Brussel en niet in Nederland , maar declareerde wel 4 ton aan euro.s en dan wel met het vingertje wijzen naar de platte agenten , die geen old boys netwerk hebben .

  1. M.Dikker

   Schandalig! Ik hoor haar nog zeggen dat we iedere cent van Griekenland terug krijgen. Met rente.

 13. JFU

  D66 is al jaren de weg kwijt,zeker nu Corona ook hun hersenen heeft aangetast.

 14. vandaag

  De noordzee is al bijna gedempt met windmolens en al die meuk bij elkaar levert nog geen 7% energie op.

  Waarom willen die flapdrollen niet leren van de huidige stand uit hun achterlijke energietransitie ?

  volidioten niets minder

 15. plakband

  Let op !
  De Kaagbrigade gaat er met uw centen vandoor.
  En laat een puinhoop achter.

  Van D-zesenzestig wordt NL amechtig.
  Gebruik je verstand.
  Stem niet op D66 maar op PVV of FvD.
  En Nexit voor het te laat is..

 16. Duckday

  Deze partij D66 zit ook in dit handje klap kabinet WE moeten zorgen dat deze partij die ook dit land naar de verdomnis heeft geholpen en de euro en de EU ook door onze strt heeft geslagen en ons refferendum heeft afgepakt Reden wij zijn te dom volgens D66.
  Breek het kartel en stem PVV geef Wilders de EER laat hij het nu eens bewijzen dan weten we gelijk wat we aan de PVV hebben Dus denk eens na dat denken hoeft niet stem GEWOON PVV Misschien weer baas in eigen land en HOPENLIJK de GULDEN weer terug. Want ook de geleerden geven aan dat de EURO de zoveelste miskleun is en we weer snel terug moeten naar de GULDEN

 17. Heras

  Boeren moeten weg, vissers kapotgemaakt: en volplempen die handel. 80.000 woningen zijn al weggegeven aan asielzoekers
  Nog meer, nog meer , nog meer…o wacht, toen was de ruimte op.
  Gaan we niet doen. D66 gaat “nog meer stapjes terugzetten”, wat zeg ik, ze lossen op.

 18. JoopvdJoop

  Zeldzaam dom deze mensen.
  Wie hun verhaal verdedigd heeft een vorm van klein denken.

 19. Jannes-46

  1 miljoen extra nieuwe woningen? Voor 1,5 miljoen extra Palestijnen? Ze kunnen niet rekenen bij D666!

 20. Jannes-46

  De echtgenoot van deze Al Qaq-madam weet maar al te goed wat het betekent om met andermans geld goede sier te maken. Als lid van de Palestijnse Autoriteit en vertrouweling van Yasser Arafat wist hij hoe de financiële hazen liepen en nog steeds lopen.

 21. HD

  Dat zal dan na de verkiezingen een coalitie met het CDA worden, want schoolmeester Hugo wil jij 1.000.000 vluchtelingen in ons verkrachte Nederland opnemen.
  En Rutte kennende zal hij deze ploeg graag willen leiden.

 22. Peter Loosduinen

  Wat een grap!
  Neen , wat geweldig !!
  Wie gaat er nog op deze idioten stemmen bij het lezen van hun waanzinnige plan om overal van die kankerwindmolens te plaatsen ?
  PS Mijn excuses voor het woord kanker !!!

  1. Factor

   @Peter: Je weet natuurlijk ook wie de D66/GL-speeltjes gaat betalen?

 23. Peter Loosduinen

  Windmolens maken vogels kapot en dat is jammer………, maar een Wouter Koolmees minder is een zege.
  De windmolens moeten weg.
  Ons landschap gaat naar de kloten.
  Hoop op succes van de volgende strijd :
  Tegenstanders van twee windmolenparken in Drenthe hebben nieuwe munitie gekregen. Als gevolg van een Europese uitspraak over milieu-effecten spannen zij een kort geding aan om te zorgen dat de aanleg van die twee parken wordt stilgelegd. Als de rechter hen gelijk geeft, kan dat grote gevolgen hebben voor windparken door héél Nederland, schrijft het FD.

 24. joost2

  Tja, als mevrouw Al-Qaq-Kaag van D66 met dit soort idiote plannen komt, ons in de federale staat Europa wil rommelen met haar nooit te realiseren ideeën die zij nu presenteert , haar voorkeur om onze belasting centjes aan Palestijnse terreur clubjes over te maken, is het niet best gesteld met de politiek in Nederland.
  Bovendien ik zou nooit willen stemmen op een mevrouw die bevriend is geweest met de massamoordenaar Yasser Arafat met haar man, meneer Al-Qaq , die in diens regering zat.

  D66: waar zijn jullie mee bezig, wat een fout keuze in jullie leider.
  Van Mierlo draait zich om in zijn graf.

 25. Wim Vreeswijk

  D66 is helemaal van het padje af wetende dat een onderzoek naar kernenergie reeds aangenomen is in de eigen coalitie, of hebben ze er nu al geen vertrouwen meer in coalitiedeelname ?

 26. Florissa

  Een miljoen huizen,wat een praat ,
  10.000 vogelhuizen wordt al een probleem in Nederland ,

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.