Beerput toeslagenaffaire nóg verder open! Geheim memo bewijst: Belastingdienst wist al 3 jaar dat ze fout bezig waren en zouden moeten compenseren

De Belastingdienst is nog niet eens bijgekomen van alle vorige pogingen om de boel te saboteren of er duikt alweer een nieuw bewijsstuk op. Het betreft een geheimgehouden memo uit 2017 waaruit blijkt dat men toen al wist dat hun hele fraudejacht ronduit verkeerd was en dat er flink gecompenseerd zou moeten gaan worden. Nu mag staatssecretaris Van Huffelen dus weer door het stof.

Hoe zeer ik de linkse term ‘institutioneel racisme’ ook haat, de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst is er misschien wel het beste voorbeeld van. Bij de afdeling Toeslagen gingen ze met een algoritme op fraudejacht. Dat algoritme bleek voornamelijk mensen met een migratieachtergrond eruit te pikken als mogelijke fraudeurs, maar deed dat op basis van de informatie die het tot zich kreeg. De ambtenaren namen die selectie echter voor absolute waarheid aan, ook al ging het soms slechts om een formulier met de verkeerde datum, en grepen vervolgens kei- en keihard in! De ‘fraudeurs’ kregen vervolgens niet eens de kans om zich te verdedigen of werden zelfs actief tegengewerkt. Er moest kennelijk resultaat worden geboekt, ook als dat onschuldige slachtoffers zou betekenen.

Er werd ontkend, gedraaid en gelogen. Mogelijk bewijsmateriaal verdween zelfs in de shredder. En toen de fouten eindelijk werden toegegeven, werd het er nog niet veel beter op. Gedupeerden kregen na lang te hebben moeten zeuren hun dossiers voor inzage. Alleen werden die zwartgelakt toegestuurd. Om díé fout vervolgens te herstellen werden de dossiers nóg een keer verstuurd, maar bevatten dit keer compleet witte pagina’s. Het autisme van de Toeslagen-ambtenaren kende geen grenzen!

Ondanks al die rottigheid begon het er wel een beetje op te lijken dat er nu écht zou worden gecompenseerd. Ook leken alle lijken (en dat waren er veel!) inmiddels wel uit de kast. En dan duikt er dus ineens zo’n memo op waaruit blijkt dat men in 2017 al wist dat dit niet door de beugel kon.

En direct komen de smoesjes weer. De memo zou niet zijn gelezen omdat, zo zegt Van Huffelen, ‘het signaal helaas niet de aandacht heeft gekregen die het verdiende’. Maar nu blijkt dus dat de leidinggevenden die de memo hebben ontvangen, deze willens en wetens hebben genegeerd. Lekker doorgaan met beleid waarvan je wéét dat het fout is en je uiteindelijk alleen maar verder in de problemen brengt. Diverse onderdelen van de overheid hebben trouwens bewust meegeholpen aan het in stand houden van deze praktijken en het proberen te verijdelen van een degelijk onderzoek. Dat was voor veel mensen misschien al wel duidelijk, maar deze memo schijnt daar nu nog maar eens een keer extra veel licht op. En terecht, wat een schandalige praktijken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. vandaag

  Met de achterlijjke mentaliteit van salonsocialisten die denken dat je de belastingdienst mag misbruiken om inkomenspolitiek te bedrijven maakt dat de uitvoerende instantie opgezadeld wordt met ICT problemen die nooit meer recht gebreid kunnen worden.

  Het systeem van toeslagen, kortingen, uitzonderingen, drempels en andere ongein is inmiddels onbestuurbaar. Zelfs belastingadviseurs komen niet meer uit het oerwoud van regeltjes.

  De politiek is hoofdelijk verantwoordelijk voor de chaos. Tevens moeten ambtenarren die gewijzigd beleid niet willen uitvoeren ontslagen worden. Als we dan ook bureau toeslagen helemaal opdoeken kan de belastingbetaler een mooie korting te gemoet zien als kosten van het nivelleringssysteem direct worden teruggegeven aan de betalers daarvan

  stem sociaal , stem PVV

  krijg nog steeds 1000 euris van rutte en over vier jaar maakt dat 4000 euro totaal dievengilde

 2. Bunky01

  En wie betaald alle schadevergoedingen weer? U mag 1 keer raden. Wat een schandalig zooitje. De werkelijke schuldigen blijven zoals altijd buiten schot. Een 5e wereld bananenrepubliek is hier mee vergeleken een paradijs.

  1. Cootje

   ++++++++++

 3. Blondie

  Dit is gewoon het resultaat van jarenlang een hap snap beleid, van het Linkse Rutte Kartel.

  Alles wat dit Linkse Rutte Kartel aanpakt, mislukt.
  Grote leugens en veel bedrog, zijn de handelsmerken van een kompleet falende Linkse bende.

  1. vandaag

   Vergeet niet dat dit beleid zijn oorsprong kent bij ene willem vermeend , jaja ook pvda

   De opzet was aardig en simplistisch. Door de vele politieke eisen een ondoorzichtig stuk ellende

 4. deZwaluw

  Het zou zomaar kunnen.
  De partner van de verantwoordelijke ambtenaar heeft een advocatenkantoor.
  Dat kantoor is voor veel geld ingehuurd om de burgers te vervolgen.
  Tot het einde aan toe. Daar is veel geld aan verdiend.

  U denkt: “Dat is onmogelijk in Nederland”.
  Oke, dan is het een ander verdienmodel-scenario.

  De bezem moet door de Augiasstal.
  Dat gaat de huidige bewindslieden niet lukken.

  Stemzeweg.
  Er zijn hier mensen met gezond verstand nodig.

 5. A-BBa

  “Nu mag staatssecretaris Van Huffelen dus weer door het stof.” Alle politici zijn tegenwoordig hetzelfde: bezig met zichzelf in plaats van de belangen van het volk. Alleen een drastische verandering zou helpen, niet de verkiezingen

 6. Bes Tolen

  Het gaat met het onderzoek denkelijk de verkeerde kant op. Of te wel dat groepen, die collectief foute opgaven deden dus fraudeerden er nu alleen maar beter van worden. Eén van die groepen is waarschijnlijk die hier illegaal is binnen gekomen op basis van hun altijd gepropageerde zieligheid wat een extreem deel van protestants christelijk Nederland voor haar verantwoordelijkheid heeft genomen. Al weer lang geleden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.