Column Paul Cliteur: Wat kunnen de onthoofden doen tegen de onthoofders?

Wat kunnen de Fransen doen na de onthoofding van de 47-jarige Franse geschiedenisleraar Samuel Paty door de 18-jarige theoterrorist Aboulakh A., omdat de leraar, tijdens de les, de vrijheid van expressie had besproken en daarbij een Mohammed-cartoon had laten zien?

Scenario 1 is niks doen. Dat hebben wij in Nederland na de bijna-onthoofding van Theo van Gogh ook al meer dan 15 jaar gedaan. We wachten gewoon tot het overgaat, die onthoofdingen. Zo denken die onthoofders nu eenmaal. Dat is de prijs die we moeten betalen voor de multiculturele samenleving. We moeten proberen “respect” te hebben voor hun cultuur. En hoe gek ook, zo denken ze nu eenmaal. “Het gaat om kleinschalige aanslagen in met name Frankrijk en het Verenigde Koninkrijk (…)”, schrijft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid van het Ministerie van Justitie in het laatste Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (oktober 2020, p. 17) over jihadistische aanslagen.

Scenario 2 is inzetten op integratie. Natuurlijk kan men niet lijdzaam toezien. Natuurlijk gaat dit niet vanzelf over. Weliswaar vormen de onthoofden een kleine groep. De onthoofders ook. Maar als we niks doen krijgen we steeds meer onthoofdingen en onthoofden. Bovendien, ook bij “kleinschalige aanslagen” (zoals hier in Frankrijk: 1 dader, 1 slachtoffer) is de sociale ravage massaal. Het brengt de gehele vrijheid van expressie om zeep. Het reserveert een uitzonderingstoestand voor bepaalde religies die aan andere onthouden blijft. Niet doen. Daden stellen. De mensen die willen onthoofden, daarvoor begrip hebben, sympathie hebben, dat steunen, daartoe oproepen of zwijgen wanneer het gebeurt, moeten worden geïntegreerd (“opgenomen”) in een beschavingspatroon zoals dat sinds de Verlichting in Frankrijk gewoon is geworden. The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing. De ouders van de kinderen die les kregen van Samuel Paty moeten zelf ook iets leren: dat cartoons maken mag. Ook van Mohammed. Als ze denken van niet, dan zijn zij nog niet geïntegreerd in de Franse rechtsorde, in het Franse beschavingsconcept.

Scenario 3 is uitzetten, toegang ontzeggen. De onthoofder was van Tsjetsjeense afkomst. Hij had sinds maart een verblijfsvergunning als vluchteling in Frankrijk. Frankrijk moet zichzelf beschermen tegen dat soort “vluchtelingen”. En nee, niet alle Tsjetsjenen zijn onthoofders. En nee, we scheren dus niet alle Tjetsjenen over één kam. Maar we moeten wel risicoanalyses maken en uit sommige landen komen mensen met opvattingen die niet verenigbaar zijn met de Déclaration des droits de l’homme et du citoyen (1789) of Voltaire’s Traité sur la Tolérance (1763).

Wie nu denkt dat 2 en 3 helemaal niet kan omdat we beschaafd zijn geworden, niet meer “discrimineren”, we geen “racisten” meer zijn, zal vroeg of laat zijn hoofd verliezen. We zullen strompelen van incident naar incident, waarbij elk incident weer een precedent is voor de volgende aanslag.

Prof. dr. Paul Cliteur is hoogleraar in Leiden, Eerste Kamerlid voor Forum voor Democratie en auteur van onder meer “De Staat versus Wilders”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Wat kunnen de onthoofden doen tegen de onthoofders?

  Voor zo een diepzinnige vraag moet je toch wel heel ver doorgestudeerd zijn.
  Of gewoon doorgedraaid, dat kan ook.

  Krijg gelijk beelden voor me uit The Walking Dead.

  1. Cor Grapstra

   Onze huispédofiel is weer gearriveerd..

   Waaruit nu blijkt dat je een zinloos leven hebt . Je bent veel aanwezig op dds met veel zinloze kreten en de rest van jouw tijd vul je met het kijken naar zinloze series .
   Kun je niet beter weer hamburgers gaan cremeren bij de mcdrek ?

   1. Cor Grapstra

    de eerste zin hoort er niet bij
    Die kopieerde er zomaar bij in .

    1. ZWEEDSE K0K

     Aha, u heeft een links toetsenbord met inspraak.

  2. Hardline

   Typerend antwoord van iemand uit scenario 1

  3. Oepsie

   Ik durf toch wel te beweren, dat er onder de nagels van mijnheer Cliteur, meer intelligentie te ontdekken is, dan bij “U” en uw gehele familie. Of beseft “U” het in zijn geheel niet, dat “U” zich elke keer weer voor ‘Joker’ zet, met uw gebral. Hou toch op blaaskaak en ga wat nuttigs doen Zweetsok.

  4. Maurits Dekker

   Ach, de Zweedse patatbakker is dus voor optie 1, n.l. niets doen in de hoop dat het vanzelf over gaat. Totdat zijn hoofd aan de beurt is. Maar dan is het te laat.

 2. Bolkestein

  Als je geen onthoofdingen wil, dan moet je geen Moslims willen. Dus uitzetten van Moslims is geboden.

  Deze Tsjetsjeense Islamitische dader kwam als klein kind als asielzoeker naar Frankrijk. Zo’n zogenaamd zielig kindvluchteling. Waarvan Groen Links er duizenden uit Lesbos en elders wil gaan ophalen. Deze Tsjetsjeense Islamitische dader is gewoon de rotte appel van de rotte boom de Islam. Zijn terroristische daad is de resultante van wat hij als Moslim van huis uit in het huiskalifaat aan Islamitisch gif van de haat met de paplepel heeft meegegoten. Islamitische huishoudens zijn huiskalifaatjes en wat dat voortbrengt is ziek. Het is nu voor iedereen duidelijk dat dat Islamitische kankergezwel uit Europa dient te worden verwijderd. En het maakt niet meer uit hoe; Als het maar gebeurt. We zullen ons hersens moeten gaan gebruiken om ons hoofd te kunnen behouden en dat vereist een verstandig handelen, dus dat Islamitische kankergezwel uit Europa te verwijderen.

  1. Loelap

   Ik las op TPO dat tegen deze leraar een aanklacht was gedaan door moslimouders.
   Vervolgens werd hij op het matje geroepen door de directie van de school en werd zelfs de onderwijsinspectie erbij gehaald. Zo kruiperig is men daar dus naar moslims toe (lijkt Nederland wel) Overigens werd door de leerlingen gezegd dat de leraar dit onderwerp met respect en zonder voor-oordelen behandelde.

  2. Loelap

   Het erge is dat men gewoon doorgaat dit soort moordenaars te importeren.
   De Pakistaan die een maand geleden bij Charlie Hebdo twee willekeurige mensen de keel door wou snijden, had ook pas een jaar een verblijfsvergunning. Macron zou, zolang hij doorgaat met moslims te importeren, zijn muil moeten houden over Europese normen en waarden. Hij is net zo erg als die Linkse mensen die “het de keel door snijden” bagataliseren en meteen beginnen over “ja maar christenen”.
   West Europa wil zich niet verdedigen en is door teveel welvaart gedegenereerd en van het padje af.

 3. Vriend

  Scenario 3 (uitzetten, toegang ontzeggen) heeft veruit mijn voorkeur, als begin van de ontmanteling van de multiculturele samenleving en het terugdringen van de islam uit Europa.

  Iedereen die goed geintegreerd is en zijn best doet blijft natuurlijk en is van harte welkom.

  1. ZWEEDSE K0K

   Maar waar laten we de jeugd uit Duindorp?
   Bij de vloedlijn naar het westen laten lopen?

   1. Vriend

    De jeugd uit Duindorp is niet verkankerd door de islam. Die gaat dus gewoon naar jeugdinternaten voor heropvoeding en socialisatie.

   2. Hardline

    Typerend antwoord van iemand uit scenario 1

  2. Mogguh

   Moslims gewoon treffen door maatregelen die ervoor zorgen dat zij vrijwillig op tyfstralen uit onze wereld, dus hun religieuze voordelen afnemen, aparte wetten instellen voor hen etc!

   1. Maurits Dekker

    We hoeven alleen maar bij wet te regelen dat de islam niet meer wordt behandeld als een religie. We moeten besluiten om het te beschouwen wat het in werkelijkheid is; een barbaarse criminele terroristische organisatie die zo snel mogelijk uitgeschakeld moet worden.

    1. Umut Aydin Sahin

     De islam is een religie, maar wordt tot mijn grote spijt door 90+% de moslims beleefd als een ideologie, met alle afgrijselijke gevolgen van dien. Ik schaam me ten diepste voor de afschuwelijke moord op de franse leraar. Verschrikkelijk!! Schrijnend ook hoe weinig moslimscholieren en hun ouders ik aan het woord zag op de franse televisie. En ik kan u garanderen dat dit niet zonder reden is! Vele moslims vinden de barbaarse moord op de leraar zeer terecht, en dat kan natuurlijk niet op televisie.

     1. FreeThinker

      Helemaal mee eens. Niet alle moslims zijn radicaal, zij die de westerse waarden respecteren mogen wat mij betreft ook blijven. Maar je bent het er toch wel mee eens dat islam een radicaal probleem heeft? 52% van alle moslims in Engeland is van mening dat homoseksualiteit illigaal zou moeten zijn.

     2. M.Dikker

      De islam is geen religie, maar een doctrine. Men kan de islam niet verlaten zonder gevaar voor eigen leven. Men wordt tot bepaalde zaken gedwongen d.m.v. morele dwang. Dit is niet gezond! De regels van de islam staan haaks op de westerse normen en waarden en hoort derhalve niet in het westen thuis. Is dit erg? Neen. Zo lang men maar op eigen bodem blijft.

     3. homefront

      De islam ís een satanische ideologie en vergoelijken kan niet..

     4. Brenda Welsh

      @homefront: onwetendheid is de bron van alle kwaad, het leven van de leraar was voor de dader
      waard .wat zijn gedachten er van maakte.

     5. homefront

      “onwetendheid is de bron van alle kwaad”

      Nee hoor, dat bewust onwetendheid.

     6. Henk Albarda

      Umut Aydin Sahin, uw woorden zijn goed bedoeld en correct.

      Het is bovendien volstrekt onbegrijpelijk dat JUIST moslims in Europa bij iedere moslim aanslag in Europa OF dit doodzwijgen, of uitgebreid toejuichen op social media.

      Waar u het vermoedelijk niet mee eens bent, is dat ik, Blanke, autochtone Nederlander, die als gevolg van het wangedrag van de moslims in de westerse wereld, wens dat alle moslims waar in het gezin in totaal meer dan 3 winkel diefstallen zij gepleegd, de hele familie uitgezet wordt.

      De islam past niet in de westerse wereld en hoort dus ook niet in de westerse wereld te wonen.

    2. Ernest Stern

     “We hoeven alleen maar bij wet te regelen dat de islam niet meer wordt behandeld als een religie.”

     Dat is lastig want de islam is een religie. Er zijn door islamofoben pogingen gedaan deze wereldreligie te heelabelen tot politieke ideologie maar dat vinden ze zelfs bij de Dagelijkse Standaard onzin.

     ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2014/02/de-islam-is-een-godsdienst-geen-ideologie/

     1. Fascal

      Leugenaar en oplichter.

     2. M.Dikker

      Islam is geen religie edoch een doctrine! Zoek maar eens op wat een doctrine inhoudt en zie wat de islam dan is.

     3. Ernest Stern

      Nee, een doctrine is het ook niet, Dikker. Het is een van de drie monotheïstische godsdiensten die onderling meer overeenkomsten dan verschillen kennen.

     4. homefront

      De islam is een satanische onderdrukkende ideologie die bestaat uit minstens 4 componenten waar de religieuze er 1 van is

     5. homefront

      “Het is een van de drie monotheïstische godsdiensten”

      Je liegt, de islam is geen godsdienst, het is een satanische ideologie bestaande uit minstens 4 componenten waarbij de religieuze kant er slechts 1 van is..

     6. Fascal

      Je hebt het tegen de islampleiter en de domme oplichter.

     7. M.Dikker

      Neen Stern! Een religie is vrij. Je gelooft of je gelooft niet. Islam is niet tolerant en gebeurt onder (al dan niet morele) dwang.

     8. Beukman

      Heren, Ernest heeft gewoon gelijk. Islam is een religie, een van de grootste ter wereld, en met veel raakvlakken met jodendom en christendom. Van mij hoeft u er niet in te geloven, maar accepteer voor uw eigen zielenheil nu gewoon eens een keer dat het zo is.

     9. homefront

      Nee beukhol, de religieuze kant is 1 van de componenten van deze satanische ideologie, maar blijkbaar zijn islamfetisjisten vooral bereid om dit te ontkennen

     10. Beukman

      Je mag dan een uitstekende aborteur zijn, homokont, van godsdienst heb je geen kaas gegeten. Iedere godsdienst heeft meerdere componenten, waarvan de zuiver religieuze er één is. Islam is daarop geen uitzondering.

      Je hoeft niet bang te zijn, want niemand gaat jou dwingen om moslim te worden. Sterker nog: ze wíllen jou daar helemaal niet, want moslims hebben weinig op met abortus provocatus.

 4. ikweetwatikwil

  Scenario 3 heeft mijn voorkeur. Geen grenzen meer open voor dat tuig. Aanpassen ,wil je niet, dan opdonderen. Daar kunnen we onze mensen niet aan wagen.

 5. Blondie

  Gewoon Prof.dr. Paul Cliteur.

  Stoppen met Schengen.
  Nexit.
  Stoppen met financieren van die NGO’s
  Illegalen uitzetten.
  Ruttup.

 6. M.Dikker

  Tweet van Martin Bosma:
  “Voor de mensen die denken dat de NPO geen politieke agenda heeft: Vergelijk het maandenlange gegil van de NPO na de dood van George Floyd met de TOTALE STILTE die nu gaat intreden na de onthoofding van een Franse leraar. NPO is onderdeel van de staatsideologie: de diversiteit.”

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  2. Beukman

   Bizarre vergelijking, Dikker en Martin.

   NPO gilde niet. Wat NPO wél deed was aandacht besteden aan de ophef, de debatten, de demonstraties én de rellen die zich de maanden na George’s dood voordeden.
   Ik geef je op een briefje dat de NPO óók verslag zal doen van vergelijkbare ophef, debatten, demonstraties én rellen nav deze onthoofding, mochten deze zich voordoen.

   Bosma weet dat ook wel. Deze luie maar sympathieke volksmenner verstaat zijn vak echter uitstekend. Jouw reactie bewijst dit, want je tuint erin.

   1. M.Dikker

    Jij verwacht vergelijkbare ophef, debatten, demonstraties en rellen?!?! Wow!

    1. Beukman

     Hoe kom je daar nou weer bij, Dikker? Nee, die verwacht ik niet. Maar toen de redactie van CH werd uitgemoord een paar jaar terug, waren die er wel, en de NPO deed daar keurig verslag van.
     Wat aantoont dat de beminnelijke, intelligente maar ook luie Martin de boel weer eens aan het belazeren is.

   2. Loelap

    De NPO bracht na de moord op George F, 17 dagen lang een racisme gerelateerd onderwerp, uiteraard zeer eenzijdig zoals we van de NPO gewend zijn, namelijk racisme van de blanke naar de gekleurde mens. De NPO is er geobsedeerd door.
    Ik verwacht n.a.v. de brute moord op deze Franse leraar, geen demonstraties op de Dam, want de religie van de wrede mag vooral niet in een kwaad daglicht gebracht worden.

   3. Blondie

    NPO = FAKE NEWS.

 7. M.Dikker

  Punt 2 lijkt me niet haalbaar. Mensen die willen integreren, integreren vanzelf. Zolang ik hier nog berichten op social media zie dat het de leraars eigen schuld is, omdat hij de profeet maar niet had moeten beledigen, dan geef ik het weinig kans.

 8. M.Dikker

  Ik verwacht zware veroordelingen vanuit de DENK hoek. En van BIJ1. En alle andere deugmensen die wèl een grote snavel opzette toen George F. was vermoord in Amerika, maar over deze barbaarse, lugubere daad, die toch wederom een aanval is op onze vrijheid van meningsuiting, in alle talen zwijgen. Het is om te kotsen!

 9. evil knievel

  SCENARIO 3!!!😁
  ASAP!!!🙏

 10. RvdBe

  5 jaar geleden schrok je nog wel eens van een onthoofding, nu is het gewoon een berichtje waar je achteloos overheen leest.
  Het hoort bij de “samenleving” zoals linkse partijen en de eu voorstaan, net als andere soorten van geweldpleging.

  1. Brenda Welsh

   Marie Antoinette Frankrijk, Karel I Koning van Engeland, Johan van Oldenbarnevelt 1619 enz.

 11. Fascal

  Meer islam importeren? Dan heb je geen last meer van onthoofden, tenzij ze elkaar onthoofden want dat doen ze ook in islam.

 12. Michael M

  Wie nu denkt dat 2 en 3 helemaal niet kan omdat we beschaafd zijn geworden, niet meer “discrimineren”, we geen “racisten” meer zijn, zal vroeg of laat zijn hoofd verliezen. We zullen strompelen van incident naar incident, waarbij elk incident weer een precedent is voor de volgende aanslag. Precies en als linkse figuren denken, “dat zal mij nooit overkomen” dan heb je een kortzichtige kijk en ben je geen helderdenkende. Het kan ons allemaal overkomen. En nee, niets doen dan gaat het vanzelf over is een gedachten van weke zwakkelingen.

 13. GewoonJohan

  Geen van de 3 stellingen zal helpen.
  Mensen willen het echte antwoord niet horen want het is niet politiek correct.

 14. Michael M

  Was de moord in Parijs andersom gebeurd dan staat de wereld in vuur en vlam door de linkse media. Nu is het niet andersom en je hoort nu geen enkele linkse zwakkeling. En dat is pas zwak. Leer de mensen kennen.

 15. Ernest Stern

  “En nee, niet alle Tsjetsjenen zijn onthoofders. En nee, we scheren dus niet alle Tjetsjenen over één kam.”

  Dat had onze professor het beter bij kunnen laten.

  1. M.Dikker

   O, nu weet ik het Stern! Jij bent het: Hannelore! Die altijd bij de geschiedenisles haar vingers in haar oren stopte onder het neuriën van: lalalala, omdat ze het zo spannend vond de werkelijkheid en als ze toch wat meekreeg van angst in haar broekje plaste. Wat leuk dat ik je weer gevonden heb! Maar wat jammer dat je nog steeds zo’n angsthaasje bent (plas je nog steeds in je broek of ben je daar overheen gegroeid?)

 16. Drollevanger

  De enige manier om in Europa een eind te maken aan de steeds terugkerende moslimterreur, is alle moslims terugsturen naar hun stamland. Geef ze desnoods de 10.000 euro van D66 mee.
  Zoals het nu met de hier woonachtige moslims gaat, is het dweilen met de kraan open. Het is wachten op de volgende aanslag.

 17. Drollevanger

  Deze moordpartij is het rechtstreekse gevolg van het jarenlange wegkijken uit linkse en de brave CU achtige hoek.
  Wegkijkers zijn minstens zo verantwoordelijk voor deze steeds terugkerende moordpartijen als de moslimdaders.
  Als er een kanker in de maatschappij zijn gruwelijke gezicht laat zien, moet een chirurg(is de overheid) het kwaad er met wortel en tak uit snijden. Als er nog ergens uitzaaiingen worden gevonden moeten die grondig en met harde hand worden verwijderd.
  Iedereen is misschien wel gelijkwaardig, maar zeker niet gelijk.
  De Barmhartige Samaritaan hielp zijn gewonde medereiziger en betaalde de herbergier zodat de gewonde in de herberg kon herstellen, maar hij nam die medereiziger niet mee in zijn eigen huis.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.