Spaanse regering klaar met gehannes over corona-regels, roept noodtoestand uit voor Madrid

De Spaanse regering heeft de noodtoestand uitgeroepen voor Madrid. Dat houdt in dat vanaf 15:00 uur heel Madrid volledig in lockdown gaat. De eerdere corona-maatregelen voor Madrid werden een speelbal voor de lokale politiek, waardoor de situatie daar compleet uit de klauwen loopt. Eigenlijk precies hetzelfde als hier in Nederland!
Situatie Madrid
Om een beeld te geven van de situatie daar: de regio Madrid telde vorige week bijna 750 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners, tegenover het landelijk gemiddelde van 320. De regionale regering wilde daar telkens niet te ver gaan en er was continu gehannes over de proportionaliteit van de maatregelen.

Grof geschut
De Spaanse rechtbank zette enkele dagen geleden een streep door een aantal van die maatregelen, die als ongrondwettelijk werden beschouwd. Niet bepaald handig, want er komt een grote feestdag aan die veel bezoekers zal gaan trekken. Daarom is er nu voor grof geschut gekozen en legt de Spaanse regering die hele regio nu compleet plat.

Volgens mij is een parallel met Nederland niet vergezocht. Hier doen we er schijnbaar ook alles aan om vooral niet té hard in te grijpen, uit angst voor weerstand.

Je bent vrij om te doen wat wij zeggen…
Ondernemers die zelf met ideeën komen om hun bedrijf open te houden krijgen nul op het rekest, want ‘de wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt’ of ‘ze hebben niet de juiste kwalificaties’ voor zulke beslissingen, maar iedere Nederlander moet verder wel z’n ‘eigen verantwoordelijkheid’ nemen en het ‘gezond verstand’ gebruiken.

…Alleen weten we nog niet wat we willen zeggen
Daarbovenop komt nog het geouwehoer over maatregelen waar de overheid (vooral het RIVM/OMT) de effectiviteit en de rationaliteit ervan zélf in twijfel trekt. Met name wat betreft mondkapjes en voldoende bescherming voor zorgpersoneel (die daadwerkelijk met de meest kwetsbare doelgroepen werken). Ondertussen zijn we al bijna bij de 6.000 besmettingen per dag gearriveerd en wachten we het nog rustig eventjes af.

Let maar op, Nederland gaat Madrid achterna. Het is alleen nog even wachten op het marketingteam van het kabinet, die een alternatieve naam voor de nieuwe ‘intelligente lockdown’ moeten verzinnen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. vandaag

  natuurlijk en andere despoten volgen direct net zoals met de avondklok !

  Hoelang accepteren we dit nog ?

  1. Blondie

   We, wie dat zijn is niet geheel duidelijk.

   Maar wie de opdrachtgevers zijn is wel duidelijk, dat zijn de rijken der aarde.

   In Nederland wonen er ook een paar, rijken der aarde.

  2. Bolland

   @vandaag Heeeeel lang

  3. wesley bentley

   Haal je Korea-uniform maar vast uit de mottenballen.

 2. EvertB

  Je kon best wel eens gelijk krijgen, Wout. In het voorjaar hebben we met ons gedrag laten zien dat we het virus kunnen beheersen. Nu, in het najaar, lukt het niet. Ik hoor stemmen die opperen voor een sluiting van de scholen voor een periode van twee weken (een week extra herfstvakantie). Of experts die pleiten voor afschaffen van koopavonden en -zondagen.
  Zullen er straks ook voorvechters zijn die de drie grote steden willen locken?

  1. Grondeekhoorn

   In het voorjaar hebben we gezien dat een seizoensgriep … zich door het seizoen laat beheersen. Daar staan die maatregelen los van en hadden we voornamelijk te danken aan de pollen in de lucht en de hogere UV straling. Daarom zie je ook in heel Europa hetzelfde plaatje… SARS-CoV-2 gedraagt zich niet anders dan het gemiddelde influenza virus.

  2. evil knievel

   Meteen afsluiten dat soddom & gommora gebeuren met hun fantastisch sLinks beleid!🙏
   Lijkt ptvrdkkme Wuhang wel!🙈
   Schapenkadavers vanuit trucks verkopen,met 14.000 man lekker bijdehand gaan doen op de Damned voor vermeend Racisme in t wookste land ter wereld n lekker rellen in Den Haag omdat men geen roleys rollen kan!😭
   Persoonlijk kan ik wel zonder dit onNEDERLANDSCH gebeuren n was,volgens mij,deze 2e golf nooit gekomen,als we deze warboel niet hadden gehad,sorry!😔

 3. JochemX

  90 jaar geleden waren er ook leiders die klaar waren met dat gehannes. Ik leerde op school dat dat voor de bevolking niet altijd even prettig afliep.

  1. wesley bentley

   Bah, wat een rancuneus gestook toch weer. Had jou iets hoger ingeschat.
   Zolang jij niet aannemelijk kunt maken dat in de zeer nabije toekomst onze samenleving in een eenpersoons-dictatuur omgebouwd gaat worden speel je met demagogisch vuur.

 4. evil knievel

  Is de schuld van TRUMP!
  Toch Ernie & co!?🤣

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.