Amsterdamse oppositie eindelijk in verzet tegen onbetrouwbare burgemeester Femke Halsema

Het duurde even, maar ook de Amsterdamse oppositiepartijen zetten nu vraagtekens na nieuwe onthullingen over burgemeester Femke Halsema vanwege haar niet optreden tijdens een massaprotest van de BLM-beweging op De Dam, eerder dit jaar.

De Amsterdamse burgemeester blijkt namelijk te hebben gelogen over de veelbewogen Dam-demonstratie op 1 juni jl. Eerder zei Halsema namelijk dat ze haar besluit om niet in te grijpen had genomen na overweging met het Openbaar Ministerie (OM).

Uit appverkeer dat De Telegraaf via de wet openbaar bestuur (WOB) boven tafel wist te krijgen werd duidelijk dat het OM helemaal niet betrokken was bij het besluit van Halsema om niet in te grijpen tijdens de BLM-demonstratie. Een keiharde leugen van de Amsterdamse burgemeester dus.

De Amsterdamse politiek en haar bestuur onder leiding van Femke Halsema in een notendop. Bron: Elena.Katkova / Shutterstok.

Het is vooral opmerkelijk dat de top van het OM tweemaal schriftelijk heeft aangegeven niet betrokken te zijn geweest bij het besluit van Halsema’s driehoek tweevoud, wat in werkelijkheid wil zeggen dat Halsema het besluit om niet in te grijpen helemaal niet heeft genomen volgens de normen van de gemeentelijke driehoek, maar slechts alleen in overleg met de leidinggevende van de Amsterdamse politie.

De Amsterdamse oppositie lijkt nu eindelijk het licht te hebben gezien en prikt voor het eerst voorzichtig door het zoveelste leugentje van Halsema heen. Zo schrijft De Telegraaf, die bovenop deze hoofdstedelijke Pinokkio-zaak zitten, dat “er op dit moment bredere vraagtekens leven over de rol van het Openbaar Ministerie in deze kwestie.” Raadsleden van de oppositie (waaronder CDA, ChristenUnie en de VVD) willen volgens de krant dan ook “het naadje van de kous weten”.

Er zijn echter ook Amsterdamse partijen die nog steeds achter het marionettentheater van Halsema staan. Raadsleden Sylvana Simons (Bij1), Sofyan Mbarki (PvdA) en Mourad Taimounti (DENK) stuurden zelfs complimenterende appjes naar Halsema. Niet alleen tijdens de uit de hand gelopen BLM-demonstratie, maar ook nadien, tijdens inhoudelijke debatten over de zaak waarbij de twijfel van Halsema’s oprechtheid en eerlijkheid allang was ontstaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. J.C.

  Burgemeester Halsema (GL) van Amsterdam en de eenzijdig gehouden ruggespraken…..

 2. Michael M

  Femke Halsema hebben ze de burgemeester functie gegeven, maar ze kan het niet. Dat wat ze als vriendjespolitiek gedaan hebben is wanneer je tegen een bakker zegt, hier heb je een functie als brandweerman. Ga maar lekker blussen. Of dat je zegt tegen een schoonmaakster, hier neem die post als staatssecretaris van financiën maar, want ik gun het jou zo graag terwijl ze er niet geschikt voor is. Vandaar ook vriendjespolitiek, het partijkartel. Neem die baan nou, omdat ik je zo graag mag. Dit gedrag is heel gevaarlijk. Je zet mensen op posten die ze helemaal niet aankunnen. Vandaar ook: Stem verstandig, stem FVD of PVV van mij part.

 3. Blondie

  Ik denk dat Halsema, in de echtelijke sponde,M overleg heeft gehad met een lid, waarna zij kirrend van genot een oogje dicht heeft geknepen.

  1. Vera Camlet

   Daar lijkt mij niets verkeerds aan.

   1. vandaag

    ligt aan je definitie van verkeerd stront vlek , sommige idioten vinden homofilie verkeerd

 4. Rene van der Grijp

  Ook deze leugen zal ze overleven. Ze is namelijk links en dan mag het.

  Vanaf moment één is overduidelijk dat ze die demonstratie heeft laten doorgaan omdat het in haar politieke straatje paste. Ze is geen bestuurder maar een politiek activist. Dat zit in het DNA van elke GroenLinkser.

  1. Cootje

   Het old boys netwerk moeten haar de handen boven haar hoofd houden, zij weet namelijk zoveel, dat er in de bestuurders en politieke functies mensen gaan zitten bibberen ,en we wonen in een bananen republiek .

  2. Logica

   Je hebt 100% gelijk René.

  3. Erwtje

   Helaas klopt dit.

 5. Sabreur

  Welke opositie in Amsterdam? Er is maar 1 opositiepartij, dat is FVD en die zijn altijd al tegen Halalsema.

 6. Lex

  Ik wouw dat de media ook een kritiek had over het kabinet Corona beleid. 0,2% van de nederlanders waarom meer dan 95% met onderliggende ziekten zijn overleden.

  Net wat Jensen zo vaak zegt de media loopt slaafs achter het kabinet aan zonder een kritische vraag te stellen.

  1. Gerda2

   Lex, als je op nos .nl kijkt, kun je het volgende artikel lezen.
   “De zes vraagtekens van kritische artsen bij het coronabeleid: ‘Niet in proportie”
   Het zou voor mij wel wat steviger kunnen maar het is in ieder geval wat.

 7. Yoyo

  Wanneer komt nou eens het BreakingNews dat madame incompetentia de eer aan zichzelf en opstapt?
  Deze aanfluiting doet 020 niet echt goed.

 8. Bes Tolen

  Mijn analyse, idee is het volgende. De BLM demonstratie was al lang tot in de puntjes geregeld en in overeenstemming met wat in het buitenland op veel plaatsen gelijktijdig geregeld is. Het ging hier om een massieve politieke aanval waarvan ook onderdeel was gelijktijdige wijzigingen in TV programmering en opmerkelijke wijzigingen in het advertentiebeleid voor TV, dagbladen enzovoort. Het opmerkelijke was dat de wijzigingen een forse toename van het percentage zwarten vertoonde terwijl andere ”kleurlingen” daar helemaal geen overeenkomstig deel daaraan hadden.
  Dit soort bewegingen moet politiek worden gestopt omdat het tot onderdrukking, vernietiging van goede betrekkingen en uiteindelijk tot oorlog leidt.
  Extreem links heeft genoeg op haar geweten. Over na de oorlog gesproken. Na de Tweede Wereldoorlog zijn er nog miljoenen mensen omgekomen waaronder vermoord door leninistisch marxistisch links. Trouwens ook door vernietiging van miljoenen na de oorlog weggevoerde Duitsers uit allerlei Duitse en Oost Europese gebieden. Maar daar hoor je niemand ooit over. En al helemaal niet door die machthebbers en hun kiezers in Amsterdam.

  1. Ernest Stern

   “Het ging hier om een massieve politieke aanval waarvan ook onderdeel was gelijktijdige wijzigingen in TV programmering en opmerkelijke wijzigingen in het advertentiebeleid voor TV, dagbladen enzovoort.”

   Interessante theorie maar helaas is missen we bron, logica en bewijs.

   Fantasie dus.

 9. Bes Tolen

  E. Stern junior. Tellen voor en na levert de verschillen op. Nu is het na en duidelijk te zien, te constateren.

  1. Ernest Stern

   Je hebt geen bron, Bes, je zwetst maar wat in de rondte.

 10. macsjang

  Die trut is niet meer dan een ordinaire anarchist. Was altijd al een GL-eigenschap.

 11. Lefty

  Ach, Annabel Nanninga bleert weer wat neem ik aan. Halsema maakt inhoudelijk waarschijnlijk gehakt van haar, net zoals een paar maanden geleden.

  1. vandaag

   moet het wel kip of kalkoen zijn anders maakt halalsema helemaal niets.

   Overigens kan valsema verbaal Nanninga nooit de baas. Naninga heeft immers altijd dossier kennis !

   1. Lefty

    Nanninga produceert meer volume dan Halsema, dat ben ik met u eens.
    Holle vaten klinken het hardst, luidt het gezegde.

 12. Bes Tolen

  Nrest junior. Het wordt te veel om het uit te leggen maar het is wel uit te leggen. Ik geef toe, dat ik een aantal advertenties buiten beschouwing heb gelaten. Het ging om advertenties van kleinere bedrijven met minder reclamegelden. Het heeft er ook mee te maken, dat ze niet bij een bepaald kartel zitten. Tenminste er zijn redenen om aan te nemen dat sprake is van een kartel. Ik geef ook toe, dat de totalen niet tot wetenschappelijk verantwoorde conclusies kunnen leiden. Maar het verschijnsel geeft wel aanleiding tot verdenking van bepaalde opzet. Dat is meer dan alleen een kwestie van ogen open houden.

  1. Ernest Stern

   Ik zie dat na het stellig postuleren van een complot, waar u mee inzette, inmiddels terugkrabbelt tot geen wetenschappelijk bewijs en slechts een verdenking die in uw eigen geest opborrelde.

   Dat noemen we dom gebabbel, meneer Tolen.

   1. vandaag

    Dat noemen we dom gewauwel , meneer stront vlek.

    enz !

 13. staleo

  Ernest Stern
  U bent een vreselijk persoon met een altijd afwijkende mening.
  Alles wat normaal is, is bij u abnormaal.
  Hoeveel reclame ziet u nog op tv zonder kleurlingen of donker getinte?
  Hoeveel winkel reclame ziet u nog zonder kleurlingen of getinte?
  Hoeveel programma,s op tv ziet u nog op tv zonder kleurlingen of getinte?

  1. vandaag

   de stront vlek ziet niets maar leeft onder zijn steen , op veilige afstand van de realiteit in een droomwereld waarin iedereen slecht is behalve hij. Een narcist in hart en nieren

 14. Bes Tolen

  Stener junior. Het lijkt meer dan een echt complot. Het is heel aannemelijk, dat hier een uitgebreid complot is opgezet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.