GroenLinks blijft boeren hatende koers behouden: ‘de vervuiler moet betalen’

GroenLinks blijft voorlopig nog even de meest prominente anti-boerenpartij in Nederland. Zij vinden namelijk dat de boeren – en met name de veehouderij – de groot vervuilers zijn van Nederland. En juist daarom moeten zij de rekening gaan betalen voor alles. 

GroenLinks is van mening dat de veehouderij de rekening voor de uitstoot moet gaan betalen. Heel Nederland moet 100km per uur gaan rijden, maar de echt grote vervuiler is de veehouderij aldus GroenLinks.

“Heel Nederland rijdt inmiddels 100 om de stikstofuitstoot te verminderen”, zegt GroenLinks-Kamerlid Bromet. “Maar wij vinden dat de vervuiler moet betalen. Dat is vooral de veehouderij en daar is nog niks gebeurd.”

Daarom komt GroenLinks weer met een radicaal plan, zij willen de uitstoot van stikstofoxiden en ammoniak met 50% verlagen voor 2030. Dit terwijl het kabinet streeft naar een verlaging van 26%.

GroenLinks laat dus maar weer eens zien dat zij niet de boerenpartij van Nederland zijn.

Het kabinet heeft geen meerderheid in de Eerste Kamer, en dus meent GroenLinks een sterke onderhandelingspositie te hebben op dit moment. En als we kijken naar het verleden dan klopt dit. GroenLinks heeft al vaker aangetoond het beleid van het kabinet flink te kunnen sturen.

Voor boeren gaan het zware tijden worden als GroenLinks nog meer te zeggen krijgt in dit land.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Loelap

  Tsja, Groen Links wil dat de boeren plaats maken voor de miljoenen zielige mensen die ze willen importeren. Hoe meer mensen hoe groter de aanslag op het milieu maar dat kwartje wil bij GL maar niet vallen.

 2. EvertB

  De koning zei het in de troonrede zelf al: “Het probleem van klimaatverandering is door corona niet minder urgent geworden”.

  GroenLinks neemt hierin nu een voortrekkersrol. De meeste andere partijen zullen volgen.

  1. vandaag

   En wat gaat de mens doen tegen de klimaatverandering die al miljoenen jaren loopt .
   Waar haal je de arrogantie dat je de natuur kan maken ?

   De koning vertelt dus sprookjes

   1. EvertB

    De discussie gaat niet over het ‘maken’ van (de) natuur. Het gaat om menselijk gedrag.

    Het ministerie van Landbouw heeft honderden miljoenen euro’s beschikbaar om boeren te ondersteunen. Ook voor boeren die dat niet willen of kunnen is er hulp en financiële steun bij het stoppen.
    Wij kunnen dus al direct beginnen met het aanpakken van de stikstofcrisis.

    Wij stoten met fossiele brandstoffen enorm veel CO2 en andere broeikasgassen uit. Daardoor warmt de aarde steeds sneller op en verkeert het klimaat in crisis.

    Wij dienen zo snel mogelijk veel minder CO2 uit te stoten door de grote vervuilers aan te pakken en fors te investeren in groene alternatieven.

    Wij dienen niet terug te gaan naar de oude economie van de oude politiek die enkel kiest voor (erg) grote bedrijven en de fossiele industrie.

    1. Vriend

     Met dit stuk opruiende tekst declassificeert EvertB zich openlijk als een lid van de GroeneKhmer die de ideologische partijlijn van harte propageert. Een boerenhater en immigratielover die voortdurend holle agitprop spuit.

     Oh ja Evert: de overheid stoot met zijn biomassa-centrales de meeste CO2 uit en verwoest daarvoor oerbossen in Estland en Canada. Wat ga je daar aan doen?

     1. EvertB

      Vanuit de babbelbubble van onze Vriend kan ik zijn onsamenhangend relaas volgen. Echter, ik ben bepaald geen boerenhater en immigratielover.

      Met boeren voer ik bijvoorbeeld meerdere keren per jaar overleg over natuurinclusieve landbouw.

      Over biomassacentrales kan ik kort zijn: kappen! Helaas kan ik daar zelf niet voor zorgen.

     2. Vriend

      GroenLinks is een ramp voor ons land. En EvertB is daar de duidelijkste exponent van.

      “Met boeren voer ik bijvoorbeeld meerdere keren per jaar overleg over natuurinclusieve landbouw.” Evert bedoelt natuurlijk met ‘overleg’ het op tafel leggen van dwingende GL-eisen. Andere opties kent deze VMBO-partij niet.

     3. Ernest Stern

      Je hoeft de boeren niet te haten om te kunnen constateren dat ze een verontrustende bijdrage leveren aan de klimaatproblematiek.
      Het is redelijker en effectiever ze te helpen daarmee te stoppen, met name door de intensieve landbouw in Nederland te saneren.

     4. Vriend

      EvertB: Nederland is een van de grote voedselproducenten ter wereld. Twee mogelijkheden: de boeren stoppen geheel, met als gevolg een dramatisch lager voedselaanbod op de wereldmarkt, of de uitgekochte boeren beginnen elders opnieuw en produceren dezelfde emissies waarmee het CO2-probleem alleen verplaatst wordt.

     5. EvertB

      Vriend denkt dat gezonde groene taal slechts te koppelen is aan één politieke partij. Dat is zwart-wit denken. Makkelijk wel, maar niet direct logisch.

      Voor jouw gemoedsrust: “Ik ben niet links, ik ben niet rechts. Ik heb een eigen mening”.
      Komt jou dat bekend voor?

     6. Vriend

      Ik constateer dat EvertB niet ingaat op wat ik in mijn laatste reactie inbreng. Wellicht is het wat te hoog voor hem gegrepen .

    2. vandaag

     fossiele brandstoffen zijn natuurlijke producten , uw punt precies is ?

   2. AS210854

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  2. werikke

   als jij nu eens zelfmoord pleegt en je familie dan scheelt dat ook weer vervuiling . dus begin bij jezelf ipv anderen zeggen hoe jij het wil. Ik neem aan dat je kinderen hebt en ook dat is milieuvervuilend. euthanasie zou oplossing zijn.

   1. Ernest Stern

    Werikke heeft gelijk als hij stelt dat minder mensen minder vervuiling en CO2-uitstoot betekenen. De moordfantasieën die hij er aan verbindt tonen echter slechts psychische problematiek.

    1. werikke

     hoezo moord ? dit is een welgemeend advies .

 3. vandaag

  wanneer gaat groen links dan aftikken voor de windmolens ?

  hypocriete miesgassers

 4. saddy

  Bij wind uit Zuid-Oost komt 84% van de stikstof(oxiden) uit Duitsland en Belgie.

  Het is dus veel effectiever als groen links uit Nederland vertrekt en naar Duitsland en Belgie vertrekt.

  Klaver bedoelt waarschijnlijk stikstofoxiden want 78% van de lucht bestaat al uit stikstof. Hier wreekt zich zijn vmbo-niveau weer eens.

  1. vandaag

   tja probeer eens uitleggen aan die links kloot zak dat de lucht al jaren stabiel , 20,8 % zuurstof bevat en 78% stikstof.

   Als dat zou veranderen hebben we een groter probleem dan nu geschetst.

   Zal vast aan me baas nieuwe instellingen op de meter vragen ! Wat een sukkel

   1. Ernest Stern

    Vandaag beheerst het Nederlands op het niveau van een 6-jarig schoolkind maar dat betekent niet dat hij niet het recht heeft hier zijn even kinderlijke meninkjes te ventileren.

    1. Hardline

     Ernest kan weer niet op niveau meepraten, Wikipedia geeft op dit gebied weer niet thuis, trieste figuur met een onbeduidende mening.

     Maar dat betekent niet dat hij niet het recht heeft hier zijn even kinderlijke meninkjes te ventileren.

     1. NO8D0

      @hardliner ,klopt ,zelfs @ernestje mg hier mensen uitschelden uitlokken en kleineren en ga zo maar door.
      @ernestje krijgt hier een podium om van sochtends vroeg tot savonds laat ,waar hij ook misbruik van maakt met zijn nicks @evertb @ernestjes stern @heinz @svetlana @nogduizenden nicks.
      Er zal een moment komen dat de redactie het zich niet meer kan veroorloven (financieel)om deze zieke geest hier nog te laten ronddwalen.
      Hoe eerder hoe beter dat dat moment aanbreekt.

     2. Ernest Stern

      “waar hij ook misbruik van maakt met zijn nicks @evertb @ernestjes stern @heinz @svetlana @nogduizenden nicks.”

      Ik plaats hier uitsluitend bijdragen onder de naam Ernest Stern.

 5. vandaag

  We moeten nog even wachten voordat deze mafklappers corona ook aan het milieu koppelen. Kan nooit lang duren. Er zijn al ” wetenschappers ” gesignaleerd die het aandurven om de nieuwe ideologie te prediken

  1. Ernest Stern

   Corona is gekoppeld aan de intensieve dierhouderij.

   1. Stanly2000

    Vandaar de vele besmettingen in de randstad?

    1. Ernest Stern

     Nee, die zijn het gevolg van de bevolkingsdichtheid.

     1. Stanly2000

      En wie voedt deze randstadbevolking?

   2. Hardline

    Ernest kan weer niet op niveau meepraten, Wikipedia geeft op dit gebied weer niet thuis, trieste figuur met een onbeduidende mening.

    Maar dat betekent niet dat hij niet het recht heeft hier zijn even kinderlijke meninkjes te ventileren.

   3. vandaag

    hahahahaha , ja stront vlek , de megastallen in de randstad zijn niet te tellen.
    Schakelen maar weer over op enz! want er komt weer geen zinnig woord uit de stront vlek

  2. saddy

   Tedros, de communist met een terroristisch verleden, van de WHO (en dus de baas van Hugo en Jaap) heeft dit zelfs al gezegd, die video is al een paar weken oud.
   Ik denk dat dit niet is opgepikt omdat deze suggestie zo overduidelijk fake is.
   Hetzelfde met onze Greta Thunberg, die was een maandje geleden ook opeens corona-expert, ik weet nooit of ik dan moet lachen of huilen.

  3. saddy

   We hoeven niet te wachten. Tedors van de WHO en Greta T. hebben dit een paar weken geleden al gesuggereerd

 6. Ernest Stern

  Je hoeft boeren niet te haten om objectief te kunnen vaststellen dat ze een klimaatprobleem veroorzaken.

  1. Loelap

   Overbevolking vormt het allergrootste grootste klimaatprobleem. Die mensen moeten allemaal eten. De boeren weg en dan eten importeren uit het buitenland zoals Links wil. Die afhankelijkheid lijkt me zeer slecht. Bij een eventuele crisis of conflict zijn we dan de sjaak.

   1. Ernest Stern

    Ik ben het met Loeplap eens dat als er veel minder mensen op de wereld zouden zijn het milieu- en klimaatprobleem ook niet zou bestaan.

    Deze constatering levert ons echter niet zoveel op, tenzij je massale genocide als oplossing voor het milieu- en klimaatvraagstuk ziet.

  2. Hardline

   Ernest kan weer niet op niveau meepraten, Wikipedia geeft op dit gebied weer niet thuis, trieste figuur met een onbeduidende mening.

   Maar dat betekent niet dat hij niet het recht heeft hier zijn even kinderlijke meninkjes te ventileren.

  3. Loelap

   Het teveel aan mensen daar begint het klimaatprobleem mee, de boeren moeten daardoor steeds meer produceren met als gevolg meer stikstof e.d. Begin dus met de oorzaak aan te pakken i.p.v. de boeren te demoniseren.
   Dus doe wereldwijd aan geboortebeperking maar dat schijnt nogal een taboe te zijn.

  4. plakband

   De zoveelste ‘groene leugen’. De Nederlandse boeren moeten het ontgelden.
   Kijk om je heen en zie:
   Vanaf Rotterdam via Breda, Tilburg, Venlo naar Duitsland, één lange kolonne vrachtwagens.
   Vanaf Amsterdam via Utrecht, Zwolle, Assen, Groningen richting Duitsland, één lange kolonne vrachtwagens. Welke snelweg je ook rijdt, vrachtwagens, vrachtwagens en vrachtwagens.

   De meeste vrachtwagens hebben een buitenlands kenteken. Vervuilen onze leefomgeving, misbruiken onze wegen en parkeervoorzieningen en houden zich te weing aan onze verkeersregels. Betalen geen belasting, verzekering en tolgeld in Nederland. Hun vervuilende brandstof tanken zij in Duitsland of België. Hun uitlaatgassen worden hier achtergelaten.
   Dàt is onaanvaardbaar buitenlands misbruik van Nederland.
   Groen Links – selectieve landverraders.

  5. Banne de Booyer

   De boeren krijgen de schuld in de schoenen geschoven. De zoveelste leugen. Maar veel goedgelovigen slikken dat linkse gezanik als zoete koek. Harde problemen moeten niet door links worden aangepakt, dat wordt niks. Kijk maar naar de hoofdstad. Instortende kades, verkeersinfarcten zware criminaliteit, illegalen, enz. ‘

 7. Blondie

  De doelgroep van Feras is dan ook.
  Minderjarige gelukszoekers met Grijs haar, een gerimpeld gezicht en een kunstgebit.

 8. Wim Vreeswijk

  Als je allereerste levensbehoeften onbetaalbaar maakt loop je een heel volk te ruïneren, Nederland dus. Onvoorstelbaar dat zo’n partij nog zoveel stemmen en aandacht krijgt. We zijn hier in Nederland dan ook echt van het padje af.

 9. plakband

  GroenLinks blijft boeren hatende koers behouden: ‘de vervuiler moet betalen’

  De zoveelste ‘groene leugen’. De Nederlandse boeren moeten het ontgelden.
  Kijk om je heen en zie:
  Vanaf Rotterdam via Breda, Tilburg, Venlo naar Duitsland, één lange kolonne vrachtwagens.
  Vanaf Amsterdam via Utrecht, Zwolle, Assen, Groningen richting Duitsland, één lange kolonne vrachtwagens. Welke snelweg je ook rijdt, vrachtwagens, vrachtwagens en vrachtwagens.

  De meeste vrachtwagens hebben een buitenlands kenteken. Vervuilen onze leefomgeving, misbruiken onze wegen en parkeervoorzieningen en houden zich te weing aan onze verkeersregels. Betalen geen belasting, verzekering en tolgeld in Nederland. Hun vervuilende brandstof tanken zij in Duitsland of België. Hun uitlaatgassen worden hier achtergelaten.
  Dàt is onaanvaardbaar buitenlands misbruik van Nederland.
  Groen Links – selectieve landverraders.

 10. Opa73

  Dus als ik Groen Links goed begrijp vervuilen de boeren het meest maar als die boeren weg zijn en ze willen dan een miljoen huizen gaan bouwen op dat boerenland, die import statushouder die daar gaat wonen vervuild dus niet er komen dus geen nieuwe wegen bij en die willen geen auto’s en ze eten dus ook niet want op een gegeven moment komt is er toch te weinig en moet dan uit het buitenland gehaald worden dus de prijzen zullen ook wel de hoogte dan invliegen, ik heb meer het idee dat met het beleid van
  GL, NL onleefbaar wordt, zeg maar een soort derde wereldland.

 11. rexm

  Als Groen Links zo doorgaat, gaat het hun op termijn opbreken, de leden van die partij zijn veel te veel incompetent om bepaalde vraagstukken of materie te beredeneren en te analyseren.
  Partij van de kretologie, diegene die op die partij willen gaan stemmen moeten dat toch onderhand weten.

 12. Heras

  ….vind ik ook groenlinks. Vergoedt de schade die jullie aangericht hebben bij de bomenkap, de biomassacentrales en alle windmolens die vogels doden.
  Dokken graag.

 13. charley

  Ik hoor Groen Links nooit over het probleem van het afval dat onze huisdieren achterlaten, dat is ook een aardige berg vervuiling.

 14. Banne de Booyer

  Meisjes die studeren en lekker links willen zijn voor zolang het duurt zijn dol op dit soort gladde praatjes makers.

 15. Michael M

  Dat zegt GroenLinks welke vervolgens vanuit het binnenhof naar huis rijdt in een dikke wagen wat op Diesel rijdt. GroenLinks is géén haar beter !!!!

 16. Speedy Gonzales

  Eerst voorzien laten van voedsel , en daarna liquidatie
  Typisch politiek

 17. Genoeg van linkse dictatuur

  Ik ben GroenLinks helemaal zat, stelletje nsb ers. Hopelijk 0 zetels. En al die stemmers op deze waardeloze partij, namens de boeren bedankt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.