Pompen of verzuipen! Kabinet gaat óf harde lockdown óf hele winter strenge maatregelen doorvoeren… yikes!

Nederland is één van de grootste coronabrandhaarden van heel Europa geworden, samen met België en Tsjechië. Er is lang getreuzeld, maar het moment dat er écht strenge maatregelen gaan worden doorgevoerd nadert met rasse schreden. Sterker nog: vandaag is er al topoverleg.

De tijd is dan eindelijk daar: het moment dat we écht niet meer kunnen hopen dat corona langzaam weer wegebt of vanzelf uitblust. Of – á la Trump – dat het virus plotsklaps verdwijnt “like magic“. Met consistent tussen de 7500 en 9500 gevallen per dag is Nederland de greep op het virus totaal verloren. Lang heeft het kabinet geaarzeld en getreuzeld om maatregelen in te voeren die de economie veel pijn gaan doen, maar nu moeten ze wel. Er wordt vandaag overleg gepleegd, en zelfs de veiligheidsregio’s zijn erbij.

De inzet van het overleg is ook niet eens meer óf er iets moet gebeuren. Eigenlijk wordt er alleen maar een knoop doorgehakt welke van de twee scenario’s het moet worden: óf een korte intensieve lockdown van enkele weken, óf de hele winter lang worden de huidige maatregelen in min of meer ongewijzigde vorm doorgezet. De complete meltdown in de zorg maakt dat dit ook eigenlijk min of meer onvermijdelijk is.

Dat bericht Het Parool:

“Het is een vraag om het met het kabinet en de veiligheidsregio’s over te hebben. Als je kiest voor een korte maar hevige lockdown, dan heb je het toch nog over een periode van meerdere weken. Niemand kan dan garanderen dat corona weg is en of je vervolgens kunt volstaan met alleen nog maar lokale maatregelen. Het risico is dat je dan over twee of drie maanden wéér moet ingrijpen.”

Aldus sprak Hubert Bruls, de voorzitter van de veiligheidsregio’s. Over het duivelse dilemma. Ik zou niet graag in z’n schoenen staan vandaag. Maar hoe dan ook: het coronavirus gaat ons nog maanden in de greep houden. Sterkte, iedereen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. JochemX

  Nederland een van de grootste coronabrandhaarden? Omdat we idioot veel (slecht) testen en tot de conclusie komen dat vroeg of laat iedereen besmet raakt?

 2. RPML

  Wat er in Nederland gebeurd is dat de politiek er alles aan doet om te voorkomen dat de IC’s overstromen, omdat de politiek verantwoordelijk is voor de enorme kaalslag in de zorg. Was er nu een griep-epidemie dan hadden we precies dezelfde situatie gehad. Medici krijgen de schuld als het misgaat, dus die gaan ook vol op het orkest. Het is één grote chaos, de zwakste schakel zijn de GGD’s die het totaal niet aankunnen met als gevolg dat ze geen bron- en contactonderzoek kunnen doen en geen accurate cijfers kunnen ophoesten. Dat was wel de bron van informatie voor het RIVM, en dat is weer de bron van informatie van de overheid. De Jonge komt met een app die door de toepassing van bluetooth compleet ongeschikt is (die kon je al van héél ver zien aankomen, gewoon genaaid door een software-ontwikkelaar) en die app heeft weer als basis het bron- en contactonderzoek van de GGD… dan maar als ‘redding’ een vaccin… een vaccin tegen een virus dat muteert… het is een aaneenschakeling van kluchten. Je wordt vanzelf een complotdenker als je niet overziet met welke krampachtigheid politici proberen hun huid te redden, dan maar een lockdown, dan maar verplichte vaccinatie, dan maar een noodwet. Alles wordt in het werk gesteld hun eigen falen te verhullen, en dat gaat allemaal ten koste van een complete samenleving.

  1. Kretoloog

   De overheid heeft zichzelf opgeknoopt. Door in het voorjaar een enorme angstcampagne te starten, kan men nu niet meer zeggen dat Corona eigenlijk wel meevalt (behalve dan voor mensen met een ernstige onderliggende ziekte). En zo gaat het van kwaad tot erger met steeds idiotere maatregelen, nu het aantal positief getesten per dag toeneemt.

   Amnesty International (niet mijn club overigens) noemt lockdowns en quarantaines een vorm van marteling. En zo is het maar net.

   1. Ernest Stern

    Kij nou gewoon eens naar de cijfers, Kretoloog. Zo dom ben je toch niet?

    ht*ps://www.worldometers.info/coronavirus/

 3. Ernest Stern

  “ óf een korte intensieve lockdown van enkele weken, óf de hele winter lang worden de huidige maatregelen in min of meer ongewijzigde vorm doorgezet. De complete meltdown in de zorg maakt dat dit ook eigenlijk min of meer onvermijdelijk is”

  Juist, DDS neemt hier het juiste standpunt in en huilt gelukkig niet mee met de wappies.

  1. JochemX

   Dat standpunt van DDS is bekend en of het juist is is helemaal de vraag, maar dat kun je beter je niet afvragen. De Corona-propaganda werkt perfect. Als telkens maar herhaald wordt hoe erg het allemaal is gaan alle domme mensen het geloven.

 4. Heras

  Wat is die rutte toch een psychopaat. Eeuwig liegen tegen de bevolking. De overlijdens staan gelijk aan de griepvirus.

 5. Steven Opti

  Ben ik nou gek?? Mondkapjes is schijnveiligheid, de PCR testen hebben een 30% afwijking, er is geen oversterfte, een besmetting zegt niets wel het IFR wat slechts 0,20% is totaal maar waarvan de meerderheid 80 jaar is met onderliggende kwalen. NL heeft één van de minste IC bedden van Europa. Zelfs de WHO zegt dat een lockdown niet de juiste oplossing is. Sweden is open, in Rusland zitten de stadions vol. En wij?? Wij doen hysterisch en de horeca en evenementen branche gaat failliet plus alle andere grote ellende waar ik niemand over hoor. Bizar dat zoveel mensen hierin meegaan.

 6. Blondie

  Wanneer stopt dit Linkse Rutte Kartel met liegen en bedriegen.

  De economie ligt al op zijn gat.
  Als de grote jongens, in het Rotterdamse haven gebied de deuren gaan sluiten, is het hek helemaal van de dam.

  2021 ca 1 Miljoen werklozen.
  2021 voedselbanken staan op omvallen.
  2021 reguliere zorg is bijna verdwenen.

 7. Dumpert

  Wat mij voornamelijk frustreert is dat volgens mij dit alles nog altijd is gebaseerd op een PCR test, waarop de snelle test is gebaseerd, die helemaal niet wetenschappelijk is onderbouwd voor dit type Corona…
  Ik zie diverse berichten van genuanceerde wetenschappers voorbij komen dat de PCR test NIET bedoeld is voor statistiek, zodat deze nu wordt gehanteerd.
  Waarom wordt er niet geluisterd naar deze wetenschappers die zeer kritische vragen stellen, zoals de Amplificatie Cyclus die de GGD’s draaien?
  Wetenschappelijk is namelijk vastgesteld dat deze AC bij 30 of hoger niets meer zegt.
  Is leuk voor laboratorisch onderzoek.
  Volgens mij hebben wij hier te maken met een PCR-Pandemie en of dit nu bewust gebeurt of niet, waar blijft nu die grote groep wetenschappers, advocaten en andere specialisten die deze Corona muur omver gooien?

 8. Heras

  Hopelijk komt er eens gerechtigheid en zal dit leiden tot veroordeling van de veroorzakers. in Duitsland zijn al 500.000-800.000 werkelozen. Hier gaan ook duizenden mensen hun banen verliezen. Wat een schande tegen de menselijkheid. Miljoenen lijden honger.

  1. JochemX

   Beste Heras, gerechtigheid komt bijna nooit. Helaas.

  2. Ernest Stern

   “Miljoenen lijden honger.”

   Maar in Nederland gelukkig niet en zeker niet als gevolg van de Coronacrisis.

   Dat Heras zich bekommert over de honger in de wereld die er was voor de Coronacrisis en door de Coronacrisis zal verergeren is overigens in hem te prijzen.

   1. JochemX

    @Ernstje, even wachten op 2021, de economische gevolgen ijlen altijd na.

  3. RPML

   Een compleet land voor de bus gooien om de koppen van een paar politici te redden. Politieke verantwoordelijkheid in een nutshell. Niet verantwoordelijk voor de oorzaak, niet verantwoordelijk voor de gevolgen.

   1. Ernest Stern

    “Een compleet land voor de bus gooien om de koppen van een paar politici te redden.”

    Mijn God, wat ben je van het padje afgeraakt, RPML!

    1. Meriadoc Brandebok

     Wie zich in het rechtspopulistische circuit begeeft heeft daar al snel last van. We kennen allemaal de treurige gevallen van Joost N. en Micha K..

     1. RPML

      Vergeet Breivik niet… als je wilt framen doe het dan meteen goed.

    2. RPML

     Stern ziet als belangrijkste oorzaak van het gebrek aan zorgcapaciteit in Nederland het killervirus Corona. Als we een griep in deze grootte-orde hadden gehad zouden de IC’s leeg zijn geweest, net als in 2017 toch? De vuistdikke rapporten met adviezen na deze desastreuse griepgolf in 2017 worden door Stern netjes onder het tapijt geveegd.

     1. Ernest Stern

      “Stern ziet als belangrijkste oorzaak van het gebrek aan zorgcapaciteit in Nederland het killervirus Corona.”

      Ik hoor de artsen die ons daarover informeren dit inderdaad verklaren.
      Mogelijk zitten ze volgens RPML ons allemaal bewust voor te liegen.

     2. RPML

      Gommers met zijn IFR van 0,65 en zijn 55000 doden in ieder geval.

      Osterhaus zorgt dat de schoorsteen blijft roken bij zijn Viroclinics, hoe harder de lockdown, des te groter de kans op vaccinatie

      Van Dissel mag zich vandaag wederom verantwoorden bij de tuchtcommissie

      Ja, allemaal betrouwbaar Stern

     3. Ernest Stern

      “Van Dissel mag zich vandaag wederom verantwoorden bij de tuchtcommissie”

      RPML weet dat mogelijk niet, of hij verzwijgt dat bewust, dat de klacht van Koert van Rijn bij het regionaal Tuchtcollege tegen van Dissel niet ontvankelijk is verklaard. Begrijpelijk want het sloeg helemaal nergens op.

      De sukkel ging uiteraard in hoger beroep, dat wordt vandaag behandeld. Elk verstandig mens weet hoe dat zal aflopen.

      Wel jammer dat dit gezeik van Dissel van zijn werk houdt.

     4. RPML

      Ik constateer dat Stern de brief van het tuchtcollege niet gelezen heeft, jammer, dat maakt een inhoudelijke discussie onmogelijk

     5. Ernest Stern

      ” Osterhaus zorgt dat de schoorsteen blijft roken bij zijn Viroclinics, hoe harder de lockdown, des te groter de kans op vaccinatie”

      RPML weet mogelijk niet, of hij verzwijgt dat bewust, dat Osterhaus als founder van Viroclinics, op dit moment slechts aandeelhouder is voor 8% van de aandelen. Belangenverstrengeling is nooit aangetoond en ligt ook niet in de rede. Dit is dus kwalijke laster.

      Waarom een zwaardere lockdown de kans op een vaccin vergroot moet RPML me nog maar eens uitleggen, ik zie die logica namelijk niet. Ook is me niet bekend dat Viroclinics betrokken is bij de ontwikkeling van een vaccin, ik heb dat althans niet kunnen vinden.

     6. Ernest Stern

      ” Ik constateer dat Stern de brief van het tuchtcollege niet gelezen heeft, jammer, dat maakt een inhoudelijke discussie onmogelijk”

      Doelt RPML op deze brief?

      ht*ps://c**sense*tv.nl/jaap-van-dissel-moet-verantwoording-afleggen-voor-tuchtcollege/

      Kan hij aangeven waarom mijn constatering dat de klacht niet ontvankelijk is verklaard niet klopt?

     7. Ernest Stern

      ” Ik constateer dat Stern de brief van het tuchtcollege niet gelezen heeft, jammer, dat maakt een inhoudelijke discussie onmogelijk”

      Kan hij aangeven waarom mijn constatering dat de klacht niet ontvankelijk is verklaard niet klopt?

     8. Ernest Stern

      “Ik constateer dat Stern de brief van het tuchtcollege niet gelezen heeft, jammer, dat maakt een inhoudelijke discussie onmogelijk”

      Ik las de brief maar DDS accepteert verwijzing naar de site waar hij staat niet. We spreken wellicht over dezelfde tekst.

     9. Meriadoc Brandebok

      Na 15 minuten zoeken wordt er wel het een en ander duidelijk over de indiener. De indiener is Koert van Rijn, een verzekeringsarts bij het UWV. Van Rijn behoorde al tot de klimaatontkennersclub. Verder heeft hij zijn brief gedeeld met de wappiesclub van Willem Engel en lülde hij een uitzending vol bij anti-vaxxclub Weltschmerz. Maar zijn klacht, die overigens op niets is gebaseerd, werd verworpen door het regionaal tuchtcollege. Kennelijk is hij nu gaan treiteren door de klacht door te zetten bij het centraal tuchtcollege.

      We kunnen Koert van Rijn dus afschrijven, aangezien hij door de wappesclubs wordt gepromoot en bij een antivaxx-programma is aangeschoven. Engel heeft hem zelf genoemd. Geen enkele serieuze medicus schuift aan bij de wappies.

  4. hollandse-bier92

   ze kunnen het best de uitkeringen verhogen zodat voedselbanken minder druk krijgen
   BTW verlaging voor maar liefst een jaar minder kosten boodschappen minder honger van het volk misschien huursubsidie of korting op belasting kan ook wat verlichting op de druk van het volk geven

 9. de ziender

  Tja, maar het testen halveren zal toch meteen tot een beter resultaat leiden. Snap echt niet dat de DDS aan dit soort van misleidingen blijft meewerken. Een kind kan begrijpen, daqt, als je de rekenmethode van de testen veranderd, er uiteraard meer positief (en NIET besmette) testen ontstaan. Had Tim toch wel wat meer hersens toegedicht….

 10. de ziender

  En wat dacht je van de enorme kosten van al dat zinloze testen!! Zouden die poen (ca 15 miljoen PER WEEK) niet beter kunnen gaan besteden? Voor een onafhankelijke krant of zo, want hier hoeven we het ook niet te zoeken.

 11. JFU

  Gewoon 4 weken alles dicht gooien,en niet naar buiten zal er wel aankomen.. Daarna komt dan de 3e golf in alle hevigheid, omdat de hard nodige groepimuniteit nog steeds niet is beteikt door alles en iedereen maar op te sluiten.
  Op deze manier gaat dit erg lang duren., met het failliet van 80 procent van de bedrijven. Gaat lekker zo.

 12. gargamel

  We zijn nu van onze vrijheid beroofd en hoe groot het woord ook mag lijken, we hebben het verloren, ik hoop het niet onherroepelijk, maar op een manier die het besef van onze verantwoordelijkheid veronderstelt, omdat we hebben gezwegen over elk stukje ontnemen van die vrijheid en we er opnieuw voor moeten vechten. met alle middelen, uiteindelijk indien nodig, en met alle middelen.

 13. hollandse-bier92

  corona 2020 tja leuke he linkse gutenmenshe wezen grenzen open grenzen open welkom welkom ow wat geniet nederland nou toch echt fijn dit dank je wel linkse rakkers
  voor deze fijne virus die je ons gunde

 14. Tom Bombadil

  Wanneer gaan mensen de geschatte gevallen nou eens benoemen en daar het daadwerkelijke aantal doden op berekenen…. We zijn verdomme een lockdown in geschopt omdat het zogenaamd veel gevaarlijker zou zijn. Daar klopt geen snars van

  1. Ernest Stern

   Kijk nou eens gewoon naar de cijfers, Tom. Dit gewauwel komt nogal kinderlijk over.

   ht*ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5192141/coronavirus-covid19-besmettingen-testen-patienten-ziekenhuis

   ht*ps://www.worldometers.info/coronavirus/

   1. Buzz68

    Pllatte cijfers zeggen idd niet zoveel.
    Net als bij de ziekenhuisbedden. We hebben er veel (maar 3/4 zijn wiegjes).

 15. Jannes-46

  Er gaan meer mensen dood aan de islamitische pandemie, is het niet letterlijk dan is het wel figuurlijk.

  1. Piet51

   @Jannes-46
   Een vraag, gewoon uit interesse. Wat bedoel je met figuurlijk doodgaan?

 16. ervi

  Die total lockdown komt er gewoon. Een groot deel van het volk schreeuwt er inmiddels om, murw gebeukt door “experts” als Kuipers en Gommers, die dagelijks loeien via de Staatsmedia.
  Het is triest om je te moeten beseffen dat op wereldschaal uiteindelijk oneindig meer mensen aan de Covid maatregelen zullen sterven dan aan dit grieperige virus zelf.

 17. Pescador

  laat hem maar verzuipen , das het beste voor nederland

 18. Boemboem

  Alle linkse partijen en heel het kabinet en Rutte hadden in maart naar de heer Wilders moeten
  luisteren dan was het goed gekomen!

 19. A-BBa

  Er is nog een derde optie: een lockdown én de hele winter strenge maatregen blijven handhaven maar desondanks tóch blijven aanmodderen. Deze optie zal het worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.