Dictatoriale Grapperhaus: ‘Prioriteit handhaving ligt bij alcoholverbod’

Het is ongelooflijk wat er gaande is in ons eens zo mooie, vrije en tolerante landje. Onder leiding van CDA en VVD worden de burgerrechten zo ongeveer afgeschaft. Je kunt vanaf maandag al beboet worden als je na 21:00 uur ’s avonds met alcohol over straat loopt. En ja, volgens minister Grapperhaus is het zelfs “prioriteit” om dat soort vreselijke misdrijven (zucht) te bestraffen.

Het is natuurlijk volstrekt belachelijk dat de horeca gedwongen dichtgaan, dat er na 20:00 uur geen alcohol meer verkocht mag worden, én dat je dan zelfs niet meer met alcohol over straat mag. Dit zijn draconische maatregelen die eerder doen denken aan een dictatoriaal puriteins regime dan aan het beleid van een democratisch gekozen regering.

Maar dit is precies wat er ons te wachten staat. Sterker nog, minister Grapperhaus zegt dat er bij de handhaving prioriteit gegeven wordt aan de handhaving van (onder meer) dit alcoholverbod.

“Daar hebben we afspraken over gemaakt. Prioriteiten gaan liggen bij het alcoholverbod, bij de gesloten sectoren, bij naleving van de groepsregels,” aldus de CDA-minister die eerder deze zomer zelf nog in het nieuws kwam omdat hij zich niet aan de regels gehouden had tijdens zijn huwelijk.

Dit is gevaarlijk én onzinnig. Iemand die alcohol drinkt is niet plots veel vatbaarder voor het coronavirus dan een ander. Nee, dit verbod komt écht alleen maar neer op burgertje pesten.

Critici van de maatregelen roepen al een tijdje dat het er alle schijn van heeft dat het kabinet er simpelweg voor wil zorgen dat we geen momenten van ontspanning meer hebben. Sport wordt min of meer verboden, een alcoholverbod, een horecaverbod… Je krijgt zowaar het gevoel dat dergelijke critici — die eerst werden weggezet als “wappies” wel degelijk een punt hadden.

Of mogen we dat niet hardop zeggen in ons landje waar tot een paar maanden geleden de vrijheid van meningsuiting nog gezien werd als een fundamenteel mensenrecht dat gerespecteerd moest worden door de staat?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Petrazoveel

  Grapperhaus zal binnenkort wel weer op een avondfeestje mét alcohol worden betrapt…..

  Hij weet dat er niets aan de hand is en dat het hele Cojona-gedoe een farce is.

  1. hans-e-pans

   Dan zal hij wel sorry, sorry, sorry, sorry, sorry, zeggen en dan ten aanschouwen van de kamer een traan laten, een x aantal boetes overmaken naar een officieel goeddoel, zodat hij die van de belasting kan aftrekken, en er weer mee wegkomen.

 2. ET007

  Grappenhaus: streng maar rechtvaardig. Hypocriet! En ondertussen de berichten vernemen van een Koningshuis dat op vakantie naar Griekenland wilt.

 3. macsjang

  Autoritaire kneus met de flair van een doorgeschoten aardappel.

 4. Armilus

  test

 5. Armilus

  ”in ons eens zo mooie, vrije en tolerante landje. Onder leiding van CDA en VVD worden de burgerrechten zo ongeveer afgeschaft.”

  Groeten vanuit uit Turkije.

 6. JochemX

  Kentering. Zelfs bij de redactie van DDS valt het kwartje.

  1. Cor Grijpstra

   Ho ho, dat is de mening van de eigenaar DDS, wonende in Turkije, waar je echte vrijheid heP.

  2. Steven Opti

   Nee hoor. Redacteuren Tim en Wout van DDS vinden de maatregelen prachtig. Elk artikel van deze idioten gaat erover in wat voor een gevaarlijke pandemie we tegenwoordig zitten. Ze worden door de NPO betaalt denk ik. Michael is vanaf het begin terecht kritisch geweest.

 7. Ernest Stern

  Als je het woord ‘dictatoriaal’ durft te gebruiken voor democratisch vastgesteld Corona-regels begint het elke betekenis te verliezen.

  1. ervi

   Dictatoriaal vastgestelde Corona-regels.

  2. Cor Grapstra

   Zo gauw jij hier jouw mening verspreidt heeft elke betekenis bijvoorbaat geen waarde meer str0ntvlek .

  3. Tom Bombadil

   Beste heer stern, ik heb niet mogen kiezen over deze maatregelen, misschien hebben ze net zoals bij het referendum voor de eu maar een paar steden gepakt om te peilen, en toen er net als toen geen meerderheid behaalt en t toen maar gewoon er door heen gedrukt hebben.

 8. 56RdK

  Dictatoriale Grapperhaus: “Prioriteit handhaving ligt bij alcoholverbod.”

  Wat een hol gebral van die kale wetovertreder zonder gezag!

  Want de handhaving (politie, boa etc.) is een tandeloze tijger geworden, is het gezag verloren dankzij de softe en linkse rechtspraak in dit land waarin de crimineel het slachtoffer is en het slachtoffer dader, dankzij de politiek van Rutte c.s. en voorgangers.

 9. antoon5

  Kan iemand mij vertellen waar het over gaat, ik ben ruim over de 70 en volgens vrienden en bekenden beschik ik over een goed beoordelings vermogen, niet dement echt niet, ik lees ook “Geen steil” daar hebben ze het ook steeds over corona.

  Maar nu wil ik weleens weten wat nu het probleem is.
  Onderzoekende lezers herkennen sarcasme, is niet aardig naar mensen, geef ik toe, ik zal ook niemand dom noemen, Ik ga uit van goede bedoelingen van mensen, ook van de regeerders, maar mijn vraag blijft.
  WAAR GAAT HET OVER

  1. Cycle25

   Het is mondkapjes + panieknieuws, net zo achterlijk als het uitschakelen van de horeca maar elke dag het weerbericht verkopen.

 10. RvdBe

  Drooglegging, monkapjesdieniethelpenplicht, samenscholingsverboden, wellicht een avondklok, reisverboden, intimidatie en een elite waarvoor dit allemaal niet telt.
  Gaaf land Rutte

 11. GewoonJohan

  Quote :”…bij naleving van de groepsregels…”

  * Enge uitspraak. Het begint hier op China te lijken.
  Of Nazi Duitsland. Of ken je die film The Island ?
  We zijn de Jones Three Echos van deze tijd.*

 12. vandaag

  U krijgt waar u voor kiest.

  stem sociaal , stem PVV

 13. Pescador

  grappenhause heeft een feestje gehad terwijl hij ons aso´s noemde, de mensen die op zijn feestje waren hebben geen boete gehad terwijl die boete op dat moment 395,00 euri was en een strafblad, het strafblad is afgeschaft want anders moest de minister opstappen dit is een groot onrecht tegen de burgers de regels veranderen omdat een minister ze heeft overtreden. nu zijn de boetes ook verlaagd omdat de minister de regels heeft overtreden, maar de minister en de mensen die op de bruiloft waren hebben de overtreding begaan toen de boete nog 395 euri was iedereen die voor die tijd een boete heeft gehad moet het volle pond betalen. dat moet van de rechter volgens die grappenmaker en mag hij die mensen het teveel betaalde niet terug geven maar hij mocht wel het strafblad weg halen. dus is het strafblad een onrechtmatige handeling geweest. grappenhause is dus ook gewoon een landverrader in 45 wisten ze wel raad met zulke klootvogels.

 14. saddy

  De prioriteit ging en gaat liggen bij zelfislamisering. Corona is een hulpmiddel.

  Kijk je vanuit deze hoek dan vallen opeens heel veel stukjes op hun plaats.

  Individualisme: weg ermee
  Zelfbeschikking: weg ermee
  Nivellering: kom d’er maar in, zo snel mogelijk

 15. Bolland

  stap voor stap naar politiestaat

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.