Rampzalig! Bijna 44.000 positieve tests en nieuw dagrecord van 7393

Twee weken geleden telde Nederland nog 27.485 positieve tests, afgelopen week zijn dat er al 43.903. In de laatste 24 uur zijn er 7393 positieve tests geregistreerd, een dagrecord. De ziekenhuizen zien ook fors meer opnamen. Met andere woorden: Nederland krijgt echt zware klappen te verduren!

Bij dit soort berichten zie ik vaak dezelfde reacties voorbijkomen. ‘Het is maar een griepje’ of er wordt getwijfeld over of al die positieve tests ook daadwerkelijk duiden op een (gevaarlijke) besmetting. En ja, niet iedereen met zo’n positieve uitslag is (of voelt zich) ook daadwerkelijk ziek. En niet iedereen belandt in het ziekenhuis.

Klopt allemaal! Maar met zo’n volume betekent het wél dat er relatief meer mensen in het ziekenhuis terechtkomen. Dus ja, we moeten inderdaad niet alleen afgaan op het aantal besmettingen, maar met zoveel besmettingen neemt de kans op ziekenhuis- en ic-opnamen wel enorm toe. En dat zien we nu dus gebeuren. In totaal zijn er namelijk 1410 mensen opgenomen en daarvan liggen er 277 coronapatiënten op de ic.

Het aantal gemelde sterfgevallen was afgelopen week 150 en de week ervoor 89. Die cijfers lopen niet synchroon met het aantal besmettingen, maar we hebben het nog wel steeds over bijna een verdubbeling.

Tot nu toe is dat nog behapbaar gebleken, als we het puur hebben over de capaciteit van de ziekenhuizen. De vraag is echter hoe lang dat nog zo blijft. Duitsland neemt al patiënten van ons over en het zorgpersoneel loopt continu het risico om zélf uit te vallen. En dan kon het wel eens héél hard gaan.

Meer coronapatiënten betekent op den duur minder tijd en ruimte voor ‘normale’ patiënten. Als er dan ook nog eens  minder personeel beschikbaar is, dan klapt de hele boel in elkaar. Dan kunnen de patiënten, die het onder normale omstandigheden wel zouden redden, niet (of in ieder geval niet op tijd) geholpen worden. Dát is het zwarte scenario waar we nu op afstevenen en dat is waar alle kritiek op dit soort cijfers compleet aan voorbij lijkt te gaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Kretoloog

  Engelbart is afgelost door Willemsen. De grootste paniekzaaier van de DDS-redactie. Wout raakt door de nieuwe cijfers totaal van de leg. Helemaal niet nodig. Want: Het aantal sterfgevallen afgelopen week was 2995! Daarbij zijn die 150 Corona-doden maar klein bier (amper 5%).

  Zou je niet beter je pik gaan poetsen, Wout? Is niet zo stressvol. Kun je je ook heerlijk bij ontspannen.

  1. Ernest Stern

   Wout meldt slecht nieuws. Daar maak je je op DDS niet populair mee.

   1. vandaag

    wat is het slechte nieuws stront vlek ? ik zie slechts verhalen die als los zand in elkaar geschoven worden omdat er 200 man op de I.C ligt en een kleine 1000 op zaal.

    een griepje legt de hele wereld plat door paniek voetbal in de politiek

 2. Adriaen van Bergen

  En dan nu de werkelijkheid:
  h**ps://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken#vanaf-27-februari-2020-462471
  en
  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken#vanaf-27-februari-2020-462501
  Niets aan de hand. De RIVM is een betrouwbare bron.

 3. Adriaen van Bergen

  h***s://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken#vanaf-27-februari-2020-462471
  En
  h***s://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken#vanaf-27-februari-2020-462501
  Er is niets aan de hand. De RIVM is een betrouwbare bron.

  1. M. Brandenburg

   Elke link naar officiele sites met een aandere boodschap dan de alarmisten uitbrengen is fakenews… het gaat er niet om wat we meten en wat je kan lezen het gaat erom wat we je vertellen, lezen hebben we liever niet dat je dat doet, vandaar dat de grenzen wagenwijd openstaan en we hard omvolken, liever een volk dat blind gelofot wat je zegt omdat ze niet kunnen lezen.

 4. arnoud

  Wout Willemsen, word jij betaald, hiervoor, of doe je maar zo, heb jij je wel is verdiept in wat PCR testen zijn, want dat zijn ze.. PCR testen dus nep !! testen.

 5. Blondie

  Noem mij het aantal Corona doden per dag met alleen Corona, dus zonder onderliggende ziektes.

  Probeer gelijk de leeftijd, van de overleden personen er bij te vermelden.

  Waar blijven de griepdoden in 2020.?

  1. toetssteen

   @Blondie
   +10

   1. Ernest Stern

    Toetssteen weet ook zeker dat Corona niet gevaarlijker is dan een wintergriepje.

    1. vandaag

     hoe vaak moeten we het nog uitleggen stront vlek, corona is niet anders dan een griepgolf domme jongen

  2. M. Brandenburg

   Tot nu toe zijn in Nederland onder de 75 jaar 72 mensen overleden die verder kerngezond waren.

   Griepdoden zijn er dit jaar zo goed als niet omdat het echte vaccin tegen de griep Corona is.

   1. toetssteen

    @MB
    Zoals deze jonge trainer?
    h**ps://sportnieuws.nl/voetbal/buitenland/spaanse-jeugdtrainer-op-21-jarige-leeftijd-overleden-aan-combi-van-corona-en-kanker/

 6. JochemX

  Beste Wout, en hoeveel tests? Ook dat aantal is flink toegenomen.

 7. JFU

  Zal nog wel veel meer worden, wat ze ook doen…een virus stopt niet. Uiteindelijk krijg je dan groepsimmuniteit..en dat is het enige wat helpt. Stopt het vanzelf.

 8. M. Brandenburg

  Maanden de tijd gehad om de tekorten weg te werken en nog steeds maken we ons druk om IC plaatsen, momenteel wordt 20% van de IC bedden bezet gehouden door Coronapatienten die daar gemiddeld 14 dagen korter liggen dan tijdens de echte golf. Een aantal dat verwaarloosbaar was bij de 1500 die er in April lagen. Nog sneller met de behandeling beginnen zoals Chloroquine wat nu zelfs door instituten die eerder riepen werkt niet word aanbevolen sinds ze hun eerste resultaten bekend maakten, want wat bljkt de testen die men eerst deed, deed men op aanraden van het WHO enkel op de op sterven liggende patienten, sinds men het is gaan toepassen op een ieder die met zware klachten zich meld in het ziekenhuis zagen zij een afname van maar liefst 50% in het aantal overlijdens. Niet willen gebruiken is nu bewezen kwade wil. Wat we nu zien is de incompetentie van de machthebbers en hun talent om qonseqient achter de feiten aan te lopen. De drutke had opgevangen kunnen worden, helemaal omdat het maar een fractie is van maart April, en ten tweede weten we nu dat er wel degelijk behandelingen bestaan die de duur van opname drastisch verkorten en kans op overleven meer dan verdubbelen. vooral dat laatste is van belang omdat dan het overlijdensrisco ver onder dat van de griep komt te liggen, maar dit beleid voeren is direct toegeven dat de experts aan de kant van de critici het al in Februari goed hadden gezien.

 9. Ernest Stern

  RPML komt zo dadelijk uitleggen dat er geen enkele reden is tot zorg, Corona is immers niet gevaarlijker dan een wintergriepje.

  1. vandaag

   nee , klopt stront vlek , er is geen enkele reden tot zorgen

   Waarom zijn we zo geïnteresseerd in het aantal positieve gevallen terwijl we stuurde op het aan zieken ? Dom gezeik om niets

   corona is inderdaad het nieuwe influenza stront vlek

  2. RPML

   Corona is immers niet gevaarlijker dan een wintergriepje.

  3. RPML

   Namens Toetssteen: Corona is immers niet gevaarlijker dan een wintergriepje.

  4. Kretoloog

   Namens Kretoloog: “Corona gedraagt zich als een seizoensgriep“.

 10. saddy

  Uitstekend nieuws!

  De link van Adriaen bevat de sterfcijfers in Nederland. Dtsl (RKI) levert een identiek plaatje maar vertelt ook het percentage mensen dat overlijdt aan Covid-19.

  Dat is in week 41 0,08% ! (In week 16 was het nog 6,98%!)
  Het totaal aantal doden door Covid-19 daalt daar ook alweer.
  Griep is 0,2 % sterfte
  En die 0,08 is over alle leeftijden.

 11. Banne de Booyer

  Vergeet er niet bij te zeggen dat een niet te verwaarlozen hogere verhouding besmettingen zijn geconstateerd bij allochtonen. De prijs die ze betalen voor het gepamperd worden en vaak boven de wet worden gezet door liefdevolle rechters en wetsdienaren. Het van alles door de vingers zien betaald zich nu uit. Daarom worden de oudjes zo walgelijk brhandeld om toch een soort van voorbeeld te stellen en nep-daadkracht te tonen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.