Straks een corona-vaccin weigeren? Prima, maar dan wel een boete van paar duizend euro betalen

Het wordt tijd om de Viruswaarheid-klapdebielen en consorten te laten opdraaien voor de schade die ze veroorzaken. Dus als zij straks geen vaccin willen nemen, dan moeten ze maar met zachte hand gemotiveerd worden om het tóch te nemen.

Nu het coronavirus in Nederland weer gigantisch oplaait, wordt des te reikhalzender uitgekeken naar de komst van de coronavaccins. Goedemorgen Nederland had er vanochtend een alleraardigst item over op NPO1. De stand van zaken zit zo: wereldwijd zijn allerlei farmaceuten in recordtempo vaccins aan het ontwikkelen tegen het coronavirus, waaronder ook het Nederlandse Janssen Pharmaceutica. Naar verwachting zijn die aankomend voorjaar klaar, waarna ze allemaal – of enkelen – in gebruik kunnen worden genomen.

We kunnen dan langzaam maar zeker uitkijken naar het einde van deze slopende pandemie. Maar niet meteen: de miljoenen doses om Nederland groepsimmuun te maken voor de ziekte zijn niet op dag 1 allemaal voor handen. De distributie van de vaccins zal in schokken verlopen. De coronamaatregelen kunnen dan in de periode van een paar maanden tot drie jaar (de duur is nog onduidelijk) worden afgebouwd tot helemaal niets.

De hamvraag is natuurlijk: hoeveel Nederlanders moeten er ingeënt zijn om die zo verlangde groepsimmuniteit te bereiken, waarna we kunnen spreken van een definitief einde van de COVID-19-pandemie? Om terug te keren op het WNL-fragment van eerder vandaag: dat is onduidelijk. FD-journaliste Anna Dijkman schat het op “zestig procent of nog lager.” Maar dat is natuurlijk speculatie: of dat voldoende zal zijn om de R-waarde van het coronavirus tot ver onder de 1 te laten dalen, weten we pas als de vaccins daadwerkelijk in mensen hun arm zitten.

Daarom kunnen we het ons niet permitteren om hele groepen Nederlanders hardop te laten roepen dat zij zich in ieder geval níét laten inenten tegen het coronavirus. Ze laten zich gek maken door gereformeerde doempredikers, geradicaliseerde influencers of – natuurlijk – de absolute onheilsprofeet van deze crisis: Viruswaarheid-voorman Willem Engel. Zij hebben het in hun hoofd gemaakt dat het vaccin er niet is om mensen beter te maken, maar juist om ze ziek te maken. Of dat Bill Gates er allemaal microchips in heeft gepropt om ons allemaal op afstand te besturen via zijn al even kwaadaardige 5G-netwerk.

Deze beroepszotten, en het zijn er helaas nog wat, mogen niet de reden zijn dat Nederland straks niet uit de coronapandemie kan ontwaken omdat zij zo nodig “wake up sheeple!” willen roepen. Maar het zadelt ons wel met een juridisch probleem op: want er is zoiets als de onschendbaarheid van het menselijke lichaam. Uiteindelijk mag niemand iets aan je lichaam doen zonder je eigen nadrukkelijke toestemming. En ook dat is een groot goed.

Hoe zijn die twee zaken nu te verenigen op zo’n manier dat we, nadat de vaccins ten tonele verschijnen, terug kunnen naar het oude normaal? Eenvoudig: ze heben gewoon een motivatie nodig. Als zij Nederland langer schade willen berokkenen door met hun stompzinnige koppigheid de epidemie langer te laten voortduren, dan zijn ze ons allemaal eigenlijk wel een schadevergoeding schuldig… nietwaar?

Vandaar: laat vaccinweigeraars gewoon een forse boete betalen, die ze wel twee keer doet overwegen of ze achter de antivaxxende haatzaaiers moeten blijven aanlopen. Zullen we zeggen… een bedrag van zo’n €2000? Lijkt me alleszins schappelijk! Zij krijgen de kans om wat terug te doen voor de samenleving die zij aan het kapotmaken zijn, en wij krijgen hopelijk een hogere vaccinatiegraad. Ik zeg: alleen maar winnaars, toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

130 reacties

 1. Ernest Stern

  Hoezeer ik de irritatie van Tim over de idioten die vaccinatie tegen Covid weigeren ook begrijp, dwang tot vaccinatie is geen goed idee. Het maakt deze gestoorden tot martelaren en er is bovendien sprake van strijdigheid met de Grondwet.

  Goede voorlichting is de enige weg.

  Ik kan me wel voorstellen dat instellingen en bedrijven de bevoegdheid krijgen een vaccinatiebewijs te eisen voor toegang. Die bevoegdheid hebben kinderopvanginstellingen nu bijvoorbeeld ook als het om mazelen gaat.

  1. vandaag

   ” Goede voorlichting is de enige weg. ”

   We zullen hersenspoelen in indoctrineren tot op het bot !

   enz !

   1. Ernest Stern

    Corona-wappies geloven niet in wetenschap en vertrouwen wetenschappelijke voorlichting uiteraard ook niet.
    Ik denk dat er een harde kern bestaat van deze idioten die ongevoelig is voor voorlichting. In dat geval is het wellicht noodzakelijk hen de toegang tot instellingen, winkels en bedrijven te verbieden.

    Misschien is het niet nodig. Algemeen wordt er nu vanuit gegaan dat een inentingspercentage van rond de 60% leidt tot een voldoende groepsimmuniteit. Zoveel Nederlanders zullen wel meedoen en dan kunnen de wappies meeliften op het gezonde verstand van mensen die zich lieten vaccineren.

    1. vandaag

     wie een mondslabbertje wil dragen prima
     wie zich wil laten enten prima
     wie pillen wil vreten prima

     LAAT MIJ MET RUST MET JE WAANZIN

     enz !

     1. Ernest Stern

      Met een beetje geluk ontstaat er straks een groepsimmuniteit omdat een meerderheid van de Nederlanders wel zo verstandig is om zich te laten inenten. Dan is Covid verdwenen en kan vandaag meeliften op het gedrag van wel verantwoordelijke burgers.

     2. vandaag

      de grieprik is geen vaccin ! hoe stom moet je zijn te volharden , daar moet je de stront vlek van dds voor zijn.

     3. Ernest Stern

      @vandaag.

      h*tps://nl.wikipedia.org/wiki/Griepprik

      Graag gedaan.

     4. vandaag

      ik hoef jouw propaganda niet stront vlek , ik heb het lijfelijk ervaren en had bijna het leven gelaten door de idioterie die jij aanbeveelt. Stop met je leugenachtige propaganda stront vlek. De griepprik is verre van een onschuldig prikje tegen influenza.

      graag gedaan stront vlek

     5. Pauline Kummer

      Zolang u maar kunt aantonen dat u een weigeraar bent. Dus ingeval van het oplopen niet stiekem laten behandelen. Dat is niet eerlijk tegenover die velen die het serieus nemem en alles er aan doen om zich te houden aan de richtijnen. En nee, ik ben geen stront vlek !

     6. Smek

      We zullen je ook met rust laten als je ziek wordt.

    2. Cycle25

     Gevestigde wetenschap…steun uit staatskassen en 100% napraten.
     De wetenschap is een verlengstuk geworden van politici..

  2. homefront

   Idioter is mensen te verplichten, mensen hun vrije wil af te pakken, oh wacht daar is antichrist ernestje natuurlijk een enorme voorstander van…

 2. ActualLiberal

  Ik ben het eens dat de wappies veel verpesten maar geforceerd inentingen?
  Sorry, maar dat zit wel heel erg dicht tegen het fascisme aan.

 3. Tom Bombadil

  Verdomme man. Plaats mij niet in hetzelfde rijtje als al die antivaxxer(heb al adhd en autisme) en die virus natnekken. Ik volg de ontwikkelingen op de voet. Corona is maar net iets dodelijker dan de griep(Kijk nieuwe cijfers who) . Ik heb geen recht op de griepprik dus waarom zou ik een coronavaccin nemen.
  Jullie doen me echt denken aan usopp. Of the boy who cried wolf.

  1. Ernest Stern

   Als je serieus denkt dat Corona vergelijkbaar is met een gewone griep dan ben je wat mij betreft een geflipte wappie.

   1. vandaag

    corona IS griep sukkel

    enz !

    1. Ernest Stern

     Ja, maar het is geen gewone griep.

     1. vandaag

      getuige alle beschikbare cijfers – zelfs na bijtelling van 3000 dodelijke slachtoffers – is de mortaliteit van corona gelijk aan die van influenza.

      Je domme inhoudsloze ontkenningen kunnen enkel een product zijn van de stront vlek van dds

     2. Bolland

      @Ernest Klopt, corona kan oa klokkijken en leeftijd inschatten en is zo dodelijk dat Trump, Berlusconi en Youp nog steeds rondlopen

   2. Tom Bombadil

    De cijfers zijn beschikbaar op internet. Het is geen mening maar een feit.
    Maar ja jullie soort kijkt niet naar feiten maar naar onderbuik gevoelens.

 4. vandaag

  ben je nou helemaal krankzinnig ?

  Ik weiger de griepprik al 15 jaar en ik weiger de coronagriepprik ook.

  Ik weiger om nogmaals doodziek te worden van zo een flutinjectie

  1. Ernest Stern

   Wappies als vandaag denken doodziek te worden van het Corona-vaccin. Dit is een misverstand die voortkomt uit onnozelheid maar het onderstreept de noodzaak tot goede voorlichting.

   1. werikke

    je laten inspuiten zonder precies te weten met wat en aannemen dat de overheid wel voor je zorgt en vertrouwenswaardig is zou juist blijken dat je onnozel bent. Kritisch is altijd beter dan dom achter de massa aan te lopen.

    1. Ernest Stern

     Kritisch is altijd goed, maar als de wetenschap een vaccin veilig verklaart ben je wel dom dat terzijde te schuiven.

     1. Tom Bombadil

      De wetenschappers in het duitsland van 1933. verklaarden de joden ook als minderwaardig ras.
      Wetenschappers verklaarden 1500 jaar geleden ook dat de aarde plat is en de zon om de aarde heen draait.

      Your argument is invalid becouse:…….

     2. vandaag

      een griepprik is geen vaccin , wat wil je nou niet begrijpen stront vlek ?

     3. Ernest Stern

      Gelukkig leven de de wetenschappers van nu niet in 1500 en staan ze niet onder toezicht van een nazi-regime, Tom.

     4. Ernest Stern

      ” een griepprik is geen vaccin”

      Dat lijkt me wel, vandaag. Een griepprik is een geïnactiveerd vaccin dat delen van verschillende typen dood influenzavirus bevat. Het vaccin zorgt ervoor dat het lichaam antistoffen aanmaakt tegen de onderdelen van influenzavirussen die opgenomen zijn in het vaccin en zodoende bescherming biedt tegen griep.

     5. Buzz68

      Domme mensen volgen blind. Slimme mensen onderzoeken.

     6. RPML

      “maar als de wetenschap een vaccin veilig verklaart ben je wel dom dat terzijde te schuiven.”

      Je geheugen is van erg korte duur. Het laatste grote vaccinatieprogramma van de overheid is hen duur komen te staan. Voor de eerste keer in de geschiedenis heeft de overheid schadevergoeding moeten betalen aan kinderen die door de wetenschap waren ingespoten met een vaccin tegen de Mexicaanse griep; narcolepsie was het gevolg van dit veilig verklaarde vaccin; overigens met exact dezelfde spelers als dit keer: van Dissel en Osterhaus.

     7. JochemX

      Hoe kunnen ze een vaccin veilig verklaren dat nog in de testfase zit? Ze moeten ook maar afwachten of het werkt en niet te veel bijwerkingen heeft. Trouwens het kwezeltje Tim Engelbart wordt elke dag gekker. Ook besmet?

     8. Theo345

      Het gaat niet meer om wetenschap, Ernest.
      Zodra de politiek een onderwerp in behandeling neemt, is de wetenschap uitgeschakeld. Er resteert alleen gebruik van het woord ‘wetenschap’, of ‘consensus’, om de eigen doelen mee te verwezenlijken.

   2. Buzz68

    Ik geloof wel in lichamelijke integriteit.
    Ik geloof in ECHTE wetenschap (niet in massapsychologie). Wie stelt moet bewijzen. Wie beweert iets onderzocht te hebben, publiceert dit in een openbaar wetenschappelijk magazine, zodat het getoetst kan worden.

    1. Ernest Stern

     “Wie beweert iets onderzocht te hebben, publiceert dit in een openbaar wetenschappelijk magazine, zodat het getoetst kan worden.”

     Terecht, en dat zal ook gebeuren voordat een vaccin veilig wordt verklaard.

     1. JochemX

      Nee Ernie, ze publiceren niets! Integendeel ze bombarderen hun bevindingen tot staatsgeheim

   3. vandaag

    Deze onnozele was zo onnozel om blind achter zijn huisarts aan te jakkeren.

    nooit meer stront vlek

    Daarom verdiep ik me verder dan de staats propaganda. Overigens fijn dat je al opgeschoven bent van killer virus naar griep stront vlek. Heel langzaam komen we er wel. Net zoals met trump , trump wordt nooit president , je moet wel vaker je gewauwel bijstellen zoals blijkt uit de historie

 5. Xan

  T.E stomme mongool.

  1. Tom Bombadil

   @ernest nee gelukkig niet nee, maar dat bewijst wel dat wetenschappers niet altijd gelijk hebben. Vooral niet wetenschappers die door de overheid betaald worden. Wiens brood men eet diens woord men spreekt.
   De overheid heeft er heel veel belang bij om deze corona crisis door te laten gaan anders kunnen we hen beschuldigen.
   En dankjewel, wappie ben ik nog niet genoemd. Nu kan ik weer iets afstrepen op mijn lijst van dingen die linkse mensen roepen als ze geen inhoudelijke argumenten meer hebben.

   1. Ernest Stern

    Kun je aangeven, beste Tom, waarom de Overheid wetenschappers onder druk zouden zetten om een vaccin veilig te verklaren? Ik mis de logica.

    1. RPML

     Vraag het aan het roedel wetenschappers die beweren dat een boom die je verbrandt geen CO2 oplevert en steenkolen wel

     1. Vriend

      Hahaha – en weg is Ernest Stern, afgedropen met de staart tussen zijn benen! Bravo RPML.

     2. Ernest Stern

      Dat was de vraag niet, RPML.

     3. Ernest Stern

      Overigens, welke wetenschappers beweren dat?

     4. vandaag

      google is je vriend stront vlek , leer eens zelfstandig te worden rest van een flapdrol

     5. Fascal

      Zolang je de leugenaar voert blijft hij reageren.

    2. Tom Bombadil

     Excuses voor de late reactie ernest. Als de overheid zegt:jullie zeggen wat wij willen, anders zetten we de subsidie stop en kom je op tv als corona wappie en neemt niemand je ooit meer serieus.
     Hoop natuurlijk dat ik er zoals wel vaker compleet Naast zit.
     En als wetenschappers altijd de waarheid zouden spreken hoefden de artikelen niet ge reviewed te worden. Wetenschappers debunken elkaar constant. De rijkste 1%van de wereld heeft weer veel geld verdient, net zoals tijdens de crisis van 2008.
     Mocht ik er naast zitten dan zal ik alsnog me laten vaccineren.
     Het is niet dat ik niet in vaccinaties geloof maar dat er zo veel gelogen is rondom corona dat ik en met mij vele mensen denken dat de politiek misbruik maakt van de macht en dat dit vaccin een voorbode gaat zijn van nieuwe “noodmaatregelen” die de eu nog meer belangrijker moet maken.

    3. vandaag

     je mist wel meer , verstand o.a

    4. Blondie

     E.S.

     Posted on 04/08/2020.

     Fabrikanten definitief NIET aansprakelijk voor eventuele schade door corona vaccins.

 6. antoon5

  Ik heb onderhand al veel onzin gelezen, maar dit spant de kroon.
  Boete voor het ondergaan van een waarschijnlijk niet werkende spuit tegen een griepje. kan het nog zotter.

 7. ervi

  Tim, ga a.u. b. stukjes over Sylvana Simons schrijven en onthoud je van zaken waar je geen jota verstand van hebt.

 8. Buzz68

  Nah,, … kan ik alvast gaan sparen.
  Aan mijn lijf geen expirementerende Dr. Mengele.

  1. wesley bentley

   Ja hoor. We zijn er weer met de demagogie.

   1. vandaag

    jouw napraat onzin is een openbaring , 😂🤣😂🤣

    domme adepten die de actuele cijfers weigeren te bekijken maar als een blinde geleidehond meelopen aan de hand van prutte. Zo langzamerhand neemt niemand hier de stront vlek nog serieus

    1. wesley bentley

     Vroeg iemand jou wat aarsworm??

     Ga dan alsjeblieft maar velddienst doen,
     dat is tenminste minder slecht dan 7 uur per dag op je reet achter de pc zitten, wachten op weer een nieuw artikel om tegenaan te schoppen.

     enz

    2. vandaag

     ik vertel je wat stront vlek voor de tien duizendste keer kwal

     1. wesley bentley

      ENZ

     2. vandaag

      je liegt
      😂🤣😂🤣🤣😂😂😂sukkel

     3. wesley bentley

      WHAHAHAHA, het Jehova-leugenaarje laat zijn remsporen weer achter.

     4. vandaag

      je havo ? ik heb VWO gedaan stront vlek

      😂🤣😂🤣😂🤣

     5. Ernest Stern

      “ik heb VWO gedaan stront vlek”

      Waarom schrijf je dan Nederlands op een basisschool-niveau?

     6. wesley bentley

      Last van dyslexie?

     7. vandaag

      nee heb geen dixie gehuurd stront vlek

     8. wesley bentley

      Wist al dat je niet slim was dus die kleuterhumor kan er ook nog wel bij..
      dat valt toch niemand in je omgeving meer op.

     9. vandaag

      enz ! stront vlek , niet vergeten accountje te wisselen miesgasser

     10. wesley bentley

      Ik ben jullie, de drie maatjes niet, huichelachtige afschuiver.

     11. vandaag

      1 endelfde misselijke tról miesgasser

     12. Ernest Stern

      “1 endelfde”

      Onnozele aap.

     13. Ernest Stern

      “1 endelfde”

      Domme jongen.

     14. vandaag

      enz ! stront vlek

 9. Eertienator

  Beste vaccinatie wat er is is een gezonde levensstijl en positieve gedachtegang. Ik denk dat Tim eens een hele harde klap van een molen heeft gehad.

 10. ReJa

  @Tim Engelbart Als u zich zo in uw emoties laat meeslepen (dat kan en mag natuurlijk) om alles wat (een beetje) kritisch tegen de huidige maatregelen aankijkt en vol op het orgel gaat met kreten als wappies, doempredikers en dergelijke lijkt het mij verstandiger om op zijn minst tijdelijk uw taak neer te leggen. U slaat aardig door met uw eigen ideeen op te dringen en verkondigen als de enigste waarheid en wijsheid. Daarmee toont u aan een even grote geradicaliseerde influencer (in de andere richting) te zijn. Of wordt u door de overheid betaald om met de massa mee te huilen om de paniek maximaal in stand te houden?

  1. Ernest Stern

   Heb je ook nog inhoudelijks iets tegen de redenering van Tim in te brengen, ReJa?

   1. ReJa

    Stern, kan alleen een eigen ervaring delen. Ik was een paar weken geleden bij mijn huisarts en stelde voor als het er was mijn corona-vaccin aan haar af te staan want dat zij daar meer baat bij had met haar jonge kinderen en de helft jonger dan ik, enfin u kent het wel. Dat vond die geschoolde medicus niet nodig want ze ging zelf eerst zien wat/of en hoeveel bijwerkingen er al dan niet waren. Als een arts zelf al afwachtend/sceptisch staat voor iets uit de eigen branche, waarom zou u dan een ander verplichten en bij weigering een forse boete willen opleggen? Stern, laat u vaccineren en deel uw ervaringen met ons, deal?

    1. Ernest Stern

     “Dat vond die geschoolde medicus niet nodig want ze ging zelf eerst zien wat/of en hoeveel bijwerkingen er al dan niet waren.”

     Dat lijkt me heel verstandig, maar als de wetenschap ernstige bijwerkingen voorziet zal het niet op de markt komen.

    2. Ernest Stern

     Misschien vindt ReJa dit ook interessant:

     ht*ps://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2020/10/01/beoordeling-eerste-coronavaccin-is-gestart

   2. vandaag

    heb jij nog iets inhoudelijks ?

 11. Seneca

  dit middel – dat geen vaccin is maar het wordt zo genoemd – heeft als basis MCR-5 cellen. dat zijn cellen van geaborteerde manlijke foetussen van ca 14 weken oud. bovendien heeft MCR-5 de nare bijwerking dat het het DNA van de ontvanger muteert. dat kan echt verkeerd gaan en er is geen arts op de hele wereld – ondanks de boude beweringen van de linkse rakker Engelbart – die mij kan dwingen om een middel te nemen dat mijn gezondheid kan schaden. de overheid ook niet ondanks de kreten van Tim die blijkbaar erg bevreesd is voor de Chinese griep.

  1. Ernest Stern

   Je kunt er ook voor kiezen om te sterven aan Corona, Seneca, maar dan wel liever in afzondering, zonder medemensen te besmetten.

   1. Seneca

    @stern
    normaal reageer ik niet op links tuig maar omdat jij het bent, maak ik een uitzondering. wie zegt dat men sterft aan corona? indien er werkelijk een pandemie (ik vraag mij af of men begrijpt wat het woord betekent) plaats zou vinden, dan vielen al je vrienden, kennissen en familieleden om je heen, weg. niet slechts in NL, neen over de gehele wereld. de ziekenhuizen zouden geen patiënten meer opnemen en weet je wat een echte pandemie was: de builenpest (aantal slachtoffers onbekend) en de Spaanse griep. bij deze griep stierven op een bevolking van ca. 1.8 miljard mensen, 50 miljoen mensen. dat is een pandemie! waar praat je nu over? ruim 1 miljoen slachtoffers op een wereldbevolking van ruim 7 miljard. begrijp mij goed, als je getroffen bent, dan is het heel dichtbij maar de meeste slachtoffers vielen onder die mensen die zoals dat genoemd wordt: onderliggend lijden. hoeveel slachtoffers vallen er niet tijdens een ‘normale’ griep? Hier een bericht van 5-2-2016 uit het AD: ‘Griepgolf treft veel mensen die anders nooit ziek zijn Ziekenhuizen in het land stromen vol met grieppatiënten. Hier zitten opvallend veel gezonde mensen tussen, die vaak al jaren niet ziek zijn geweest. Sommigen reageren zo heftig dat ze met kapotte longen op de ic belanden. Dit zegt de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. De patiënten die op de ic terechtkomen hebben een longontsteking die zo agressief is, dat die het longweefsel heeft aangetast. Gewone beademing is bij hen niet genoeg. Zij liggen in uiterst kritieke toestand aan de hartlongmachine, die de functie van de longen overneemt. “Als ze deze acute fase doorkomen, kunnen de longen weer herstellen,” legt Diederik Gommers (!), voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care uit.’ En weer is het de heer Gommers, die jou de stuipen op het lijf jaagt. Was het toen erger dan bij griepgolven die ons in voorgaande jaren troffen? We weten dat er in 2018 9400 extra griepdoden waren, meer tot dusver dan de 6300 (als zodanig geregistreerde) coronadoden. Ook toen hadden de ziekenhuizen het moeilijk. ‘Ziekenhuizen puilen uit van de grieppatiënten,’ kopte het AD op 21-02-2018. En op 8-03-2018: ‘Ziekenhuizen zeggen operaties af vanwege griepgolf.’ Ziek zijn is vervelend en kan een zeer nare afloop hebben, maar is een beetje gezond redeneren niet veel beter? niet alleen voor je geestelijk welzijn maar ook voor je omgeving en de economie.

    1. Bolland

     @Seneca Goed stuk

    2. vandaag

     klopt naadloos seneca, ook in 2018 had influenza een verwoestende kracht onder ouderen en zieken. Maar dit is al 1000 x aan de adepten uitgelegd maar ze leven in hun eigen waarheid. De linkse staatsbubbel

   2. vandaag

    hahaha mortaliteit van o,2 , de stront vlek verliest continu terrein met zijn waanzin

 12. Dirk Jansen

  Wederom gaat Tim weer voor het aantal reacties, jammer. Na Jan en Frits is dit weer een dipje.

  1. Vriend

   Tim heeft zich voorgenomen om ‘lekker prikkelend’ te schrijven: het aantal reacties en clicks zakte in en moet weer drastisch omhoog. Het maakt niet uit of het verhaal klopt, als het maar lekker schuurt en tegendraads is.

 13. Duckday

  We zijn te ver doorgeslagen meer dan de helft is de weg kwijt.Nieumand verplicht een ander om zich in te laten met rotzooi Daar is het gewoon te vroeg mee.Men kan er hele volkstammen mee uitroeien. Grenzen dicht UIT DE EU en EURO gelukszoekers terug hun eigen land opbouwen Handophouder zijn gewoon niet welkom

 14. RPML

  Als je je niet wilt laten inenten met een vaccin dat in minder dan een jaar is ontwikkeld, terwijl ieder ander vaccin 5 tot 10 jaar duurt, ben je een wappie… wie is hier nu de wappie?

  Er moet een boete komen van E. 200.000,- op iedere volgevreten obesitas 80plusser met hart-en vaatziekten die zich aan de poorten van een IC meldt is met die redeneertrant dan nog veel realistischer; een kleine tegemoetkoming in de schade die hij de samenleving berokkend met zijn vreetgedrag van de afgelopen 40 jaar.

  1. daswareinmal

   Zou dit toch aan willen vullen met een boete voor elke arts die een corona-patient helpt. Uiteindelijk zijn de medici en wetenschappers debet aan de overbevolking op deze aardkloot. Met andere woorden de medici en specialisten hebben er voor gezorgd dat besmettelijke ziektes razend snel om zich heen kunnen grijpen.

 15. Piet51

  Vanochtend was in Trouw een interessant artikel over Willem Engel te lezen, waarin vaccineren en andere maatregelen uitgebreid werden besproken. Het zal niemand verbazen, dat Trouw geen waardering kon opbrengen voor Engel, maar wel op een leuke manier zijn biografie en anti-corona-acties beschreef. Tot mijn verrassing werd daarin ook DDS genoemd als een rechts populistische site die afstand had genomen van de anti-coronabeweging, in het bijzonder Willem Engel. Een deel van de titel van het artikel was zelfs ontleend aan DDS, mafklapper.
  Voor de geïnteresseerden: trouw.nl/binnenland/wetenschapper-sekteleider-of-megamafklapper-wie-is-willem-engel~b44dd0f0/

  1. RPML

   – de actievoerder met dreadlocks
   – de dansschoolhouder en gesjeesd promovendus
   – Wie hem niet zint kan rekenen op rechtszaken of aangiftes, of dreigementen daartoe.
   – pleit een kleine groep fanatici
   – van de Nederlandse koning van de Braziliaanse dans zouk tot ‘sekteleider’ van coronasceptisch Nederland
   – Zijn vader Cees Engel stond bekend als ‘huisjesmelker’ en ‘krottenkoning’, omdat hij panden onder erbarmelijke omstandigheden verhuurde. Hij was tevens eigenaar van de omstreden camping Fort Oranje in Noord-Brabant.
   – Als kind schaamde ik me nog als mijn vader op straat stond te urineren
   – Maar in hoeverre kan Engel zichzelf wetenschapper noemen? “Als je al twaalf jaar geen deel meer uitmaakt van de wetenschappelijke wereld”

   Erg goed stuk, als het tenminste de bedoeling is om door woordkeuzes en niet ter zake doende ‘feiten’ iemand te framen; de journalistiek waardig in deze tijd

   1. Piet51

    @RPML
    Goed, dat je het artikel hebt gelezen. Ik schreef al, dat Trouw Engel niet waardeert. Maar de citaten betreffen toch feiten. De meeste zijn zelfs terzake doend, een paar zijn beeldvormend en een enkele is overbodig. Wat betreft de woordkeuze ben ik het met je eens, maar dat doet elk medium, behalve de Neue Zürcher Zeitung, zelfs op DDS wordt geframed.

    1. vandaag

     blabla bladieblabla

     1. wesley bentley

      enz

     2. vandaag

      usw tról

    2. RPML

     Klopt, hij heeft dreadlocks op dit moment.

     Wat zijn vader ermee van doen heeft is mij een raadsel, je beoordeeld iemand op zijn/haar individuele daden en uitspraken, niet of zijn vader op straat urineert of ‘krottenkoning’ is.
     Met de uitspraak “Als je al twaalf jaar geen deel meer uitmaakt van de wetenschappelijke wereld” diskwalificeer je iedere emeritus hoogleraar of wetenschapper.

     Het artikel heeft tot doel iemand te framen; terzakedoend zou zijn geweest te toetsen of zijn uitspraken relevant of een bepaald waarheidsgehalte hebben; behoudens wat zwakke uitspraken over aerosolen zonder duidelijkheid te geven (het RIVM adviseert inmiddels te luchten, dat heeft niets met druppels op 1.5m te maken en alles met aerosolen). De rechtszaken zijn verloren omdat ze vonden dat niet de Staat had aangeklaagd moeten worden maar het RIVM, de antwoorden die geëist werden (is het een pandemie, op basis van welke gegevenheden zijn de maatregelen afgekondigd en waarom staat het op de A1-lijst) zijn niet beantwoordt. Dat was wel de kern van de rechtszaak.

     1. Piet51

      @RPML
      Eens met je opmerking over Engels vader.

      Als een emeritus hoogleraar zich 12 jaar beëindiging van zijn professoraat beroept op zijn wetenschappelijke achtergrond, zou ik dat net zo dubieus vinden, tenzij hij die 12 jaar wetenschappelijk actief is gebleven. Maar Engels presenteert zich als iemand die de wetenschap als uitgangspunt heeft. Dan is zo’n terechtwijzing verhelderend: Engels is geen deskundige noch wetenschapper.

      Alle andere inhoud van Engels is uit den treure door Trouw besproken, becommentarieerd, geanalyseerd. Je wijst er terecht op, maar dit artikel had een ander doel.

      In de rechtszaken was ook het RIVM aangeklaagde en de negatieve rechterlijke uitspraken hadden een andere onderbouwing dan jij nu schetst.

     2. vandaag

      blabla bladiebla , lijkt wel corona , hoe meer aandacht hoe meer woordenbrij

     3. RPML

      @Piet51

      Gedaagde was wel degelijk de Staat en niet het RIVM zoals jij stelt

      h++ps://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBDHA:2020:6856

      Ook de door mij gestelde vraagstelling staat in het vonnis beschreven:

      4.8 De overige bezwaren van Viruswaarheid c.s. tegen de opgelegde maatregelen richten zich in de kern tegen de noodzaak daarvan. Volgens Viruswaarheid c.s. is er geen noodzaak aanwezig om nu nog maatregelen te laten voortduren en zijn de maatregelen niet proportioneel.

      4.9 Viruswaarheid c.s. stellen zich op het standpunt dat het coronavirus geen reële dreiging (meer) vormt en dat – daarmee samenhangend – het virus ten onrechte is aangemerkt als behorend tot de zogenoemde categorie A-ziekten van de Wet publieke gezondheid, namelijk ziekten die kunnen leiden tot ontwrichting van de maatschappij waarvoor een landelijke aanpak nodig kan zijn.

      4.11 Viruswaarheid c.s. stellen verder dat de Staat er ten onrechte aan voorbij gaat dat de ziekteverschijnselen van Covid-19 veel minder ernstig zijn dan die van de overige ziekten die worden vermeld in de categorie van A-ziekten van de Wet publieke gezondheid en dat de infection fatality rate (IFR) – het aantal besmette personen dat aan de ziekte zal overlijden – laag is.

     4. Piet51

      @RPML
      Je hebt gelijk, dat de Staat werd aangeklaagd op het door jou verwezen korte geding en niet het RIVM. Dit was bij een andere zaak in augustus ook zo, heb ik snel gelezen. Maar de onderbouwing van de negatieve vonnissen was niet omdat i.p.v. de Staat het RIVM aangesproken had moeten worden.

 16. gargamel

  k kan niet geloven dat iemand die een beetje serieus is, zoveel onzin kan openbar publiceren . Rijp voor een rechtszaak wegens het verspreiden van massale paniek.

 17. Bolland

  Het is een feit Tim zit in een psychose.

  Zie hier toch soort van tactiek, door continu, idiote zeer grof geformuleerde stukjes te plaatsen krijgt Tim veel reacties en daar is het hem om te doen, kijk ook maar naar zijn voorkeur voor SS, Akwasi, bashen Trump etc etc

  Nepjournalist

  1. Ernest Stern

   Inhoudelijk nog iets in te brengen, Bolland?

   1. Bolland

    @Stern lijkt me inhoud genoeg, en u?

   2. jjvdberg

    Ernest Stern bedankt voor je inbreng en je geduld.

    Het is echter gewoon onmogelijk hier duidelijkheid te brengen. Licht in de duisternis wordt hier niet herkend. Men ‘Dispereert niet’. Iets zinnigs bijbrengen kan hier niet, Men heeft al een mening. Handig als je zelf niet kunt nadenken. Om hun argumentatie te misbruiken kan men ook zeggen dat zij al een chip hebben van een andere(?) club van wereldverbeteraars. Dat kunnen zij in principe niet door hebben als het een goed chip zou zijn. Zij zullen alleen maar be-argumenteren dat zij het gelijk aan HUN kant hebben. Laat hen in vrede de loterij van besmetting ondergaan en bij een prijs laat hen dan zonder hulp. Respecteer hun houding dan. Het is immers maar een griepje? Zij willen dat wij allen niets doen en maar accepteren dat we allemaal ziek worden. Ze vergeten dat de besmettelijkheid VEEL groter is dan een griepje en dus veel mensen tegelijkertijd ziek worden en voor de opvang zijn er dan niet genoeg bedden, middelen enz. Dus gaan er veel mensen tegelijkertijd dood. Zie Noord Italië met de stapels lijkkisten. Er is een onderzoek gaande naar aanwijzingen dat de hersenen negatief aangetast kunnen worden bij besmetting. Zij hebben het voordeel dat zij die aantasting al achter de rug hebben. Dat wil ik graag i.v.m. pissisheid wel even kwijt.
    Hierop mogen anderen uiteraard reageren. Dat zal ook wel gebeuren. Ik zal daar niet op reageren want ik heb veel ( niet allen) van die lieden al afgeschreven.

    1. Vriend

     “Zij zullen alleen maar beargumenteren dat zij het gelijk aan HUN kant hebben.”

     En waarom denkt jjvdberg dat hij het gelijk aan ZIJN kant heeft? Waarschijnlijk alleen omdat hij als een kip zonder kop de mainstreammening volgt.

     Veel succes ouwe man. Je hebt het nodig.

     1. vandaag

      reageer je nu echt op die bagger ? cijfers en feiten tellen niet voor dit soort figuren. Vast geroest in de eerste openbaring van corona toen nog geen hond wist wat het was. Mensen die zelfstandig kunnen denken hebben een andere mening in okt 2020 dan in maart 2020. Linkse brulapen zitten vast geroest in maart 2020 en denken dat corona klok kan kijken o.a

  2. andergeluid

   Klopt hij schreeuwt altijd om aandacht die krijgt hij natuurlijk ook maar dingen roepen die nergens op gebaseerd zijn en je dan uitgeven voor journalist dan zou je toch omgeschoold moeten worden.
   Of een cursus Journalistiek moeten gaan volgen.

 18. johanjha

  Als je een vaccinatie wil nemen waar de ontwikkeling normaal een jaar of 10 duurt voor je massaal kan gaan enten, en nu een jaar misschien 2 en dan de hele wereld er mee wil gaan in spuiten . Ga vooral je gang , maar ik doe daar niet aan mee.
  En wil je mij dwingen door mij maatschappelijk uit te sluiten , wat niet mag wettelijk. Wens ik je veel geluk want ik pik dit niet en wens de brandweer veel geluk bij al die bedrijven die mij geweigerd hebben.

 19. andergeluid

  Ik denk dat Tim Engelbart ook veel vaccinaties heeft gehad helaas hadden ze erg veel bijwerkingen anders schrijf je niet zo iets.
  Maar als je dan toch denkt een echte journalist te zijn doe dan alstublieft echt je werk en ga niet zo maar iets roepen.
  Ga eens na wat er echt allemaal in de vaccins zit en kijk even op de Site van de WHO onder corona en de nieuwe wereld orde en Agenda UN21 of 2030
  En kom dan eens met een echt verhaal als je dat dan op kan brengen
  Maar als jij wil leven in de toekomst net als in China dan kan je daarvoor kiezen hier word het ons opgedrongen.
  Langzaam is de corona cirkel rond ntelligence.weforum.org/topics/a1G0X000006OLciUAG?tab=publications
  ga daar maar eens kijken

 20. RPML

  “Uiteindelijk mag niemand iets aan je lichaam doen zonder je eigen nadrukkelijke toestemming. En ook dat is een groot goed.”

  “Vandaar: laat vaccinweigeraars gewoon een forse boete betalen”

  Tim, ga eens een tijdje de frisse buitenlucht (met/zonder mondkapje) opzoeken, je praat echt peop en bewijst DDS geen dienst met dit gebral.

  1. Ernest Stern

   Zoals ik al aangaf vind ik het voorstel om mensen die zich niet laten vaccineren niet verstandig en bovendien onrechtsstatelijk. Op dit punt ben ik dus met iemand eens.

   Wat vindt hij van een bevoegdheid voor instellingen en bedrijven om van mensen een bewijs van vaccinatie te eisen? Ongevaccineerden zijn immers besmettingsbronnen en daarmee een gevaar vóór hun omgeving.

   1. RPML

    Als jongetje kreeg ik de bof en werden talrijke vriendjes op mij afgestuurd zodat ook zij de bof zouden krijgen, waarmee voorkomen werd dat het op latere leeftijd schade zou aanrichten, zo werkt groepsimmuniteit zonder vaccin. Dat lijkt mij een perfect uitgangspunt voor ieder virus dat besmettelijk is en slechts een beperkte groep onevenredig kan treffen. Voor werkenden onder de 80 is het virus niet anders dan influenza, met het verschil dat er een veel grotere groep voor groepsimmuniteit kan zorgen. Uitzonderingen zijn er altijd, dat heeft de volle aandacht van de media. Kijk gewoon op de site van het RIVM om te zien wie de risicogroepen zijn, die werken meestal al een jaar of 25 niet meer.

   2. Ernest Stern

    De eerste zin moet luiden: “Zoals ik al aangaf vind ik het voorstel om mensen die zich niet laten vaccineren een boete op te leggen niet verstandig en bovendien onrechtsstatelijk”

 21. Meriadoc Brandebok

  Ik vraag me af waarom we de wappies eigenlijk nog tolereren, Tim.

  1. Vriend

   Brandegeit, het zal nogal stil worden op DDS als alleen jij en Stern overblijven. De rest is immers volgens jouw eencellige brein een ‘wappie’?

   Je bent een klein voorgeprogrammeerd oetlu*lleke die nooitneverniet een eigen mening zal hebben: levensgevaarlijk!

   1. Meriadoc Brandebok

    Het was meer een uitroep van wanhoop.

    1. Vriend

     Dat je wanhopig bent is al jaren zichtbaar, depressieve grefo.

     1. Ernest Stern

      Het is wel geestig dat de boze hypochonder Vriend Meriadoc depressief noemt.

  2. homefront

   “wappies” die zomaar van zich af bijten, want wie ben jij om te bepalen wat mensen moeten doen…

 22. Firenze59

  Ik weet niet wie Tim is, maar hij hoort niet thuis op De Dagelijkse Standaard, met zijn opinie a WHO, Rutte III en Staats omroep NPO met gecensureerd nieuws

  1. wesley bentley

   Poeh, makkelijk weer, krijg je eens af en toe een artikel onder je neus waar je het niet mee eens bent, en ja hoor de schrijver wordt meteen handelingsonbekwaam verklaard.
   Sommige alt-rechtsjes kunnen ook werkelijk níks incasseren.

   1. vandaag

    Poeh, makkelijk weer, krijg je eens af en toe een artikel onder je neus waar je het niet mee eens bent, en ja hoor de schrijver wordt meteen handelingsonbekwaam verklaard.
    Sommige alt-linksjes kunnen ook werkelijk níks incasseren.

 23. Bjornernst

  Een griepprik geeft ook geen garantie en met of zonder vaccin of mondkapjes zal iedereen ooit besmet raken

  1. vandaag

   sterker nog , dat is de enige waarheid die rutte in het begin predikte

   IERDEREEN krijgt uiteindelijk corona totdat je lichaam het herkent

 24. saddy

  Vaccins waar ze mee bezig zijn zijn gebaseerd op mRNA techniek.
  De DNA- en RNA- technieken zijn nieuw, en voor nog geen enkele menselijke ziekte is een DNA- of RNA- vaccin goedgekeurd. Er zijn wel fabrikanten geweest die met deze technieken een vaccin voor een ander virus wilden ontwikkelen, maar dat is nooit voorbij de proefdier-fase gekomen. Want wat ontwikkelden deze proefdieren?
  Blastomen!
  Geheel terecht zijn de fabrikanten toen opgehouden met deze methode.
  Normaal duurt het ontwikkelen van een vaccin 5 tot 10 jaar.
  Zijn er echt mensen die denken dat er nu opeens een veilig vaccin op mRNA-basis binnen 12 maanden ontwikkeld kan worden? 12 Maanden is bij lange niet genoeg om te kijken of er zich blastomen ontwikkelen en welke soorten kanker hier uit ontstaan. En dan gaat het alleen om kanker. Astra-Zeneca had al problemen met 1 MS-patient.
  Ze testen met hele kleine groepen GEZONDE vrijwilligers. Dat betekent dat iedereen met een serieuze aandoening een niet-op-hun-specifieke-situatie-getest vaccin voorgeschoteld krijgt.
  Medisch gezien kan het helemaal niet wat er nu gebeurt. Dit heeft niets meer te maken met serieus onderzoek.
  Is iedereen opeens vergeten dat Gates in India 490.000 kinderen met een zgn volkomen veilig vaccin verlamd heeft en in Afrika met een zgn volkomen veilig vaccin nieuwe soorten van het polio-virus gecreeerd heeft?
  2000 Euro om geen vaccin te krijgen? Prima, maar dan wel alle vaccin-nemers in hun testament laten zetten dat hun erfenis gaat naar de mensen die gewaarschuwd hebben.
  Beste investering ooit!

  1. homefront

   Saddy is tegen een vrije wil..

 25. liefdevol rechts

  Als jij je laat inenten voor het virus moet je toch niet bang te zijn voor mij omdat ik het niet doe? Jij bent dan toch”veilig”??
  Dus al de mensen die het niet willen zijn dan geen risico voor diegenen die het wel hebben laten doen. Alleen zouden ze een”risico”voor zich zelf zijn en dat is hun eigen beslissing!!!!! Dus rot op met jullie boetes!

  1. Robin Hoed

   Je doet het schijnbaar voor anderen.
   Net als dat jij wat paracetamol inneem zodat je vrouw geen hoofdpijn krijgt.

 26. Robin Hoed

  Tim? Sterf! Vuile keyboard-dictator.

 27. Theo345

  Tim Engelbart heeft een heel apart idee over vrijwilligheid.

  Dit zou in de Sovjet-Unie niet misstaan.

 28. Willem Alexander

  Dat ze Tim maar snel inspuiten met het vaccin.
  Wat een smeerpijp om zo viruswaarheid weg te zetten als klapdebielen voor schade die zij berokkenen. Dat zet toch de hele wereld en waarheid op z’n kop.
  Ik stop met met DDS. Een mening hebben is ok, maar pure leugens, echt en ongefundeerd haatzaaien als journalistiek slijten is beneden alle peil.
  Zak maar in je eigen stront Tim.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.