Faal! GGD en RIVM missen honderden positieve coronatests per dag, wegens “geen energie”

De dagelijkse coronacijfers missen vermoedelijk honderden positief geteste mensen per dag. GGD en RIVM registreren namelijk alleen de mensen die zij zelf positief danwel negatief getest hebben, maar negeren de commerciële testen. Daar willen ze “geen energie” in steken, melden ze schouderophalend.

Het RIVM en de GGD zijn niet geïnteresseerd in volledige en accurate getallen over de coronapandemie. Dat is de enige conclusie die we kunnen trekken nadat ze zelf aangeven aan het medische vakblad Skipr dat ze niet van pan zijn om ook mensen in de statistieken op te nemen die positief of negatief getest zijn op COVID-19 door commerciële testaanbieders. Dat is hun “energie” niet waard, zo melden ze achteloos:

“Natuurlijk wil je als RIVM het liefst goed zicht houden op alle besmettingen”, vervolgt de woordvoerder. “Maar het kan niet.” Hij zegt dat de organisatie ook niet van plan is om een systeem op te zetten waarbij de resultaten van deze testen wel worden meegerekend: “We hebben geen tijd om daar energie in te steken.”

“Het is niet aan de GGD om de uitslagen van die commerciële testen bij te houden”, aldus een woordvoerder van GGD GHOR. De IGJ zegt echter dat bij commerciële tests een arts altijd de positieve testresultaten dient door te geven aan de GGD, vertelt een woordvoerder van de inspectie.”

De reactie van RIVM en GGD zijn uiterst typerend voor het Nederlandse coronabeleid: denken dat een beetje je best doen wel genoeg is, en verder alle verantwoordelijkheid van je afschuiven. En dan maar hopen dat dát genoeg is om die duivelse pandemie te stillen.

Aan de dagelijks toenemende coronacijfers zien we dus dat die houding uiterst contraproductief is. En straks hebben ziekenhuis de energie niet meer om iedereen te verplegen. Mede veroorzaakt door RIVM en GGD, die even geen energie hadden om een volledig beeld te schetsen van de dagelijkse situatie rondom corona in Nederland. Hmpf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. CLoVis

   
  De ambtenaren van het RIVM en GGD
  beginnen steeds meer op “Gerards en Gordons’ te lijken:
  “Ik heb er de kracht niet meer voor”.

  Met hun ‘nine to five’ baantjes.

 2. JochemX

  Wat een onzin. De GGD moet dus bijhouden wat anderen meten. Lijkt me een taak voor het ministerie van volksgezondheid om dat bij te houden en te coördineren.

 3. NoDoubt

  Het is jammer dat Tim alweer zijn huiswerk niet gedaan heeft als journalist. Uit een PCR test kun je niet het aantal besmettingen aflezen. PCR is een stukje RNA en dat wordt dan 45 keer vermenigvuldigd, wat al volgens de uitvinder Karry Mullis al des duivels is. Max mag alleen in klinische omgeving. De foutmarge bij 45 is 65536 keer hoger dan bij 29 en de term besmetting is ook onjuist gebruikt. Ik weet niet wat ze je op de journalistenschool hebben geleerd maar é´n van de dingen is toch echt brononderzoek en waarheidsvinding.

  1. Jack Flash

   Alleen al het opschroeven van het aantal cycles bij deze “test” zorgt voor en steilere grafiek omhoog.
   Laat staan dat men door de fixatie op het Caronavirus andere bedreigende virussen nalaat te onderzoeken.
   Uiteindelijk een politieke kwestie vrees ik.

 4. vandaag

  Aangemeld voor een test , niet naar het testcentrum geweest ,

  De uitslag is wel binnen , “positief ” 😂🤣😂🤣🤣😂

  1. M.Dikker

   Ik mag barsten als ik dit verhaal vandaag niet ook heb gehoord! Ik vertrouw er niks meer van!

   1. vandaag

    helaas is het geen verhaal , maar een feit.

 5. homefront

  Hahahaha ze missen dus ook ont-zet-tend veel negatieve tests

 6. gargamel

  Ik stel mezelf dan de vraag, wat is dan erger…de door de WHO uitgeroepen pandemie? Dat uitgeroepen had dat 3,4% van de bevolking besmet zou raken. Blijkt nu volgens hun eigen website 0,13% te zijn, gelijk waardig aan de griepvirus, Of onze nuchtere verstand dat de mens al eeuwen diverse plagen heeft overleeft en dat wij geen overheid nodig hebben om ons zelf te leren leven.
  Dit zijn net de middeleeuwse heksenjachten, waar iedereen met symptomen van de pest levend werd verbrand, afgeschoten of verbannen.

  1. vandaag

   precies , in maart wist niemand wat er op ons kwam. Nu wordt het hoog tijd om bij te sturen op de actuele situatie. Wordt wel enorm moeilijk als je ziet wat de politiek heeft over gelaten van de zorg.

   Gelet op het aantal doden wereld wijd kan je niet spreken van een pandemie.

 7. saddy

  Wellicht zijn ze gewoon bang voor de hoeveelheid negatieve uitslagen.
  Stel je eens voor dat het absurd hoge positief-percentage van 14,4 % niet gehaald wordt in de niet-GGD-testen.
  Dan staan ze weer in hun onderbroek omdat het hele kaartenhuis in elkaar stort. Rutte en de Jonge zijn juridisch onaantastbaar maar de GGD-ers en RIVM-ers zijn dit niet.

  Je moet je realiseren dat de GGD bij iemand die positief test direct de hele familie overvalt. Ja, logisch dat er dan meer positief testen dan in een willekeurige groep, maar alleen met deze trucjes kom je aan 14,4%.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.