Deugdrambrigade bij politie doet aan positief etnisch profileren bij sollicitaties: ‘‘Een kleurtje kan helpen, denk ik’

De Rotterdamse politie zegt gewoon open en eerlijk dat ze bewust op zoek zijn naar collega’s met een kleurtje. Bij sollicitaties kijken ze dus niet langer of je de juiste competenties bezit, nee ze kijken naar je huidskleur. Ook fijn om te weten…Het is op z’n minst opmerkelijk te noemen dat de politie zonder schaamte zegt dat ze bewust solliciteren op huidskleur. De politiedienst in Rotterdam zegt dat ze een diverse korps willen, maar helaas selecteren ze alleen op huidskleur. Andere vormen van diversiteit worden zeker niet gewaardeerd?

,,Jullie lijken in níets op elkaar. En dat is wat we willen: het Rotterdamse korps moet meer divers worden.”

In de ene zin zegt het Rotterdamse korps dat Eenheid Rotterdam nog te wit is, maar vervolgens houden ze een politiek correct praatje dat het om meer draait dan alleen huidskleur. Wat is het nou?

,,Diversiteit slaat ook op geloofsovertuiging, opleidingsniveau, seksuele geaardheid, leeftijd en geslacht. Alles wat je verzint, waardoor jij anders bent dan anderen, kan iets toevoegen. Zo wordt het korps sterker.”

De vraag is hoe wenselijk het is dat er beleidsmakers bij de politie werken die een grotere obsessie hebben met huidskleur en diversiteit dan de openbare orde.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. vandaag

  u bedoelt “allochtonen genieten de voorkeur ?” das al decennia zo. Bij sociale huurwoningen , bij banen , bij uitkeringen enz enz

 2. Blondie

  Dit is toch gewoon, het Nederland in deze nieuwe eeuw.
  Links, Zwart en Moslim is zalig makend de rest gaat richting kliko.

  Hou vol Rutte je opdracht is bijna voltooid.

  1. RvdBe

   Ik eis als belastingbetaler en dus uitkeringverstrekker aan de Oranje,s dat ook daar de diversiteit zijn intrede doet.
   Minimaal 2 van de 3 prinsessen moeten met een allochtoon, liefst tuigrapper met machete aan komen zetten, anders zijn ze racist.

 3. Shadow1100

  Ik hoorde 30 jaar geleden al van een hoofdinspecteur:”Weet je hoe wij aan nieuwe politieagenten komen? We gaan met een heel groot schepnet over de Coolsingel en als tie vol is gooien we alle blanken eruit en de rest gaat aar de politieschool”.
  Dat bedoel ik…….

 4. halo1

  Ik denk dat het kernprobleem zit in het feit dat men in de landen van allochtonen meestal de harde hand hanteert.. en bij ons dus niet..de politie hier is volledig gesociaaldemocratiseerd, dus alleen “bekeerlingen’ zijn welkom.. maar hoe lang gaat dat goed?

  1. M. Brandenburg

   IN land van herkomst is de politie ook corrupt tot op het bod en ook dat word geimporteerd op deze wijze. Daarnaast is het niet optreden van de politie niet een gevolg van vultuur maar opgelegde onzin regels vanuit de linkse hoek.

 5. saddy

  Liegen is ook een vak.

  Duitse- en Nederlandse politie worden keer op keer geconfronteerd met het feit dat familie en geloof voor kleurtjes belangrijker zijn dan de eed of belofte die ze hebben afgelegd.

  Daar zijn ook rapporten over geschreven. De druk van de familie is een factor van belang.

  Die cultuur is onverenigbaar met de onze.

 6. M. Brandenburg

  OPvallend want corruptie bij de poltiei word volgens de officiele rapporten juist gepleegd door hen met een diversiteitsachtergrond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.