Koningspaar spreekt in ‘berouwvolle’ video – Kamer vergeeft hen direct: ‘ik ben onder de indruk’

In heel Nederland ontstond ophef omdat ons Koningshuis op vakantie ging naar een code geel gebied. Iets wat trouwens compleet legaal is, iedereen mag in deze tijden nog gewoon op vakantie naar een code geel gebied volgens de geldende adviezen. In plaats van dat Nederlanders ophef maken over de echte corruptie schandalen binnen onze monarchie, kozen ze dit uit als ‘schandalig’ moment. De Kamer vindt de videoboodschapexcuses dan ook genoeg, de Oranjes hebben het boetekleed aangetrokken. 


Vandaag kwam de spijtbetuiging van ons koninklijk echtpaar, iets waar heel Nederland op had gewacht. Een semi-depri ogende koning die zijn excuses aanbiedt omdat hij op vakantie ging, terwijl dit volgens de geldende coronaregels nog gewoon mag.

Ook de geharde republikeinen en anti-orangisten in de Kamer zijn ineens overstag: het koningshuis is weer cool. Nou dit was het dan weer wat betreft de republikeinse opstand in Nederland. In plaats van hard tekeer te gaan tegen de Oranjes vanwege de belachelijk hoge vergoedingen en salarissen, kozen ze een vakantie naar Griekenland uit.

Ronald van Raak, SP-Kamerlid, was zelfs onder de indruk van de Oranjes.

,,Dit had ik niet verwacht en ik ben onder de indruk. De koning erkent zijn fouten en heeft duidelijk lessen getrokken voor de toekomst. Door zijn manier van werken heeft de premier de zaak wél schade berokkend. Dat was dom, provocatief en onnodig. En natuurlijk is dit geen privézaak, al vind ik een debat erover voeren te ver gaan.’’

Zihni heeft gewoon gelijk in deze kwestie.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. vandaag

  uiteraard , ze dronken een glas , deden een plas en alles bleef zoals het was.

  veel mensen zullen prins pils onthouden als de regent die bij een oproep tot inperking van bewegingsvrijheid op vakantie ging naar Griekenland

  hypocriet tot op het bot dat koningshuis. Zijn moeder gruwelde van een bordes foto met Fortuyn

  1. Ernest Stern

   gruwde

   1. vandaag

    LMAA STRONT VLEK

   2. Fascal

    En leugenaar!

  2. Cor Grijpstra

   ”Zijn moeder gruwelde van een bordes foto met Fortuyn”

   Kan ik mij iets bij voorstellen, sta je naast een man die zich verlekkerd aan 14 jarige Marokkaanse jongens.

   1. vandaag

    ach vraag is aan zijn ome bernard hoe dat gaat in die kringen. De hypocriete selectieve verontwaardiging is weer te groot grijpgraage cor

   2. Cor Grapstra

    Ervaringsdeskundige zeker om maar altijd op die manier afgewezen ( of aangewezen ) te worden .
    Je weer er in ieder geval wel veel van str0ntvlekje.

 2. Cor Grapstra

  Tsja .
  Berouw komt na de zonde .
  Alleen zo jammer dat het gewone volk er niet zo makkelijk mee weg komt .

  1. Cor Grijpstra

   Oeps, ons kwispelende christenhondje laat weer een scheetje.

 3. Meriadoc Brandebok

  Het is Nederland op haar smalst dat de vorst zijn excuses moet aanbieden als hij binnen de geldende voorschriften/adviezen een vakantie neemt. Sterker nog: de afgunstige blikken waarmee de Nederlanders keken, en de overtrokken ophef in de media, is om je de ogen uit de kop te schamen.

  1. Cor Grapstra

   Schijt aan zijn onderdanen stinkbokje.

   Het is idd iets om je de ogen uit de kop te schamen.

   1. Cor Grijpstra

    Oeps, ons kwispelende christenhondje laat weer een extra hard scheetje.

    1. Cor Grapstra

     Ach p3dootje toch .
     Pijnlijke ervaring in de kerk gehad ? Het pepertje doet nog zo’n pijn dat je uit wraak maar kleine kindertjes aanrandt ?

     1. Cor Grapstra

      pepertje is poepertje

  2. vandaag

   je staat weer alleen met je achterlijke mening brandend bokje

   1. Kretoloog

    Brandebok doet dan wel verontwaardigd. Maar ondertussen zit hij zich tijdens de video af te trekken op Maxima.

    1. Loelap

     Misschien wel op Willem Alexander

   2. Meriadoc Brandebok

    Nou en, vandaag?

  3. Steven Opti

   Helemaal mee eens.👌🏽

 4. Rene van der Grijp

  ” In plaats van dat Nederlanders ophef maken over de echte corruptie schandalen binnen onze monarchie, kozen ze dit uit als ‘schandalig’ moment.”

  Vergeleken met de ellenlange waslijst van koninklijke misdragingen sedert 1813 is dit vakantie-akkefietje inderdaad klein bier.

  Links wilde de monarchie afschaffen maar nu liggen ze met de monarchie in bed. Dat is wat mij betreft nog het grootste schandaal.

  ht*ps://www.vn.nl/hoe-beatrix-de-linkse-elite-paaide/

  1. Meriadoc Brandebok

   Daar komt Van der Grijp voor de 1387ste keer aanzetten met een en het zelfde linkje naar VN.

   1. Rene van der Grijp

    Probeer het eens inhoudelijk, Brandegeit.

  2. Beukman

   Goeie zet van links om het koningshuis te paaien: “If you can’t beat them, joint them.”
   Aangezien het koningshuis als institutie voorlopig nog wel even zal blijven, kan je het maar het beste aan je kant hebben.
   En wie heeft het nakijken? Rechts.

   Feit is dat sinds de PSP geen enkele politieke partij de afschaffing van het koningshuis meer in het programma heeft gehad.

 5. Duckday

  Het grootste onzin verhaal zonder emoties en dik betaald

  1. Cor Grijpstra

   @D
   Beter was niet mogelijk, voor die paar minuten had iemand een aardig jaar salaris kunnen krijgen.

   Wat een inkomen hebben ze toch.
   Mijn kleinkinderen zullen het nog wel mee maken, einde monarchie.

 6. Augustus

  Berouwvol dat ze gesnapt zijn, niet dat ze het echt hebben gedaan. Dit is als een winkeldief die spijt geeft omdat hij of zij betrapt is, erg goedkoop.

  1. Cor Grijpstra

   @Aug

   Moet jij zeggen.
   Je gaat een groot deel van de homo gemeenschap beschuldigen van kindermisbruik.

   Daarbij geef je aan dat je ook nog een complot denker bent.

 7. HD

  Rutte heeft gezegd tegen Wim en Max, gewoon zielig kijken en en met een emotioneel verhaal je verontschuldigingen aanbiedingen, doe ik ook altijd en het werkt ook altijd.
  Nederlanders zijn alles binnen een dag vergeten.

 8. Steven Opti

  Wat een gedoe zeg. Laat ze lekker op vakantie gaan. Is gewoon normaal! Typisch Nederland… een hoop gebleir om niets.

 9. AS210854

  Ben er totaal niet van onder de indruk, als je zijn smoel in de auto bekijkt weet je precies wat voor vlees je inde kuip hebt. Daarbij zou ik weleens willen weten of hij al beboet is voor het geen gordel en geen mondkapje dragen in de auto .

 10. Beukman

  Zand erover dan.

  1. vandaag

   graag een kuub of 100 . hou van zekerheid

   enz !

 11. Yoyo

  Goeie deal, Piet blijft, Willem verdwijnt.
  Iedereen blij.

 12. EvertB

  Uitstekende zaak dat Willem is teruggekomen op een verkeerde beslissing.
  We leven in 2020 en de tijden zijn onomkeerbaar veranderd. Alle instituties hebben te maken met de ongelofelijke kracht van social media. Het is tegenwoordig ‘trial by social media’ en dat wordt ook wel (eens) gevoeld als chantage. Zeer waarschijnlijk heeft de RVD alles ook gemonitoord: wat is de stemming in het land? Die zal zich rot geschrokken zijn over hoe hard en genadeloos deze vakantievlucht is afgestraft. Als er dan door een ondergrens wordt gezakt moet er direct worden gereageerd. Het koninklijk paar heeft zich het afgelopen half jaar ingezet en laten zien bij de (groepen van) mensen die het tijdens de Coronacrisis zwaar hadden. Door deze inzet hebben ze veel vertrouwen gewonnen. Het vertrouwen komt te voet maar gaat in deze tijden van social media per tweet.

  1. Rene van der Grijp

   Ook linkse Evert staat achter het koningshuis.

   Het kan verkeren…

   Nog even en links wil ook de adel weer terug.

   1. EvertB

    Hey Rene,

    Uit mijn post hierboven kan ik zelf niet opmaken of ik links of rechts ben. Wel weet ik dat op deze site alle politieke partijen links zijn behalve PVV en FvD. Statistisch is de kans dan groter dat ik hier links ben.
    Het kan verkeren, inderdaad.

    1. vandaag

     evertje toch , jij bent al 1.000 x uitgelezen dom links adept

 13. Piet Klein

  Ik kan me verbazen over nieuws of wat kennelijk items zijn die er in de publieke opinie en daarmee de media toe doen. Evident is dat het koningshuis weinig boodschap heeft of wenst mee te gaan wat de gemiddelde NL-er voor zijn/haar kiezen krijgt. Ze accepteren of regelen via Rutte een opslag van 5% waar de gemiddelde Nederlander totaal niet aan toekomt. Beatrix krijgt er 5% bij pensionados mogen inleveren. De familie gaat naar Griekenland op vakantie terwijl Nederlanders een vakantie in het buitenland moeten vergeten vanwege corona. Het lijkt er op dat het Koningshuis bewust dit low profile heeft gehouden ware het niet dat een vliegtuigspotter de familie, althans het vliegtuig zag vertrekken. Wanneer ze door de mand vallen komen er te laat excuses en prompt is de hele Tweede Kamer doordrongen van hun spijt en voelt de hele Tweede Kamer zich genoodzaakt deze plooi glad te strijken voor het Koningshuis. Maar die 5% verhoging nog steeds geen onderwerp van gesprek? Bijzonder is de helderheid van het standpunt dat de Tweede Kamer inneemt. Want er spelen vele grote onderwerpen. Wederom wordt er van alles bekokstoofd in Brussel, leidt de Brexit aanpak van de EU tot een ramp voor Nederland, heeft Rutte vanwege corona bakken geld weggegeven aan rijkere EU landen zoals Italie (De italiaanse burgers zijn gemiddeld rijker dat de NL-burgers) en dat vanwege de corona en nu wij zwaar getroffen zijn is de Kamer over de financieringsroute uiterst afzijdig. Er dreigen Balkan landen te worden toegevoegd aan de EU en dat is nog niet het ergste maar dit betekent bakken geld die kant op. Waar de EU kansen had om met lage lonen op de wereldmarkt te concurreren kiest men er voor met veel subsidie deze landen subsidie slaaf te maken. Tel de resultaten. De Turken claim en gas in de Griekse wateren en kennelijk wat het voor de Grieken niet de moeite waard om dit gas zelf te gaan exploreren. De geldstromen uit de EU doen het kennelijk beter. Het is verassend dat de Tweede Kamerleden zo verschrikkelijk helder kunnen zijn op een onderwerp over het koningshuis en op al die andere onderwerpen fantastisch kunnen zwijgen of rabarberen.

 14. Fascal

  NWO-Alexander heeft bewezen en aangetoond dat alle maatregelen direct overboord kunnen, alles is vanaf nu een privézaak.

 15. Vit

  Willem

  Als je dit leest, heel goed gedaan en ik hou nog steeds van jullie wat zolang ik leef zal blijven.

  1. Vriend

   He, Vit is terug. En getransformeerd tot oranjeklantje.

   1. Vit

    Niks getransformeerd hoor, ik was altijd al voor ons koningshuis.

    1. Vriend

     En je leek altijd zo’n verstandig en nuchter mens. Nou ja, iedereen heeft recht op zijn eigen gekte.

     Ik las trouwens een leuke vraag: als de onschendbare koning iemand met zijn raceboot overvaart en doodt, wordt Rutte dan berecht?

     1. Beukman

      Nee, zo achterlijk is het koningshuis nou ook weer niet, dr. Vriend.
      Als zoiets zou gebeuren, verdwijnt het gewoon netjes in de doofpot. Daar is nog ruimte zat.
      Misschien is het al gebeurd. Maar daar kom jij dus niet achter.

     2. Vriend

      Je doofpotverhaal onderschrijf ik volledig Deugman. Alles wat niet past in het koninklijk sprookje verdwijnt in een zwart gat. Nog een reden waarom een president veruit te (ver)kiezen is.

     3. Meriadoc Brandebok

      Vriend denkt wellicht dat als de president iemand met een raceboot overvaart, dat niet in de doofpot verdwijnt?

      In het landsbelang gaan die documenten natuurlijk ook achter slot en grendel.

   2. Vit

    Ps, Oké het kost een paar centen, maar dat zijn peanuts vergeleken bij wat onze MP over de balk smijt richting EU.

    1. Beukman

     Welkom terug Vit! Alles goed?

     1. Vit

      @Beukman

      Alles goed hoor en dank je, met jou ook alles goed?
      Ik ben druk bezig met antiek restauratie (mijn huis) wat heel veel tijd op slobbert en vooral energie op mijn leeftijd (72), jammer dat ik hier geen foto’s kan plaatsen van before and after want ik ben best wel nogal trots op mijzelf, ik vermoed dat Willem ook iets zou willen presteren hoewel hij dat al met zijn testikels heeft gedaan maar dat kan iedereen van het mannelijke geslacht.

      Sorry Willem een gebbetje tussendoor (moet kunnen), groetjes aan Max als jij dit leest en ga vooral door met onze economie te versterken waar jij mee bezig bent, jammer dat het klootjesvolk dat niet inziet maar dit terzijde.

      Ps, nogmaals, heel goed gedaan.

     2. Beukman

      Goed om te horen Vit! Ga zo door.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.