Maurice de Hond gaat over op actie: “Online-campagne moet Nederland behoeden voor complete lockdown!”

“Een korte, volledige lockdown en dan is het virus weg, klinkt voor veel mensen als een sprookje, maar eindigt in een nachtmerrie”, waarschuwt Maurice de Hond. Om grote schade aan de economie, maatschappij, maar ook de gezondheidszorg te voorkomen, heeft hij het initiatief genomen tot een online-advertentiecampagne die vandaag start.

De Hond: “In vier weken kunnen we het aantal besmettingen niet naar nul terugbrengen. Als het al lukt om in de buurt van de nul te komen, dan duurt dat drie tot vier maanden.”

Dit bespreekt hij o.a. in een speciaal onderdeel van het vandaag weer uitgekomen (wekelijkse) MDH Corona Journaal. Via die uitgebreide online promotie, wil ik aandacht vragen voor de grote risico’s van een volledige lockdown. “De voorstanders zijn veel te positief over wat men in een korte tijd zou kunnen bereiken en negeren de enorme nieuwe schade, die dat zal opleveren.”

Ook in lockdown raken mensen besmet
“Omdat we nog steeds niet alle wegen afsluiten waardoor de besmettingen ontstaan (zoals
via de lucht), is het tijdens de herfst / winter onmogelijk om in vier weken dit aantal naar nul
terug te brengen. Ook in april van dit jaar, tijdens lockdown toen, raakten er behoorlijk wat
mensen in Nederland besmet.”

“Tien weken na het begin van de lockdown half maart, stierven er nog steeds 20 mensen per
dag. En de klimatologische omstandigheden waren toen ongunstig voor het virus. Door de luchtgesteldheid in de herfst en winter kan het virus zich veel makkelijker verspreiden.”

Nieuw-Zeeland
“Wat gaan we doen als het aantal besmettingen na enkele maanden vrijwel nul is? Sluiten we dan alle grenzen”, vraag ik mij af. “We zijn geen eiland zoals Nieuw-Zeeland. Ik verwacht enerzijds dat het virus in ons land blijft sluimeren en anderzijds komt corona van buitenaf toch wel Nederland binnen.”

Om nieuwe uitbraken direct de kop in te kunnen drukken, is bron- en contactonderzoek cruciaal. “Maar dat ging in Nederland vanaf het begin niet goed. De capaciteit was onvoldoende en de uitvoering slecht. Zelfs toen er in juni nog maar weinig positieve tests waren, functioneerde het bron- en contactonderzoek niet goed. Waarom zou het nu opeens heel goed gaan?”

Wat we wél kunnen doen
De belangrijkste reden waarom de roep om een totale lockdown steeds luider klinkt, is het tekort aan zorgcapaciteit. “Ik pleit voor creatieve oplossingen. In dit item van onze vorige editie van het MDH Corona Journaal heb ik dat uiteengezet. Het Rai-complex, het lege hotel ernaast, en veel buitenlandse doctoren en zorgpersoneel (bij voorbeeld uit Cuba) kunnen ervoor zorgen dat er een groot Covid-19 ziekenhuis komt die de andere ziekenhuizen kunnen ontlasten.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. JochemX

  Maurice is een beschaafde man en hij denkt nog steeds dat de overheid bereid is tot opening van zaken en een zinnige discussie.

  1. vandaag

   Dat kan hij wel vergeten , net zoals een discussie met de stront vlek , het verneukmannetje en malle pietje onmogelijk is.

   Ik blijf de pogingen om een discussie op te starten getuigen van een enorme vasthoudendheid. rutte maakt meer kapot dan je lief is.

   De horeca is geen verspreidingsbron maar toch gaat ie op slot.

 2. vandaag

  Die lock down komt er zo wie zo. De reactie van het volk moet gepeild worden. Hoe ver kan men gaan.

  Gelukkig stijgt in diverse landen het verzet tegen de corona idioterie. Gelukkig openen steeds meer hun ogen en ontdekken dat de maatregelen geen enkele band hebben met het contr0leren van een virus. Wel met het contr0leren van mensen.

  Helaas komt de elite niet verder dan het verzet beoordelen , als wappies , mensen niet die niet doordenken , mensen die asociaal zijn enz. Het is de bedoeling om verzet te kwalificiren als maatschappelijk not done.

  De maatregelen zijn asociaal, symbool politiek, ongefundeerd en ondoordacht

  Het leukste zijn de mondkapjes, ze werken niet maar we verplichten ze wel.

  1. Cor Grijpstra

   Voor de duidelijkheid.

   Wappies- mensen die op zoek zijn naar eenvoudige antwoorden voor complexe problemen en als hulplijn een complottheorie volgen die tenminste enig houvast biedt.

   1. Cor Grapstra

    Je spreekt nu over jezelf toch ?
    Alleen probeer je het op jouw manier weer interessant te maken door er een paar dure woordjes tegenaan te gooien die je op Wikipedia gevonden hebt .

    1. Cor Grijpstra

     Dure woordjes 🙂 🙂 🙂

     1. CLoVis

       
      En dat zegt de sukkel,
      met zijn infantiele smileys.

   2. vandaag

    wat is plotseling de complexiteit geworden van griep corretje

    Je kan vast de idiote onsamenhangende bull shit van rutte even uitleggen

    de horeca is geen verspreider maar gaat toch op slot
    mondkapjes beschermen niet maar we zoeken toch manieren voor een draagplicht

    inderdaad simpele gedachte gangen , wappies in hart en nieren

    Heb je hem corretje of wordt het te moeilijk voor je ?

  2. EvertB

   vandæg, de contrøle op het coronavirus in Nederland zijn wij al maandenlang kwijt. Daarom wordt er op ons gedrag gestuurd.

   Kijk eens naar Duitsland. Daar hebben ze nog nét grip op het virus. Dankzij discipline en hervorragend bron- en contactonderzoek.

   1. vandaag

    welke discilpline heeft Duitsland dan idioot ?

 3. roodkapjelusttaart

  Mensen gooi die smerige mondkapjes weg, hopelijk wint Trump 2020, dan is het zo afgelopen met die globalisten sh.t.

  1. EvertB

   Smerige katoenen mondkapjes kun je schoonwassen op 60° C. Heb je wegwerpmondkapjes dan inderdaad gewoon weggooien. Nieuwe mondkapjes bestel je natuurlijk via deze website.

   P.s. Trump gaat verliezen. En dik ook. Advocatenteams van Trump en Biden krijgen het wel druk. Ik verwacht maandenlang.

   1. vandaag

    dom links adept , de papieren meuk is weggooi zooi, er valt niets te wassen

    Je kan vast zelf je talenten wel gebruiken om uit te zoeken wat het dagelijkse verbruik is. Een ongekende afvalberg voor een product wat geen enkele bescherming biedt maar verplicht gesteld door wappies met symbool politiek

    het is niet te hopen dat Amerika wordt belast met een fossiel als president

    1. EvertB

     Het extra uurtje in de nacht lijkt je slecht te zijn bekomen. Heb je jezelf beseibeld?

     Papieren mondkapjes zijn voor eenmalig gebruik. Katoenen zijn duurzamer na regelmatig wassen. Kan eventueel met een handwasje, vãndaag, bespaart veel water en elektriciteit.

     De scherpzinnige Kamala Harris kan Joe Biden na ruim twee jaar opvolgen. Voor de vele achtergestelde niet-witte Amerikaansen zou dat sowieso zéér welkom zijn. Maar vooral ook voor de gewone witte Amerikaanse arbeiders. Harris is er namelijk voor alle Amerikanen.

     1. vandaag

      je l*lt weer dom adept. Het advies is ook voor katoen en andere meuk elke drie uur wisselen dat kapje. Welke idioot gaat nou een virus vanger voor zijn bek binden als verzamelplaats ?

      blijft onverkort van kracht dat die meuk geen enkele bescherming biedt of heb je dat stukje van rutte zijn speech net gemist ?

      Joe biden is de kandidaat of proef ik weer links opzetje ?

   2. Maurits Dekker

    Biden gaat verliezen. Van George W. Bush.
    Dat denkt zijn Alzheimer brein.

 4. de ziender

  Alle “maatregelen” zijn contra=-productief en schaden economie en veroorzaken voor jaren desastreuze psychologische schade; hoe je ook over corona-an-sich denkt.

  1. Cootje

   Corona schaad de economie , maar ligt uitstekend de geldstromen noord eu en zuid eu bloot , de de zogenaamde gecreëerde Europese broederschap is een sigaar uit eigen doos. En het is voor een hoop mensen een zorg als ze er maar niet zelf mee te maken hebben . Nu treft het iedereen in zijn portemonnee en nu het individueel zeer gaat doen , welke doelgroep er gelijk heeft . Nu is het de mooiste tijd om het ondemocratische gedrocht in Brussel te slopen , nu gaat de bevolking in elk land dat op zijn eigen manier doen. Maar die oplopende tegenstellingen helpen het bolwerk slopen. Dus nu het virus er toch is dan maar het goede er van inzien . Zonder strijd geen overwinning

 5. ropart

  meeste trams rijden nog steeds met de ramen dicht, soms doen ze 2 of 3 raampjes open waarschijnlijk geopend door een passagier. er is geen protocol bij het gvb inzake goede ventilatie wellicht een hele grote reden dat er in amsterdam de meeste besmettingen zijn!.

 6. Heras

  Ja Maurice, er zijn zoveel wetenschappers die gepoogd hebben om een lockdown te voorkomen, maar helaas. Nul op het rekest, ondanks alle bewijzen. Nu is een organisatie bezig om tegen mensen, die verantwoordelijk zijn voor deze hype, voor de rechter te slepen.
  Wat blijkt: deze mensen hadden allemaal een belang bij de lockdown, zoals aandelen.
  Dus weer: het ordinaire grote GELD.
  Dat dit zoveel schade aan mensen toegebracht heeft , is pech voor hun.

 7. Heras

  Ps. De media gaat er ook aan

 8. saddy

  Er is geen roep om een lockdown, dat komt alleen uit de politieke hoek.

  Zweden heeft weer maatregelen ingetrokken. Het land met de minste doden en de minste economische schade.
  Maar ondanks deze successen toch een enorme internationale druk om, tegen alle logica in, in volledige lockdown te gaan. U weet wel, vanwege andere mondiale belangen van de usual suspects.

  In Duitsland oordelen rechters tegen corona-maatregelen vanwege:
  steeds meer regels op micro-nivo
  er is geen totaal concept te herkennen in de maatregelen
  er is GEEN wetenschappelijk onderbouwing

  In Nederland zie ik precies dezelfde kenmerken, waarom lukt het hier dan niet bij de rechters?

 9. C.A.Barstow

  Rutte is een smerige landverrader, het laatste wat hij wil is een volledige lockdown.

  Rutte schijt in zijn broek bij de gedachte dat bij een volledige lockdown de belasting inkomsten instorten, met als gevolg dat de stroom van honderden miljoenen euro’s van ons belastinggeld naar dat linkse rattennest in Brussel stil komt te vallen.

  Uw en mijn gezondheid interesseert die landverrader niets.
  Het verkwanselen van onze soevereiniteit, ons land en ons volk
  staat bij deze smeerlap altijd op de eerste plaats.

  Stem dat stel landverraders weg, stem tegen de EU,
  Stem FVD/PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.