Supermarkten Koeweit boycotten Franse producten in plaats van veroordelen van onthoofding

Doordat de Franse leraar Manuel Paty werd onthoofd, hebben ze in het Midden-Oosten te horen gekregen dat men in Frankrijk cartoons van de profeet Mohammed als lesmateriaal gebruikt. En in plaats van de onthoofding te veroordelen, wordt er nu opgeroepen om Franse producten te boycotten vanwege de cartoons!

In het geval van Koeweit gaat het niet om de overheid zelf die oproept tot een boycot, maar om de Union of Consumer Co-operative Societies, zeg maar een zwaar gesubsidieerde super Unilever van Koeweit, die ook over delen van het onderwijs en recreatieve activiteiten gaat. Bijna de overheid dus. De Organisation of Islamic Cooperation liet zich wel negatief uit over de moord op de Franse leraar, maar legt toch meer het accent op dat men in Frankrijk kennelijk vrijheid van meningsuiting ‘misbruikt’ voor het beledigen van religie. De Koeweitse minister van Buitenlandse zaken deelde een soortgelijke boodschap via Twitter.

Inmiddels moet je dan toch wel gaan inzien dat er een enorm probleem binnen die wereld, en dus ook binnen de onze. Want ja, statistisch gezien is inderdaad maar een heel klein percentage van de moslims geradicaliseerd en dus een probleem. Maar je ziet nu wel hoe groot de steun is voor dit soort acties. Het is namelijk een beetje alsof iemand zegt dat geweld nooit de oplossing is, maar daar wel direct achteraan roept ‘…, maar hij begon’. En we zien nu overduidelijk dat het ‘ja maar hij begon’-deel van de boodschap een véél bredere weerklank vindt binnen die wereld dan het eerste deel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. vandaag

  minder is-lam zou een zegen voor Europa zijn

  stem sociaal , stem PVV

 2. Rene van der Grijp

  Het is in islamitische culturen een groot taboe om de islam te bekritiseren of Mohammed af te beelden, laat staan in spotprenten. Dat wekt enorme razernij op.

  Die mensen leven nog in de middeleeuwen. Alleen drinken ze geen kamelenpis meer omdat ze toevallig op een gigantische bel olie leven.

  1. Loelap

   En ze hebben gemiddeld een laag iq.

   1. Robin Hoed

    Door inteelt daalt het IQ van de kleine spruiten.

  2. Banne de Booyer

   Zelf kunnen ze alleen achter kamelen aanrennen. Westen heeft de olie voor hun omhoog gepompt en de bevolking rijk gemaakt.

 3. vandaag

  raak , zou iemand alhier roepen of hear , hear , hear

 4. M.Dikker

  Ik zeg niks…

 5. Blondie

  In 1991 begon de Operatie Desert Storm, om Irak uit Koeweit te verdrijven.
  Onder andere Nederland en de Verenigde Staten maakte deel uit van de zogenoemde Coalition of the Willing.

  Dus een koekje van eigen deeg.

  1. PG

   Je bedoeld denk ik : Stank voor dank?

  2. Cycle25

   Coalition of the willing was 2003..

 6. Robin Hoed

  Als je het onthoofden van ongelovigen niet steunt als moslim ben je geen echte moslim.
  Kan zijn dat heel veel dit niet doen, waar ze steunen het wel.
  De islam is geen vredelievende godsdienst.
  Het is een oorlogsdoctrine, compleet met het doden van deserteurs.
  Waar zijn anders die “gematigde moslims” die zulke dingen veroordelen?

 7. saddy

  Ik boycot Nederlandse producten.

  Als iedereen en alles hier failliet gaat hier dan krijgen we misschien eindelijk eens wat geld uit Brussel, Afrika, China, Zuid-Amerika, Azie enz. enz terug. Al is het maar een fractie van wat ons is ontfutselt.

  Zoals het nu gaat gaan we toch al kopje onder.

 8. HD

  Dan willen wij ook geen zand meer.

 9. Edjan

  Is het erg dat ze in Koeweit geen camembert meer willen? Slecht voor onze economie? Vreemd, want zo gauw het over corunja gaat, telt de economie totaal niet meer mee. De koroendskja maatregelen lijken wel bedoeld om de economie zo snel en zo volledig mogelijk kapot te maken.

  Waar is onze overheid dan toch maar zo bang voor? Dat we van onze lieve moslimvrienden geen olie meer krijgen? Is het heel misschien een idee om een stuk of 8 kerncentrales te bouwen en in de 10 jaar die dat duurt olie en gas van Rusland en Amerika te kopen? Of worden er dan weer andere mensen erg boos???

 10. Adriaen van Bergen

  Als de Koeweities principieel zouden zijn, dan zouden ze alle westerse producten moeten boycotten.

 11. 56RdK

  Wout, dat er gematigde moslims bestaan is een grote fabel! Als er gematigde moslims bestaan hadden na elke aanslag de pleinen met hun vol gestaan, protesterend tegen al dat dodelijk geweld en andere moslimgerelateerde ellende. Maar neen, de pleinen vol met protesterende moslims gebeurt alleen als hun iets niet bevalt, zoals het tonen van cartoons.

  Nee, gematigde moslims bestaan niet, moslims zullen te allen tijde hun vergiftigde ideologie volgen, en zeker als in hun ogen de tijd daarvoor rijp is. En tot zolang wordt er zand in de ogen der naïeve ongeloven gestrooid!

 12. 56RdK

  En ja, de westerse wereld heeft met het ongebreideld toelaten en faciliteren van mosllms een tijdbom binnengehaald, een tijdbom die een einde zal maken aan vrijheden en veiligheid. En zie, alleen al met de cartoons wordt dit al decennia aangetoond!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.