Maak je borst maar nat: Tunahan Kuzu wil tóch doorgaan in de Tweede Kamer

Slecht nieuws voor alle mensen die Denk haten (en ja, dan heb ik het ook over mensen die voor De Dagelijkse Standaard schrijven, want een aantal andere redacteurs heeft echt een hekel aan die partij): Tunahan Kuzu heeft laten weten dat hij na de verkiezingen van volgend jaar tóch door wil gaan als Kamerlid.

Het is, aldus Kuzu, “geen geheim dat ik een moeilijke periode heb doorgemaakt.” Daarmee refereert hij natuurlijk aan de clash tussen hem en Öztürk die weer het gevolg was van een affaire die Kuzu had met een inmiddels vertrokken medewerkster van de partij. Naar aanleiding van die clash volgde Farid Azarkan hem op als fractieleider. En, liet Kuzu weten, na de verkiezingen van 2021 zou hij niet terugkomen in de Kamer.

Maar hij heeft zich dus bedacht. De interne strijd is (min of meer) gewonnen, en Kuzu denk terecht dat hij nog altijd van waarde kan zijn voor Denk. Hij gaat dus wél door.

Later kwam Denk zelf met een video waarin Kuzu’s optreden in de Kamer centraal staat. Kijk het filmpje even — ook als je helemaal niets met Denk en Kuzu hebt. Als je dat doet zie je namelijk meteen waarom Denk volgend jaar naar mijn mening hoge ogen gaat gooien. Ze hebben daar een machine als Forum voor Democratie; ze begrijpen hoe het internet werkt, hoe video’s gemaakt en verspreid moeten worden, en gaan daar heel handig mee om. Andere partijen kunnen daar nog wat van leren.

Ja, ja, ik weet het. DDS-redacteurs én onze lezers zijn bepaald niet pro-Denk. Ikzelf stem ook bepaald niet op de partij. Maar dit betekent niet dat Denk niet van toegevoegde waarde is in Nederland. Met partijen als de PVV kon je een tegenbeweging verwachten vanuit ‘allochtonen’ zelf. Denk is die tegenbeweging op landelijk niveau.

Maar dat is niet alles. Denk is óók waardevol omdat wij een systeem hebben waarin héél veel partijen meedingen naar de macht; partijen die bepaalde groepen en/of bepaalde ideologieën vertegenwoordigen. Denk past heel goed in dat systeem. Sterker nog, als er niet al een partij als Denk was dan had zo’n club nu nog opgezet moeten worden.

Afijn. Wat je ook van Denk vindt, Kuzu’s aankondiging gaat ongetwijfeld positief uitpakken voor de partij. Zoals ik op Twitter schrijf:

Oh, en voor ons is dit natuurlijk ook heel goed nieuws. Denk geeft ons immers altijd meer dan genoeg materiaal om over te schrijven.

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Ernest Stern

  Kuzu heeft hetzelfde probleem als de PVV-Kamerleden: een zetel in de Tweede Kamer is de enige manier om nog een boterham te verdienen.

  1. Vriend

   De grijsgedraaide grammofoonplaat van Ernest Stern ligt weer op de draaitafel.

 2. La Pointe

  Prachtkerel, kan dingen zo fijntjes zeggen.

  1. Tunahan Kuzu

   Bedankt maat !!
   Dat doet me goed.

 3. Brenda Welsh

  Goed artikel van de redactie. Kuzu is van de moderne tegenpartij, die enige partij die de kamer bij de les houdt.

  1. Oepsie

   Doe in Allah’s naam, je hoofddoekje wat losser, het gaat niet goed zo!

 4. ikweetwatikwil

  N.ou zo kan hij wel weer. DDS wordt net als onze regering een verwarrende puinhoop.

  Dus stem PVV

  1. Cor Grijpstra

   @ik

   Als we allemaal PVV gaan stemmen,daar wordt Wilders niet blij van…
   Regeren is voor hem een gruwen.

   1. wesley bentley

    Een gruwel zeg maar.

    1. Cor Grijpstra

     W
     Gruwen mag ook.

     1. Tunahan Kuzu

      Toch niet. Althans niet in de door u toegepaste staande uitdrukking.

   2. ikweetwatikwil

    Cor waarom denk je dat regeren voor Wilders een gruwel is?

 5. Forlan

  Als je in de VS woont zoals VDG is dat natuurlijk makkelijk roepen. Je zal maar in de stad wonen in NL.. dan denk je er heel anders over..

  1. Cor Grijpstra

   @F

   MVDG woont in Tu@rkije.

 6. Kretoloog

  Dit is wel een opvallend positief artikel over Denk, de politieke partij voor Turken en (in mindere mate) voor Marokkanen. Zou het komen omdat de auteur zelf woonachtig is in Turkije?

  Kuzu is voor een Turk redelijk gematigd (je zou ook kunnen zeggen: goed geïntegreerd). Vergelijk hem maar eens met 2e Kamerlid Oztürk, die een echte straatvechtersmentaliteit uitstraalt. Maar dat neemt niet weg dat ook Kuzu een verlengstuk is van het Turkse staatshoofd Erdogan. Het verbaasde dan ook niet dat Kuzu zijn besluit om door te gaan via de Turkse media bekendmaakte.

  1. Blondie

   Kuzu is Erdogan.

 7. Kleurloze Politiek

  Waar slaat dat nou weer op Denk een verlengstuk van Turkij..
  Dan zou we ook kunnen concluderen dat
  De PVV een verlengstuk van Israël is
  Netanyahu is een beste maatje van Geert Wilders die er trouwens geen geheim van maakt. Geert heeft olngs nog getracht om het gerechtelijke procedure tegen Netanyahu te blokkeren

  En de FvD een Verlengstuk van Rusland
  Baudet die openlijk de schuld van de MH17 ramp in de schoenen van Oekraïne schuift..
  En zijn liefde voor Rusland is geen geheim

  Dus hoe zo hypocriet naar DENK wijzen

  1. wesley benley

   Wegduiken voor kritiek is makkelijk, maar de tegenvoorbeelden die je geeft zijn zwak.

   1. vandaag

    enz !

  2. homefront

   Nee hoor PVV staat voor Nederlanders, denk niet, overigens is dé islam een satanische ideologie die thuis hoort in Nederland

 8. Umut Aydin Sahin

  Op naar het volgende aanrandingsschandaal…Hopelijk is het vorige slachtoffer wel naar goed islamitisch gebruik gestraft voor haar onzedig gedrag.

  1. homefront

   Dé islam maakt meer kapot dan je lief is

 9. Angelus pacis

  Dames houd je broekje goed dicht als Koezoe in de buurt is………..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.