Jensen: ‘We mogen de feiten over corona niet melden, maar die feiten vallen alleszins mee’

In zijn Internet-tv programma heeft Robert Jensen hard uitgehaald naar het establishment in de politiek én in de media. De reden? Wij mogen feiten over corona niet vermelden. Proberen we dat wel, dan wordt ons zo snel mogelijk het zwijgen opgelegd. En dat is raar, want de feiten — de cijfers spreken voor zich: corona is geen feest, maar het is ook zeker geen tweede pest

Een voorbeeld. Jensen had het over de beslissing van het kabinet om de horeca te sluiten. Het is werkelijk een draconische maatregelen die indruist tegen al onze rechten. Dat is al erg genoeg. Maar wat dit besluit nog erger maakt is dat uit officiële cijfers van het kabinet blijkt dat de horeca een minieme rol speelt in de verspreiding van het virus. Het virus gaat veel meer los op het werk, school, etc. Maar dat blijft allemaal wél doorgaan, terwijl de horeca om zeep wordt geholpen.

En dan zijn we er nog niet. Jensen keek ook naar de oversterfte. Die zou enorm moeten zijn als corona werkelijk verschrikkelijk is. Maar: “Jongens, het gebeurt gewoon feitelijk niet… we zitten op honderdtjes verschil… Er is niets schrikbarends aan de hand.” Kijk maar:

Maar, horen we bangeriken roepen, onder ouderen is corona wél een verschrikkelijke ravage aan het aanrichten! Nee hoor, zei Jensen in de uitzending, ook dat is onzin:

Je moet naar het percentage kijken omdat Nederland vergrijst. En wat zie je dan? Het is 4,4%, wat een volkomen normaal sterftepercentage is in die leeftijdsgroep. In 2016, 2017 en 2018 was het percentueel gezien hóger.

“Dit zijn de feiten,” zei Jensen. Maar we mogen het niet bespreken.

Maar, hoor je aanhangers van het kabinet dan roepen, “dit komt door de lockdown! Zonder de lockdown was het veel erger geweest!” Nou, zei Jensen, ook dat lijkt onzin te zijn. Kijk maar naar de sterfte in Zweden, waar men niet in lockdown is gegaan en waar het virus een natuurlijk pad lijkt te volgen:

Wat vind jij? Ben jij het eens met Jensen dat de feiten nogal mee lijken te vallen, of deel jij de mening van het kabinet dat corona heel, extreem gevaarlijk is en we de hele samenleving ervoor plat moeten leggen?

Kijk de uitzending van Jensen:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Cor Grijpstra

  DDS haalt Jensen weer van stal, verwachtte een interview met Baudet.

  Verpleegtehuis in Drenthe, binnen 3 weken 13 van de 24 inwoners overleden aan corona.
  Een griep was voor hen te overleven.

  Weet dat Mike graag met het woord extreem werkt, maar corona is gewoon gevaarlijk.

  Of ik met alle maatregelen eens ben, neen.
  Maar wie ben ik, …

  1. Vriend

   Wat vind je van de feiten en cijfers die Jensen inbrengt, Cor?

   1. Cor Grijpstra

    @V
    Cijfers van ziekenhuizen zeggen mij meer.
    In rap tempo wordt in ziekenhuizen de reguliere zorg afgebouwd.

    Dit kan een ramp betekenen, nu al worden operaties uitgesteld die echt dringend zijn.

    1. Vriend

     Je duikt weg Cor. Uit de cijfers die Jensen presenteert (ik ga er van uit dat die juist zijn) blijkt dat er -gemeten over de laatste 7 jaar- nauwelijks oversterfte is, dat het aantal overledenen van 65 jaar en ouder tot en met week 40 onder het gemiddelde ligt en dat in Zweden tot week 40 zonder maatregelen corona een natuurlijke curve kent.

     Dit kun je toch niet negeren?

     1. Cor Grijpstra

      @V
      Duik niet weg en het zal misschien wel waar zijn, maar als de IC’s vollopen met corona patienten wat ten koste gaat van reguliere zorg.

      Tja…

    2. Steven Opti

     Ik snap niet dat er nog personen zijn die een discussie aan willen gaan met Cor. Deze persoon zit vast is zijn eigen tunnel en kijkt niet naar feiten maar haalt zijn info waarschijnlijk bij de NPO. Dat moet ieder voor zich weten uiteraard maar ga geen gesprek meer aan met deze man. Is kansloos en hij geilt op deze aandacht.

     1. Cor Grijpstra

      @S

      COVID-19 verpleegafdelingen in ziekenhuizen lopen sneller vol dan bij eerste golf
      De Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) signaleert een hogere toename van het aantal COVID-19 patiënten op COVID-19 verpleegafdelingen .

      Wie wil dit ontkennen?

     2. Vriend

      Cor, ten tijde van de zware griepepidemie in de winter ’17/’18 (oversterfte 9.443 personen) lagen de IC’s ook vol. Behalve een paar berichtjes in de kranten, besteedde niemand er aandacht aan. En de ziekenhuizen hebben het overleefd. Waarom dan nu zo panisch doen ?

     3. Cor Grijpstra

      @V
      Ziekenhuizen zullen het nu ook wel overleven,met de patienten is het nog afwachten.

      Dus niet alleen de coronapatienten.

  2. homefront

   Ik ken een verpleegtehuis in het noorden waar niets, maar dan ook werkelijk niets aan de hand is, dit is overigens in 98% van de verpleeghuizen, maar coronafetisjistische complottheorie wappies blijven maar herhalen dat corona overal is….

   1. Cor Grijpstra

    @H
    Wappies, mensen die op zoek zijn naar eenvoudige antwoorden voor complexe problemen en als hulplijn een complottheorie volgen die tenminste enig houvast biedt.

    Net als gelovigen….

   2. ZWEEDSE K0K

    Ik ken reageerders die vrolijk blijven posten op websites die mondkapjes promoten en verkopen.
    Principeloze wappies!

  3. Blondie

   CG.
   Lees het stukje van Hennie, die haar Moeder Hendrika omschrijft, die in de Omloop woonde.

 2. RPML

  Tot dusverre zijn 70 mensen onder de 70 jaar overleden zónder ‘onderliggend’ lijden (cijfers RIVM) en tóch wordt een complete samenleving voor de bus gegooid door onze politiek? Mondkapjes die zo veilig zijn als een vergiet maar nog net niet verplicht worden (lees de verpakking eens goed), een vaccin tegen een ziekte waar 99+% van de bevolking van geneest zónder vaccin wordt gepresenteerd als de enig mogelijke oplossing om hier uit te komen… terwijl er jaarlijks 3- tot 10.000 mensen sterven aan een virus mét een vaccin (influenza). Een anderhalf meter samenleving verankerd in wetgeving waarbij je zelfs je eigen ouders niet meer mag knuffelen, waarbij anderhalf miljoen jongeren worden opgehokt die geen enkel medisch risico lopen, waarbij alleenstaanden de rest van hun leven alleenstaand zullen moeten blijven. Hoe is dit mogelijk? Angst! Angst gevoed door politici, medici en de media. Wat is de drijfveer? Ook angst! Wat is de oorzaak? De jarenlange bezuinigingen op de zorg. In 2015 had Nederland 2.200 IC-bedden en in 2009 49.000 ziekenhuisbedden. Anno 2020 heeft Nederland 1.200 IC-bedden en 40.000 ziekenhuisbedden. Tussen 2009 en 2020 is de bevolking in Nederland met 1 miljoen mensen toegenomen. We bungelen onderaan de statistieken in Europa met onze hoeveelheid IC-bedden. En waar zit de angst dan? Bij de politici die hiervoor verantwoordelijk zijn en bij de medici die hierop afgerekend worden. Het draait plots niet meer om IC-bedden maar om ‘besmettingen’ en ‘besmettingen’ noemt het RIVM nu ‘patiënten’. De zeer discutabele PCR-test wordt gebruikt om ‘besmettingen’ te meten. Maar besmet wil nog niet zeggen ziek? Er is sprake van een griepepidemie als 58 mensen per 100.000 inwoners patiënt zijn geworden. Op zo’n moment ken je altijd wel iemand in je omgeving die ziek in bed ligt. We zitten nu op sommige plekken al op 600 ‘besmettingen’ per 100.000 inwoners, maar wie liggen er ziek in bed, hoeveel mensen zijn werkelijk ‘patiënt’? En als 99+% van de bevolking geneest zonder vaccin, en 60% zelfs symptoomloos (RIVM) verloopt, is er dan sprake van een noodsituatie? 6.900 doden dit seizoen, dat is het kille getal. Maar de media telt door, terwijl een griepseizoen per seizoen loopt, en niet per jaar. Schrijft de media dit? Neen! De media drijft op krantenkoppen, clicks, oplages en sensatie. Ze zijn door de politiek onder druk gezet om ‘niet al te kritisch te berichten over het regeringsbeleid’ en onze NPO heeft een ‘corona-bonus’ gekregen. We laten een complete trein vol passagiers ontsporen om één man die op de rails ligt te redden, maar die ene man is door onze politiek op de rails gelegd. En die politiek is bang, doodsbang om hierop afgerekend te worden…

  1. ZWEEDSE K0K

   RPML 2 dagen geleden Beantwoorden
   DOEI DDS!

  2. Steven Opti

   RPML.. wat een sterk stuk. Je bent goed op de hoogte van de cijfers en feiten. Ik ga vaak discussies aan op straat of tankstations met mensen met muilkorven en hieruit blijkt dat mensen die voor dit waanzinnige beleid zijn TOTAAL NIET op de hoogte zijn van de werkelijke cijfers. Maar ze kennen dat altijd iemand die dood is gegaan of ernstig ziek was. Ze zij geïndoctrineerd door de smerige media waardoor een discussie vaak geen zin heeft. Ook vraag ik naar het nut van een mondkap en de antwoorden zijn écht hilarisch. De gesprekken eindigen dan meestal in een gefrustreerde idioot die afdruipt.

   1. RPML

    Vraag die mensen bij het tankstation of ze Paracetamol innemen als op de verpakking staat ‘helpt niet tegen koorts en hoofdpijn’ en vraag hen vervolgens wat op de verpakking staat van hun mondkapjes 😉

    1. Steven Opti

     Een mondkapje helpt niet, staat erop. Kan ook niet want een virus is ongeveer 100 nm groot. Een goed kapje filtert tot 5ų ongeveer. Kansloos dus. Ik ben ook op de hoogte 😉

   2. ZWEEDSE K0K

    @Steven.

    Op een woonerf mag men stapvoets rijden.
    Op een woonerf vinden nauwelijks aanrijdingen met ernstig letsel plaats.
    Zijn er nauwelijks ongelukken omdat men stapvoets rijdt?
    Is stapvoets rijden onzinnig omdat er nauwelijks ongelukken gebeuren?

    1. Steven Opti

     Ik snap het verband totaal niet. Ik weet wel dat de reguliere muilkorven slecht zijn voor de gezondheid En geen enkele nut hebben tegen het virus.

    2. werikke

     verwarde man

    3. Shadow1100

     De meeste mensen die komen te overlijden liggen in bed zegt het CBR. De minste doden liggen in de dakgoot. Ik ga dus ’s avonds in de dakgoot liggen. Dat is dus de meest veilige plaats………

  3. Arbeider65

   En dat is de waarheid. Keiharde bezuinigingen.

  4. Eminem2

   @ RPML
   Op zich een net onderbouwd verhaal.

   Er is echter één ding dat bij mij blijft knagen…

   …waarom zouden de machthebbers in China volledig onafhankelijk van het RIVM dezelfde conclusies getrokken hebben als het RIVM als Covid-19 maar gewoon een griepje is?

   Daarnaast ken ik ook iets teveel voorbeelden van mensen, sommigen zelfs in de kracht van hun leven, die een forse knauw van Covid-19 hebben gekregen. Neem bijvoorbeeld Boris Johnson. Geboren in 1964 en dus bepaald geen bejaarde. Toch kwam hij aan de beademing te liggen toen hij Covid-19 kreeg.

   En er was ook de vrij jonge Nederlandse verpleegkundige die aan het eind van de eerste golf overleed, pijnlijk genoeg op de dag dat in het nieuws kwam dat er die dag geen enkele persoon in Nederland meer aan Covid-19 was overleden. Zou die anders ook aan een griepje overleden zijn? Zeker zal niemand dat ooit weten, maar bij jongere mensen is dat vrij ongebruikelijk.

   Een en ander neemt niet weg dat zelfs met een beperkte sterfte onder jongere mensen (naast die onder ouderen) had moeten overwogen hoe de uitruil tussen menselijke schade en economische schade naar verwachting uit zou pakken. Zoals Jort Kelder op wellicht niet al te diplomatieke wijze deed. Zeker nadat Nederland onder Rutte-2 (2012-2017) zwaar heeft moeten bloeden om het begrotingstekort weg te werken, had de rechtvaardiging om fors te gaan bijlenen voor een gezondheidscrisis extra goed onderbouwd moeten zijn. In plaats van Ruttes “100% van de beslissingen moeten nemen met 50% van de feiten”.

 3. ZWEEDSE K0K

  Het kan aan mij liggen maar Michael doet hier duidelijk weer een Baudetje.
  Baudet laat Haga stevige uitspraken doen en blijft zelf buiten schot.
  Michael laat Jensen stevige uitspraken doen en blijft zelf buiten schot.

  1. werikke

   ligt inderdaad aan jou.

 4. Piet51

  Jensen en anderen, ook velen hier, focust op een getal wat vandaag nog niet zo rampzalig lijkt. Maar als je naar verschillende grafieken kijkt, vooral de extrapolerende, zie je dat de ziekenhuizen binnen twee weken vollopen, vervolgens wat later ook de IC’s. Ziekenhuizen bereiden zich u al voor door reguliere zorg af te bouwen. Maar mensen als Jensen houden zichzelf en anderen voor de gek door te blijven concentreren op de cijfers vandaag. Kijken naar een week geleden zou al veel beter zijn, vooruit kijken is essentieel om een goed beeld te krijgen.
  Ik zou liever zeggen, dat we gelukkig bestuurders hebben in kabinet, OMT en ziekenhuizen die wèl vooruit kijken en vervelende beslissingen durven te nemen. Alleen mensen zonder enige formele verantwoordelijkheid kunnen zich reacties als die van Jensen en velen hier veroorloven. Een morele verantwoordelijkheid hebben ze natuurlijk wel voor de verspreiding van hun foute voorstelling van zaken.

  1. Vriend

   En Piet51 gaat gewoon door met het verspreiden en aanwakkeren van angst voor de dingen die nog moeten komen, maar wellicht nooit gebeuren.

   Piet51 behoort tot de angsthazen.

   1. ZWEEDSE K0K

    Waarom een leger voor de dingen die nog moeten komen, maar wellicht nooit gebeuren?
    Waarom surveillerende politie voor de dingen die nog moeten komen, maar wellicht nooit gebeuren.
    Waarom sparen voor de dingen die nog moeten komen, maar wellicht nooit gebeuren.
    Waarom paracetamol in huis hebben voor de dingen die nog moeten komen, maar wellicht nooit gebeuren.
    Waarom (vakantie)plannen maken voor de dingen die nog moeten komen, maar wellicht nooit gebeuren.
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=9oFGYR7r4ao

    1. Vriend

     Kolderieke en hilarische nonsens neerpennen blijft Kokkie onveranderd geheel toevertrouwd.

   2. Piet51

    @Vriend
    Regeren is vooruit zien. Dat doen rechtse politici en linkse even sterk, althans de politici die het vak begrijpen.

    1. Vriend

     Piet51, bij de eerste coronagolf had je soortgelijke doemvoorspellingen. Die zijn ook niet uitgekomen.

     1. Piet51

      @Vriend
      Het was heel erg, toen. Maar gelukkig hebben onze bestuurders voldoende ver vooruitgekeken, maatregelen genomen, zodat het doemscenario niet uitkwam. Ik hoop, dat het ook nu weer zo verloopt.

    2. Cor Grapstra

     Nou pietje dan kan dit zooitje direct naar huis gestuurd worden als regeren vooruit zien is . Politici die het vak hadden begrepen hadden dit echt wel anders gedaan .
     Bij de eerste golf was niks geregeld en nu is er nog niks goed geregeld .

     1. Piet51

      @Cor Grapstra
      Dat zie je m.i. te negatief. Er is sinds de eerste golf heel veel geregeld. Overal, in de ziekenhuizen, de teststraten, de ontwikkeling van nieuwe testmethoden en de bereidheid van de overheid om die in te kopen. Maar er is nog steeds niet genoeg geregeld, helaas. Dat lijkt dom en ondeskundig. Maar ik heb de indruk, dat jij voldoende inzicht hebt in organiseren en mensen betrekken, dat je ziet hoe onwaarschijnlijk complex dit is.

  2. Steven Opti

   Hoi Piet, de cijfers spreken idd voor zich. Ik hoor en lees nergens hoeveel doden er vallen per dag, de verhouding testen/ besmettingen en opname aantal op de IC.
   Vanaf 2015 75000 zorgpersoneel en gebouwen wegbezuinigd. En waarom zijn de 2 noodhospitaals nooit gebruikt twv 17 mlj euro? Waarom wordt een lockdown afgeraden door de WHO en waarom is ligt het mortaliteit cijfer onder die van de griep?? Het is één grote poppenkast met een enorme economische schade en tweespalt in de maatschappij.

  3. Gerda2

   Piet@ Maar mensen als Jensen houden zichzelf en anderen voor de gek door te blijven concentreren op de cijfers vandaag.

   Hij is al een half jaar met de cijfers bezig en tot nu toe klopt het toch aardig wat hij beweert.

   Piet@ Alleen mensen zonder enige formele verantwoordelijkheid kunnen zich reacties als die van Jensen en velen hier veroorloven. Een morele verantwoordelijkheid hebben ze natuurlijk wel voor de verspreiding van hun foute voorstelling van zaken.

   Dat is wel heel gemakkelijk. Het zou bijna betekenen dat we onze mond beter kunnen houden als de boodschap niet bevalt.

   Piet@ Maar als je naar verschillende grafieken kijkt, vooral de extrapolerende, zie je dat de ziekenhuizen binnen twee weken vollopen, vervolgens wat later ook de IC’s.

   Waarom zijn er dan geen maatregelen genomen om er beter op voorbereid te zijn.
   De overheid heeft maanden de tijd gehad. Vooruit kijken toch?
   Er werd toch steeds over een tweede golf gesproken?

   1. Gerda2

    Geweldig nieuws. – Er komt een moment dat iedereen het door heeft. – Ramon Bril

    14 oktober publiceerde een van de grootste epidemiologen van onze eeuw zijn berekeningen van de dodelijkheid van Covid-19. Hij publiceerde bij de WHO zelf. John P A Ioannidis was al sinds het begin van de ‘crisis’ zeer scherp en tegen de lockdowns, maar werd direct genegeerd door de media. Dat terwijl hij zeker tot de grootste epedemiologen aller tijden behoort. Hij wordt ook wel de ‘scourge of sloppy science’ genoemd. Deze publicatie is niet weg te zetten. Het berekent de wereldwijde IFR. Zijn conclusie over de dodelijkheid van het virus is als volgt: de IFR (infection fatality rate) van Covid-19 is 0,23% voor alle leeftijden, en de veel meer zeggende IFR voor onder de 70 is 0,05%. Geen enkele reden dus om nog paniek te zaaien. Zeker niet omdat de IFR nog daalt, omdat we meer weten over het virus, en omdat er bij veel van de studies die hij meenam niet helemaal correct geteld is of men echt aan corona overleed. De laatste zin, die voor een wetenschappelijke publicatie vrij hard is, somt eigenlijk alles op: ‘The inferred infection fatality rates tended to be much lower than estimates made earlier in the pandemic.’

    Via Café Weltschmertz kun je het desbetreffende bulletin van Ioannidis downloaden.

    1. Piet51

     @Gerda2
     De dodelijkheid van corona is slechts één van de factoren die het als ernstig of juist ongevaarlijk bepaalt. Op dit moment maakt de ziekenhuissector zich vooral zorgen over het beslag dat corona dreigt te leggen op de ziekenhuiscapaciteit. De grafieken spreken voor zich.

    2. RPML

     @Gerda2 Dit is schitterend nieuws, notabene door het WHO na bestudering van 63 wetenschappelijke rapporten. Het WHO maakte de laatste weken al een merkwaardige draai, ook de oproep aan overheden om te stoppen met lockdowns was zeer opmerkelijk.

     Tijd voor een tribunaal voor alle paniekzaaiers die zonder hoor- en wederhoor de afgelopen maanden paniek hebben gezaaid, want ze hadden het stuk voor stuk kunnen weten door aan hoor- en wederhoor te doen. Het ‘hoor’ vind je bij de MSM, het ‘wederhoor’ alleen nog op Internet, diep triest…

     1. Piet51

      @RPML
      Die uitspraak om voorzichtig te zijn met lockdowns was niet omdat die niet zouden werken. De WHO waarschuwde voor de economische gevolgen ervan in de landen zelf maar ook elders in de wereld en riep op om vooral ook andere maatregelen te zoeken. De WHO zet geen enkel vraagteken bij corona en de bestrijding ervan, in tegendeel. Ze is alleen voorzichtig om niet meer te beschadigen dan nodig.
      Overigens handelt Nederland al maanden conform de aanbevelingen van de WHO vorige week. Ook Nederland is uiterst voorzichtig met een lockdown en andere maatregelen. Ze is eerder te voorzichtig dan te streng

     2. RPML

      @Piet51 Zoek de grafieken op met de verschillen van landen mét, zonder of halve lockdowns; het maakt geen zier uit. Als een virus het land in is, doet het zijn werk. Met lockdowns vertraag je het alleen maar, maar het is uitstel van executie.

      Alles is nu gebaseerd op ‘besmettingen’ terwijl het RIVM half september uit kostenoverwegingen 2 van de 3 testmethoden uit de PCR-test heeft gehaald waardoor het aantal vals-positieven verzesvoudigd! Nu is plots 13% positief van de getesten in plaats van rond de 2% in de periode voor half september. Allemaal bevestigd door een gerenomeerd wetenschapper in virologie en PCR-testen die werkelijk niet meer snapt waar het RIVM mee bezig is.

      Met deze aanvullende info van het WHO kun je maar 1 ding concluderen: Corona is een hoax en we moeten hier zo snel mogelijk uit. Je kunt schrijven wat je wilt Piet, de FEITEN spreken voor zich: 70 doden onder de 70 jaar zonder onderliggend lijden, dat is een hoax als je dat een pandemie en een killervirus wilt noemen.

     3. Piet51

      @RPML
      “Met lockdowns vertraag je het alleen maar, maar het is uitstel van executie.”

      Als ik het allemaal goed begrijp, met een IQ van 51 weet ik dat nooit helemaal zeker, is dit precies een belangrijk doel van een lockdown. De curve afvlakken, uitstellen is m.i. hetzelfde, om de ziekenhuizen niet te overbelasten, zodat ze het aankunnen. Honderd patiënten op één dag is een groot probleem, honderd patiënten in een maand kan heel goed.

   2. Piet51

    @Gerda2
    Een paar opmerkingen n.a.v. jouw reactie:
    1. Welke beweringen van Jensen blijken nu waar te zijn? Ik ontken dat niet, maar kan er ook zo gauw geen noemen.

    2. Mensen zonder formele verantwoordelijkheid, zoals vrijwel alle kiezers, moeten vooral hun mond open doen. Het enige wat ik wil zeggen, het is dan wel heel gemakkelijk om kritiek te hebben. Dat geldt ook voor mezelf.

    3. Er worden al weken maatregelen genomen om het ontsporen van corona in goede banen te leiden. Eerst ontmoette dat veel kritiek, nu wordt die kritiek milder, maar komt het verwijt dat de regering chaotisch en vooral te laat reageert.

    Jij weet net zo goed als ik en ieder ander, dat elke overheidsmaatregel bekritiseerd zal worden. Er is altijd wel een groepering die het anders ziet, vaak ook heel begrijpelijk als je het vanuit hun positie bekijkt. Dat maakt democratisch regeren zo complex en boeiend tegelijk.

    1. RPML

     “1. Welke beweringen van Jensen blijken nu waar te zijn? Ik ontken dat niet, maar kan er ook zo gauw geen noemen.”

     Heel simpel, in 1 van de eerste ‘uitzendingen’ werd duidelijk dat het WHO gegoocheld had met de IFR door voor de griep een andere berekening uit te voeren als voor Corona; daardoor kwam de IFR op 3,4 uit voor Corona.

 5. DubbelZout

  Nou Mike, dan ook meteen stoppen met die mondkapjes handel
  Wat ja, er is vrijwel niets aan de hand toch ?

  1. ZWEEDSE K0K

   Links heeft principes en idealen.
   Rechts heeft een business to run.

 6. Edjan

  Soms denk ik wel eens dat er een opstand gaande is. Geen volksopstand en zeker geen opstand der witte, boze mannen tegen de politiek correcte linkse bende. Integendeel, een opstand van de elite tegen het volk. Het volk moet maar weer zijn bek gaan houden, geen vrijheid van meningsuiting meer, geen stemrecht meer. En die opstand is de elite aan het winnen. Door grote groepen vijandige vreemdelingen binnen te halen zijn delen van het volk tegen elkaar opgezet. Het virus is een godsgeschenk, nu wordt een soort noodtoestand uitgeroepen. Voor hoe lang zullen we moeten afwachten…

 7. Kretoloog

  Lees en huiver wat onze samenleving mogelijk te wachten staat:

  http*://tp0.nl/2020/10/16/carla-meelker-de-intentie-van-deze-regering-is-wederom-redeloze-dictatoriale-contr*le/

 8. Lex

  Neee jensen is een complotdenker en verspreid nep nieuws.

  Hmm.

  Hmm.

  JA, JA.

  Hij heeft wel bijzonder vaak gelijk en voelt feilloos aan waar het naar toegaat. Zijn beweringen zijn gestoeld op feiten van officiële instanties en zijn voorspellingen die komen ook bijna allemaal uit.

  Ik heb meer vertrouwen in Jensen dan de toneelspelers in Denhaag.

 9. gargamel

  Waarom bezoekt niemand van media die ziekenhuizen , om de afdelingen met de patiënten te zien? Hier heb ik betrouwbare informatie dat in Heerlen bijna alle bedden leeg zijn. Maar ik denk dat je eerder een militaire faciliteit binnengaat dan een zogenaamde IC.

  1. Piet51

   @gargamel
   Dit lijkt op bewust verspreiden van misleidende info. DDS blokkeert niet. Daar is iets voor te zeggen, maar als er bewust leugens worden verspreid ligt dat ietsje anders en slaat dat ook terug op DDS.
   @gargamel weet van die betrouwbare informant natuurlijk heel goed, dat in het Zuyderland ziekenhuis twee weken geleden een corona-uitbraak was. Het zou heel goed kunnen, dat er nu bedden leeg staan. Maar dat is dan juist een gevolg van die corona-uitbraak die veel personeel thuis hield.

   1. gargamel

    Omdat elke faciliteit wordt afgedekt door camera’s, elke afdeling in ziekenhuizen, wordt de toestand van patiënten bewaakt door middel van monitoren. Waarom het publiek geen recht heeft om te zien hoe de situatie bij IC is. Als we zien dat het ongeveer waar is wat ons elke dag wordt aangeboden, geloof me, dan zijn er geen maatregelen en sancties nodig, iedereen die een beetje slim is, blijft thuis. We hoeven dus maar naar één kant te luisteren, er zijn er velen die anders beweren. Waarom zou je er geen openbaar debat over houden? Nee, in plaats daarvan hebben we arrogante politici die elke dag paniek zaaien. Ik wacht gewoon op de wet om covid-ontkenning te verbieden.

    1. Piet51

     @gargamel
     Interessant, maar waarom stond dat ziekenhuis in Heerlen nu bijna leeg? Omdat er geen probleem is of omdat a.g.v. corona er bijna geen personeel is? Dat laatste was in het nieuws en werd precies als de aanleiding van de maatregelen genoemd.

     1. gargamel

      Aha, was in het nieuws.

 10. dijkbende

  Relativeren en theoretiseren is prima, maar de druk op ziekenhuizen en ic’s uit de eerste golf die nu dreigt in de tweede valt toch echt niet te ontkennen lijkt me.

 11. Grondeekhoorn

  Mijn zus werkt in het ziekenhuis en is vaak op poli’s in 3 verschilllende locaties te vinden. Nou… ik weet niet welke ziekenhuizen er bedoeld worden die zgn overspoeld worden want deze zijn het niet. En dit is een groot ziekenhuis die een groot gebied aan patienten behandeld. 19 november heb ik weer een afspraak in genoemd ziekenhuis voor behandeling van mijn rug. 9 dagen geleden werd mij verzekerd dat deze afspraak gewoon door kon gaan, was niks aan de hand.

  Waar is die armaggedon?

 12. GewoonJohan

  Jensen heeft op veel dingen acheraf gelijk gekregen.
  Hij is een beetje wappie af en toe maar niet gek.

  1. Piet51

   @GewoonJohan
   Noem eens een paar voorbeelden waarin Jensen achteraf gelijk heeft gekregen en andere niet.

   1. vandaag

    youtube.nl kan je alle uitspraken van Jensen terug vinden roeptoeter. Ga zelf is aan het werk arrogante miesmuil
    Uitslagen al gezien van de mondluiers ? 0,000000 bescherming en 100% symboolpolitiek zoals al door velen hier regelmatig uitgelegd

    wederom dus voor malle pietje blabla bladiebla

    1. Piet51

     @vandaag
     Goed om te horen, dat jet op dit punt eens bent met de corona-experts die de regering adviseren. Mondkapjes geven geen bescherming. Dat die dingen toch geadviseerd worden komt door de wens van de bevolking, geïnspireerd door allerlei malloten die wel veel verwachten van die bescherming. DDS die ze te koop aanbiedt, draagt daar ook aan bij.

   2. GewoonJohan

    Iets over macht dat we gaan geven en nooit meer wordt terug gegeven.
    Niet echt héél belangrijk ofzo…. maar toch.

    1. Piet51

     @GewoonJohan
     Klinkt niet heel overtuigend, dat “Iets over macht dat we gaan geven en nooit meer wordt terug gegeven.”
     En dan: “Niet echt héél belangrijk”. Inderdaad, mee eens! Vrijwel alles wat Jensen uitkraamt is namelijk niet echt héél belangrijk. Hij is ook niet voor niets van de TV verdwenen.

 13. Fascal

  #PCRGATE

 14. Pescador

  ha ha ha , snappen de sukkels van nederland nu nog niet dat corona eigenlijk gewoon een griep is hebben we vaker gehad . en er sterven beslist niet meer mensen aan corona als aan de griep. sterker nog er zijn veel mensen overleden met het predicaat corona dode , maar dat is niet onderzocht want er mocht geen autopsie worden uitgevoerd van de regering zo zijn er mensen erg boos geworden omdat hun dierbare aan kanker was overleden en als coronadode de boeken in ging , ook iemand van een auto ongeluk werd als corona dode opgegeven. in Amerika is zelfs iemand dood geschoten en als corona dode geplaatst. Nu zul je zeggen hij had corona dus we hebben hem maar afgeschoten, dat is waarschijnlijk ook wat rutte , de Jonge en grappenhause het liefst zouden doen , maar dat klopt dus niet. wel heeft nederland artsen betaald om dode als corona dode te classificeren, ook heeft de NPO extra miljoenen gehad omdat ze rutte zo dapper steunde in het bang maken van de mensen.

  dit hele gedoe is opgezet door Bill Gates en Soros en de Bilderdijk groep, deze mensen hebben vooraf met alle regeringsleiders gesproken en de Hongaarse president zelfs geld geboden om in lock-down te gaan. en het zou mij niks verbazen als rutte ook de knip heeft kunnen vullen.
  hier gebeurd hetzelfde als de Spaanse griep mensen bang maken en daarna in spuiten met een vaccin die meer dode en invalide oplevert als de hele corona. wordt toch wakker

 15. h4d3z

  Jensen en zijn “feiten” Haha
  Had grote hoop voor Jensen in het begin van zijn show maar helaas gevalletje aandacht tekort en een Nederlandse Alex Jones aan t worden.

  1. Fascal

   Kun jij wel zeggen, maar wie ben jij?

   Hahaha!

 16. Lex

  Jensen loopt al maanden te hameren op de lage mortaliteit van slechts 0,25% net iets meer dan 7000 doden. Veelal 70 jaar en ouder met onderliggende ziekten.

  Ic opnames nemen juist af las ik gisteren. Ziekenhuizen liggen helemaal niet allemaal vol nonsens stemming makerij en mensen bang maken daar zijn ze goed in.

  Ik heb ook het idee dat van deze Corona crisis gruwelijk misbruik word gemaakt om er allerlei heilloze plannen erdoorheen te drukken.

  Jensen doet gewoon wat journalisten weigeren te doen. Onderzoek naar de feiten.
  Cor blijf gerust naar de NOS NPO kijken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.