Staatssecretaris Broekers-Knol (VVD) geeft gemeenten 1 miljoen euro subsidie voor ontzettend softe maatregelen tegen criminele asielzoekers

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (VVD), die het falende asielbeleid alleen maar hárder liet falen, strooit nu met subsidies voor gemeenten die een plan hebben laten zien voor hoe ze haar troep op willen gaan ruimen. Die zijn nogal treurig, dus de kans zit er dik in dat het probleem alleen maar verder blijft etteren.
Er wordt een miljoen euro uitgetrokken voor de bestrijding van een ‘relatief kleine groep’ criminele asielzoekers uit ‘veilige landen’. Het geld zal worden verdeeld onder tien gemeenten, die samen slechts de helft van het totale bedrag zullen ontvangen. Wat een slagkracht of niet?

En sommige van die voorstellen zijn ook diep triest, zeg. Grave, Boxmeer en Nijmegen hebben wél een goed idee: zij gaan boa’s inzetten om fietsendiefstal, zwartrijden en agressie in het openbaar vervoer tegen te gaan. Dat heeft tenminste een merkbaar effect en het is zichtbaar. Vergelijk dat eens met de softe ‘zijden handschoentjes’-aanpak van Oisterwijk en Den Helder. De eerste gaat camera’s installeren en beboeten (want asielzoekers gaan dat natuurlijk gewoon betalen). En de tweede gaat voor de ‘alternatieve taakstraf’ waarbij ze met lokale ondernemers om tafel willen. Ze een stageplek aanbieden dus…

Nergens in het artikel wordt het idee van ‘terugsturen’ (of überhaupt een poging daartoe) benoemd. Het is gewoon verder pappen en nathouden, want voor de VVD ‘wegen economische belangen zwaarder’, zo zei Rutte ooit. Dus moeten we het voor nu maar doen met verschillende vormen van draaideurbeleid. Die boetes zullen niet worden betaald en lokale ondernemers zullen zich heel goed willen indekken voordat ze met die ‘alternatieve taakstraf’ akkoord durven gaan. Want bedenk je wel dat het hier niet om ‘normale’ asielzoekers gaat hè. De doelgroep waar het hier om gaat doet niets liever dan de grenzen overschrijden en trammelant schoppen. Daar werkt toch alleen hardhandig optreden tegen? En dan nog is soms zelfs dát niet genoeg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. JochemX

  Ieder denkt natuurlijk aan zijn eigen huishoudboekje en dan is een miljoen best veel, maar voor overheidstaken is het helemaal niks en nog eens niks. Lijkt wel een grapje, of zou Knolletje het zelf wel veel vinden?

 2. HD

  Hoeveel 9mm patronen koop je voor dat bedrag??

 3. Blondie

  Gelukkig gaan steeds meer autochtonen Nederlanders, zich verzetten tegen dit soort criminele gelukszoekers en wat krijgen Koekoek, Fortuyn en Wilders het gelijk aan hun zijde, verwijder deze criminele gelukzoekers uit Nederland.
  En sluit de grenzen, stop met Schengen.

  Rutte je maakt er een K……zooi van.
  NEXIT.

  1. Piet51

   @Blondie
   Ik ben nog jong en vraag me daarom misschien onterecht af wat Koekoek, dat was toch die boerenleider van heel lang geleden, met migranten van doen had. Waren er toen eigenlijk al wel migranten, behalve Molukkers en wat gastarbeiders uit Zuid-Europa die hard nodig waren en daarom uitgenodigd werden. Leg me dat a.u.b. even uit anders kan ik je betoog niet volgen. IQ van 51, hè?

   1. RS

    ten tijde van Koekoek was de gezinshereniging al een feit……….

    1. Piet51

     @RS
     En verzette Koekoek zich toen al tegen gezinshereniging? Ik dacht altijd, dat gastarbeiders hier toen zeer welkom en nodig waren. Dus inclusief de gezinsleden, omdat die ervoor zouden zorgen dat de gastarbeiders zelf zouden blijven. Ze waren immers hard nodig.

  2. Cor Grijpstra

   @B

   ” verwijder deze criminele gelukzoekers uit Nederland”
   Daarin heP je gelijk, maar als land van herkomst ze weigert, wat dan.

   1. M.Dikker

    We hadden ze in eerste instantie helemaal niet binnen moeten laten! Is er oorlog in Marokko? Neen. Wegwezen dus.

   2. JochemX

    De meeste landen van herkomst krijgen nog steeds ontwikkelingshulp, dus er valt best wat te regelen.

    1. Blondie

     Inderdaad hoor Jochem, waar een wil is is een weg.
     Stoppen met geld sturen bv kinderbijslag, uitkeringen e.d.
     En die gelukszoekers gewoon op de boot en terug.

     Er is weer een geheimpje rondom Griekenland.

 4. Piet51

  De schrijver had zich eerst wel eens kunnen verdiepen in de bevoegdheden en andere mogelijkheden van gemeenten als het gaat om asielzoekers. Al zou je ze een miljard geven, ‘terugsturen’ (of überhaupt een poging daartoe) kunnen ze in ieder geval niet.

  1. werikke

   Dan passen ze maar de wet aan konden ze ook met andere issue’s . Dit is alleen voor de buhne en omstemmetjes te trekken van heeeeeel domme mensen.

   1. Cor Grijpstra

    @W

    🙂 🙂 🙂

    1. macsjang

     De zoveelste deuggleuf die wel weet hoe je gemeenschapsgeld naar de kloten moet helpen. En dan willen ze nóg meer vrouwen in de politiek.

  2. Mogguh

   Waar een politieke wil is wordt er wel een weg gecreëerd Pipo51, dus dat ongedierte kan best terug!

   1. Ernest Stern

    Onze ongedierteverdelger meldt zich.

    😂

  3. M.Dikker

   Natuurlijk wel! Waar een wil is, is een weg. En zeker als ze dubbele paspoorten hebben. Adieu en tot nooit meer ziens. En de hele familie mee graag.

 5. deZwaluw

  Broekers-Knol geeft ……… helemaal niets.
  De belastingbetaler betaalt.
  Hiermee wordt de last van gelukszoekers dus alleen maar vergroot.
  Naast overlast en hogere belastingdruk vanwege gelukszoekers komt daar dus een nog hogere belastingdruk uit voort. Aan die staatssecretaris (overigens een bedachte Melkertbaan) zit duidelijk een steekje los.

  Weg ermee.
  Kom op voor Nederland.
  Stem fvd of pvv.

  1. Cor Grijpstra

   @dZ

   De belastingbetaler betaalt ook de PVV en het FvD.

   1. M.Dikker

    Ja, dat klopt. Ik betaal daar heel graag aan mee! Aan criminele asielzoekers niet. Aan hun uitzetting wel, maar dat gaat niet gebeuren met die slappe hap hier.

 6. Jopie

  Hoeveel criminele asielzoekers (uit veilige landen) kun je terug sturen voor 1 miljoen Euro,
  Ik weet nog wel ’n piloot (die nu vakantie heeft) en z’n vlieg-uren toch moet maken (dus die kost weinig) en hij kan zo ’n vliegtuig pakken. (heeft ie de laatste keer ook gedaan, “zonder dat ze het wisten”)
  Ik weet ook nog wel ’n paar politici die gratis mee mogen, er zit er 1 (bouwvakker) in Brussel.

  1. Cor Grijpstra

   Aha DDS, kijk toch wat guurrechts uitkraamt. 🙂 🙂 🙁

  2. trutje

   Het erge is het gaat helemaal niet over terug sturen alleen het probleem verplaatsen. Dus de piloot die jij in gedachte had blijft dit keer thuis.

 7. trutje

  Zelfs op de Joop.site zijn ze allergisch voor haar. Ze hoort van haar pensioen te genieten en iemand met echte ballen er op zetten. Geen weekdieren meer.

  1. JochemX

   Nou, Rutte heeft haar verkozen voor die post. Je gaat de Minister-President toch niet afvallen, foie!

 8. M.Dikker

  Ik heb een idee! Geef ze gratis kickbokslessen! En een gratis clubhuis. Dan blijven ze vast wel zoet.

 9. Toverkol

  Als we nu eens die criminele asielzoekers terug naar eigen land trappen !
  Weg met het vuilnis !
  Nederlands paspoort inleveren en terug naar Land van herkomst, WIJ ZIJN HET ZAT !

  1. vandaag

   Ze hebben nog niet een paspoort noch een status. De etters zitten in de aanvraag.

   Direct eruit trappen. Op dit soort volk zit niemand te wachten.

   Stem sociaal , stem PVV

 10. staleo

  Ik snap het hele probleem eigenlijk niet.
  De criminele gelukzoekers hebben meestal een paspoort van hun herkomstland, en daarnaast misschien een Nederlands paspoort.
  Het Nederlandse paspoort hebben ze als laatste gekregen en kan worden ingevorderd, waarna ze terug kunnen naar hun eigen land.
  De regering moet van illegaal ook echt illegaal maken en hierna handelen door uitzetting.

  1. M.Dikker

   Exact. En al helemaal de gelukszoekers die uit veilige landen komen. Wegwezen! Ik begrijp sowieso niet dat de instroom ondanks de Corona gewoon door gaat.

  2. JochemX

   @Staleo, het eerste wat ze doen is hun originele papieren versnipperen.

 11. Bunky01

  Voor terugsturen van gelukszoekers is politieke wil nodig. Als op een achternamiddag (liefst op vrijdag) er allerlei impopulaire zaken er door heen gejast kunnen worden, dan kan dit ook geschieden. De landen die weigeren om hun om hun staatsburgers terug te nemen kun je heel veel economische pijn doen. Dubbel paspoort hoeft bij uitzetting geen probleem op te leveren, immers je maakt ze niet stateloos. Anders ligt het bij de groep die geen papieren konden leveren bij binnenkomst. Maar ik denk dat bij 95% van de gevallen de oorspronkelijke nationaliteit best valt te achterhalen om daarna alsnog z0nder papieren uit te zetten. De overige 5% zet je in detentie totdat men weer weet waar men vandaan komt. Dat is de wil hebben en doe wat je zegt. De holle beloften van de gevestigde partijen kennen we nu zo langzamerhand wel. Allemaal leugens. En dan nog het gore lef hebben om van onze zuurverdiende belastingcenten ze onzin te gaan betalen. Schaamteloos en een volkomen minachting voor de hardwerkende burger. Moeten wij maar lijdzaam afwachten totdat ook hier de islamitische horde ons land overneemt zoals in Frankrijk het geval is? In Den Haag wil men het niet zien, weten of horen. Hoog tijd dat de burger zelf ingrijpt want van de politiek – van links tot rechts- behoeven wij niets goed te verwachten.

  1. plakband

   @bunky01: De overige 5% zet je in detentie.
   En verplicht 16 uur op een hometrainer met dynamo om groene stroom op te wekken.
   Daarmee kunnen ze dan (gedeeltelijk) in hun levensonderhoud voorzien.

 12. vandaag

  Ik weet een veel beter alternatief. Hij of zij die zich niet kan gedragen trappen we gewoon Nederland uit ! Gewoon oprotten zou kuzu zeggen.

  stem sociaal , stem PVV

 13. Bes Tolen

  Ja Piet51 de gemeenten hebben over zulke zaken niks te zeggen maar ze zijn wel de slaven van Den Haag. Ik denk dat het een corrupte toestand is. In 1979 al gebeurde dat bij de eerste golf gezinshereniging en weinig jaren geleden zag ik een zelfde oplossing om bepaalde asielzoekers hier te houden ook. Nederland is dus volgens alle zegslieden een niet corrupt land. Ik haat al het zootje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.