Het RIVM lijkt definitief ingestort en coronamoe: ‘8669 nieuwe besmettingen, maar cijfers zijn NIET compleet’

Het RIVM lijkt de tweede coronagolf nauwelijks aan te kunnen. Vanwege een technische storing bij verschillende GGD’s kwam het instituut vandaag pas om 17.00 uur met nieuwe cijfers. Daaruit bleek dat er tenminste 8669 nieuwe besmettingen te melden zijn.

Het kantoor van Jaap van Dissel maakte vanwege een storing bij diverse lokale GGD-kantoren pas rond de zonsondergang bekend wat het aantal nieuwe besmettingsgevallen zijn: 8669 tot dusver. Vanwege de storing valt het aantal besmettingsgevallen nu dus ook lager uit. De verwachting is dat de aantallen nog flink zullen oplopen, en dat zal dan wel weer worden verrekend in een nieuwe persconferentie die we volgens ingewijden kunnen verwachten op aanstaande dinsdag, donderdag of vrijdag.

De NOS schrijft dat niet-complete cijfers blijkt dat er bij het RIVM 8669 nieuwe bevestigde coronabesmettingen zijn gemeld. Waarschijnlijk loopt het aantal besmettingen dat vandaag niet is meegeteld in de honderden, verwacht het RIVM.

Ook moeten we er even bij vermelden dat de cijfers van gisteren zijn aangepast. Toen werden voor het eerst 10.000 nieuwe besmettingen geregistreerd, maar dat aantal is inmiddels bijgesteld naar 9996 Alsof het nog iets uitmaakt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. roodkapjelusttaart

  Iedereen heeft genoeg van die globalisten hoax.

  1. Beukman

   Onzin.

   1. Blitzkrieg

    Dat was Beukman vanuit zijn zolderkamer en dan nu weer terug naar de studio.

   2. vandaag

    sterke onderbouwing domme narcist

 2. hans-e-pans

  Als je besmet bent dan ben je zeker nog niet ziek, dat wordt maar al te gemakkelijk vergeten of voor het gemak niet vermeld.

  Maar als er al zoveel mensen zijn besmet in de eerste Corona/Covid-19 hausse en dan nu weer zo velen, volgens de vele experts is het ook voorlopig nog niet voorbij, dan zouden we nu toch wel van een groepsimmumiteit kunnen/moeten spreken.

  Dat is toch waar het RIVM, Mark R. en Hugo de J. in eerste instantie naar toe wilden?

 3. Blondie

  Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel.

 4. homefront

  Besmettingen op basis van een pcr test, deze zijn zeer onbetrouwbaar.
  Verder stijgt het aantal doden in geen geval dus er wordt beleid gevoerd op basis van slechts “besmettingen” (lees: griepgolf)

 5. homefront

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=Xv2ktaXZOBk&feature=youtu.be

  Dit maar eens even kijken, het spannende begint al gelijk, waarin de pcr test even op z’n plek wordt gezet..
  En dit soort feitelijke informatie dient te worden verspreid..

 6. saddy

  Ik zie net op dashboard dat er 501 IC-bedden bezet zijn met mensen die (ook) positief getest zijn op Covid-19.
  Ik lees ook net dat er 455 mensen thuiszitten door de strenge regels (bv. loopneus = naar huis, en dat in het griepseizoen) alleen al in Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Dit ziekenhuis heeft 32 IC-plekken. Dat is ruim 14 man personeel thuis per bezet IC-bed.
  In totaal zijn er 1350 IC-plekken in Nederland. 1350 X 14 = 18900 man ziekenhuispersoneel thuis door de strenge regels.

  Wat is nu de echte epidemie?

  501 of 18900?

  1. Piet51

   @saddy
   Je maakt een wel heel bijzondere berekening. Misschien geniaal, maar wel zo bijzonder, dat ik er niets van begrijp. Ik hoorde, dat Ajax met 13-0 heeft gewonnen van VVV. Dat zijn per Nederlands IC-bed ruim 100 doelpunten. Als er in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam 455 mensen thuis zitten, dat is dan wel onder al het verplegend personeel, zou Feyenoord vandaag toch met minstens 5 doelpunten verschil moeten kunnen winnen van RKC? Want 455 gedeeld door ruim honderd is afgerond 5. Kijk, zo’n sommetje begrijp ik. Die berekening van jou slaat helemaal nergens op.

   1. vandaag

    Als de cijfers malle pietje niet wel gevallen komt hij weer met zijn bekende blabla blabla bladieblabla

    2100 patienten en 300 ziekenhuizen = 7 patienten per ziekenhuis , maar volgens de blabla figuren is de zorg overbelast.

    Nederland moet zich kapot schamen dat de bezuinigingen in de zorg zo doorgeslagen zijn dat deze simpele basiszorg niet meer geleverd kan worden !

    doe nog maar wat blabla die blabla malle

    1. Piet51

     @vandaag
     2100 patiënten in 300 ziekenhuizen is iets heel anders dan het idiote sommetje dat @saddy maakte.
     Ik weet niet of die 2100 klopt. Wel heb ik kortgeleden gelezen, dat 10% van de ziekenhuisbedden bezet is met corona-patiënten. Met plm. 12.000 beden zou dat veel minder zijn dan jouw aantal. Maar 10% lijkt dan wel weer erg veel voor één ziekte. Bovendien komen er op dit moment wekelijks plm. 1500 patiënten bij. Er worden natuurlijk ook patiënten ontslagen of ze sterven.
     De experts hebben het zelden over de actuele aantallen, maar over de trends. Gelukkig kijken ze vooruit en dan is de situatie zeer alarmerend.

     1. vandaag

      blabla bladieblabla

      ga je in de feiten verdiepen idioot

     2. Piet51

      @vandaag
      Ik zie nu pas, dat je dat aantal van 300 ziekenhuizen niet het aantal is dat je hier moet gebruiken. Daar vallen alle ziekenhuizen onder dus ook de gespecialiseerde klinieken, psychiatrischre ziekenhuizen. Veel beter zijn die aantallen beschikbare bedden 1 à 12.000 en dat is veel minder dan het totaal aan ziekenhuisbedden. Dat laatste zou best eens 21.000 kunnen zijn, waarmee je (bij 10% bezetting) op 2100 door corona bezette bedden komt. Maar dat klopt dan niet.

     3. Piet51

      @vandaag
      Je zou me helpen, als je je bron noemt. Ik heb sterk de indruk, dat je weliswaar bestaande cijfers gebruikt, feiten dus, maar niet de juiste cijfers. Maar als ik het fout heb, hoor ik dat graag met vermelding van je bron. Toch niet teveel gevraagd?
      Het nut van die toevoeging “idioot” ontgaat me overigens, maar je zult je redenen hebben.

     4. homefront

      2115 “besmettingen” in het ziekenhuis, dat is 0,0119491525423729% van de Nederlandse bevolking.

      Maar voordat we het over “besmettingen gaan hebben moet iedereen eerst even dit zien.

      h**ps://www.youtube.com/watch?v=Xv2ktaXZOBk&feature=youtu.be

      Hierin word duidelijk gemaakt dat (de PCR-test is aangepast) cycli (Een cyclus is een zichzelf herhalend proces of een afzonderlijke periode in een proces.) verhoogd zijn van 30 naar minimaal 35 waar de wetenschap altijd 30 cycli aanhoudt.
      Dit doen ze niet om uit te sluiten maar juist om aan te kunnen tonen en soms gaan ze zelfs naar 40/50 cycli om dit te doen, logisch dat de zogenaamde “besmettingen” stijgen.

      1 cycli begint bij 1-2-4-8-16-32 enz enz als men dit 30 x doet dan heb je wetenschappelijk aangetoond, wat men doet is de radius zo heftig vergroten dat het bijna onmogelijk is om geen “ziektes” te kunnen traceren…met andere woorden de pcr test wordt zo aangepast dat de “besmettingen” door het plafond knallen…

     5. Piet51

      @vandaag, homefront
      Jullie deden me even twijfelen en daarom heb ik wat bronnen geraadpleegd. Er zijn inderdaad 12.000 bedden beschikbaar in Nederlandse ziekenhuizen. Dit is inclusief de IC-bedden. Het aantal corona-patiënten is inderdaad ongeveer plm. 2.100. Ik had met mijn eerdere twijfel daarin ongelijk. Ik noemde ook een bezettingspercentage voor corona van 10%. Dat gold kortgeleden nog. Inmiddels is dat percentage in die paar dagen blijkbaar alweer gestegen tot ruim 17%. Nog alarmerender dus en die stijging gaat nog even door.

      Er is alle reden voor (lichte) paniek. Maar het is vooral belangrijk dat bestuurders vooruit blijven kijken en niet blijven hangen bij de constatering dat het vandaag nog wel te doen is. Deelnemers aan blogs kunnen en mogen dat doen, al getuigt dat niet van veel realiteitszin.

   2. saddy

    Ik hoor steeds meer praktijkvoorbeelden over het verzuim in ziekenhuizen. Of het Burn-out, positieve test, loopneus is, geen idee. Maar het zijn er wel heel veel. Door dit personeelsgebrek moeten zieke mensen soms verplaatst worden of krijgen ze niet de juiste zorg. Maar de media brengen dat als: oh hemel, de ziekenhuizen puilen uit van de Corona-patienten, ze moeten zelfs met de helikopter ………….(je kent de paniekzaaierij wel).
    Mijn insteek:
    1.was er niet zoveel personeel naar huis gestuurd dan was er ook geen reden voor paniek. Er zijn IC-plekken genoeg, maar het personeel ontbreekt.
    2. Het verzuim van de medewerkers is gerelateerd aan Covid-19 want dit virus blijft maar op lijst A staan. Griep is minstens zo gevaarlijk maar staat niet op lijst A. In het griepseizoen werd je dan ook niet naar huis gestuurd met een griep-loopneus.
    3.Bovendien is het ziekenhuispersoneel door lijst a veel meer tijd kwijt aan al die verplichte schorten, broeken, kapjes, handschoenen, ontsmetten etc. bij elke binnenkomst.
    4. Ziekenhuispersoneel heeft inmiddels een goede afweer tegen Covid-19 en ze zijn daarom maar kort besmettend. Zij hoeven dus geen 10 dagen thuis te zitten.
    5. Verder vraag ik me af of iemand die op de IC ligt met Covid-19, met een plastic beademings-kapje op neus en mond en met medicatie tegen het virus nog bang moet zijn voor een verpleegster die positief getest is maar een mondkapje draagt en schone handschoenen aan heeft.
    Mijn berekening was idd uit de losse pols (wel met correcte cijfers) maar ik wilde laten zien dat je door de doorgeschoten voorzorg-maatregelen het nieuwe probleem van een enorm personeelstekort creeert. En dat kost levens. Ook van mensen die nu op de wachtlijsten staan.

    1. Piet51

     @saddy
     Dank voor je serieuze redenering. Maar leg die eens voor aan medisch onderlegde mensen. Ik ben benieuwd naar hun reactie. Ik heb dat gedaan, in mijn vriendenkring. Hun reactie zal je niet verbazen: lekenvisie.

 7. Heras

  Gelukkig loopt er een rechtszaak tegen van Dissel. Vrijdag moet hij voor komen. Het is een corrupte bende die geexposed wordt. Testen pcr, beademingsapparatuur, medicijnen hcq met zink verboden, WHO cijfers gemanipuleerd. Alles wordt bekend gemaakt. Heerlijk. Het is een kleine groep die de hele wereldeconomie naar de knoppen heeft laten gaan.

  1. homefront

   @Heras h**ps://www.youtube.com/watch?v=Xv2ktaXZOBk&feature=youtu.be

   Deze link moet je verspreiden.

   Mensen moeten namelijk wijzer gemaakt worden, men wordt nu immers in de maling genomen…

  2. vandaag

   ach , ze dronken een glas …………………………………..

   stop de corona idioterie

  3. Piet51

   @Heras
   Er loopt geen rechtszaak, maar een tuchtzaak waarvan de zitting van afgelopen vrijdag niet is doorgegaan.
   De aanklacht lijkt me trouwens kansloos. Van Dissel heeft iets geadviseerd en onderbouwd. Dat heeft meer schade opgeleverd buiten de corona-gevallen dan het aantal voorkomen corona-zieken.

   Die aanklacht is net zo kansloos als in geval van en autobezitter, die na de reparatie van zijn auto iemand doodrijdt, buiten zijn schuld. Is die monteur dan aansprakelijk, omdat hij met die reparatie de auto weer als risico-factor de weg op liet gaan? Hij had beter niet kunnen repareren, want dan was dat ongeluk niet gebeurd en had het slachtoffer nog geleefd.

 8. de ziender

  Als je op een rad van avontuur één rood vakje hebt en je blijft er steeds aan draaien komt er vanzelf wel een moment dat het lot op het rode vakje valt. zo wordt de PCR-test gedaan en gemanipuleerd. Het Rijks instituut voor Vage Meetmethoden heeft onlangs het aantal draaimomenten sterk verhoogd, waardoor het aantal, positieven sterk oploopt. Zoiets heet onder normale omstandigheden gewoon fraude…

  1. homefront

   Precies.

   Dit maar eens kijken, ze gaan zelfs door tot 40/50cycli niet om uit te sluiten maar om aan te tonen

   1. homefront

    h**ps://www.youtube.com/watch?v=Xv2ktaXZOBk&feature=youtu.be

 9. Antihedo

  Het RIVM is niet Coronamoe maar het volk is Coronamoe. Het RIVM maakt niet een groot aantal besmettingen, dat doet het volk.

  1. vandaag

   het volk doet niets , het RIVM goochelt dagelijks met cijfertjes

 10. Ernest Stern

  Een computerstoring waar het RIVM niets aan kan doen betekent gelukkig niet de totale ineenstorting van het RIVM, dramaqueen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.