Omroep ON! start eigen Zwarte Pietenjournaal: “Als je de eigen cultuur niet respecteert, respecteer je andere ook niet”

Goed nieuws voor de volwassenen die voorlopig nog geen afscheid konden nemen van Zwarte Piet; aspirant-omroep Ongehoord Nederland! start haar eigen Zwarte Pietenjournaal. De publieke omroep heeft als taak iedereen te vertegenwoordigen, dus ook mensen die wel Zwarte Piet liefhebben, voor deze mensen doet omroep ON! het. Arnold Karskens, een van de dragende krachten bij de omroep, is van mening dat het vasthouden aan Zwarte Piet enorm belangrijk is. Je moet volgens hem namelijk niet je eigen cultuur te koop zetten, want wie dit doet staat eigenlijk ook niet open voor andere culturen.

Ik ben lang oorlogsverslaggever geweest en weet dat cultuuronderdrukking een eerste stap naar genocide kan zijn. Vasthouden aan je eigen cultuur is dus enorm belangrijk. Je moet een streep trekken, tot hier en niet verder. Nu is het Zwarte Piet, straks is het kerstmis of Pasen en je weet niet waar het eindigt.”

Karskens is van mening dat mensen die niks met Zwarte Piet hebben gerust hun eigen feest mogen vieren, maar laat mensen die wel iets hebben met Zwarte Piet ook hun gang gaan.

,,En ik begrijp best dat daarom het sinterklaasfeest in de Bijlmer op een alternatieve manier wordt ingevuld. Die vrijheid moet er zijn, maar respecteer dan ook ónze invulling. Als je de eigen cultuur niet respecteert, respecteer je andere ook niet.”

Voorlopig zal het Zwarte Pietenjournaal alleen nog te zien zijn op de site van ON!, aangezien het nog geen officiële omroep is op de NPO. ON! heeft nog zo’n 13.000 leden nog om aan het einde van dit jaar een echte omroep te gaan worden.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Gaat leuk worden, Muiswinkel als zwarte piet en Teeuwen als sinterklaas.

  1. andergeluid

   Muiswinkel moet de zak in 🙂 de zak en Martin Bosma als Sinterklaas

 2. Dirk Jansen

  Top! Word lid van ON! Stop de leugens van links.

  1. Cor Grijpstra

   ON, Powned, alleen WNL is levensvatbaar.
   Er is geen behoefte aan een guurrechtse omroep.

   1. Dirk Jansen

    Dat zien we aan het eind van het jaar wel, of daar behoefte aan is. En ON is net zo guurrechts, als dat DDS extreemrechts is. Juist, niet dus.

   2. Oepsie

    Ach gossiepossie, een ‘deuger’ op de lijn. Was je opa maar zo geweest.

    1. Loelap

     Ik heb vaak het idee dat deugers nazaten zijn van NSB’ers.

    2. werikke

     echt leuk.

   3. andergeluid

    Jammer toch dat het hokjes denken nog steeds bestaat links en rechts verder komen deze mensen niet gemiste kans
    je hebt gewoon vrijdenkers dus denkers met andere meningen
    Maar nee er zijn veel mensen die alleen linkse media kijken die weten niet beter dan links en rechts die geloven ook de media met de corona cijfers terwijl als je op het net naar de bekende instanties zelf gaat daar heel andere cijfers op staan.
    ook de nieuwe wereld orde staat daar zelfs beschreven maar dat weten deze mensen niet sterker nog ze ontkennen het.
    Ga vooral door met het demoniseren je word eens vanzelf wakker
    Eigenlijk heb wel een beetje te doen met deze mensen

   4. M.Dikker

    Beter guurrechts dan guurlinks. Of extreem links. We moeten inderdaad niet meer bukken en buigen en onze eigen normen en waarden overboord gooien. Zwarte Piet is zwart!

 3. Blondie

  Links maakt Nederland kapot.

  1. Cor Grijpstra

   Gelukkig stemt de meerderheid links, rechts duwt Nederland naar de afgrond 🙂 🙂 🙂

   1. Maurits Dekker

    Als u niets zinnigs mee te delen heeft kunt u beter uw mond houden.

   2. Dirk Jansen

    De meerderheid stemt links omdat er bakken met allochtonen binnen worden gehaald, die na enige tijd zomaar Nederlander zijn. En laat die groep nou links stemmen omdat rechts liever minder migratie ziet, daar waar allochtonen het geweldig vinden veel meer soortgenoten te laten profiteren van de blanke welvaart.
    En de witte deugers en gutmenschen passen zich moeiteloos aan en gooien met liefde hun eigen cultuur overboord onder de noemer empathie.

  2. Canta

   Blondie
   Domme opmerkingen kunnen soms zeer lachwekkend zijn.
   Bedankt, jij hebt me weer een lachende dag bezorgt.

   1. evil knievel

    Lig met jou altijd dubbel Santa!🤣
    Ouwe grijze grapjas!😁

 4. Ernest Stern

  Het blijft iets merkwaardigs, Zwarte Piet als symbool voor onze Nederlandse cultuur. We waren koloniale slavendrijvers, maar om dat nu als de kenmerkende eigenschap van onze cultuur te presenteren gaat me te ver.

  1. evil knievel

   Van brood stront maken,gaat jou al boven de pet,knuppel!🤣

 5. Canta

  “Als je de eigen cultuur niet respecteert, respecteer je andere ook niet.”
  Klinkt leuk maar is niet waar. Wanneer je niet bereid bent kritisch naar je eigen tradities te kijken, heb je geen oog voor die van anderen.
  Zo zijn er vele tradities veranderd omdat we ze met andere ogen gingen bekijken.
  Zo had je vroeger de “schandpaal” waar iemand op het dorpsplein vastgeklonken zat en men hem/haar kon bespugen of met eieren bekogelen.
  Zo was tot halverwege de vorige eeuw de man het HOOFD van het gezin en mocht de vrouw zelfstandig geen grote uitgaven doen. In dat opzicht zijn we ook tot andere gedachte gekomen.
  Zo was zwarte Piet vroeger de boeman met de roe om kinderen te slaan en een zak om kinderen mee naar Spanje te nemen. Zo was 5 december strooiavond ( er werd alleen wat snoep naar binnen gegooid) en kwamen de cadeautjes op 6 december ( de sterfdag van sint Nicolaas)
  Bij de veranderingen die het sinterklaasfeest gedurende die tijd onderging, heb ik nooit iemand horen protesteren terwijl ook toen een stukje traditie werd veranderd.
  De mensen die nu moeite hebben met de verandering zouden maar eens bij zichzelf moeten nagaan waarom deze kleine verandering ze zo opwindt.

  1. Dirk Jansen

   De enige peiling waarin een meerderheid voor het afschaffen van zwarte piet is was een peiling van de NPO. Dat zegt genoeg. De rest van de peilingen gaven een volkomen ander beeld.

   De vraag is echter waarom de zwarte kleur een probleem is als we zogenaamd zo’n tolerante en diverse DEMOCRATISCHE samenleving zijn.

   “De mensen die nu moeite hebben met de verandering zouden maar eens bij zichzelf moeten nagaan waarom deze kleine verandering ze zo opwindt”

   Wellicht heeft het iets te maken met het aanpassingsvermogen van donkere allochtonen, die vaak weinig bijdragen aan de samenleving maar wel al te graag ontvangen van diezelfde samenleving.

   1. Canta

    Dirk Jansen
    Grappig dat je het woord tolerantie gebruik terwijl uit je standpunt juist niet blijkt.
    Als je tolerant bent dan houd je rekening met de gevoelens van anderen, net zoals dat gedaan werd toen de roe en de zak werden afgeschaft of toen er werd bepaald dat de man niet meer het hoofd van het gezin was.
    De opmerking dat allochtonen weinig bijdragen maar wel misbruik maken van onze voorzieningen heeft ondertussen een enorme baard gekregen.
    Je zou bijna gaan geloven dat de autochtonen uit allemaal heiligen bestaan ( behalve de linkse autochtonen natuurlijk).

    1. Dirk Jansen

     “Als je tolerant bent dan houd je rekening met de gevoelens van anderen”

     Dat geldt dus ook voor voorstanders van zwarte piet. Maar blijkbaar gaat de term tolerantie alleen op als het bepaalde groepen goed uit komt, om vervolgens hun wil (na diverse uiterlijke aanpassingen) nog verder door te drukken.

     En ja, de oververtegenwoordiging van allochtonen in de uitkeringen, subsidies en criminaliteit valt zelfs voor blanken niet te evenaren.

     Vervelend hè feiten.

     1. Canta

      Dirk Jansen
      De voorstanders van zwarte Piet. Wie zijn dat? Volwassenen!!!!
      Heb je wel eens bij kinderen geïnformeerd wat zij van bv de roetpiet vinden. Ik weet nl dat zij er geen enkel probleem mee hebben en wat die voorstanders van de zwarte piet schijnen te vergeten
      het is een KINDERfeest.
      Jij hebt het over allochtonen. Dat zijn alle mensen waarvan 1 of 2 ouders of 2 of 3 grootouders niet in Nederland zijn geboren.
      Jij gooit deze allemaal op één grote hoop. De allochtonen die bezwaar maken tegen zwarte piet zijn degene die te maken hebben gehad met de slavernij dus Surinamers en Antillianen. Een groot deel van deze mensen zijn zelfs geboren in de tijd dat Suriname nog bij Nederland hoorde dus GEEN allochtoon zijn. Marokkanen, Turken enz. staan hier volkomen buiten.

     2. Dirk Jansen

      De tegenstanders van zwarte Piet. Wie zijn dat? Volwassenen!!!!
      Heb je wel eens bij kinderen geïnformeerd wat zij van zwartepiet vinden. Ik weet nl dat zij er geen enkel probleem mee hebben en wat die tegenstanders van de zwarte piet schijnen te vergeten
      het is een KINDERfeest.
      Suriname viel onder het Koninkrijk der Nederlanden. Niet Nederland. Dus het zijn zeker allochtonen.
      Marokkanen, Turken enz. staan hier volkomen buiten. Daar heb je gelijk in, maar daar gaat het nu niet over.

    2. evil knievel

     Dus de roe & zak,die denkbeeldig zijn afschaffen & zweepslagen,Stenigen etc,die wel worden gehanteerd,HIER invoeren!?🤨
     Man,man,man toch,…Hoe,…Hoe ziek kun je zijn!😔

  2. evil knievel

   TEGENWOORDIG worden er in bepaalde culturen die we hier met alle plezier naar binnen proberen te smokkelen,nog mensen gevierendeeld,gestenigd,van torens gesmeten, de strot over gesneden,gezweepslacht enz!😁

 6. Beukman

  Ik ben lang oorlogsverslaggever geweest en weet dat cultuuronderdrukking een eerste stap naar genocide kan zijn.

  aldus Karskens.
  Zo is het. Toen het palingtrekken in Amsterdam werd verboden in Amsterdam, is daarna de halve bevolking van de jordaan uitgeroeid tijdens de hier op volgende rellen.

  Het onderdrukken van Zwarte Piet gaat beslist leiden tot genocide van de Nederlandse bevolking!
  Wie deze genocided op zich gaat nemen, daarover wordt nog overlegd, maar waarschijnlijk gaat de order heel simpel naar degene met de scherpste offerte. Er zijn al diverse partijen in de markt die interesse hebben getoond.

  1. saddy

   And the winner is ………………….:

   De Verenigde Negers uit New York (ook wel VN genoemd). De jury was onder de indruk van de resultaten in Zimbabwe en Zuid-Afrika.

   De WHO onder leiding van Tedros de terrorist met 15000 afgemaakte landgenoten was ook een serieuze kanshebber, maar de jury vond dat er niet genoeg blanken onder deze 15000 waren.

   Geld speelt geen rol, de Nederlanders betalen immers alles zelf.

   1. Beukman

    De WHO onder leiding van Tedros de terrorist met 15000 afgemaakte landgenoten was ook een serieuze kanshebber,

    Je bent mild. Tedros is erger dan Pot en Stalin bij elkaar.

 7. DubbelZout

  Onnozel Nederland