Alweer faalactie met corona-app van Hugo de Jonge: hordes positief getesten niet geregistreerd

De door Hugo de Jonge zo aangeprezen CoronaMelder-app blijkt alwéér een behoorlijke hiaat in de werking te hebben: GGD’s registreren er lang niet alle positief geteste mensen mee. Waarmee de app dus nogal zinloos is.

Raadseltje: wat krijg je als je de grootste prutser van heel politiek Den Haag een app in elkaar laat steken? Het antwoord is niet zo moeilijk te raden, natuurlijk: een prutsapp. En dat is ook precies wat CoronaMelder is – de app die zogenaamd moet zorgen dat het aantal coronabesmettingen flink gaat dalen. Of aldus, dat was de digibete visie van coronaminister Hugo de Jonge. Maar niet voor het eerst blijkt dat de theorie één ding is, maar de praktijk nogal een ander.

Want wat blijkt? Lang niet iedereen die positief getest wordt, wordt door de GGD in de app ook aangemerkt als positief getest. Waardoor andere appbezitters die in contact zijn gekomen met de besmette persoon dat dus nooit zullen weten. Waarmee Hugo’s megalomane app dus, we zullen het maar zeggen, een hele kostbare flop lijkt te zijn.

Echt, wat kan die man wél?

“Bij een onbekend deel van de mensen die positief zijn getest is de CoronaMelder-app niet ingezet voor het bron- en contactonderzoek dat daarop volgt. Het ministerie van Volksgezondheid bevestigt dat het daarover “signalen” heeft ontvangen. Onderzoekers van de GGD vragen niet altijd naar de app, waardoor hij niet kan worden ingezet.

Meerdere mensen die in de afgelopen week positief zijn getest, meldden zich bij de NOS. “Zowel bij mij als bij mijn vriendin is niet om de app gevraagd”, zegt bijvoorbeeld Stef, die liever niet met zijn achternaam in de media wil.”

Maar de Tweede Kamer laat hinkende Hugo gewoon door hinkelen. Fijn hoor, zoveel competentie aan het roer van ons land middenin alweer de tweede golf van een dodelijke pandemie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Fascal

  Busmaatschappij Qbuzz heeft buschauffeurs geadviseerd om tijdens hun werk bluetooth uit te schakelen zodat de CoronaMelder-app niet werkt. Het vervoersbedrijf is bang dat buschauffeurs door onterechte meldingen onnodig in quarantaine moeten. Dat blijkt uit een e-mail waar RTL Nieuws over bericht.

  Bron: ht.ps://www.security.nl/posting/674609/Qbuzz+adviseert+buschauffeurs+om+CoronaMelder+uit+te+schakelen

 2. vandaag

  Hoe de cijfers stijgen maakt niet uit zolang ze maar snoeihard stijgen om keihard te zeggen dat er ingegrepen moet worden zodat de paniek verder aangewakkerd word,

  K N E T T E R G E K

 3. Blondie

  Prachtig het is haast genant, maar het gelijk is volledig aan mijn zijde.
  Dit Linkse Rutte Kartel, maakt Nederland kapot.
  Alles wat dit Linkse Rutte Kartel aanpakt, gaat de bietenbrug op.
  Geen Minister of Staatssecretaris, die geschikt is voor de functie.
  Links maakt van Nederland, een derde wereld land.

  Rutte stop er mee knul en ga je eigen schamen voor al die miskleunen.

 4. Petrazoveel

  “…middenin alweer de tweede golf van een dodelijke pandemie!”

  HUH?

  Tim, vooruit, geloof jij de berichten van de NPO/NOS nog? Nee toch!

  1. vandaag

   tja , wat men al niet onder een pandemie schaart tegenwoordig is zorgelijk. Voor je het weet is de jaarlijkse griepepidemie een pandemie

  2. JochemX

   Tim gelooft het wel degelijk. Elke dag blij dat de redactie van DDS nog steeds leeft temidden van deze ‘dodelijke pandemie’.

 5. Jack Flash

  Vandaag@ Dat is het al. Hugo kan wel wat meer doden gebruiken.

  1. Fascal

   #pcrgate

 6. JFU

  Niet aan mee doen met die onzin.

 7. gjverweg

  Hugo, zorg dat je daar wegkomt want je wordt de gebeten hond. Rutte stelt de eisen en stelt de uitvoerenden strafbaar.

 8. Piet51

  Engelbart begrijpt niet hoe de app werkt en hoe die moet worden gebruikt. Het is een hulpmiddel bij het bron- en contactonderzoek. Nu blijkt, dat de GGD’s de app te weinig daarbij inschakelen. Het is de bedoeling, dat de GFD bij een positieve test vragen naar de corona-melder en als die gebruikt wordt, andere gebruikers via de app waarschuwen als ze te lang te dicht in de buurt van de besmette persoon zijn geweest. Dat is geen fout van de app, maar een misser bij de GGD’s, waardoor ze moeizamer bron- en contactonderzoek kunnen doen.

  Verder lijkt Tim Engelbart er heel naïef vanuit te gaan, dat een minister zich hoogstpersoonlijk bemoeit met de app-ontwikkeling. Hij is uiteindelijk verantwoordelijk, net zoals de president-directeur van Philips uiteindelijk verantwoordelijk is voor het tijdig aanvullen van het toiletpapier. Alleen spreekt niemand hem hierop aan.

  1. Piet51

   Uit de Telegraaf van gisteren:

   DEN HAAG – Wanneer uit een test blijkt dat iemand het coronavirus heeft opgelopen, vraagt de medewerker van de GGD die het slechte nieuws telefonisch brengt, niet altijd of de persoon de CoronaMelder gebruikt. Daardoor worden mensen die in de nabijheid van deze persoon zijn geweest, en die dus misschien besmet zijn geraakt, niet altijd op de hoogte gebracht.

  2. Piet51

   Nog een aanvulling a.h.v. de gebruiksaanwijzing van de app. Daaruit is af te leiden, dat een gebruiker ook zelf het initiatief zou kunnen nemen om een besmetting te melden:

   Als je positief getest bent op corona, dan kun je dit vrijwillig aangeven in de app, samen met een medewerker van de GGD. Zo kun je anderen waarschuwen. De ontvanger ziet niet wie je bent of waar er contact is geweest. Over de melding beslis je zelf, het is niet verplicht en gaat niet automatisch.

   Bron: coronamelder.nl/nl/faq/6-hoe-werkt-de-app/

   Conclusie: er is helemaal niets aan de hand met de corona-melder, maar de instructie, hoewel heel duidelijk, wordt niet door iedereen bij de GGD en de gebruikers begrepen en behoeft aanvulling. Gebruikers moeten vooral ook vragen aan de GGD hoe het in de corona-melder gaat komen.

   1. vandaag

    blablabla bladieblabla

    buschaffeurs wordt afgeraden de app te downloaden door de vele valse meldingen en quarantaine die dan het gevolg is maar malle pietje blijft maar doorgaan met zijn blabla blabladieblaa

    de melder deugt aantoonbaar NIET narcist

    1. Piet51

     @vandaag
     Eigenlijk ben je wel aandoenlijk grappig. Je krachttermen gebruik je blijkbaar om je reactie wat gewicht mee te geven, omdat je het niet van de inhoud moet hebben. Maar vrijwel altijd heb je ongelijk en is het de grootste nonsense die je opschrijft. Ook nu weer. Je had beter kunnen reageren op de bewering van de schrijver, dat de app niet deugt, terwijl in werkelijkheid de GGD de app niet gebruikt zoals bedoeld is.

     Er is tot nu slechts één busvervoerder, Qbuzz, die zijn chauffeurs geadviseerd heeft om de app niet te gebruiken. Dit hebben ze gedaan, niet omdat de chauffeurs nu al te vaak thuis zitten, maar omdat ze bang zijn dat door teveel onnodige (de chauffeurs zouden voldoende beschermd zijn) meldingen dit in de nabije toekomst gaat gebeuren. Experts achten de kans daarop klein. Diezelfde experts adviseren het app-gebruik juist wel. VNO-NCW en MKB-Nederland hebben dezelfde zorg over de app uitgesproken. Maar nergens nog is hard aannemelijk gemaakt, dat de app technisch of functioneel niet deugt. Hierboven toonde ik dat al aan en jouw bericht raakt helemaal kant noch wal.

     1. Ernest Stern

      “Maar vrijwel altijd heb je ongelijk en is het de grootste nonsense die je opschrijft.”

      Vandaag is een tról die hier slechts komt om te klieren maar bovendien indrukwekkend onnozel is. Deze combinatie maakt hem wel grappig.

     2. Fascal

      Nee hoor, je liegt en bent een zwendelaar.

     3. Piet51

      @Ernest Stern
      Ik vind @vandaag vaak een verademing bij de vele deelnemers hier, die bloedserieus iets ondenkbaars presenteren, vaak in de vorm van één of ander complot. Ze geloven duidelijk in hun eigen schrijfsels. @Vandaag doet niet eens moeite om serieus genomen te worden, geniet van zijn eigen onzin en dat waardeer ik zeer, ook onder zijn eerdere nicknames.

  3. JochemX

   Met gewoon zo’n ouderwetse lazurus-klepper, pas op ik ben besmettelijk, waren ze allang klaar geweest. 😂

 9. Vliegenvanger

  Wanneer stoppen we nou eens met die leugenaar Hugo de Jonge.
  Fout op fout op fout. Hij had beter bij zijn lagere school klas kunnen blijven.
  Kinderen kun je alles wijsmaken.

 10. Telex

  huGO huGO huGO en liefst snel een beetje!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.