Comeback tijd voor Trump: ‘president is niet langer besmettelijk’

Donald Trump was al weer een tijdje aan het werk, weliswaar vaak in isolatie, maar zijn arts heeft geconstateerd dat Trump niet meer besmettelijk is. Wat betekent dat Trump weer helemaal terug is, en precies op tijd! Volgende week staat er weer een debat met Biden op de agenda! Naar eigen zeggen ging het natuurlijk uitstekend, Trump liet geen kans liggen om op te scheppen over zijn gezondheid. Maar voor de Republikeinen moet het fijn zijn dat ze nu eindelijk zekerheid hebben: Trump is niet meer besmettelijk en weer fit genoeg om door te gaan.

„Vanavond ben ik verheugd te kunnen melden dat de president niet alleen voldoet aan de CDC-criteria voor het veilig beëindigen van isolatie, maar dat de Covid PCR-steekproef van vanochtend volgens de momenteel erkende normen aantoont dat hij niet langer wordt beschouwd als een transmissierisico voor anderen”

Gisteren hield de president al zijn eerste ‘openbare’ toespraak. Vanaf een balkon op het Witte Huis sprak hij zijn aanhangers toe. Ondanks zijn opgelopen besmetting en verplichte isolatie probeerde Trump zo snel mogelijk weer in contact te komen met zijn achterban, want de verkiezingen zijn over enkele weken al.

Nu Trump weer helemaal gezond verklaard is gaat kan de campagne weer op volle kracht verder. Voor team Trump is er werk aan de winkel, want de peilingen zijn behoorlijk negatief over zijn herverkiezingskans.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Ritter

  Ondertussen heeft Trump al een aantal interviews achter de rug via de radio.

  Een van deze interviews word wel beschreven als de “De grootste radiorally in de geschiedenis” omdat het bereik van het station 43 miljoen luisteraars is.

  De veerkracht energie van Trump is opmerkelijk gezien zijn leeftijd.

  T

  1. Beukman

   Een enorme morele opsteker voor Donald: de Taliban staat volledig achter hem en hoopt dat hij er snel weer bovenop komt.

   Taliban spokesman Zabihullah Mujahid told CBS News in a phone interview, “We hope he will win the election and wind up U.S. military presence in Afghanistan.” The militant group expressed some concern about Mr. Trump’s bout with the coronavirus. “When we heard about Trump being COVID-19 positive, we got worried for his health, but seems he is getting better,” another Taliban senior leader told CBS News.

   cbsnews.com/news/taliban-on-trump-we-hope-he-will-win-the-election-withdraw-us-troops/

   1. Ritter

    Beukman

    Trump heeft in 2016 beloofd de troepen te terug te trekken en aan vrede te werken.

    Deze belofte heeft hij ingelost.

    Trump is geen nieuwe oorlog begonnen; heeft de troepen teruggetrokken en werkt aan een vredesdeal in Afghanistan. Ook is Trump blijven praten met Rusland en NK wat verstandig beleid is.

    Ook heeft Trump een historische vredesdeal bereikt in het Midden Oosten en tussen Kosovo en Servië.

    Trump heeft zich dus aan zijn woord gehouden. Hieruit blijkt weer eens dat Trump de President van de “deals” is.

    1. Beukman

     @Ritter, inmiddels is duidelijk dat Trump maar de helft van zijn troepen gaat terugtrekken uit Afghanistan, en minder snel dan beloofd. Maar akkoord, het is beter dan niets.

     Dit betekent vooral een Total Failure voor de Republikeinen. Zij hebben de Americanen deze oorlog ingesleurd; een oorlog waarover verstandige mensen meteen al zeiden dat ze niet gewonnen kon worden. De Republikeinen zouden zogenaamd de Taliban verslaan en “the proud people of Afghanistan” (dixit Bush) democratie gaan brengen. Vrouwen zouden eindelijk vrij zijn om te gaan en te staan waar ze wilden.

     Welnu: de Taliban zijn sterker dan ooit, er is géén democratie, en de puinhopen zijn groter dan toen de Republikeinen zich aan dit avontuur waagden. En vrouwen: die zitten weer opgesloten in hun huis en worden gestenigd.

     De beste wensen van de Taliban aan Trump zijn dus begrijpelijk.

  2. Ernest Stern

   De veerkracht van Trump wordt door de Amerikanen niet echt gewaardeerd. De laatste polls laten een desastreus beeld zien.

   ht*ps://www.langerresearch.com//wp-content//uploads//1218a12020ElectionUpdate.pdf

   1. Beukman

    Ook oudere stemmers beginnen naar Biden over te lopen. Misschien was Donalds belofte onlangs dat met covid besmette bejaarden dezelfde behandeling zullen krijgen als hijzelf wat al te doorzichtig?

    De laatste dagen valt de term fiasco vortex in verband met Trump. Dat is:

    a phenomenon in which crisis overtakes a public figure, destroying any attempts to impose a favorable cast on developments. Fiasco becomes the only development people see.

    Een soort van kantelpunt dus.

    news.yahoo.com/coronavirus-pushes-trump-into-a-fiasco-vortex-as-events-spin-out-of-administrations-contr0l-201539143.html

    (vervang de 0 in de link door o)

 2. Ritter

  Gov. Whitmer is een fervent tegenstander van Trump. Constant valt ze Trump aan en beschuldigt hem voor van alles.

  Nu zijn er een aantal mannen aangehouden die deze Gouverneur wilde ontvoeren.

  Natuurlijk gaf de media en de Governeur gelijk Trump de schuld. Die zou de aanstichter zijn volgens veel media en volgens de Gouverneur.

  Maar wat bleek later uit het onderzoek? ………………..dat deze mannen anarchisten en BLM supporters zijn en deze mannen hebben zich in het verleden zeer anti-Trump uitgelaten. Dus het zijn anti-Trumpers.

  Wat een teleurstelling voor de media. Ook word er nu geëist dat de Gouverneur ( die Trump de schuld gaf) excuses aanbied aan Trump voor de onterechte beschuldiging.
  ===============================

  BLM-aanhanger in verband gebracht met poging van ontvoering van Michigan Gov. Whitmer . Er word nu geëist dat ze Trump excuses aanbied.

  Weer een andere van de samenzweerders die in staat van beschuldiging zijn gesteld om de gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer, te ontvoeren, is een anarchist gebleken en deze keer is het een geïdentificeerde Black Lives Matter supporter.

  Als je het boek bijhoudt, betekent dat nu dat ten minste drie van de zes mannen die door de federale regering zijn aangeklaagd wegens de angstaanjagende samenzwering om de gouverneur uit haar vakantiehuis te ontvoeren, erkende anarchisten die tegen Donald Trump zijn en ten minste één een BLM-demonstrant. Als de helft van de samenzweerders die door de FBI zijn opgerold anarchisten zijn, zou je dit een patroon kunnen noemen.

  De BLM-verbinding komt van niemand minder dan The Washington Post, die met lede ogen hun eigen verhaal begroef door het stuk te headlinen: ‘De beschuldigde leider van een complot om de gouverneur van Michigan te ontvoeren had financiële problemen, woonde in een kelderopslag’, alsof hij in een kelder was het meest verrassende aan de samenzweerder.

  ht*ps://pjmedia.com/news-and-politics/victoria-taft/2020/10/10/blm-supporter-tied-to-michigan-gov-whitmer-kidnapping-plot-demands-grow-for-her-to-apologize-to-trump-n1034330

  1. Beukman

   @Ritter
   En nu ga je ons zeker vertellen dat the Wolverine Watchmen, zoals deze extreemrechtse groepering heet, een links p*donetwerk was geleid door Hillary Clinton?

   Hier het hele verhaal over deze uitgekiende undercover-actie door de FBI:

   pressherald.com/2020/10/09/how-the-fbi-spent-months-tracking-the-kidnap-plot-against-michigan-governor/

 3. Beukman

  Donald zit nog steeds in de gevarenzone. Week 2 volgt vaak een terugval.
  Hoe de situatie echt is en hoe besmettelijk hij werkelijk nog is dat weten we niet, aangezien hij weigert zijn medische gegevens openbaar te maken zoals hij dit wel voortdurend eist van zijn politieke tegenstanders.

  Geestelijk is Trump duidelijk nog niet de oude, gezien zijn absurde tirades van de laatste tijd. Zelfs voor Donald waren die zwaar over the top.

  De laatste dagen riep Trump herinneringen op aan Breznjev in zijn nadagen: een pratend lijk, zwaar geschminkt om zijn lichamelijk beroerde staat te verhullen, met ogen die amper open konden. Ik wens hem veel sterkte.

  1. Vriend

   De dorpsidioot houdt zijn dagelijkse rant tegen Trump. Al de hele week lepelt hij dezelfde onzin op alsof hij een medisch expert is die de zaak tot in detail kan beschouwen en analyseren.

   We spreken elkaar volgende week Beunhaas. Zelfde plaats, zelfde tijd.

   1. Beukman

    Ik baseer me op de feiten, trumpofiele vrind.

    Een van die feiten is dat Donald noch zijn dokters nog steeds niet onomwonden “nee” hebben geantwoord op de vraag of hij negatief is, en ook geen röntgenfoto’s van zijn longen hebben getoond. “It’s disappearing”, is alles wat Trump gisteravond zei, en: “I’m feeling great!” wat heel goed kan als iemand op steroïden functioneert zoals Donald momenteel doet als onderdeel van zijn behandeling.

    Andere feiten zijn dat Donald eerder wél van zowel Clinton als van Biden verlangde dat die hun medische records toonden, inclusief die van hun geestelijke gesteldheid.

    1. Vriend

     “Vanavond ben ik verheugd te kunnen melden dat de president niet alleen voldoet aan de CDC-criteria voor het veilig beëindigen van isolatie, maar dat de Covid PCR-steekproef van vanochtend volgens de momenteel erkende normen aantoont dat hij niet langer wordt beschouwd als een transmissierisico voor anderen”

     1. Beukman

      In a memo released by the White House on Saturday night, Dr. Sean Conley added on to his previous assessment that Trump met the criteria to stop isolation. The memo did not address whether Trump has tested negative for the virus.

      eu.usatoday.com/story/news/politics/2020/10/10/trump-not-risk-transmitting-covid-19-dr-conley-says/5958045002/

      Laat de dokter de medische gegevens maar openbaar maken. In een eerder geval is immers gebleken dat een medisch rapport waarin zoiets stond als “dit is de gezondste president die ik ooit heb meegemaakt” rechtstreeks was gedicteerd door Donald zelf.

     2. Vriend

      Beukman, nog even en je ongezonde achterdocht gaat over in paranoia en complotvorming.

      Wat je anderen constant verwijt, is nu jouw eigen manier van denken en redeneren geworden.

     3. Piet51

      @Vriend
      Die PCR-test wordt hier door velen gediskwalificeerd als waardeloos. Of geldt dat niet als Trump wordt getest? Bovendien wordt met die test geen besmettelijkheid gemeten, maar slecht een besmetting, soms zelfs van langer geleden. En dat laatste weet de hele wereld al een week.

  2. Ernest Stern

   Het viel gisteren inderdaad op dat hij tijdens zijn absurde toespraak vanaf het balkon van het Witte Huis zijn ogen nauwelijks open kon houden. Zag er merkwaardig uit.

   1. Vriend

    Je fantaseert en liegt. Ik heb net het filmpje met zijn toespraak net bekeken en er is niets afwijkends, niets bijzonders te zien – gewoon Trump zoals hij altijd is.

    1. Ernest Stern

     Naar zijn ogen gekeken? Dat waren wel heel erg smalle streepjes.

     1. Vriend

      Vind je het gek als hij tegen de ondergaande zon in keek?

     2. Beukman

      Hier ziet er ook hondsberoerd uit, zwaar geschminkt bovendien, en hij praat met een onvaste stem, al begint hij wel met een grap, weliswaar van brugklasniveau:

      youtu.be/RLRkU1TD7ZM?t=94

    2. Pauline Kummer

     Met die ondergaande zon had hij een betere belichting. Wordt ook altijd gebruikt in reclame filmpjes uit de cosmetica sector.

   2. evil knievel

    Die van jou zijn nog NOOIT open geweest,blinde vink!😴

   3. Pauline Kummer

    Opwekkende middelen! Ook een hoge dosis vit. B per injectie kan zoiets veroorzaken.

    1. vandaag

     hoe krijg je het voor elkaar dag in , dag uit dezelfde onzin te posten ?
     inmiddels meer dan duizend reacties allemaal van dezelfde kwaliteit !
     Laster en op de man spelen als kindertjes op het verlaten schoolplein omdat niemand anders met deze haarballen willen spelen

     Wat een een ontzettende trieste bedoening in elk trump draadje door zielige linkse narcistische trekjes van een paar idioten die nauwelijks meer kunnen dan hun eigen naam spellen

     1. Pauline Kummer

      Vrede zij met u, neem het niet te zwaar op @vandaag. Morgen is alles beter!

 4. Henk Albarda

  Ik kan een intense glimlach niet onderdrukken als ik de laatste regel van dit op zich positieve artikel lees.

  De ‘peilingen’ in Nederland zijn al hevig gemanipuleerd, oa door zeer bijzondere selectie van panels, in Amerika is dat nog veel erger.

  In Amerika is slechts 1 ‘peil’ organisatie die een enkele keer in de buurt komt van de uitslag, Rasmussen. Alle overige peilers zijn in handen van DNC, of DNC leden, en van 0 en generlei waarde.

  Je zou zover kunnen gaan, dat de kansen van Trump hoger zijn naarmate hij er in de peilingen slechter voor staat. Kunnen we ons nog enkele dagen voor USA 2016 herrinneren? Volgens de peilingen had Trump rond 2,5 % kans te winnen. En wie won er ook weer?

  1. Beukman

   Ik weet niet wie de verkiezingen gaat winnen Henk, ik vrees vooral dat de VS de verliezer zullen zijn. Maar zelfs op rasmussen staat Donald zwaar op verlies.

   1. Henk Albarda

    De naam is de heer Albarda voor communistische landverraders als u heer beukman.

    En zolang uw bewezen uw gegevens uit nep-nieuws bronnen haalt, heeft het geen zin op uw inhoudsloze berichten te reageren. In 99% van de gevallen blijken uw bronnen nep-nieuws, dus veel plezier ermee.

    Zodra ik kan verifieren dat uw berichten correct nieuws bevatten, ga ik weer overwegen u inhoudelijk van repliek te dienen.

    U gelooft mijn bronnen niet, ik geloof uw bronnen niet, en met die conclusie is voor een verstandig mens een discussie zinloos, en heeft het geen zin antwoorden op uw leugens te geven.

    Ik verwijs u naar mijn via Foxnews, BNN en nog enkele bronnen geverifieerde commentaren over de peilers in de USA.

    1. Beukman

     Ach Henkje, hoe serieus moeten we jou als contr0lled opposition eigenlijk nemen? Ik baseer me op een bron die je zelf als betrouwbaar oplepelde: rasmussen.
     Maar ook jouw eigen FoxNews geeft Biden een voorsprong:

     foxnews.com/politics/fox-news-poll-biden-gains-ground-over-trump

     Overigens ben ik er lang niet zeker van of Joe gaat winnen, met Donald weet je het maar nooit.

     1. Henk Albarda

      Goedemorgen geachte heer Beukman, Zoals u ziet houdt ik me fatsoenlijk en blijf u, als de beschaafde persoon die ik wel ben, keurig heer Beukman noemen. Mijn excuses dat ik recent enkele keren het denigrerende beukmannetje heb gebruikt, niet mijn stijl, meer de uwe.

      Zolang ik een lachbui krijg van uw reacties, en u uitsluitend weet te antwoorden met denigrerende zotte antwoorden, zijn we allebei blij, nietwaar?

      Ik neem u niet serieus, u neemt mij niet serieus, dus het blijft bij een enkele discussie met inhoudsloze reacties van uw kant.

     2. Beukman

      As we maar kenne lache he Henk. Je hebt me bijvoorbeeld vele keren een “antisemiet” genoemd. Ik lag gierend onder de tafel.

      Je mag me trouwens gerust “Beukman” of “Boris” noemen hoor.
      Zelf totoyeer ik zonder onderscheid, om uit te drukken dat rangen en standen hier niet gelden. Het zou raar zijn als ik voor jou een uitzondering maakte, toch?

     3. vandaag

      wie neemt beukhol serieus de geboren stakker ?

      trump wordt nooit president
      johnson wordt nooit premier’
      brexit gaat nooit gebeuren

      enz !

  2. Ernest Stern

   “In Amerika is slechts 1 ‘peil’ organisatie die een enkele keer in de buurt komt van de uitslag, Rasmussen. ”

   Rasmussen heeft in zijn peilingen een forse bias richting Republikeinen en meet nu een voorsprong van 12% voor Biden op Trump. Dat zou de aanhangers van Trump echt zorgen moeten baren.

   h*tps://thehill.com/homenews/campaign/519999-rasmussen-biden-leads-trump-by-12-points-nationally

   Rasmussen meet ook de Job-approval van Trump: “The latest figures include 36% who Strongly Approve of the job Trump is doing and 47% who Strongly Disapprove. This gives him a Presidential Approval Index rating of -11.”

   1. Piet51

    @Ernest Stern
    Ik keek net voor het eerst sinds gisteren eind van de middag weer naar de peilingen en constateerde, dat Trump wederom iets verder op Biden is achter geraakt, zowel landelijk als ook in bijv. Texas en Georgia, beide voor Trump cruciale staten.

  3. Piet51

   @Henk Albarda
   Die uitslag in 2016 was een unieke in een groot aantal presidentsverkiezingen. Er is geen enkele reden om dat voortdurend als voorbeeld te blijven gebruiken voor hoe verkiezingen voortaan zullen gaan. Als je sommige commentatoren zou moeten geloven, kan een presidentskandidaat alleen maar winnen als hij kort voor de verkiezingen hopeloos achter staat. In werkelijkheid is dat maar één keer gebeurd en ook dit jaar weer heel onwaarschijnlijk.
   Het beeld wordt verstoord omdat veel commentatoren heel voorzichtig zijn en de uitslag niet al te hard durven te voorspellen. Men wil niet nog een keer “nat” gaan. Heel begrijpelijk, maar dan ontstaat geen reëel beeld van de te verwachten uitkomst.

 5. saddy

  Trump is ALTIJD besmettelijk. net als u en ik en alle anderen.
  Trump is niet meer besmettend of Trump zit niet meer in de besmettende fase, dit lijkt me meer correct als titel.
  Een besmettend iemand besmet jou met een besmettelijke ziekte omdat jij besmettelijk bent.

  Reageer aub als ik fout zit. Ik zit steeds zo raar te kijken als van Dissel weer zegt dat er zoveel besmettelijken bijgekomen zijn omdat ik bij hem niet meer weet of hij dan “zoveel besmettenden bijgekomen” bedoelt of dat hij de zaak weer aan het flessen is.

  1. Piet51

   @saddy
   Boeiend vraagstuk. Ik kan me voorstellen, dat je taalkundig geen ongelijk hebt. Maar in de taalkunde geldt ook het principe van breed gebruik. Besmettelijk betekent volgens Van Dale “smetstof op andere lichamen overbrengend”. In geval van een persoon lijkt me dat niet zo heel vreemd.

   Je zult vanuit jouw redenering natuurlijk ook de uitdrukking “besmettelijke ziekte” met tegenzin gebruiken? Dat zou wel consequent zijn.

   Van Dissel heeft het overigens vooral over besmettingen, want of al die besmette mensen ook anderen kunnen besmetten, dus besmettelijk zijn, is nog maar de vraag.

   1. saddy

    Ja klopt, over breed gebruik en van Dale zei Herman Finkers al iets over het woord gijzelaar, is zowel gijzelnemer als gegijzelde.
    Maar dit is medisch, dan moet je zo duidelijk mogelijk zijn.
    zoek op: Arnoud van den Eerenbeemt, Medisch terminoloog, ZORGTAAL:

    besmetten: Een ziekteverwekker op iemand overbrengen.(Ook infecteren, (iemand) aansteken.)

    besmettelijk: Gemakkelijk van de een op de ander overbrengend.
    ‘Besmettelijk’ wordt vooral gezegd van gewone virussen, zoals verkoudheidsvirussen en griepvirussen.

    Over besmettelijk als in besmettelijke personen heeft deze man het helemaal niet.

    Dus toch een trucje van van Dissel?

    1. Piet51

     @saddy
     Van Dissel heeft het, voor zover ik hem heb gehoord, vooral over het aantal besmettingen, waarvan een deel ook (nog) overdraagbaar is. Met de PCR-test is vrij nauwkeurig de besmetting aan te tonen, over de overdraagbaarheid is dan nog geen uitspraak te doen. Bij Trump wordt dat nu wel gesuggereerd.

 6. Piet51

  Met een PCR-test zou zijn aangetoond, dat Trump niet besmettelijk meer is??? Ik heb altijd begrepen, dat een PCR-test heel nuttig en betrouwbaar is. Hij heeft echter één grote beperking, want er kan niet mee worden aangetoond, dat de geteste persoon besmettelijk is. Er wordt alleen aangetoond, dat de geteste persoon (ooit) besmet is (geweest). Bij Trump was dat al duidelijk, lijkt me.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.