Knetter! Friese vader wordt in politiebusje gegooid omdat hij wil demonstreren tegen mondkapjes voor zijn kind

Als ouder heb je het natuurrecht om te bepalen hoe jij je kind opvoedt. Als anderen het daar niet mee eens zijn — ook de overheid niet — is dat jammer. Het is jouw kind. Jouw verantwoordelijkheid. Jouw recht.

Tot niet zo heel lang geleden was vrijwel iedereen het daarmee eens. Maar nu is alles zogenaamd opeens anders omdat er een nieuw coronavirus is — een virus dat een sterftecijfer heeft van 0,24 procent, wat maar een beetje hoger is dan het sterftecijfer van de griep met 0,16 procent.

Een andere conclusie kan ik niet trekken nadat ik het nieuws heb gelezen over Martin Mourik. Deze Friese vader wilde vandaag actie voeren bij de school van zijn zoon. Het Linde College in Wolvega heeft het dragen van mondkapjes als ze door de gangen wandelen namelijk verplicht gesteld voor leerlingen. Mourik is het daar niet mee eens. Hij vindt dat “kindermishandeling.”

Daarom had hij aangekondigd actie te gaan voeren bij de school. Hij had andere ouders opgeroepen ook mee te doen.

Maar dat was tegen het zere been van de autoriteiten. Want blijkbaar heb je als ouder tegenwoordig helemaal niets meer te zeggen over (de gezondheid van) je kind. Mourik en een paar andere ouders kwamen aan bij de school, maar kregen geen ruimte om ook maar een beetje te demonstreren. Als ze dat wilden doen moesten ze maar naar de drafbaan in het Victoria Park Wolvega.

Mourik en kornuiten weigerden dat… waarna ze werden meegenomen in een politiebusje. Bij de school van hun kinderen, die alles ongetwijfeld meekregen.

Kijk, dat er een mondkapje op moet op school — tja, dat kan. Het is beter om een mondkapje op te hebben en dat de scholen open zijn dan het alternatief. Maar dat ouders die het daar niet mee eens zijn zo behandeld worden? Dat is volstrekt onacceptabel.

Volg mij op Twitter en op Parler. En steun mij op BackMe. Al voor 1 euro per maand krijg je dan dagelijks een exclusieve column in je inbox!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. vandaag

  tja , kozp , blm iedereen mag zijn gang gaan

  demonstreren tegen de corona idoterie wordt met grof geweld afgebroken

  korea aan de noordzee toch dubbelonzin ?

  1. Henk42

   @vandaag ik ben ook niet voor mondkapjes op scholen en het openbaar in het algemeen ,maar ga niet als een dwaze idioot zo demonstreren.
   Wat is nou zijn punt?
   Mondkapjes die wij massaal gebruiken en zeker de zelfgemaakte ,helpen niet want ze hangen allen los dus de aeresolen hebben vrij spel en 99,999% van de Nederlanders weet niet hoe je een ffp2 kapje moet gebruiken ,bij op en af zetten.
   De hele zomer heeft de overheid de tijd gehad om ventilatie systemen te verbeteren in scholen en overheidsgebouwen , want in me was al ruim bekend dat de aeresolen vooral een probleem zijn bij besmetting.
   Een mondkapje is dus in Nederland vrijwel kansloos ,iedere keer loopt Rutte met het RIVM achter de feiten aan.

   1. Chee

    @henk42 klopt iedere keer loopt Rutte met het RIVM achter de feiten aan ,met de kennis die zo op een bepaald moment hebben.
    Het is zo tekenend voor deze coalitie van Rutte.
    Rutte draait vakkundig onze economie de nek om met dit beleid.
    Zoals de meeste en natuurlijk de verstandige mensen hier onderbouwd schrijven ,Rutte geeft het fvd en de PVV de verkiezingen gratis op een presenteerblaadje met goud omrand en strik eromheen.

    1. Chalres Bingley

     Rutte draait vakkundig onze economie de nek om met dit beleid.
     Zoals de meeste en natuurlijk de verstandige mensen hier onderbouwd schrijven ,Rutte geeft het fvd en de PVV de verkiezingen gratis op een presenteerblaadje met goud omrand en strik eromheen.

     Hear hear hear

    2. NO8D0

     @Chee amen.

    3. Ernest Stern

     Correct is een spatie achter de komma te plaatsen, niet ervoor.

     1. vandaag

      enz !

     2. werikke

      volg mijn advies toch op en pleeg zelfmoord beter voor milieu en de mensheid.

     3. vandaag

      eindelijk weer samen met vogelaar

   2. Henk42

    Kleine aanvulling het kabinet heeft vorige week besloten om ik meen 150 miljoen uit te trekken voor verbetering ventilatiesystemen in overheidsgebouwen.
    Too little too late.
    De hele zomer is daar tijd voor geweest.

   3. hans-e-pans

    De aanvraag voor de lening van 150.000.000 Euro bij de ECB leut op zich wachten, vandaar.

  2. Steven Opti

   Wederom een sterke reactie. Klopt als een bus. Alles anti Covid wordt snel de kop in gedrukt. Je kan wel raden waarom.

 2. Ernest Stern

  Die vader lijkt me inderdaad behoorlijk knetter.

  1. Chalres Bingley

   @ernestje stern houd zichzelf een spiegel voor ,en wou ook graag dat hij vader zou zijn ,het bleef alleen bij knettergek bij @ernestje

   1. Ernest Stern

    houdt

  2. werikke

   als je nou gewoon mijn advies opvolgt hoef je je niet meer druk te maken . Minder ernest stern is minder co2 weet je nog.

  3. vandaag

   enz!

 3. Cor Grijpstra

  Wat een Friese tokkies en de nep Fries Mike keurt de actie goed.

  Cor de echte Fries 🙂 🙂 🙂

  1. Seneca

   echte Friezen? zoals Troelstra en Zijlstra? alle Friezen die een beetje bekendheid genoten is tuig van de richel. Socialisten weet je wel Cor Grijpstra. als je nu niets anders hebt te melden, blijf an lekker weg in je Friesland. misschien kan je er een apart landje van maken. normaal Nederlands wordt er niet gesproken dus je hebt alvast je eigen dialect. wel zo makkelijk.

 4. Ernest Stern

  Mondkapjes! Goedkoper dan ooit… en je steunt DDS door ze te kopen

  1. Fascal

   Blablabla

  2. Fascal

   Blijf gezond door mondkapjes?

   Ik denk het niet hoor, en het RIVM denkt daar precies hetzelfde over.

   h’tps://tinyurl.com/lezenisweten

 5. BartelomeusDiaz

  DDS is het wel heel erg eens met het verplicht dragen van mondkapjes door kinderen.
  “koop bij ons goedkope mondkapjes??” walgelijk!! deze reactie zal wel niet geplaatst worden, jullie beginnen aardig een nu.nl 2.0 te worden

 6. Blondie

  In het Westen van het land, nam de politie de vrijheid, om een dame thuis te bezoeken om
  22.15 uur, deze dame had aangegeven via Facebook, dat zij de andere dag een spandoek wilde tonen.

  Waar is de Nederlandse democratie gebleven.

  1. Jack Flash

   Laat mij de politie niet meer horen klagen over personeeltekort.
   Een horde agenten plus busje met sirene om een vrij rustige man op te pakken.
   Paniekvoetbal om niks.

  2. Gerda2

   Ik zag het filmpje ook.
   Als het klopt is het heel erg.
   Ik geloof dat de overheid de grootste angst voor de coronawappies heeft.
   Kun je nagaan wat er kan veranderen met de nieuwe noodwet waar waarschijnlijk donderdag voor/ tegen gestemd gaat worden.
   Dus voorlopig onze stem nog maar even verheffen zolang het nog kan.

   1. vandaag

    die noodwet is een ondemocratisch gedrocht wat op velerlei manieren ingezet kan worden.

    welkom in korea aan de noordzee

   2. vandaag

    h**s://www.tubantia.nl/binnenland/actievoerder-gearresteerd-na-oproep-friese-school-te-bezetten-uit-protest-tegen-mondkapjes

    Nog mensen voorstander van een noodwet als je ziet met welk gemak een noodbevel wordt uitgevaardigd ?Korea aan de noordzee

 7. Mushroom2100

  Vriendje van Willem Engel en bekend onruststokertje die Mourik..niet zo heel gek dat ie daar weggesleept werd met zn maten..

  1. vandaag

   tja some pigs are more equal than others

   demonstratierecht geldt enkel voor milieufascisten , blm en kozp

 8. Pauline Kummer

  “Als ouder heb je het recht” Geldt dat voor de Marokkaanse vaders?

  1. Fascal

   Je liegt.

   1. Ernest Stern

    Fascal probeert een inhoudelijk argument.

    😂

    1. vandaag

     hij probeert tenminste wat stront vlek

     enz !

 9. AidemediA

  Deze reactie zal waarschijnlijk niet geplaatst worden, want die past denk ik niet in het straatje van de heer van der Galien. Corona is een virus wat verschrikkelijke gevolgen heeft. De percentages doden kunnen min of meer gelijk lopen met een “normale” griep, maar de ic corona patiënten zijn er heel erg aan toe met o.a. zware ademhaling problemen. Plus dat de naweeën van een corona patiënt veel erger kunnen zijn dan die van een gewone grieppatiënt, ook de jongere. Er zijn statistisch meer gevallen bekend van ex corona patiënten die hier grote gevolgen aan bijvoorbeeld hun hart hebben. Hier slaat de heer Baudet de plank volkomen mis. Ik was lid van FvD geworden, maar door de (soms) onnozele manier van profileren van de heer Baudet, heb ik mijn lidmaatschap opgezegd.

 10. George Knight

  Michael van der Galien draaft weer eens door. Hij kan beter op Victoria Park zijn kunstjes vertonen.

  Het verhaal zit anders in elkaar dan DDS het voorstelt. De zoon waarvoor de vader zegt te demonstreren heeft afstand van de vader genomen. De zoon is wel voor het dragen van een mondkapje.

  Het is juist de vader die geen verantwoordelijkheid neemt. Volgens de zoon zit die de hele dag op zijn laptop actie te voeren. Zo verwaarloost hij zijn gezin. De zoon woont nu bij de moeder.

  De vader is een bekende van Willem Engel, de voorman van Viruswaanzin die zich verzet tegen overheid, RIVM en de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

  De vader was gewaarschuwd dat hij door een noodverordening niet bij de school kon demonstreren, maar wel elders. Toch gaf hij daar geen gehoor aan. In zijn totale gebrek aan verantwoordelijkheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.