Minister Schouten presenteert nutteloze stikstofwet, want: ‘meer reductie is lastig haalbaar’

De stikstofuitstoot moet volgens het Adviescollege Stikstofproblematiek (de commissie-Remkes) in 2030 met 50 procent worden verminderd om voldoende effect te hebben. Dat is ‘lastig haalbaar’ volgens landbouwminister Schouten, dus gaat ze voor 26 procent reductie. Zo doen we in Nederland dus veel te weinig en is ook niemand echt tevreden, maar we hebben wel gezellig zitten polderen!

Of stikstof echt zo’n groot probleem is durf ik niet te zeggen, ik ben ook geen expert. Maar als men goed heeft kunnen onderbouwen dat het minimaal met 50 procent moet worden gereduceerd om het gewenste effect te hebben, dan is dat wel waar op aangestuurd moet worden. So be it.

Dan valt toch haast niet anders te concluderen dat minister Schouten voor de boeren en de bouwsector is gezwicht, maar haar verlies niet toe wil geven. Echt, als Schouten zou moeten polderen tussen mensen die denken dat de aarde plat is en mensen die denken dat de aarde rond is, dan is volgens haar de aarde een holle kom of zo. Dat is namelijk de essentie van de boodschap die ze met deze nieuwe stikstofwet communiceert.

Wat we nu dus krijgen in Nederland is dat de boeren, maar vooral de bouwsector, alsnog door allerlei hoepeltjes zullen moeten springen om stikstof terug te dringen, maar zonder effect. Het schiet echt voor geen ene meter op zo, maar er worden wel weer miljarden euro’s voor uitgetrokken!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. RPML

  De hele stikstof-‘crisis’ gaat om stikstofDEPOSITIE, ofwel de verbinding die stikstof aangaat in de lucht en vervolgens als reactieproduct neerslaat op de bodem. Er is geen enkele meetmethodiek om dat in de praktijk te meten, en dus gebruikt het RIVM weer een MODEL, dat is net zo’n theoretisch model waarmee je de stijging van de zeespiegel meet, de CO2-uitstoot, de opwarming van de aarde of het aantal corona-doden. Daarnaast is in een recente rechtszaak bekend geworden dat er 1 ambtenaar een model IN ZIJN HOOFD had, en de rest opdracht heeft gegeven de stikstof-‘crisis’ op papier te zetten. Helaas heeft deze ambtenaar verzuimd zijn cijfers op papier te zetten zodat bekend is op grond waarvan er sprake is van een crisis. Als je Nederland compleet leeghaalt, alle bewoners weg, industrie weg, alles, dan blijven 26 zogenaamde Natura-gebieden NIET voldoen aan de norm die opgelegd is….

  1. ZWEEDSE K0K

   er 1 ambtenaar een model IN ZIJN HOOFD had

   En precies die ambtenaar heeft RPML zijn leven tot een hel gemaakt.

   1. vandaag

    nee , domme friteurboer

    die ene ambtenar heeft Nederland tot een hel gemaakt
    * woningbouw op slot
    * maxium snelheid omlaag
    * boeren slachtoffer
    * gehele infra op slot

    Nee , die ene ambtenar heeft ietsje meer op zijn geweten gebande3

   2. Hardline

    Zweedse Kok heeft niet echt ergens verstand van. De opmerkingen van deze notoire domoor blinken uit in onnozelheid en gebrek aan kennis en diepgang.

    Rest niets anders dan groep 4 opmerkingen maken, echter zelfs die zijn van een te hoog niveau.

    Dus sneert hij maar weer eens naar een mede reageerder. Wat een leeg en naargeestig leven heeft de Kok met al zijn gebande nicks toch.

   3. Jack Flash

    Blue Tiger Studio’s kijken kokkie als je hier wilt meedoen.

   4. RPML

    Zweedse K0K denkt dat ambtenaren mijn leven zuur maken; het tegendeel is waar. Ik drijf op de domheid van diezelfde ambtenaren. Des te meer meer windmolens op zee, des te meer vaar ik er wel bij. In het verleden: des te meer biomassa-installaties, des te meer de schoorsteen rookte in huize RPML. De hyprocriete ambtenaar is de sleutel tot mijn verdienmodel omdat de domheid van de ambtenaar met zijn afgunst naar alles wat geld verdienen heet juist zijn eigen valkuil is. Hij is blind voor commercie zolang zijn eigen ego er wel bij vaart. Ik lach erom terwijl ik mij tegelijkertijd realiseer hoe dom de massa is.

 2. vandaag

  is stikstof een issue dan ? net als bij de energie transitie draaien onwetende aan de knoppen terwijl ze niet weten wat ze aan het doen zijn.

 3. homefront

  Stikstof is nodig voor de natuur een teveel wordt door de natuur zelf gecorrigeerd..

 4. Lex

  Eerst moet de helft van de boeren om zeep dan is minister Schouten tevreden.
  minister Schouten vergeet even dat de Nederlandse veeteelt de grootste bijdragen is van de schatkist.

  Als dit in een keer zou wegvallen dan zitten we niet in corona crisis maar in een dikke financiële crisis.

  1 Landbouw en veeteelt
  2 Bloemen planten kwekers.
  3 Schiphol
  4 overige industrie.

  Straks kunnen we voedsel gaan importeren in plaats dat we het zelf produceren.

 5. AS210854

  Laat de regering het toelaten van die datacenters van Google en Microsoft ( zijn net zo grote vervuilers als de luchtvaart) maar eerst verbieden. Dan hebben we het nog niet gehad over het opslurpen en vervuilen van subsidies, groene energie en kostbare grond voor windmolenparken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.