Nederland passeert de grens van 10.000 nieuwe coronabesmettingen

Bij het RIVM zijn vanochtend 10.007 nieuwe coronabesmettingen gemeld, 726 meer dan gisteren. In de ziekenhuizen liggen momenteel 2073 patiënten, van wie 472 op de intensive care. Daar worden nu meer mensen opgenomen dan ontslagen. Nederland gaat dus volledig de verkeerde kant op en het wordt alléén maar erger!
Het gemiddelde aantal sterfgevallen lag voor de afgelopen zeven dagen op 37, maar gisteren en vandaag waren dit er respectievelijk 46 en 47. We zullen dus wel snel naar meer, en vooral harde, maatregelen over moeten gaan. Daar lijkt haast geen ontkomen aan.

Ik denk dat we niet alleen het coronavirus en een nieuwe lockdown moeten vrezen, maar ook de consequenties voor de samenleving. Het draagvlak voor overheidsmaatregelen lijkt namelijk haast wel een dieptepunt te bereiken.

Een groot deel van de samenleving houdt zich nog steeds prima aan de maatregelen en zal dat bij nieuwe maatregelen ook heus wel blijven doen. Maar er is ook een steeds groter deel van de samenleving dat zich daar tegen begint te verzetten. De een trekt de effectiviteit van de maatregelen in twijfel (daar zijn overigens prima argumenten voor) en een ander raakt er steeds meer van overtuigd dat het virus wel meevalt of zelfs nep is!

De huidige maatregelen leiden al tot frustratie en dat gaat alleen maar erger worden. Het deel van de samenleving dat zich wél netjes aan de maatregelen houdt gaat namelijk zien dat de offers die zij al die tijd hebben gebracht compleet teniet zullen worden gedaan door die andere groep. Daardoor daalt bij hen het vertrouwen in de overheid ook, en dus ook het draagvlak voor de coronamaatregelen. Ik zou het tegenwoordig niet zo gek vinden als iemand flipt tegen zo’n complotgekkie of iemand die zich niet aan de regels houdt, omdat hij bijvoorbeeld z’n opa en oma aan corona heeft verloren. Die trekt op een gegeven moment toch ook de conclusie dat die overlijdens voorkomen hadden kunnen worden? Dan is een zondebok snel gevonden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Tom Bombadil

  De zondebok zit in den haag, Rutte heeft de zorg kapot bezuinigd. Verder helpt het ook niet dat de roverheid en onze propoganda kanaalen onjuiste informatie verstrekt en er bewust informatie wordt achergehouden.
  We vergelijken appels met peren. Ik ben tegen de maatregelen laat dat heel duidelijk zijn maar ik hou me er zo goed mogelijk aan.
  Dit paniekvoetbal dat we overal zien laat des te meer zien dat niemand weet waar ie mee bezig is.

 2. Duckday

  Stop dit gezeik. GRENZEN DICHT Winkels om 18.00 dicht. Mensen die zich schuldig maken aan de verboden vastzetten en een hoge geld boete.MONDKAPJES VERPLICHT BUITEN open baar vervoer. GEEN GEDOOG direct een zware boete geen taakstraf .EN GEEN PARDON

  1. Kretoloog

   Kijk eens aan, een liefhebber van het fascisme. Duckday, de Mussolini van de Lage Landen.

   1. M. Brandenburg

    Totalitair en links gaan altijd hand in hand. En we blijven maar negeren dat ondanks alle maatregelen de landen die de meeste maatregelen hebben in het westen het doodleuk het slechts doen. Uiteraard beginnen de onzin verhalen over Zweden te komen, het land waar niemand heeft gezegd dat ze een lockdown overwegen word met fakenieuws nu aangehaald als dat dit wel het geval is, Zweden heeft sinds 2 augustus gemiddled 2 a 3 doden per dag. Het aantal besmettingen is een factoortje tien lager dan in Nederlan,d maar we zijn hard aan het spinnen om maar duidelijk te maken dat de totalitaire maatregelen (die aantoonbaar met de data) niet wekren moeten worden uitgebreid, je hebt zelfs griezels die bij het niet naleven van deze maatregelen die tegen de grondwet ingaan je gewoon vastgezet moet worden. De stasi is jaloers op een land met zulke inwoners.

  2. vandaag

   l*l niet zo slap.

   Wat heb je in hemelsnaam aan een mondkapje ?
   Waarom de horeca op slot ? Waarom mag een gezin van 6 niet op bezoek bij een gezin van 2 maar andersom wel ?

   stop de corona idioterie en sluit alle idioten die pleiten voor strenger straffen eenzaam op .

   GEEN PARDON , OPSLUITEN DIE CORONA WAPPIES

  3. Freba

   Repressie heeft nog nooit gewerkt amice……..Grootste voorbeeld uit de criminologie: Tijdens het ophangen van zakkenrollers in Londen, zijn er nog nooit zoveel zakken gerold onder de toeschouwers dan ooit tevoren…… En Duckyboy, jij gaat uiteraard dat gelach betalen. Wij gaan jou korten op je salaris. Benieuwd of je dan nog steeds en voorstander bent. Alles moet, als het maar niet in mijn tuintje is, toch?

 3. Blondie

  Dit gehele Linkse Rutte Kartel, moet worden gedagvaard.
  Leugens en bedrog en het ontberen van vakmanschap, zorgen voor een giga angst in dit kei verrotte Nederland.
  De economie is compleet naar de Filistijnen.
  Werkloosheid gaat richting 1 Miljoen personen.
  De reguliere zorg is bijna naar 0 gegaan, dus veel ziektes die niet behandelt worden.

  Bedankt Rutte, slechtste MP van Nederland van na de tweede wereldoorlog.

  1. SubTec

   En van voor de tweede wereldoorlog… Nazi bezetting meegerekend!

   1. Meriadoc Brandebok

    Maar voor de Tweede Wereldoorlog bestonden er nog geen premiers, SubTec.

   2. Freba

    Bij Adolf was dit zeker niet gebeurd……..Sjalom

 4. SubTec

  Lees voor “Besmettingen” “Positieve PCR testen”
  Maar een positieve PCR test is absoluut nog geen besmetting

  Het aantal echte besmettingen zal extreem laag zijn daar de Corona griepperiode al 2 maanden voorbij is

 5. Kleurloze Politiek

  @Duckday

  Volledig mee eens.. er is totaal geen mandaat bij dit kabinet..
  Alles wordt hie maar gedoogd terwijl de grote landen om ons heen als Spanje Frankrijk België en Italië gewoon een vuist maken en duidelijke taal spreken om keiharde regels te handhaven..

  1. vandaag

   daar is onze marokkaanse fascist ook. Onderdrukking is normaal in marokko daarom komen ze naar hier waarna ze hier beginnen te pleiten voordat waar ze voor gevlucht zijn.

 6. Heras

  …en dat allemaal om het sterftcijfer rondom de griep…

 7. JFU

  Voor de bezuinigingen op de gezondheidszorg van de afgelopen 10 jaar,waren er genoeg IC’s om een griep epidemie op te vangen, ook genoeg personeel voor de verzorging en reguliere opvang die ook toen gewoon doorging. Je hoorde dan ook niets van een griep epidemie, die er wel degelijk af en toe was met veel meer doden dan tot nu toe met de corona. Wat nu gebeurt is het resultaat van 10 jaar wanbeleid. Alles is kapot bezuinigd.

  1. Freba

   Vind je 90.000.000.000 Euri’s per jaar aan de gezondheidsindustrie niet wat veel van het goede? Waar ligt je eigen verantwoordelijkheid voor je gezondheid? Je kunt moeilijk Rutte de schuld geven van je ellende op het gebied van je eigen gezondheid. Dus, minder zuipen, minder slecht vreten, minder pilletjes hier en daar etc.etc. En stop vooral met Janken……….

   1. Vriend

    Eens.

 8. Kretoloog

  Denk aan je hart, Wout!

 9. vandaag

  En ? 10.000 mensen met een positieve test op virusresten. Misschien hebben ze de griepprik gehad

  1. DubbelZout

   Griepprik ?
   Volgens mij ben jij zo langzamerhand wel rijp voor een spuitje

   1. vandaag

    omdat ik weet dat ik er rijp voor ben volgens corona wappies weiger ik elk spuitje al jaren

 10. homefront

  Onzin, we horen niets over griep, er komt een persconferentie aan, tests zijn onbetrouwbaar etc etc etc etc

 11. Fascal

  Kletskoek! Een positieve pcr-test is geen besmetting.

 12. Freba

  Elke dag cijfertjes. Ik (73jr) word er zo moe van. Per dag sterven er 400 mensen in NL aan “normale” ziekten. 150.000 per jaar DUS. En wie liggen er in ziekenhuizen? Hoe was hun toestand? Hoe oud?. Onderliggende ziekten? En ga maar door. Door teveel slecht te vreten, te zuipen, pillenconsumptie door de Farma of in het weekeinde, wordt je immuunsysteem zwakker. Je systeem gaat plat en ga je eraan. Zo simpel is dat. En wat ook geen kwaad kan is dat de economie even platgelegd wordt. Immers economische groei is eindig. Uithuilen en opnieuw beginnen. In 2023 is alles weer oke. Immers economische “ellende” duurt 15 jaar. In 2008 begonnen toch? EN bovenal: wat kunnen wij als NL-ers nu doen als 2,5% van de EU inwoners uit NL-ers bestaat? Helemaal niets. Je stelt als land niets voor. Eigenlijk zijn NL-ers arrogante figuren……..Wie de broek past etc.etc.

 13. de ziender

  Wout Paniek, houd eens op met die waanzin! De hoeveelheid positieven zijn louter ontstaan door een steeds progressievere reken- en testmethode toe te passen. Ga je huiswerk doen en kom dan eens terug. Dit is verwoestende bangmakerij en desinformatie!! RIVM staat voor Rijks Instituut voor Vage Rekenmethoden.

 14. Robin Hoed

  Het werkelijke aantal ligt veeel hoger, want veel mensen laten zich niet testen.
  Waarom ook, als je niet ziek bent?
  Je wordt van de ene minuut op de andere gedegradeerd tot een patiënt, hoewel je geen symptomen hebt.
  Dus opzouten met je tests en besmettingen.

  1. Fascal

   Een p o s i t i e v e pcr-test is géén besmetting

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.