Faal! Tijdelijke Tweede Kamer is voor 161 miljoen euro verbouwd maar is niet coronaproof

Als je 161 miljoen euro aan belastinggeld gebruikt om een gebouw te verbouwen zodat de Tweede Kamer er een paar jaar in kan werken ga je er vanuit dat het gebouw écht in orde wordt gemaakt, ook in deze door corona gedomineerde tijden. Helaas, niets is minder waar. De tijdelijke Tweede Kamer in Den Haag blijkt namelijk allerminst coronaproof te zijn. Het is zo erg dat niet één, maar drie onderzoeksbureaus buitengewoon kritisch zijn en zich zelfs ernstig zorgen maken.

Laat mij de eerste zijn om te zeggen dat ik wel klaar ben met al die coronamaatregelen. Met een sterftecijfer van rond de 0,26% zie ik werkelijk geen enkele reden om onze samenleving helemaal opnieuw in te richten. Ja, het virus is wat vervelender dan de griep, maar het is ook weer niet zo heel veel erger dat je de hele economie om zeep moet helpen, grondrechten moet inperken, en gebouwen op grote schaal moet aanpassen. Onze voorouders leerden leven met dergelijke virussen, dat kunnen wij ook. En als er dan eenmaal een vaccin is wordt het coronavirus écht niet meer dan een griepje.

Maar de politiek denkt daar heel anders over. Den Haag eist dat alles anders wordt. De horeca wordt gedwongen gesloten. Gebouwen moeten helemaal verbouwd worden om ze coronaproof te maken. We moeten allemaal overal en altijd 1,5 meter afstand houden. En dan is er dat vermaledijde mondkapje nog.

Daarom is het érg wrang dat uit onderzoek van niet één, niet twee, maar drie externe bureaus blijkt dat de tijdelijke Tweede Kamer in Den Haag absoluut niet coronaproof is. “De gangen zijn te smal en de ruimte rond de liften is te klein om 1,5 meter afstand te kunnen houden,” legt het AD uit op basis van de vertrouwelijke rapporten die in handen zijn van die krant. “Daarmee zijn de tekortkomingen veel ernstiger dan tot nu toe werd aangenomen,” gaat de krant verder.

Dus wacht even. Politiek Den Haag, dat al die belachelijke, draconische coronamaatregelen met dwang oplegt aan de bevolking, gaat naar een gebouw verhuizen dat niet voldoet aan de coronaregels?

Dit is wel héél wrang.

En nu de grote vraag: wordt iemand hier nog voor ter verantwoording geroepen of laten we dit weer gewoon gebeuren?

Volg mij op Twitter en op Parler.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Ja, het virus is wat vervelender dan de griep, maar het is ook weer niet zo heel veel erger dat je de hele economie om zeep moet helpen, grondrechten moet inperken, en gebouwen op grote schaal moet aanpassen. >/b>

  Faal! Tijdelijke Tweede Kamer is voor 161 miljoen euro verbouwd maar is niet coronaproof

  Tot zover de cursus: Hoe spreek ik mezelf tegen.

  1. Robert75

   Een gebouw coronaproof maken is net zo lachwekkend als dat je een gebouw griepproof wil maken.

 2. Kretoloog

  In de afgelopen 10-15 jaar zijn heel veel panden van de overheid omgebouwd tot kantoortuinen. Kosten van al die verbouwingen lopen in de miljarden. Omdat ze niet coronaproof zijn, moeten er nu opnieuw honderden miljoenen worden besteed voor aanpassingen. Tel uit je winst…

  Die ouderwetse 1-2 persoonkamertjes waren zo gek nog niet. Maar ja, innovatie nietwaar…ofwel meedoen met nieuwlichterij.

 3. Henk Albarda

  Uitstekende bijdrage van MvdG, waarin hij duidelijk stelt, dat hij PERSOONLIJK het corona ‘virus’ ziet voor wat het is, MAAR,

  Diegenen hard kritiseert die deze maatregelen WEL aan ons, de burger, willen opleggen, maar er zelf zich niets van gaan aantrekken. Grapperhuis, WA, Rutte, de Jonge, Ollongren, allemaal wetsovertreders van hun eigen wetten.

  Ik draag een mondkapje en houdt 1,5 meter aan, als winkel personeel dat graag wil. Zij moeten de hele dag in de niet altijd continue verfriste lucht verblijven. Buiten gaat het kapje af en scheldt ik iedere idioot die het buiten wel draagt uit voor sufferd.

  Zweedse kok, als gebruikelijk weer een inhoudsloze reactie. Ipv zelf na te denken, uitsluitend anderen op een stukje semantiek aanvallen. U behoort bij de racisten en anti-semieten en linkse zeurders, dus ga op joop.nl en nu.nl reageren.

  Zweedse kok, Graag uw reactie?

  1. ZWEEDSE K0K

   en scheldt ik iedere idioot die het buiten wel draagt uit voor sufferd.

   Een echte onvervalste Hopeloze Henk reactie.

 4. ikweetwatikwil

  Je achter corona verschuilen nadat mensen doodsbang zijn gemaakt. Is dat een mooie meevaller. De verhuizing ziet arib niet zitten.

  Ik ken niemand met corona. Wel ken ik veel mensen die bang zijn. Het is zo langzamerhand een wereld geworden ( zeker Nederland) met doodsbange mensen. Komen hun huis niet meer uit . Ontvangen geen visite meer of mensen blijven weg. Clubjes stop gezet. Hoelang nog. Wat steekt hier achter.

 5. R. Echts

  Ach ja ze moeten een bom gooien op dat binnenhof die over het gehele oppervlak 1,5 meter diep is.

  Tijd voor een revolutie weg met die knettergekke tering mongolen, weg met alle islam en alle nsb achtige Nederlanders desnoods via een burgeroorlog.

 6. Meriadoc Brandebok

  Het coronavirus is geen griepje, een platte leugen.

  Zelf heb ik bij de beddem gestaan van zij die welhaast lag te stikken in het virus. Op het menselijk lichaam heeft het coronavirus een veel ernstiger uitwerking dan een normale griep.

  Het wordt een beetje vermoeiend dat een deel van de samenleving die leugen almaar blijft herhalen.

  1. Vriend

   Heb je ook wel eens aan het bed gestaan van een 83-jarige die dreigt te overlijden aan een zware longontsteking veroorzaakt door een ernstige griep?

   1. Meriadoc Brandebok

    Heb je weleens aan het bed gestaan van vijftigjarigen die happen naar adem door de desastreuze uitwerking die het coronavirus op longen heeft?

    1. ikweetwatikwil

     Er zijn ook mensen die niet merken dat ze corona hebben . Dat zijn wel de meeste. Maar het apparaatje gaf het aan.

     Mijn partner heeft COPD . Een griep of corona is niet best. Dus nemen we geen risico. Dat houd in anderhalve meter afstand . Geen grote of kleine groepen . Tot nu toe redden we het aardig en laten we ons niet opnaaien.

  2. JochemX

   Het gaat bij ziektes om de aantallen en getalsmatig stelt dat COVID-19 niet zo veel voor, zeker onvoldoende om de hele maatschappij te ontwrichten.

   1. Meriadoc Brandebok

    Op het hoogtepunt van de griepepidemie van 2018 lagen er nog minder mensen op het IC dan aan het begin van de coronacrisis,

 7. staleo

  Het leuke aan dit alles is dat staatssecretaris Knops afgelopen week in vale spijkerbroek, bouwhelm en hoge laarzen door het gebouw liep alsof hij zelf mee cement gestort had.
  Binnen een week blijkt zijn grote miskleun wat ons 161 miljoen heeft gekost

 8. maartenvasbinder

  Lijkt me niet zo erg. de tweede kamer kan opgeheven worden sinds ze zichzelf buitenspel heeft gezet met de spoedwet, die de corona zwendel verder mogelijk moet maken.

 9. saddy

  Maskerregels gelden nergens ter wereld voor politici.

  1,5 meter heeft niets meer te maken met Covid-19.

  Verbouw zal al lang gepland zijn voor de Gates-money-wave, dus voor een tijdelijk gebouw is er volgens mij niks aan de hand.

  Wel lekker nauw om de politici in een fuik te drijven en die als eerste het vaccin te geven, voorde zekerheid maar een dubbele dosis

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.