Sietske Bergsma veegt de vloer aan met de NOS: ‘De grootste complotzender in Nederland!’

Bij de NOS vierden ze gisteren groot feest dat Lange Frans dan eindelijk van YouTube gegooid was. Al zijn video’s zijn verwijderd door de Amerikaanse internetgigant. Er is niets van over. En zijn bijna honderdduizend abonnee’s moeten zich maar redden. 

Lange Frans’ misdaad? Hij is een aanhanger van “complottheorieën.” In een niet zo ver verleden vonden we ‘met zijn allen’ dat mensen het récht hadden om in complotten te geloven én hun mening daarover te delen. We wilden immers niet mensen voorschrijven wat ze mochten denken, en de vrijheid van meningsuiting was een groot goed.

Niet meer. Tegenwoordig vinden de journalistieke, politieke, en internetelites dat ze mensen moeten vertellen wat ze wel en niet mogen geloven, vinden, én zeggen. Na politieke én journalistieke druk hebben de internetgiganten actie genomen. Andersdenkenden worden op grote schaal geband zodat er alleen nog conformdenkers overblijven. Zo willen de elites het graag — wat natuurlijk meteen is waarom een weldenkend mens zich tegen deze vergaande vorm van censuur moet verzetten. Je hoeft het niet met Lange Frans eens te zijn om zijn rechten te verdedigen.

Hoe dan ook, één van de omroepen waarbij gisteren de vlag zo ongeveer uitging was de NOS. Net als het NPO-vriendje Zondag met Lubach vonden ze het daar maar wat mooi dat Lange Frans’ videokanaal verdwenen was. HAHAHAAHA COMPLOTDENKER!

Gelukkig zijn er in Nederland nog een paar mensen die het vrije woord (en de vrije gedachte!) wel hoog hebben zitten. Kom er maar in Sietske Bergsma, die op schitterende wijze de vloer aanveegt met de NOS:

En dan hebben we het nog niet eens gehad over “Baudet is een Rusland-spion” en “Baudet is een kastnazi!” Oh ja, en dan was er ook nog “rechtse websites radicaliseren lezers!” Want ja, ook dat zijn complotten gepromoot door de NOS.

Luister. Het interesseert me werkelijk geen reet of je het wel of niet eens bent met Lange Frans. Ja, de man heeft enkele belachelijke uitspraken gedaan en gelooft in sommige opzichten echt in enorme onzin (zijn 9/11 bullshit bijvoorbeeld. Ja Frans, het waren echt gewoon islamistische extremisten die vliegtuigen kaapten en ze vervolgens in gebouwen vlogen. Daar maakten ze zelf dan ook geen geheim van. Al Qaeda en aanverwante organisaties waren daar tróts op).

Maar dat is totaal niet relevant. Wat wél relevant is, is het recht van mensen om in onzinnige dingen te geloven en om onzinnige dingen te zéggen. Want als we de overheid en bevriende tech-giganten laten bepalen wat zinnig en wat onzinnig is hebben we écht een gigantisch probleem met elkaar.

Volg mij op Twitter en Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Vriend

  Sietske Bergsma is een held en haar columns zijn altijd zeer de moeite waard. Lees op haar site ht*ps://thefireonline.com

 2. Benny

  ,,HELDER,,

 3. Cor Grijpstra

  ”Bij de NOS vierden ze gisteren groot feest dat Lange Frans dan eindelijk van YouTube gegooid was”

  Leugens van onze man uit Turkije.

  Reactie NOS
  ‘Actie YouTube tegen Lange Frans niet onverwacht, maar verkeerde keuze’

  1. Genoeg van linkse dictatuur

   Nos is niet alleen fake nieuws, cq complot denkers, maar denken dat de Nederlander deze omroep nog serieuze nemen. De waarheid daar hechten ze geen waarde aan, stelletje landverraders zijn het, je zou daar maar werken, zou mij schamen.

  2. Oepsie

   En ”U”’, was erbij, toen er niet gefeest werd? U woont op de redactie? Ga eens wat nuttigs doen onrendabele!

 4. Ernest Stern

  “Bij de NOS vierden ze gisteren groot feest dat Lange Frans dan eindelijk van YouTube gegooid was.”

  Ik heb van dat ‘feest’ helemaal niets gemerkt. Het enige dat de NOS hier verweten wordt is dat ze het gewaagd hebben Lange Frans een ‘complotdenker’ te noemen.

  Dat de complotwappies woedend zijn kan ik wel begrijpen maar dat DDS meegaat in deze verontwaardiging minder.

  1. Forlan

   Als je maar gewoon in je eigen bubbel blijft geloven en enkel hier komt om je deug-evangelie te verspreiden dan zul je inderdaad niks zien of doorhebben…

  2. Oepsie

   Daar komt narcist Ernst , de reus met lemen voeten aan, moreel hoog te paard, zal hij de domme bange tokkies wel even vertellen, of ze wel of niet deugen, want Ernst, hanteert hoge ethische en morele standaarden en heeft de wijsheid in pacht. Is Ernstje een ijdele narcistische man? Die geen kritiek of spot duldt want hij vindt zichzelf geweldig. Ernstje ziet zichzelf als een ‘persona grandiosa’, de uiterlijke persoon, zoals hij er graag uit wil zien. Het lijkt dat Ernstje een andere kant van zijn persoon, zijn schaduw, die er wel eens, minder fraai uit zou kunnen zien, krampachtig probeert te bedekken. De depressie, die op de loer ligt, als de zinloosheid van zijn bestaan manifest wordt, zodra de dru(g) van zijn grootheidswaan is uitgewerkt. Tracht hier een soort van Oversier uit te hangen en anderen te badineren, omdat in zijn dagelijkse belevingswereld, echt helemaal niemand, belangstelling voor hem heeft.
   Oh ja! Ernst heeft boeken gelezen. Jammer dat hij er niets van heeft opgestoken of begrepen. Want helaas voor hem, een plus een, is nog altijd twee speklapje!

   1. Ernest Stern

    Nog iets inhoudelijks te melden, Oepsie?

    1. Oepsie

     Ja hoor, maar dat gaat ”uw” ‘begrijpertje’ niet trekken. Pruttel lekker verder speklapje!

     1. Ernest Stern

      We wachten het met belangstelling af.

   2. Rene van der Grijp

    “Het lijkt dat Ernstje een andere kant van zijn persoon, zijn schaduw, die er wel eens, minder fraai uit zou kunnen zien, krampachtig probeert te bedekken.”

    Oepsie legt de vinger op de zwakke plek en dat vindt Ernstje helegaar niet leuk.

 5. Piet Klein

  Kennelijk zit het heel diep verankerd bij de NOS dat de gemiddelde Nederlander onbekwaam is in het kunnen oordelen. Kennelijk zit het heel diep verankerd dat de staatsomroep een opvoedende taak heeft met inmiddels een dogmatiek waarbij de dogmatiek van een gemiddelde religie verbleekt. En kennelijk heeft de NOS niet door dat met haar commentaar ze het gevoel bij de aanhangers van Lange Frans versterkt dat er een complot achter zit. ‘Gezaghebbende’ partijen als Youtube en de NOS gunnen lange Frans niet zijn mening terwijl complete religies hun niet bevestigde opvattingen gewoon mogen hebben.

  Verder is het opvallend dat de NOS heel weinig informatie verschaft over belangrijke politiek. Opvallend is bijvoorbeeld dat de NOS als zoete koek de propaganda vanuit de EU rondom de Brexit met veel tam tam poneerde, maar ondertussen zijn we terecht gekomen in een Brexit die zeer slecht is voor NL en met name dankzij de EU en ook mede dankzij het gebrek aan een gezond verstand benadering vanuit de NOS.

  Ook is opvallend dat de NOS veel meer tijd en details verschaft over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en veel minder over de EU.

  Een NOS die nogal selectief informatie presenteert, onderwerpen die er toe doen te weinig belicht en als er al aandacht voor is dan vaak nog niet evenwichtig, een NOS die juicht over het van de buis (tube) halen van Lange Frans.

  Misschien heeft de NOS wel gelijk en is de gemiddelde Nederlander niet erg oordeelkundig is over het nieuws en maakt de NOS daar dankbaar gebruik van door zich op te stellen als kanaal van de (halve) waarheid. Of misschien vergist de NOS zich en laat ze ook nu weer zien dat ze incompetent is op de taak die haar gegund is. In ieder geval brokkelt het draagvlak voor de NOS steeds verder af.

 6. Blondie

  De NOS is gewoon, een verlengstuk van Links Nederland.
  De NOS geeft geen objectief nieuws, maar gekleurd Links nieuws.
  NOS=FAKE NEWS.

  Stop de NOS in deze vorm.

  1. Cor Grijpstra

   @Blondie is fake!

 7. Meriadoc Brandebok

  Op het kanaal van Lange Frans werd er openlijk gespeculeerd om Rutte dood te schieten. Het is volkomen terecht dat YouTube die randdebiel van haar systemen heeft gewist.

  Als Frans zo’n opmerking over Baudet had gemaakt, was guurrechts minder toegevelijk

  1. Blondie

   De kogel die Pim Fortuyn het leven benam, kwam van Links, afgevuurd door een Linkse Milieuactivist.(Wikipedia)
   De Moordenaar van Theo van Gogh is/was een Marokkaanse Moslimextremist.(Wikipedia)

  2. evil knievel

   In Nijmegen was hem laatst al zo’n sLinkse,lelijke,schreeuwende,geblondeerde halve kerel voor,brandegeitje!😜
   Was idd niet jofel nee,onze held des vaderlands zomaar willen paffen!😁

 8. Cycle25

  Het zal me een reet roesten, dit Haagse verlengstuk komt bij mij niet over de vloer.

 9. NoDoubt

  Heeft Lubach de feiten onderzocht, heeft de NOS de feiten onderzocht? Lubach wordt aangestuurd door Irene van Brekel en die is partner van Kajsa Ollongren. Rest my case. Dat ON niet bij de omroep komt heeft alles te maken met de structuur van de omroepen. We moeten terug naar zelfstandige omroepen in plaats van doorgeefluiken. Follow the monney.

  1. Cor Grijpstra

   @NB
   Wappie !!!!!!!!!!

   1. Chalres Bingley

    Cor Grijpstra 28 minuten geleden Beantwoorden
    @Blondie is fake!
    Cor Grijpstra 21 minuten geleden Beantwoorden
    @NB
    Wappie !!!!!!!!!!

    Vroeger was je een tr#l met aanzien, tegenwoordig sla je geen deuk meer in een pakje boter.

  2. Piet51

   @No Doubt
   Lubach liet gewoon wat filmpjes van Lange Frans zien, Daar valt verder als feit niet vaal aan te onderzoeken. Iedereen, incl. YouTube, kan zelf beoordelen of hij er iets mee te maken wil hebben. YouTube is een zelfstandige onderneming en kan haar eigen keuzes maken.
   Verder liet Lubach zien hoe social media werken: mensen voeden met informatie waarnaar ze blijkbaar op zoek zijn. Iedereen kan zelf constateren dat dit klopt. Voor iedereen die hiervan nog niet op de hoogte was, dat zullen er niet veel zijn, is dit heel nuttige informatie. Als het niet klopt, kan de criticus zich melden.

   1. vandaag

    domme flapdrol snapt niet dat youtube een open medium is en niet gaat over beoordelen of iemand zijn mening een complotdenker is.

    het klimaat , de energietransitie , schreeuwende negers , achterlijke subsidies , dwaze trump heters , als het niet in pietje zijn bekrompen mening past is het niet bespreekbaar

    Mao was ook zo, gelukkig heeft malle pietje geen werkkampen ter zijne beschikking

 10. Maurits Dekker

  Als de NOS bij onze laatste kamerverkiezing net zoveel aandacht had besteed aan de handel en wandel van Mark Rutte, met name aan alle beloftes die hij doet maar nooit nakomt, als nu aan Donald Trump, dan hadden we nu een heel andere regering gehad.

 11. Aborifa

  Niet alles door elkaar halen mensen.
  Elk verzet tegen de mening van mensen die niet goed snik lijken keur ik goed.

 12. Pieter48

  Alle mensen die de linkse kerk willen stoppen doe een beetje voorzichtig.We naderen de verkiezingen. Dan worden de linkse regenten soms heel gemeen. Zeker als het er uit gaat zien dat de verkiezingen voor links niet gunstig zullen zijn. Ze zullen alles uit de kast halen om hun links waanzin voort te zetten.
  De staats zenders zullen daarbij behulpzaam zijn. Aangezien de linkse deug mensen een vliegtuig kunnen huren om nog wat zielige parasieten op te halen in Griekenland kunnen ze ook wel een Volkert inhuren.De kogel voor Fortuin kwam ook van links. Verder hebben we hier nog wat geradicaliseerde moslims rond lopen die erg lange tenen hebben en er niet voor terug deinzen om even een voorbeeld te stellen.

 13. Piet51

  Je hebt complotten en complotten. Geloven en uitdragen, dat de aarde plat is, de zon om de aarde draait, de maanlanding fake is, graancirkels een buitenaardse bron hebben, is idioot, maar doet verder niemand kwaad. Geloven en uitdragen dat de Nederlandse elite (Rutte, politici, de koning, grootindustriëlen, e.a.) kinderen misbruiken en babybloed drinken, moordplannen hebben voor een groot deel van de mensheid (Gates) beschadigt mensen en dat heet laster of smaad. Ze beschadigen natuurlijk de hoofdpersonen in zo’n theorie en ook de gelovigen in zo’n theorie. En die laatste categorie zou tegen zichzelf beschermd moeten worden en de samenleving tegen hen.

  1. Seneca

   @piet51
   geloof jij zelf wat je hierboven schrijft?

   1. Piet51

    @Seneca
    ik geloof helemaal niets. Maar bepaalde verschijnselen sluit ik niet bij voorbaat uit, of ik neem ze voorlopig maar even voor waar aan, tot het tegendeel blijkt.

    1. vandaag

     Al is het tegendeel onomstotelijk bewezen dan nog blijft malle pietje hangen in zijn blabla blabladiebla . Malle pietje denkt dat zijn mening boven de feiten verheven is zoals narcisten gewoon hebben

  2. Blondie

   Piet51.
   Waar staat te lezen, dat Rutte en de Koning kinderen misbruiken en babybloed drinken.?

   1. Ernest Stern

    Dat werd, met instemming van Lange Frans, beweerd door Janet Ossenbaard in gesprek met Lange Frans op zijn YouTube-kanaal.

 14. Peet64

  ik wil er niet teveel op ingaan maar tussen door beweren jullie ook dat Al Qaeda trots op 9/11 was terwijl vreemd genoeg juist Osama altijd ontkend heeft er iets mee te maken te hebben, terwijl hij er stoer mee had kunnen doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.