Column Jan Roos: FVD is verworden tot radicale clownsclub met nog maar 7 zetels in de peilingen

Jan Roos werd deze week “neprechts” genoemd omdat hij kritiek had op het feit dat Forum voor Democratie aanschuift bij complotdenkende moordfantasten. “Als dat nep-rechts is dan ben ik dat maar,” beweert hij. “Alleen ik zal dan echt-rechts wel willen waarschuwen dat ze op een schip zitten waar het eenmansorkest met de dag gekkere toontjes begint te spelen, terwijl het steeds dieper wegzinkt.”

Zoals het een ongeschreven regel is om je opdrachtgever niet aan te vallen, lijkt het ook opeens een ongeschreven regel te zijn om de neergang van Forum voor Democratie niet te benoemen als je “rechts” bent. Liever gezegd, ik ben lafhartig en nep-rechts volgens deze website. Nu laat ik dat niet over mijn kant gaan, dus het eerste deel van de eerste zin zal hier komen te vervallen, aangezien ik het tweede deel pas lafhartig en nep vindt. Baudet heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat FVD een lachertje is geworden. Van vijfentwintig zetels en macht om het land eindelijk naar de nodige veranderingen te leiden is de partij verworden tot een radicale clownsclub met nu nog maar zeven zetels in de peilingen. Dat niet mogen benoemen is net zo sektarisch als waar wij die linksgekkies dag in, dag uit van beschuldigen.

Op Twitter maakte ik een opmerking dat als een malle rapper niet naar FVD komt, FVD wel naar de malle rapper gaat. Het gaat over het bezoek van Tisjeboy Jay aan de studio van het FVD Journaal om over het RIVM en het coronavirus te praten en het optreden van “strijdmakker” Van Haga bij Lange Frans in zijn podcast.

Het leverde mij nogal wat hoon op. Ik zou een verrader zijn, stiekem links, controlled opposition, jaloers en noem het allemaal maar op. Als de deuggleuvenbrigade mij uitscheldt en beschuldigt van allerlei onzin doet het mij niks; als Baudetiers het doen net zo min. De overeenkomst is dat het heilige geloof in het eigen gelijk dusdanig groot is dat kritiek op de leider wordt gezien als schennis, waarna de daarbijbehorende uitsluiting in gang wordt gezet. De mensen die al jaren roepen dat ik gelijk heb in mijn commentaar op de overheid en onze samenleving roepen mij nu toe dat ik dom ben en er nooit wat van heb begrepen. Allemaal prima, want het glijdt als water van een eendenveer van mij af.

Dat ik hier dom en laf word genoemd stuit mij wel tegen de borst. Binnen Forum rommelt het al veel langer. Intern zijn mensen het doen en laten van Thierry begrijpelijk meer dan zat. Zijn opstelling in coronatijd heeft dat alleen maar erger gemaakt. Ook partijprominente Annabel Nanninga heeft er genoeg van. Ook zij vond de keuze om een rapper als semi-viroloog uit te nodigen onbegrijpelijk. Zij antwoordde op vragen van een journalist: “Ik vind het niet handig om een man die ongetwijfeld goed is in rappen en influencen, iets van corona te laten vinden.” En: “Influencers hebben in dit debat niets te zoeken. Niet in Den Haag, en niet hier.”

Laten we eerlijk zijn: door dit soort lui uit te nodigen in je eigen studio, in je eigen journaal, toon je aan aan hen gelieerd te zijn. Het argument dat ze met iedereen mogen praten raakt kant noch wal. Want natuurlijk mag dat, alleen als partijleider maak je zo’n gesprek onderdeel van je politiek. En Baudet is iemand die al heel lang roept dat het maar gewoon een griepje is en dat we elkaar gewoon lekker de hand moeten schudden. Niet geheel toevallig ook precies de mening van de uitgenodigde rapper.

Dat Van Haga bij Lange Frans gaat zitten maakt het alleen nog maar erger. Deze rapper fantaseerde nog niet zo heel lang geleden samen met een graancirkelspecialiste over de moord op premier Rutte. Genoeg reden om een bezoekje aan zijn complotpodcast te weigeren, me dunkt. Dat Frans niet alleen in graancirkels en aliens gelooft, maar ook vindt dat corona is bedacht om ons allemaal te onderdrukken zou trouwens al reden genoeg moeten zijn. Maar nee, Van Haga gaat naar hem toe en Baudet vindt het “zeer luisterwaardig”. Dat met complotgekkies de hele partij richting de bodem van het moeras zakt schijnt niet te deren.

Maar ik ga dat niet opeens negeren omdat anders mensen boos op mij worden. Want weet je wat pas laf is? Je waffel houden als je ziet dat iemand met zijn partij begint af te zakken naar een radicale groep complotaanhangers. Dat de partij van gezond verstand nu een partij van waanbeelden is geworden. Hoezo ben je nep-rechts als je ziet dat iemand niet meer serieus te nemen is? Als dat nep-rechts is dan ben ik dat maar. Alleen ik zal dan echt-rechts wel willen waarschuwen dat ze op een schip zitten waar het eenmansorkest met de dag gekkere toontjes begint te spelen, terwijl het steeds dieper wegzinkt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Denk dat de Combat Lugar Clan gelijk gaat krijgen.

  maart 2021, FvD de grootste…

  1. wesley benley

   Om Vandaag, Fascal & Homefront maar vast voor te zijn:

   enz!

 2. Cor Grijpstra

  Jan Roos blijft verbazen.

 3. La Pointe

  Die club staat aan de vooravond van de verkiezingen op gelijke voet met Denk. 6 zetels ! Goed voor Tunuhan Kuzu. Zo zie je maar hoe ver je komt met duidelijke taal.

  1. Blondie

   La Pointe ik neem aan dat je beroep kok is.?

   Peilingwijzer geeft aan .
   FvD 7-11
   Denk 0-2

 4. Ernest Stern

  Jan heeft deze keer gelijk maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze aanval op Baudet is ingegeven door wrok over het uitblijven van het aanbod van een lucratief plekje op de kandidatenlijst van het FvD.

  1. Kretoloog

   De vijand van mijn vijand is mijn vriend…

  2. Logica

   Nu heb jij voor een keer gelijk, al blijft het inderdaad een vermoeden

 5. J.C.

  Ik vind de stukjes van Jan Roos meestal scherp en vermakelijk, maar deze vind ik wel erg kort door de bocht. De berichtgeving over het coronavirus is immers nogal wisselend, en om dan de mening van Lange Frans hierover af te doen als complotdenken, vind ik linksliberaal (met een christelijk sausje).

  1. Kretoloog

   Rancune is niet de beste drijfveer voor de kwaliteit van een artikel…Dat bewijst dit stuk van Jan Roos maar weer eens.

   1. wesley benley

    En zo ontslaat u zich tevens van de plicht om inhoudelijk in te gaan op de argumenten die toch wel degelijk aangestipt zijn…

  2. Logica

   Heel mooi gezegd.

 6. Blitzkrieg

  En Jan Roos is verworden tot iemand die nog niet door heeft dat peilingen alleen maar een manipulatie instrument zijn van de media, die Roos toch…

 7. fanof43

  Mee eens, Jan. Ik ben even lid geweest van die club maar na de eerste ledenvergadering in de RAI afgehaakt. Een bizarre vertoning rond Baudet. Hij noemde FvD zelfs de Partij van de Liefde. Even elitair als andere partijen. Baudet c.s. stonden in de pauze in een met een koord afgezet gedeelte van de hal. Geen contact met het gemeen. De statuten van de partij zijn zodanig ingericht dat de leden niets te zeggen hebben, zelfs niet over de lijstvolgorde. De “boreale speech” was ontluisterend. Samengevat: FvD is een wassen neus en dient slechts ter meerdere eer en glorie van Th. Baudet.

  1. Logica

   Ik kan me voorstellen dat je de stijl van Baudet niet altijd even geweldig vindt. Maar ik neem aan dat je bij die bijeenkomst bent geweest omdat je de partijstandpunten steunt. Ik vermoed dat jij je ook zorgen maakt over de EU en onze huidige regering die jouw pensioen in gevaar heeft gebracht, over de hoge kosten van immigratie en het gevaar van miljardenverdspillende klimaatmaatregelen. Uiteindelijk is dat toch waar het om draait.

   1. fanof43

    Ja, dat is zo. Alleen vrees ik dat FvD, zolang Baudet voorman van die partij is, niet in staat zal blijken een zinnige bijdrage te leveren aan het tackelen van de door u zo terecht geformuleerde problemen. De man heeft geen statuur en geen overredingskracht. Te wispelturig, wereldvreemd en, vervelend om vast te stellen, te narcistisch.

    1. Logica

     Beste Fanof43, misschien is Thierry een narcist maar hij is zeker niet wereldvreemd. Ik vind ook dat hij zijn standpunten goed en overtuigend kan brengen. Daarnaast is hij, net als Trump, de politiek in gegaan om dingen echt te veranderen en niet om later een mooi baantje te kunnen krijgen. Dat vind ik ook belangrijker.

     Ik constateer tot mijn genoegen dat Baudet de laatste tijd gestopt is met woorden als Boreaal, de zuil van Minerva, etc. Hij probeert nu toch meer begrijpelijk over te komen. Spreek de taal die mensen kennen en begrijpen. Dat kon Pim Fortuyn als de beste. Het komt wel goed met Thierry.

     1. Logica

      Zuil = Uil

 8. Ernest Stern

  Het begint te rommelen in de gelederen van het FvD. De oorzaak is de incompetentie van de lijsttrekker. Zolang Baudet deze populistische club leidt zal het niets worden. Om die reden hoop ik uiteraard dat hij koppig standhoudt.

 9. Pauline Kummer

  Het wil maar niet vlotten met Thierry met of zonder baard. Fonkelende ogen en show. Een hoop gepraat maar progressie zit er bij het FvD niet in. Mr. Hiddema heeft meerdere malen hem gemaand rustiger aan te doen. Maar ja, de artiest in hem, het lampje op de camera werkt als een magneet. De kiezers zoeken het maar uit.

  1. vandaag

   het wil maar niet vlotten met de stront vlek , of het nou pauline , wesley , lao , noppen of lucinde is.

   enz!

   1. La Pointe

    Hiddema loopt op zijn laatste benen, dat kunt u hem niet aandoen. Thierry heeft het verkloot.

   2. wesley benley

    Het oogkleppen-syndroom. Elke niet-rechtse reageerder herleiden naar één en dezelfde bron.

  2. Logica

   En nu Pauline? Overstappen naar de PVV? Ach, je antwoord zal nee zijn maar wat het wel moet worden zul je niet zeggen.

 10. Vriend

  Jan Roos heeft gelijk: Baudet is een ijdele en incompetente man die geen enkel talent heeft om politicus te spelen – de zigzag koersende pianeur is volledig door het ijs gezakt

  Wat een verschil is dan de door de wol geverfde en standvastige Wilders.

  De vraag is wat al die mensen nu gaan stemmen die Baudet ooit die 25 (virtuele) zetels hebben bezorgd.

  1. Logica

   Precies!! Wat je ook van Baudet vindt, de partijstandpunten staan als een huis.

   Liever een narcist met veel kennis en kunde zoals Baudet dan een goedlachse, vaderlijk overkomende premier als Rutte.

   Geen Baudet? Dan is Wilders de enige optie. Nee, geen SP. Die zijn intern te verdeeld. Naast hun anti EU en immigratiehouding zitten er toch ook nog links radicalen.

 11. Adriaen van Bergen

  ik ben nu het boek Oikofobie aan het lezen. Daar staan heelveel zinvolle zaken in.
  Baudet wordt door MSM neergesabelt als hij eens iets anders doet, zegt of uit dan de kartelpartijen, net als Wilders ook wordt neergesabeld. En iedereen, inclusief Jan Roos, trapt daar met beide voeten in door dit gretig te beamen, waardoor er in dit polderland niets veranderd ten goede maar wel verder wegzinken in ons eigen moeras.
  Trap niet in MSM. Ban ze compleet uit je gestel.

  1. Ineke snel

   Ja, zo is het precies, wat ze aan het verwijten zijn aan Baudet, doen ze feitelijk ook…..ze waaien met de
   Wind mee en kijken niet inhoudelijk naar het programma.

 12. lucinde

  Met de FvD heb ik niets, gewoon omdat ik me er niet toe voel aangesproken.

  Toch is het sneu hoe dit gaat en dat allemaal op het conto van Baudet.

  In de PS van Gelderland zitten twee uitstekende statenleden, zonde dat die worden meegenomen in de onvermijdelijke val.

  Snel Hiddema aanstellen en Baudet dumpen, anders is het snel afgelopen.

  1. La Pointe

   Hiddema loopt op zijn laatste benen, dat kunt u hem niet aandoen. Thierry heeft het verkloot.

 13. DubbelZout

  “ FVD is verworden tot radicale clownsclub“

  Thierry en Theo: de Bassie en Adriaan van de 2e kamer 😀

  1. vandaag

   nou die prijs gaat naar markje en hugo

 14. Tguard

  Ach ja er zal wel een kern van waarheid in zitten. Tenslotte weer dhr roos als geen ander hoe het is om op een zinkend schip te zitten. Ik zou zeggen Jan, ga aub lekker chips testen!!! En blijf weg van verfrissende partijen die een ander geluid laten horen en open staan voor andere meningen.

 15. Ineke snel

  Ik blijf bij mijn overtuiging dat de corona virus, geen griep, maar een andere virus is, die altijd onder ons zal blijven. Wij moeten leren hiermee te leven, en onze leefomstandigheden hieraan toepassen…..
  Geadapteerde ventilatie in ALLE gesloten ruimtes.
  Ja zefs inwoningen.Dat is beter dan idiote dingen doen om klimaat verandering tegen te gaan ( daar zijn veel goedkopere en duurzamere middelen voor)
  Er zullen mensen sterven, net als de griep, maar niet meer aan eenzaamheid, zelfdoding, depressie.
  We zullen NOOIT een wereld zonder doden hebben, maar we moeten wel een wereld zonder angst , die door de regeringen wordt opgeladen.

 16. Meriadoc Brandebok

  Titel had eigenlijk moeten zijn:

  “HATSJIEKIDEE! JAN ROOS MAAKT KORTE METTEN METHOOFDREDACTEUR DIE HEM NEPRECHTS NOEMT.”

 17. George Knight

  Mee eens. Thierry Baudet maakt een parodie van wat een politicus is en trekt zijn partij in zijn neergang mee. De strijd op radicaal-rechts lijkt definitief door Wilders te worden gewonnen. Logisch, hij is een veel slimmere en betere politicus dan Baudet die zich niet af laat leiden en mee laat slepen door graancirkeldenkers en complotdenkers.

  1. wesley benley

   Mee eens.

 18. Telex

  Ernst Stern er is helemaal geen kandidatenlijst over als dit zo doorgaat. Hoe je zo’n voorspoedige start door ijdelheid zo naar de afgrond helpt heeft veel weg van zelfvernietigingsdrang. Jan Roos is geen domme jongen, ook hij ziet precies waar de schoen wringt. Zelf ingenomen, ijdelheid, van de gemiddelde kiezer afwijkend academisch taalgebruik, suggereren een niveau waar de gemiddelde Nederlander zich dom bij gaat voelen. En na het binnenhalen van de “eigen” sociale klasse, had men de zo broodnodige stemmen elders moeten zoeken. Dan haal je ze weg bij de middenklasse, en de PVV had de rest geabsorbeerd. Die kans lijkt nu helaas verkeken. En we hebben niets aan rommelen in de marche dat doen er al genoeg! JAMMER!

 19. Hamer Sikkel

  Misschien wil Jan Roos weer met een eigen lijst meedoen aan de komende verkiezingen, zodat rechts Nederland nog meer verdeeld wordt.

  Wat Van Haga betreft, ben ik het wel eens met de columnist.
  Dat Thierry Baudet uitgerekend hem bij het Forum voor Democratie haalt, vind ik onbegrijpelijk. Hij is allesbehalve een stemmentrekker.
  Het is een non-valeur, die zich graag beweegt onder complotgekkies als Lange Frans en dergelijke.

 20. goedisfout

  Hier vliegt Jan een beetje uit de bocht, als je dag in dag uit infuencers uitnodigt bij DWDD of Jinek dan is dat oke maar als je dat doet als nieuwe partij dan mag dat niet natuurlijk. Dat verhaal van van Haga bij LF vond ik wel helder, een frisse mening.

  1. wesley benley

   Iemand die doodgemoedereerd over graancirkels en geweldsfantasieën loopt te prediken, zou ik niet meer met goed fatsoen een influencer durven noemen.

   Maar dat soort pietluttige details wordt hier omwille van de lieve vrede met graagte met de mantel der liefde bedekt.

   1. Vriend

    Ja ja, dit gezeik hebben we nu uitentreuren gehoord. Stop er maar mee, domme jongen: verder uitmelken heeft geen effect meer.

    Je doet alsof ze het nooit over iets anders hebben dan graancirkels. Zo draait extreem links: altijd zeuren, uitponden en melken over iets wat boven hun pet gaat. Optiefen nou.

    1. Ernest Stern

     Het gaat niet alleen maar over graancirkels maar dit voorval legt wel pijnlijk bloot dat Thierry niet nadenkt.

    2. wesley benley

     “”Over iets wat boven hun pet gaat””.

     Hahaha!, Zo wordt het wel heel gemakkelijk om de ongemakkelijke bestanddelen (…) uit het vertoog van de standaard -complotdenker buiten de discussie te plaatsen. Gewoon even beweren dat de tegenpartij te kampen heeft met een ernstig psychisch gebrek en zo voort.

     De oudste retorisch truck van de wereld. Wist niet dat jij zo goedkoop kunt zijn.

 21. Yoyo

  Niets menselijks is Jan Roos vreemd: Ook hij kan er eens flink naast zitten.
  Verder lees ik graag zijn ” no nonsense ” columns.

  FVD blijft een ” dark horse” in de politiek.
  Veel mensen weten daar dus geen raad mee.

 22. Logica

  Ik ben een van van Jan Roos. Ik vind ook dat hij eerlijk zijn mening mag geven als hij het er niet mee eens is dat er een of andere rapper, wie in de leeftijd tot 25 jaar is dat tegenwoordig niet? , doir Baudet wordt uitgenodigd. Ik weet niet wat de reden daarvan is.

  Ik ben het ook niet met de criticasters eens die hem een neoliberaal gaan noemen want Jan Roos is liberaal en sociaal.

  Ik vind het wel jammer dat hij Baudet nu afkraakt. Mogelijk spelen er wat onderbuikgevoelens mee omdat een eerdere vrijage met het FVD mislukt schijnt te zijn. Daar moet hij boven staan.

  Ik denk dat de PVV en FVD samen meer zetels gaan veroveren dan nu uit de peilingen blijkt. Op inhoud valt er weinig tegen in te brengen als het gaat om EU , immigratie en klimaatbeleid. Dat zullen toch de hoofdthema’s worden. Corona ook en de mms zullen niet nalaten om daar zoveel mogelijk aandacht aan te besteden omdat dat Rutte weer in het zadel heeft geholpen.

  We gaan het zien in maart.

  1. Meriadoc Brandebok

   Lamge Frans heeft over een moord op Rutte gefantaseerd en is bovendien een complotwappie. Maar Baudets “strijdmakker” zat er gezellig mee te kletsen.

   Je weet niet op welke figuren stemt of je wilt het niet weten

   1. Vriend

    Voor jou geldt hetzelfde als voor Wesley: houdt op met dat debiele gezeik dat je al twaalf keer herhaald hebt – we weten het nu wel, sukkel.

    1. Meriadoc Brandebok

     Ik begrijp dat je de totale afgang van FvD niet kunt verdragen (je hebt nog wat realiteitszin in je), maar de feiten moeten worden benoemd.

   2. Henk Albarda

    Brandebok, u nooit gehoord over slavenhandelaar akwasi die het met uw goed vinden een goed idee vind geschminkte Nederlanders waarvan de familie nooit in de buurt hebben gezeten van ‘slaven’, in hun gezicht wil schoppen.

    U bent een haatzaaiende groen links paljas, die ooit voor een triibunaa; zal moeten verschijnen.

    1. Meriadoc Brandebok

     Akwasi heeft z’n woorden teruggenomen. Lange Frans niet.

 23. Martin Tank

  Met vrijwel alle FVD programmapunten ben ik het eens, dat was ook de reden dat ik mij als lid 3105 heb aangemeld.
  Wat Thierry Baudet betreft is het jammer dat de Coronacrisis nogal simpel wordt voorgesteld. Heb als lid al eens een brief geschreven naar het bestuur maar daar komt geen reactie op.
  Ik schreef dat de huidige opstelling van Baudet een aanzienlijk deel van de 60+ leden kopschuw maken en daardoor misschien zouden kunnen afhaken. Er misschien niet meer op de FVD gaan stemmen volgend jaar Maart.
  Hij moet het regeringsbeleid op een aantal aspecten aanvallen zoals Wilders dat zéér efficiënt doet. Iets minder theatraal en meer scherpte.
  Verder is Baudet een frisse verschijning in de politiek goed in voordevuist weg debatten en commentaren en minder in de TK achter het spreekgestoelte.
  Toch hoop ik dat weinig mensen zullen afhaken want de Corona ellende is hopelijk tijdelijk van aard.

  1. SubTec

   Als de Corona ellende tijdelijk van aard zou zijn zou Rutte het niet “Het nieuwe normaal noemen”

 24. Jan58

  De druiven zijn kennelijk zuur…

 25. SubTec

  We gaan het maart wel zien.
  Mijn ervaring is dat “peilingen” volkomen bullshit zijn.

 26. Henk Albarda

  Wie zijn verstand gebruikt begrijpt Roos’ column en inderdaad moet Thierry Baudet heel erg oppassen.

  Hans Wiegel heeft ruim een half jaar geleden aangegeven dat hij Thierry Baudet steunt, OP VOORWAARDE dat Baudet mallotigheden als tweets met een niet geverifieerd incident van zijn vriendinnen met een marokkaan, en de zeer onverstandige uitnodiging aan een rapper, achterwege te laten.

  Overigens is peilingwijzer bij benadering de meest onbetrouwbare peiler van Nederland, die zich zgn baseert op de gegevens van alle andere peilers. Daar kan niets betrouwbaars uitkomen.
  Jan Roos heeft overigens wel vaker onzin uitgekraamt over FvD, dus ook Jan Roos is niet ‘uiterst betrouwbaar’. Bovendien, wie in zijn column refereert aan de peilingwijzer, weet niet waar hij het over heeft en is rancuneus.

  We zullen het zien. Er is maar 1 ‘peiling’ doorslaggevend, de uitslag van de eerstkomende TK.

 27. Ploppert

  **1)
  Mensen vergelijken zich graag met iemand die de “gunfactor” heeft.
  En afkerig van andere figuren
  Maar om daar actie TEGEN te ondernemen is vrijwel nooit aan de orde.
  Kijkje in de geschiedenis.
  De meeste Nederlanders waren in WO2 tegen bezetter, uiteindelijk 5% actief verzet.

  **2)
  In 2016 hebben de demoncraten in USA campagne gevoerd TEGEN Trump.
  Ze hebben verloren.
  Kiezers hadden voor Clinton geen “gunfactor” en dus werd Trump gekozen.
  Dit jaar precies hetzelfde.
  Dems voeren campagne TEGEN Trump, maar hebben zelf geen oplossingen te bieden.

  **3)
  Clinton en Obama hadden in voorgaande jaren ook de “gunfactor”.
  En dus wonnen zij de verkiezingen.
  De afgelopen 10 jaren had in Nederland Rutte de gunfactor.
  Ook Pechthold, Wouter Bos, en nog eerder, Ed Nijpels (had zelfs een fanclub !).
  En dus gigantische winst.

  **4)
  Dit in ogenschouw nemende.
  Wie gaat er veel winnen de komende verkiezingen in maart?
  Alleen wanneer er een rel (aanslag of dergelijke) plaatsvind door allochtonen wint Wilders veel.
  Door Bosma misschien een kleine winst. Anders stabiel dezelfde aanhang.

  **5)
  Baudet heeft onder de Nederlanders minder gunfactor,
  dan hij misschien zou verdienen
  Hiddema heeft zeker iets te vertellen,
  komt goed over bij de mensen, maar profileert zich denk ik niet voldoende.
  Dus FvD, wel winst, maar veel te weinig om echt iets te kunnen betekenen.

  **6)
  Klaver heeft voldoende aanbidders, verliest wel,
  vooral door EU-drammen en de leugens van Femke Halsema.
  D66, de vrouwenpartij die de gehele natie zo ongeveer schoffeert, geen vrouw met een gunfactor.
  Blijven bestaan omdat vele ambtenaren en rechterlijke macht blijven.

  **7)
  CDA blijft vechten in de marge van de vaste aanhang en verliest de steun van de boeren.
  Door Bleeker veroorzaakte stikstofoorlog vergeten we niet.
  Hugo de Jonge, een leraar die zijn eigen zaken niet op orde heeft en de anderen moet vertellen hoe het moet?
  Dacht het niet.

  **8)
  Wie gaat er dan WEL winnen in maart?
  Rutte, de mensen gehoorzamen, en accepteren Rutte.
  Muilkorven en bek houden, en de natie volgt.
  Maakt niet uit, hij heeft de gunfactor.
  Topper in het bespelen van de mens.
  De perfecte HR-manager (Personeelszaken).

  ***9)
  PvdA wint een paar zetels, vooral omdat Asscher zich niet erg profileert.
  Er nog steeds mensen die niet anders dan deze partij kunnen steunen.
  Hoe vaker hij in de publiciteit komt, des te slechter gaat met de zetels.
  Partijen, (Denk, Haga) of halen hun vaste aantal(CU,SGP).

  **10)
  Code Oranje gaat gigantisch winnen.
  Richard de Mos heeft absoluut de gunfactor.
  Hij heeft inmiddels jarenlang bewezen op vele niveau’s terzake kundig te zijn.
  Zou zo maar de tweede/derde partij van Nederland kunnen worden.

  1. Ernest Stern

   “Code Oranje gaat gigantisch winnen.”

   Ik ben blij met elke rechts-populistische kabouter die extreem rechts verder verzwakt.

   Hup Richard, je moet in staat geacht worden malle Geert 5 zetels af te snoepen.

   1. vandaag

    haha domme stront vlek snapt niet dat die 5 zetels elders worden weggesnoept dan bij de PVV.

    Weer 5 zetels weg bij het partijkartel , dus hoe was het ook alweer , 25 pvv + 7 fvd + 5 jan roos = 37 zetels weg bij het partijkartel 🥳🥳🥳🥳

    partijkartel komt steeds verder in de knoei

 28. A-BBa

  “FVD is verworden tot radicale clownsclub met nog maar 7 zetels in de peilingen” Zegt de clown die zelf de Tweede Kamer tevergeefs heeft weten te bereiken.

 29. PG

  Jan de Roos heeft helaas 200% gelijk.

 30. PG

  FvD heeft mijn stem, maar om een afgang te voorkomen zullen ze Baudet snel moeten vervangen voor een betere voorman.
  PVV is geen optie. Daarop stemmen is je stem weggooien….helaas.

  1. vandaag

   leg uit , waarom is een stem op de pvv weggegooid ?

 31. Wally

  Laten we de verkiezingen maar afwachten lijkt me. En daarna praten we eventueel weer opnieuw.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.