Baudet krijgt wéér gelijk: Omtzigt en zijn CDA weigeren het opkoopprogramma van de ECB te veroordelen

Afgelopen maand was er in de Tweede Kamer een fel debat tussen Pieter Omtzigt en Thierry Baudet. De laatste nam het de eerste kwalijk dat hij in de Kamer en daarbuiten heel vaak erg kritisch is op de Europese Unie, maar vervolgens toch altijd weer meestemt met zijn pro-Europese partij. 

Een week geleden confronteerde Thierry Baudet CDA-politicus (en tweede man) Pieter Omtzigt met zijn kritische uitspraken over de euro en de ECB, de Europese Centrale Bank. Tijdens het debat draaide Omtzigt volgens Baudet… Hij beet zijn CDA-collega dan ook toe dat die “controlled opposition” zou zijn.

Vervolgens zette FVD een geredigeerde video van het debat online:

Omtzigt en zijn bondgenoten reageerden als door een wesp gestoken. Woest waren ze. Dit kon zo niet.

Maar kijk, Baudet heeft vandaag wéér gelijk gekregen. Want Omtzigt en zijn CDA hebben gestemd tegen een motie van Baudet “om toch in elk geval met elkaar vast te stellen dat het huidige opkoopprogramma van de ECB onhoudbaar is.”

Voor: SP, PvdD, 50Plus, PVV, Krol, SGP, FVD, Van Haga.

Tegen: D66, CU, PvdA, VVD, GL, Denk, CDA.

Met alle respect, maar je kunt niet tegen het opkoopprogramma van de ECB zijn, roepen dat het niet houdbaar is zo, maar vervolgens tégen deze motie stemmen.

We wachten in spanning af wat Omtzigt hierover te zeggen heeft.

Oh, terzijde is dit er ook nog uit de EU. Lekker bezig he?

Volg mij op Twitter en Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Blondie

  Omtzigt is een laffe knul, Baudet heeft gewoon gelijk.

  Omtzigt veegt zijn billen af, maar hij heeft niet gepoept.

  1. stemanhanneke@gmail.co.

   ik wordt zo langzamerhand ziek van dds.
   die alleen maar Baudet de hemel in prijst.
   Stem aub nooit Fvd.

   1. Logica

    Is er iemand bij jou thuis die je met het mes op de keel dwingt om alles op DDS te lezen?

    Als je anderen wilt adviseren om niet op Baudet te stemmen , dat mag natuurlijk, dan is het wel handig om daar enige onderbouwing bij te geven.

    Wellicht is een stemadvies erbij nog fijner, dan weten we wat we wel moeten stemmen. Maar tja, dat krijgen we nooit als we dat vragen. Het is alsof men zich schaamt voor de eigen keuze.

  2. Logica

   Hier heeft Baudet natuurlijk groot gelijk. Omzicht vindt de euro enerzijds onhoudbaar maar wil niet uit de EU. Wat doe je dan nog in de 2e kamer?

 2. ZWEEDSE K0K

  Morgen regent het.
  Baudet krijgt wéér gelijk

  In de winter is het koud
  Baudet krijgt wéér gelijk

  Aan het corona virus gaan mensen dood.
  Baudet krijgt wéér gelijk

  1. NO8DO

   Koop via DDS mondkapje met FvD logo
   En weer heeft Baudet gelijk.

  2. Jannes-46

   De PVV krijgt straks toch meer zetels dan FvD, en daar kan geen enkele Uil van Minerva ook maar iets aan doen.

 3. Seneca

  zij die nog steeds geloven dat het Chinese griepvirus nog steeds rondwaart en slachtoffers eist: indien u goed de RIVM site doorspit, dan kunt u lezen – als u dat tenminste wilt en kunt – dat monsters afgenomen bij hen die lijden aan acute klachten aan de luchtwegen, aantonen dat het hierboven vermelde virus, bijna 3 maanden nu, geen zgn. covid 19 patiënten meer gesignaleerd zijn. ik vraag mij af of al die angsthazen – en de zgn. ‘bewindslieden’ kunnen of willen lezen.

  1. Piet51

   @Seneca
   Kun je iets meer info geven. Op de RIVM-site staan in die periode volgens mij gewoon Covid-19 patiënten.

   1. Vriend

    Het CBS gaf vandaag de volgende cijfers vrij: aantal Covid-doden meer dan tienduizend. Iets meer mannen dan vrouwen overleden. GEMIDDELDE leeftijd mannen: 80 jaar. GEMIDDELDE leeftijd vrouwen: 83 jaar. Vrijwel allen werden al wegens onderliggend lijden verpleegd.

    Niks nieuws, maar wel de keiharde bevestiging dat het om een duidelijk omschreven en bepaalde doelgroep gaat van beperkte omvang. Over 10 jaar zal gezegd worden dat we in 2020 massaal waanzinnig waren om daarvoor de hele maatschappij te ontwrichten en de economie op te blazen.

    1. Ernest Stern

     De cijfers van mijn goede Vriend suggereren dat een andere aanpak van de pandemie zou moeten worden gevolgd. Algemeen wordt vanuit die zienswijze bepleit ouderen volledig te isoleren van de jongere leeftijdcohorts. Dat lijkt logisch maar is het niet. Kinderen gaan binnenshuis om met ouderen, ouderen worden in verpleeghuizen verzorgd door jongere verpleegkundigen. Het is een illusie dat je ouderen van het virus kun vrijwaren als het virus in vrij in de samenleving rondgaat en zeer breed verspreid is. Er zijn al veel gevallen bekend van verpleeghuizen waar ondanks stringent beleid er uitbraken ontstonden.

     De belangrijkste manier om ouderen te beschermen tegen Covid is te voorkomen dat het virus breed om zich heengrijpt in de samenleving.

     Ik ga hierbij nog maar niet in op de omvangrijke medische gevolgen die een deel van de jongeren ondervindt na besmetting. Dat het Covid ouderen vaker dodelijk treft is juist maar er komen steeds meer aanwijzingen dat de medische gevolgen van besmetting voor jongen veel ingrijpender en langduriger zijn dan we eerst dachten.

     Moraal van dit verhaal lijkt me dat er geen zinnig alternatief is voor het huidige beleid. Dat wordt overigens wereldwijd ook zo gezien.

     1. Vriend

      Misschien moet je ouderen boven de 80 met onderliggend lijden of onderliggende kwalen dan maar opofferen om de maatschappij en economie te redden. Darwin-selectie, zeg maar.

      Gezonde ouderen van die leeftijd komen er weer bovenop of worden helemaal niet ziek, dat is in de praktijk inmiddels veelvuldig bewezen.

     2. Ernest Stern

      “Misschien moet je ouderen boven de 80 met onderliggend lijden of onderliggende kwalen dan maar opofferen”

      Ik vreesde al dat dit het alternatieve beleid van Vriend zou zijn.

      Ik kan hem er slechts op wijzen dat beschaafde politici niet zo geneigd zijn tot een dergelijke Darwinistische aanpak.

     3. Vriend

      Heeft niks met beschaving te maken, malle jongen. De risicogroep is GEMIDDELD 80 (mannen) en 83 (vrouwen) jaar oud. Velen zullen dus midden 80 zijn of tegen de 90 lopen. Moet je die mensen ten koste van alles redden? Er wordt ook over gesproken (D66) of je deze leeftijdsgroep nog peperdure behandelingen of operaties moet laten ondergaan.

      Diezelfde argumenten zijn ook hier van toepassing.

     4. vandaag

      enz !

  2. RPML

   Gewoon met het RIVM bellen en het RIVM vertelt je zelf dat het maar een gewone griep is en er met cijfers gesjoemeld wordt

   h++ps://www.facebook.com/peter.grootswagers.9/videos/3374071456020655

   1. Meriadoc Brandebok

    Dit telefoontje is in scène gezet.

   2. RPML

    En waar blijkt dat uit?

    1. Meriadoc Brandebok

     Harry Hol heeft dit “telefoongesprek” uitvoerig gedebunked h**ps://www.youtube.com/watch?v=ONY18OLhFX8.

     Het smerige tuig uit de contreien van Engel gebruikt regelrechte leugens.

     1. Ernest Stern

      En RPML trapte er met beide benen in.

      Beetje dom.

     2. RPML

      Dat mensen die in een auto-ongeluk overlijden en toevallig ook Covid hebben kan ik bevestigen vanuit eerste hand, maar hoeveel zouden dat er zijn? 5?
      Relatie naar griepdoden had 2017 moeten zijn, toen waren er wel degelijk 9.200
      Het telefoonnummer is wel degelijk het landelijk nummer van het RIVM; Google gewoon op 0800 1351

      Bij dezen is jouw debunker dus gedebunked als iemand uit de contreien van Rutte en gebruikt regelrechte leugens.

     3. RPML

      Ernest factcheckt de factchecker niet, nog dommer dan dom

     4. Meriadoc Brandebok

      Dat vind ik ook, Ernest. Maar dit is dus wat je krijgt: bepaalde mensen gaan in de desinformatie van het tuig geloven, hoe krankzinnig de de leugens ook klinken.

      Daarom zijn Engel en zijn kornuiten zo gevaarlijk en moeten we ze bestrijden.

     5. RPML

      Brandebok, lees je wel mijn commentaar en check je dat dan wel? Check gewoon mijn argumenten en ‘ontdek’ dat jouw debunker onzin kletst

     6. Ernest Stern

      “Vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351, dit is het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid.
      Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.”

      Het betreft dus niet het nummer van het RIVM (030-274 91 11) maar van de Rijksoverheid die een helpdesk heeft ingericht.

     7. Beukman

      RPLM
      Best mogelijk dat Peter Grootswagers te goeder trouw is. Maar dan zou de medewerker van het RIVM iemand kunnen zijn die niet goed op de hoogte is: een slecht ingewerkte heer, zoals ook een van de reacties suggereert.
      Vooralsnog:

      Mortality for COVID-19 appears higher than for influenza, especially seasonal influenza. While the true mortality of COVID-19 will take some time to fully understand, the data we have so far indicate that the crude mortality ratio (the number of reported deaths divided by the reported cases) is between 3-4%, the infection mortality rate (the number of reported deaths divided by the number of infections) will be lower. For seasonal influenza, mortality is usually well below 0.1%. However, mortality is to a large extent determined by access to and quality of health care.

      who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/question-and-answers-hub/q-a-detail/q-a-similarities-and-differences-covid-19-and-influenza

     8. RPML

      Contact | RIVMwww.rivm.nl › contact
      21 apr. 2010 – Vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351, dit is het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid. Dit …
      ‎Vragenformulier · ‎Klacht · ‎Routebeschrijving · ‎Persinformatie

     9. Ernest Stern

      “Best mogelijk dat Peter Grootswagers te goeder trouw is”

      Die kans lijkt me zeer gering.

     10. RPML

      Stern denkt de debunkers’ claim dat het een voormalig Postbus 51 nummer is te debunken door aan te tonen dat het het officiële informatienummer is van het RIVM; veel hilarischer wordt het niet

     11. RPML

      @Beukman

      Corona = 0,20
      Influenza = 0,16

      Ebola = 50%

     12. Meriadoc Brandebok

      @Beukman

      Grootwagens is absoluut niet ter goeder trouw.

     13. Ernest Stern

      RPML heeft dezelfde neiging als onze Rene van der Grijp: hij doet een hopeloos onhoudbare bewering en als die volledig onderuit wordt gehaald blijf hij stug doorwrijven in de zelfgemaakte vlek met een blinddoek voor en beide vingers stijf in de oren.

      Het telefoonnummer is niet van het RIVM, beste RML, maar van de Rijksoverheid. Dat het RIVM verwijst naar dit informatienummer betekent niet dat het telefoonnummer van het RIVM is
      h**ps://www.rijksoverheid.nl/contact

     14. RPML

      Naar welk nummer moet je van het RIVM bellen als je vragen hebt over Corona? Juist… En dus heeft Grootzwager dat nummer gebeld omdat hij van het RIVM informatie wilde over Corona. Als je naar het RIVM via het 030-nummer belt krijg je een vriendelijke juffrouw die je doorverwijst naar het 0800 nummer.

      Grootzwager heeft zich bewust van de dommen gehouden om deze antwoorden te krijgen; had hij meteen geroepen dat hij niet geloofd in alles wat er in de pers staat en de vertegenwoordiger ter verantwoording geroepen dan had hij deze antwoorden nooit gekregen. In die zin heeft hij deze man wel in de val gelokt, hij wilde hem oprecht geruststellen. Laat onverlet dat hij duidelijk maakt hoe de zaken er werkelijk voor staan en niet de media na-papagaait

     15. vandaag

      wat wordt je toch misselijk van die stront vlek en dat verneukmannetje met hun populistische gel*l

      Het bokje verkondigt de andere mening weer als smerig tuig terwijl deze opportunist zelf geen idee waar ze over spreekt als papegaai.

      Triest hoor als je site verkloot wordt door een handvol tróllen. Beetje dom dat er nog mensen zijn die reageren op deze tróllen met hun one liners.

      1 woord is genoeg voor de aperte onzin , ENZ !

     16. Meriadoc Brandebok

      “Bezoekadres
      Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
      Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
      3721 MA Bilthoven

      Correspondentieadres
      RIVM
      Postbus 1
      3720 BA Bilthoven

      Contactinformatie
      Telefoon 030-274 91 11
      E-mail info-rivm.nl

      BTW Belasting Toegevoegde Waarde -identificatienummer – of VAT-nummer NL 8217.72.302.B01

      Routebeschrijving
      U kunt het RIVM bereiken met het openbaar vervoer of met de auto”

      Dit zijn de contactgegevens van het RIVM en er zijn geen andere contactgegevens van het RIVM. De kerel die het telefoontje ensceneerde, had niet goed gekeken op welk nummer hij nu belde. De tragische sukkel.

      Nee, er zit geen vent met een plat accent bij de Rijksoverheid die evident onjuiste feiten over het RIVM door de hoorn raaskalt. Er zit geen man bij de Rijksoverheid die zich presenteert als iemand van het RIVM. Zoiets kan helemaal niet.

      Er is ook geen man, waarvan bekend staat dat hij tegen de anderhalvemetersamenleving is, die zich plotseling bekeerd tot het andere kamp, de Rijksoverheid paniekerig opbelt, maar desondanks bij zinnen is om het gesprek, waarvan hij geen flauw benul heeft hoe het zich zal ontwikkelen, voorafgaand met een tweede apparaat opneemt. Om zich daarna weer volledig achter het tegen-standpunt van de anderhalvemetersamenleving te scharen.

      Bootwagens, of hoe hij ook heet, heeft dit gesprekje in scène gezet, want zo rollen die cultleden nu eenmaal.

      Het is eigenlijk idioot dat ik aan die onzin nog een comment spendeer.

     17. Meriadoc Brandebok

      “In die zin heeft hij deze man wel in de val gelokt, hij wilde hem oprecht geruststellen”

      Ja, want toen hij ging bellen en het telefoongesprek voorafgaand aan het gesprek begon op te nemen, wist hij dat een medewerker bij de Rijksoverheid hem plomperverloren zou toevertrouwen dat de coronadoden die door auto-onbelukken zijn omgekomen bij de statistieken worden gevoegd. Iets dat, zo bewees Hol, volstrekte nonsens is.

      Ga koffie drinken.

     18. RPML

      Sjezus… Google nou gewoon op dat telefoonnummer en je krijgt de info die ik net post…

      Dat platte accent is van Grootzwager oen!

      En ja, hij heeft bewust de man erin laten tuinen door te doen voorkomen dat hij ernstig bezorgd was.

      En het RIVM kletst geen onzin, er zijn inderdaad een vergelijkbaar aantal doden als met de griepgolf in 2017 (niet 2018), en ja, vrijwel uitsluitend mensen met onderliggend lijden zijn overleden (‘slechts’ 70 zonder). Dat zijn gewoon FEITEN en als je zelfs die hier glashard staat te ontkennen dan heeft het inderdaad geen enkele zin om er nog woorden aan te spenderen.

     19. RPML

      “dat de coronadoden die door auto-onbelukken zijn omgekomen bij de statistieken worden gevoegd. Iets dat, zo bewees Hol, volstrekte nonsens is.”

      Hol bewijst helemaal niets. Als jij zwaargewond in het ziekenhuis terecht komt wordt je bij binnenkomst getest. Als je positief bent en 2 dagen later komt te overlijden ben je een coronadode ‘met onderliggend lijden’. Had je geen corona dan is de doodsoorzaak een auto-ongeluk. Zo zal het ziekenhuis het doorgeven aan het RIVM / CBS. Hol laat de lijst van het RIVM zien, en daar haal je dat verschil niet uit.

     20. vandaag

      men heeft vandaag 3000 overledenen bijgeteld die NIET getest zijn maar MOGELIJK aan corona zijn overleden en niet aan het onder liggende ziektebeeld

      manipuleren begint een nationale volkssport te worden

     21. Meriadoc Brandebok

      “En ja, hij heeft bewust de man erin laten tuinen door te doen voorkomen dat hij ernstig bezorgd was.”

      De man aan de telefoon sprak ook met een accent, oen.

      Zucht. Toen hij de conversatie begon op te nemen aan het begin va het telefoongespek wist hij toch helemaal niet wat de ambtenaar aan de andere kant van de lijn ging zeggen! Denk nou eens eventjes na. Een medewerker bij de Rijksoverheid gaat niet zeggen dat doden met corona die door een andere doodsoorzaak om het leven komen dan het coronavirus bij de statistieken worden opgeteld. Dat is aantoonbare nonsens, en heeft ook niets met “geruststellende woorden” te maken. Wat weet iemand op een openbare helpdesk dar ook van? Volstrekte quatsch.

      En twee: dit nummer was niet van het RIVM. Hij kon het RIVM helemaal niet aan de lijn hebben, zoals hij beweerde. Het was een openbare helpdesk van de Rijksoverheid.

      Je derde punt is in het licht van het geënsceneerde telefoongesprek irrelevant.

      Dat je zo koppig vasthouden, getuigt van weinig realiteiszin.

     22. Ernest Stern

      “Het is eigenlijk idioot dat ik aan die onzin nog een comment spendeer.”

      Ik snap je irritatie, Meriadoc, maar RPML zal zijn zeperd nooit toegeven.

      Laat gaan.

     23. vandaag

      ga koken en neem die stront vlek mee

     24. Meriadoc Brandebok

      @Ernest

      Okay.

     25. homefront

      Bron: h**ps://www.wyniasweek.nl/ik-zou-graag- … s-dat-mag/

     26. homefront

      h**ps://www.wyniasweek.nl/ik-zou-graag-een-paar-vragen-stellen-als-dat-mag/

  3. Blondie

   Seneca.

   Op deze s’Linkse mannier komt de overheid (Rutte Kartel) aan het DNA van een ieder die zich laat testen.

   En voor de rest is die gehele test methode, boel shit.

   Ik zeg niet dat er niets is, griep is ook iets en gister melde het RTL 4 nieuws, dat het griepseizoen weer is begonnen.
   En in het griepseizoen, sneuvelde er in andere jaren, menig oudje.

  4. Logica

   Natuurlijk willen we dat niet lezen of weten. Dan moeten we Baudet gelijk geven en dat willen we niet. Daarbij komt dat we niet voor niets op elk item hier reageren en de PVV en FVD afkraken. Voor sommigen is het een hobby en misschien ook wel gewoon werk. Het kost in ieder geval heel veel tijd.

   Pff en ik maar fulltime werken om mijn gewone rijtjeshuis te kunnen blijven betalen met mijn middeninkomen.

   Ik stem wel op Baudet en juist om de reden die in deze video duidelijk naar voren komt. We moeten uit de EU, de nadelen van erin blijven zijn veel groter dan de voordelen. De Brexit zal ook de blinden uiteindelijk weer doen zien, al kost het een paar jaar.

   1. Meriadoc Brandebok

    De Britse economie is niet vergelijkbaar met de Nederlandse economie. Een Brexit is niet vergelijkbaar met een Nexit. Het Nexit-standpunt getuigt dan ook van geen enkele realiteitszin. Wie meent dat zoiets mogelijk is, houdt zichzelf voor de gek of praat het volk naar de mond.

 4. C.A.Barstow

  Baudet heeft vaak heel vaak gelijk, en dat vind het stel onbenullen in dit kabinet natuurlijk buitengewoon vervelend.
  Het spreekwoord ”Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel”
  is voor de volle honderd procent van toepassing op dit zittende kabinet.

  Stem tegen misleiding en leugens,
  Stem FvD/PVV.

  1. vandaag

   ,

  2. Yoyo

   Zo is het maar net, C.A!

 5. stemanhanneke@gmail.co.

  ik wordt zo langzamerhand
  ziek van dds met zijn berichten die Boudet de hemel in prijzen.
  Stem Nooit op Fvd

  1. homefront

   Baudet is naast Wilders het beste dat Nederland zich kan wensen

 6. stemanhanneke@gmail.co.

  ik ben geblokkeerd …
  alleen omdat ik een negatief stem advies over Fvd geef??.

 7. Yoyo

  Baudet heeft vrijwel altiijd gelijk.
  Voor sommigen onder ons is dit moeilijk te verkroppen.

  Stem met het gezonde verstand.
  Laat je niet gek maken.
  FVD ,het verstandig geluid.

 8. Wim Vreeswijk

  Het CDA deugt dus ook niet en houdt zich krampachtig vast aan het coalitiepluche van een zinkende regeringscoalitie.

 9. macsjang

  Royaal door het ijs gezakt, Pietertje. Nét zo braaf als zijn brave (nou ja, meerdere uitzonderingen daargelaten), partijgenoten. Teken maar bij het kruisje. Van wie zou die dat toch hebben?

 10. 3wiem

  Daar zakr weer een perij fors door het ijs…is verkiezingstijd. Roep wat het volk wil en doe gewoon iets anders !!! Politiek is niet betrouwbaar meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.