Ministerie van Volksgezondheid blundert gigantisch: maandenlang veel weinig opnames coronapatiënten gemeld

Het ministerie van Volksgezondheid heeft een flinke fout gemaakt de afgelopen maanden. Er zijn namelijk veel te weinig ziekenhuisopnames gemeld, waardoor men vandaag een verdubbeling van het aantal opnames zag – om zo alsnog de correcte cijfers te verwerken. Door deze grote fout hebben we natuurlijk voor vandaag een gigantisch slechte signaalwaarde genoteerd. Want bij 40 opnames gaan de alarmbellen rinkelen, vandaag staat de teller op 134,3.Het ministerie is geswitcht van het open data dashboard van het RIVM en de GGD naar NICE. Stichting NICE, Nationale Intensive Care Evaluatie, gebruikt volgens het ministerie veel actuelere data. Maar door deze plotselinge wisseling zien we dus wel dat het cijfer van gemelde opnames van de afgelopen maanden dus zeker niet altijd correct was.

Uit berekeningen van NU.nl blijkt het te gaan om een flink verschil. In de periode van 1 juli tot 13 oktober meldde NICE 3380 opnames, het RIVM minder dan de helft – het zou gaan om een verschil van 1880 opnames.

Het gaat hier om de cijfers van opgenomen coronapatiënten op een verpleegafdeling en dus NIET over opnames op de IC.

Toch is dit een schokkende ontdekking, experts klagen al langer dat de cijfers van het RIVM en de GGD vaak achterhaald zijn. Nu blijkt dat er dus een gigantisch verschil is qua data.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Dit verklaart wellicht waarom de opnames achterbleven op de besmettingen en slaat de wappies alles uit handen.

  1. Bart Reijmerink

   Zeker, dat zou veel verklaren. Ik denk eerlijk gezegd dat de Viruswaanzinnige dit nieuws eerder zullen gebruiken als wapen voor hun eigen gelijk. Als in: ‘zie je nu wel, de roverheid bedondert ons continu met cijfers, blablabla’.

   1. Blondie

    Inderdaad Bert, weerleg die insteek eens als Linkse dropveter.
    De overheid liegt en bedriegt.
    Waar zijn de griepdoden van 2020.

    1. Jack Flash

     Niet begraven of gecremeerd en geregistreerd. Wo sind sie geblieben?

   2. Meriadoc Brandebok

    Klopt, Bart.

   3. Kretoloog

    Welja zeg, gaat redacteur Bart ook nog serieus reageren op een tr0l als Brandebok. Maak je toch niet zo belachelijk, Reijmerink.

 2. NoDoubt

  Het ministerie blundert niet. Dit is het plan. Heeft u de routekaart al eens gelezen. Net als Bush die strooide met codes om angst te zaaien of het weer met code rood etc bij 30 graden. Ook als er geen ´besmettingen´ zijn. Dus <50 dan nog blijft de basisregel van kracht. Houdt 1,5 meter afstand, blijf bij klachten thuis. Heel bijzonder. We zijn een samenleving die bestaat bij de gratie van virussen en het overwinnen. Onze democratie is te grabbel gegooid en hebben deze opgeofferd voor Rutten met zijn hoofdsponsor van het WHO. Waar staat in de routekaart risiconiveau 0. Nergens. En u denkt dat ze het vergeten zijn. U weet dat Kaag hoort bij de WHO met een bijzondere zetel. Rutten zegt ons voortdurend iets anders dan dat hij handelt. Turkije deal heeft een vol Lesbos en toestroom van ´immigranten´. Keep on dreaming.

 3. Blondie

  Kijk die Linkse dropveters accepteren het, dat zij belazerd worden, zit in hun genen.
  Iedere dag komt er een nieuw Links lijk uit de kast.
  Leugens en bedrog, zitten in het broodtrommeltje van het Linkse Rutte Kartel.

  Mijn vraag staat nog steeds als een huis.
  Waar zijn de griepdoden van 2020.

  1. Ernest Stern

   “Waar zijn de griepdoden van 2020.”

   Ik neem aan die die alle begraven of gecremeerd zijn.

   1. Willem Bever

    Een hummel stupide antw. waardig

    1. Appelstroop

     komop, je kan een hekel aan hem hebben,
     maar het was best grappig, en waar 🙂

     1. Blondie

      die die

   2. Blondie

    E.S.

    Koekje van eigen deeg.

    die die

 4. Duckday

  En maar weergeven dat dit het beste kabinet is.Waarnaar sturen die handjeklap partijen dit kabinet gewoon naar huis. Stem gewoon PVV de partij die opkomt voor NEDERLAND en zijn INWONERS.Geef deze partij gewoon de kans dan weten we ook wat we aan de PVV hebben Misschien dat ze in een groot gat vallen of ze zorgen dat de handjesklap politieke partijen afdruipen die bijna alles kapot gemaakt hebben UIT dit monsterverbond dat ons allemaal mee sleurd in de elende

 5. deZwaluw

  Deze onbetrouwbaarheid van het Corona-cijfermateriaal lijkt erg op de manipulatie van de cijfers van de klimaatontwikkeling. Dat is de Rutte-regering ten voeten uit.

 6. RPML

  Prachtig toch? De term ‘wetenschappelijk’ erodeert met de dag.

  Waar Gommers zijn IFR van 0,65% vandaan haalt is mij een raadsel, bij 55.000 doden zou dat betekenen dat 8.5 miljoen mensen besmet zijn (geweest), we zitten nu (gemeten) op 1.4 miljoen.

  De logica van de ‘wetenschap’ is dat je achtereenvolgende griepseizoenen bij elkaar gaan optellen, dan kom je wel op 55.000 doden na 8 griepseizoenen.

  Volgens het WHO heeft 10% van de wereldbevolking het virus gehad en komen ze nu uit op een IFR van 0,13%. 60% van de besmettingen verloopt bovendien symptoomloos.

  De berekening is wetenschappelijk te toetsen met een zakjapanner of op een iPhone.

 7. Bunky01

  In een willekeurig 5e wereldland hebben ze hun zaakjes beter op orde dan hier.
  Wat een aanfluiting. Wat geeft dat een vertrouwen in onze overheid. Het straalt alleen maar onmacht en halve waarheden uit. Het schip van staat; zonder roer, kapitein en stuurman. Het is omdat het om te huilen is anders zou ik buikpijn hebben van het lachen om deze chaos.

 8. Vriend

  Bij de staatsgreep die Rutte & Co pleegde en die naar DDR-snit is ingericht, behoort het verplichte mondkapje dat effectief gezien neerkomt op fruitvliegjes tegenhouden met kippengaas. Langdurig achter elkaar dragen van mondkapjes beschadigt de gezondheid ernstig en de verplichting tot het dragen moet als een terroristische daad beschouwd worden tegen het persoonlijke welbevinden van alle burgers.

  Ook dr. Fauci (Coronavirus Task Force van het Witte Huis) heeft al op 17 februari van dit jaar gezegd dat de kapjes die in de winkels worden verkocht niemand echt kunnen beschermen.

  1. Beukman

   Je loopt achter, dr. Vriend. Fauci maakte een paar opmerkingen aan het begin van de coronacrisis toen er nog weinig over bekend was, maar inmiddels liggen de zaken totaal anders.

   reuters.com/article/uk-factcheck-fauci-outdated-video-masks-idUSKBN26T2TR

   As of the publishing of this fact check, Fauci is encouraging people to wear face coverings.

   Hier zegt Fauci het letterlijk: “Wear a mask.”
   youtube.com/watch?v=5rKt54x6Hp0&t=342

   Doen dus!

 9. A-BBa

  @Redactie: “maandenlang veel weinig opnames coronapatiënten gemeld” staat in de kop. Is het nu echt zó moeilijk iemand te vinden met een redelijke opleiding die de grammatica even nakijkt? Dit soort dingen beletten mij lid te worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.