Theo Hiddema gaat los op liegende VVD: ‘Kiezersbedrog!’

De VVD heeft een campagnefilmpje gemaakt waarin voormalige grootheden van de partij voorbij komen en vertellen dat ze heel liberaal én cultureel conservatief zijn. Op die manier hoopt de VVD kiezers ervan te overtuigen dat de VVD van 2020 dezelfde partij is als de VVD van Frits Bolkestein en Hans Wiegel.

Kijk maar:

Flauwekul natuurlijk. Sterker, een waar gotspe. De VVD van tegenwoordig heeft werkelijk niets van doen met de VVD van een jaar of dertig geleden, laat staan van de VVD van daarvoor. Wat zeg ik! De VVD van 2020 lijkt niet eens op de VVD van 2010!

Forum voor Democratie-Kamerlid Theo Hiddema vindt dat ook. Hij reageert op Twitter dan ook als een wesp gestoken. “Kiezersbedrog!” schrijft de strafadvocaat/politicus. “De VVD voert propaganda door zich te presenteren als de partij die al jarenlang een kritisch integratie-beleid voorstaat. Zo’n schaamteloze gotspe noodzaakt een acuut ingrijpen van de Reclame Code Commissie.”

Een mooie ironische tweet, maar eentje die de werkelijkheid helaas maar al te goed beschrijft. De VVD liegt er jaren op los. Natuurlijk, elke partij stelt haar eigen agenda wat rooskleuriger voor dan het echt is, maar wat de VVD al jaren doet is ronduit leugenachtig. De partij is helemaal niet van plan om de belastingen te verlagen, de individuele vrijheid te verhogen, en de massa-immigratie van kansloze nieuwkomers die niets met ons land en onze cultuur hebben te beperken.

De grootste vijand van rechts Nederland is niet GroenLinks, de SP, de Partij voor de Dieren, D66, of zelfs maar de PvdA. Nee, onze grootste vijand is de enige partij die net doet alsof zij rechts is, maar ondertussen net zo links is als die andere partijen. Inderdaad: de VVD.

Volg mij op Twitter en op Parler. En steun mij op BackMe. Al voor 1 euro per maand krijg je dan dagelijks een exclusieve column in je inbox!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Blondie

  Rutte is de grootste naoorlogse leugenaar.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍

  2. Tom Bombadil

   Later moet ik tegen mijn kleinkinderen liegen door te zeggen: “wir haben es nicht gewusst”.
   Als ze in een kamp zitten omdat ze toevallig blank zijn.

 2. Cootje

  Baudet en Wilders hoeven zich niet druk te maken , Corona richt een ravage aan in Nederland en vooral in het armlastige zuid Europa , en met ons geld aan profiteurs weg te geven en onze zakken lichter te maken krijgen ze vanzelf de deksel op hun neus , je kan een Nederlander niet dieper raken dan individueel aan hun portemonnee te zitten , in februari zijn hier de faillissementen aan de orde van de dag en is de werkeloosheid 7/8% een ideale mix voor Baudet en Wilders een beetje zout in de wonden doet de rest. Tegen die tijd is zuid Europa al failliet , daar gaan de kerst editie van de kranten groot overschrijven , en hier de huilie huilie programma’s , voor een verandering moet er pijn worden geleden anders verandert het poldergemeenschap niet

  1. Piet51

   @Cootje
   Als het allemaal klopt wat je aan onheil voor Nederland schetst, waarom zien we dat dan tot nu niet overduidelijk in de peilingen terug. De PVV vaart er nog redelijk wel bij, hoewel dat voorgaande jaren niet anders was tot heel kort voor de verkiezingsdatum. Maar het FvD komt er tot nu totaal niet meer aan te pas en zakt alleen maar verder weg.

   1. Cor Grijpstra

    @P

    De kiezer weet dat hij niets kan verwachten van de PVV en het FvD.

    1. Cootje

     Ze hoeven ook niet met oplossingen te komen , alleen de situatie is voldoenden

    2. NO8D0

     Cor Grijpstra 1 uur geleden Beantwoorden
     @P

     De kiezer weet dat hij niets kan verwachten van de PVV en het FvD.

     Het is maar goed dat @cor grijpstra dit wel allemaal doorziet ,als enige met zijn glazen bol.

   2. Stanly2000

    Mensen zijn goedgelovig en slecht in het doorzien van bedrog en leugens.
    Daar spint de VVD goed garen bij!

    1. Cor Grijpstra

     @S
     Als je dat maar vaak genoeg zegt, ga het zelf geloven.

     1. Stanly2000

      Sarko, houd u maar vast aan de waarheden van de SP, dan zal alles wel goed komen.

   3. Cootje

    Het is nog geen februari . Eind van het jaar begin 2021 begint de ellende kijk een naar de cijfers Corona België , duitsland Spanje Frankrijk Italië , opleiding lagere school is genoeg om te weten dat dat niet goed gaat , en neem dan even de schulden en begrotingen er bij van die landen . Of denk jij dat de ECB die al 2600 € miljard monopoli obligaties van die landen in zijn bezit heeft nog eens 2600 miljard durft uit te geven , zuid Europa is failliet en trekt ons mee , en er zit nog een addertje onder het gras , voor ons het zwaard van Hercules , de brexit . Een harde in deze omstandigheden stort Europa in .

   4. Chee

    Peilingen de waan van de ‘onderzoeker’ en de dag.
    Verkiezingen zijn echte peilingen.
    Laatste verkiezingen 1e kamer peilingen fvd slechts 4 zetels bij stemmen 12 zetels.
    Zo zie je maar weer de peilingen voor of het fvd waren 3 maal te laag.
    Was dat een verkeerde peiling ? Onder de verkeerde mensen gepeild? Was het de wens van de peiler en heeft hij zitten sjoemelen? Vragen vragen vragen ,waar we nooit antwoord op krijgen ,maar wel conclusies uit kunnen trekken.

    1. Chalres Bingley

     @chee klopt ,je moet wel van het paadje af zijn wil je blind op die ‘peilingen’ varen.

     1. Chee

      @chalres van het paadje af is wel heel politiek correct ,maar wel juist.

    2. Cor Grijpstra

     @Chee
     Je l@lt maar wat, de laatste peiling van De Hond voor de verkiezingen.

     VVD 11 en het FvD 11.

     1. Piet51

      @Cor Grijpstra
      De Hond zat heel dicht bij de uiteindelijke uitslag. Hij gaf als verwachting 11, met een mogelijke afwijking van 2 zetels. De einduitslag bleef binnen zijn marges. Daarom is het interessant en hoopgevend, dat hij tot anderhalve week geleden nog niet verder komt dan 10 met een dalende tendens.

   5. vandaag

    blabla bladieblabla

   6. Henk Albarda

    Piet51, wanneer gaan uw zintuigen eens open dat 90 % van de peilingen in Nederland onzin uitkramen.
    De enige peiling die een heel enkele keer in de buurt komt bij verkiezingen is MdH, de overige weten heel goed dat hun panels zij n samengesteld uit buiten proportioneel veel D66, Groen Links en linkse VVD kiezers.

    Wat zult u graag de totale samengestelde onzin van peiling wijzer, DE meest ONbetrouwbare peiler van Nederland, geloven.

    U zult ongetwijfeld ook graag de US MSM geloven die er in 2016 90 % NAAST zaten. Ze hadden een 80 % kans voorspelt dat Clinton zou winnen. U weet hoe dat is afgelopen.

    Dus, Piet51, hoeveel leugens u hier ook publiceert, de enige uitslag die enige relevantie heeft is de uitslag van de eerstkomende TK.

    Blijf rustig lid en kiezer van Groen Links, de grootste communistische leugen partij ooit, anti-semitisch en oorlogszuchtig.

    1. Ernest Stern

     “ de overige weten heel goed dat hun panels zij n samengesteld uit buiten proportioneel veel D66, Groen Links en linkse VVD kiezers.”

     Op welke bron baseert Albarda zich? Zonder bewijs of logica is deze bewering niet meer dan een slag in de lucht.

 3. ZWEEDSE K0K

  Een politieke partij welke in 2019 virtueel 21/22 zetels haalde en nu 7 zetels, gaat een andere, beter scorende partij vertellen dat ze hun kiezers bedonderen.
  Een partij waarvan 66% van de kiezers is weggelopen.

  1. Cor Grijpstra

   Allemaal flauwe kul, ze zijn met 48000 de grootste ledenpartij.

   1. Piet51

    @Cor Grijpstra
    Denk je, dat er veel meer kiezers zullen zijn dan die 48.000 leden? Misschien hun gezinsleden?

    1. vandaag

     blbla bladieblabla

  2. Ernest Stern

   Het FvD zit in een hopeloze positie. Alleen vervanging van de lijsttrekker geeft hen nog klein kansje op verbetering.

   1. Cootje

    Nee al die teleur gestelde mensen die werkeloos zijn of hun bedrijf kwijt zijn en onze centen liggen in het zuiden is voldoende om mensen te veranderen , mensen die geen pijn voelen zullen niet veranderen , maar in februari ziet de wereld er heel anders uit. Of denk jij dat ze geen last gaan krijgen in hun economieën in zuid Europa met de huidige Corona cijfers ???

    1. Ernest Stern

     “Of denk jij dat ze geen last gaan krijgen in hun economieën in zuid Europa met de huidige Corona cijfers ???”

     Dat denk ik wel, maar wat heeft dat met het FvD te maken?

     1. Cootje

      Dat heeft met Baudet en Wilders te maken , de economieën gaan overal instorten hier en in Europa , dat gaat zeer doen in de mensen hun portemonnee individueel , en dat gaat zich allemaal eind van het jaar begin 2021 afspelen , en ontevreden mensen en geraakte mensen zijn de juiste ingrediënten voor Baudet en Wilders , een beetje zout in de wonden dat onze zuur verdiende centen bij de profiteurs in het zuiden zitten , en zuid Europa en hier de gevestigde macht heeft het niet meer in eigen hand , want pijn in de portemonnee verandert mensen in katten in het nauw

     2. Ernest Stern

      Als de economie instort heeft de kiezer behoefte aan politici die dit probleem kunnen oplossen.
      Je hebt dan wel een gaatje in je hoofd als je dan op Baudet of Wilders gaat stemmen.

     3. Cootje

      Maar mensen die alles kwijt zijn reageren niet rationeel . En dat wordt in die tijd de winst voor Baudet en Wilders

     4. Ernest Stern

      Ik ben het met Cootje eens dat als mensen op Baudet of Wilders stemmen ze irrationeel handelen.

      Ik vertrouw echter op het gezonde verstand van de meerderheid van de Nederlandse kiezers.

     5. Henk42

      Chalres Bingley 30 seconden geleden Beantwoorden
      @ernestje voor al uw huis tuin en keuken klusjes , hamburgers draaien en vooral vegen.
      @ernestje als hobby politieke voorspellingen dmv glazen bol en handlezingen
      🤣🤣🤣🤣
      Klopt als een bus ,hij stond van de week te vegen bij ons bij de McDonalds in zuid de .stumpert

   2. Chalres Bingley

    @ernestje voor al uw huis tuin en keuken klusjes , hamburgers draaien en vooral vegen.
    @ernestje als hobby politieke voorspellingen dmv glazen bol en handlezingen.

   3. vandaag

    enz!

  3. Gerda2

   Klopt voor een groot gedeelte.
   Thierry heeft met anderen een leuke partij opgezet, en nu brengt hij de partij eigenhandig naar de afgrond.
   Ik zou zeggen Thierry weg, dat zou de partij denk ik alleen maar stemmen opleveren. Hij is voornamelijk verantwoordelijk voor hetgeen er nu mis gaat.
   Thierry is geen politicus.

   1. Gerda2

    Wil niet zeggen dat ik niet op FVD zou gaan stemmen, maar dat zou dan zijn omdat er werkelijk niets beters is.
    Strategisch stemmen zogezegd.
    We zullen zien, een half jaar is lang.

 4. Peter Loosduinen

  Wil je een voorbeeld van echte volksverlakkerij zien ?? Kijk dan naar het promotievideootje van de VVD !!

 5. Peter Loosduinen

  Joseph Goebbels zou hiervan smullen !!

 6. ZWEEDSE K0K

  De redactie en reageerders lezende krijgt Jan wel heel duidelijk gelijk

  Briefje van Jan

  Beste Thierry,

  Eigenlijk wilde ik, nu je partij in de peilingen tot een dramatische zeven zetels is gezakt, vandaag eens een hartig woordje met je spreken.

  Maar het dweepzieke deel van je aanhang leest mee en die zijn door mijn eerste zin al in opperste staat van paraatheid gebracht.

  Want in hun ogen zijn de peilingen gemanipuleerd, indien niet door het ‘partijkartel’, dan wel door ‘Bilderberg’ en laten we vooral ook de p€d0fiele duivelaanbidders die kinderen ritueel misbruiken niet vergeten en waartegen ze zich met hun hashtags vanachter hun PC massaal ‘verzetten’ (“#WWG1GWA, dat zal ze leren!”).

  En ik heb zo geen zin in die lui.

  Ook omdat je ze over manipulatie niet hoort als jouw partij bij de Provinciale Statenverkiezingen als grootste uit de bus komt.

  Je kunt ze, bedoel ik maar, niet serieus nemen.

  Dus ik spreek maar geen hartig woordje met je.

 7. Bjornernst

  Ze moeten wel zo een hypocriet filmpje maken want er zullen altijd mensen zijn die de leugens geloven of ervan profiteren.
  Dat laatste vind ik het ergst omdat zij dat doen over de ruggen van hard werkende mensen.

 8. rexm

  Theo Hiddema was nog netjes, de VVD is gewoon de MKB van de Firma List & Bedrog, wie dat nog niet door heeft, zou zeggen slaap maar verder, voor de komende 4 jaar.

 9. Lex

  Twitter berichten zijn al weer verwijderd zag ik, je mag op Twitter ook alleen politiek correcte berichten plaatsen hé.

  Foei Hiddemans Foei.

  1. Lex

   De website op https://twitter.com/MichaelvdGalien ondervond een schending van het netwerkprotocol die niet kan worden verholpen.

   Doodziek word je van deze nieuwe voorwaarden. Politiek correcte linkse bende.

 10. Heras

  Leugenachtige vvd: de SCHADE is al aangericht…

 11. Michael M

  Heeft de VVD de afgelopen jaren ooit de waarheid gesproken? Die dat denkt, die heeft tien jaar zitten slapen !

  1. vandaag

   tien jaar ? , bij paars was het al een leugenmachine

 12. Telex

  Theo Hiddema heeft volkomen gelijk, jammer dat er dit niet tot het electoraat doordringt. De NPO opzet schijnt toch goed te werken, kijk maar naar de peilingen van FVD en het leden aantal van ON. Alleen Wilders krijgt zijn aanhang nog mee, het zal blijken dat dit jammer genoeg niet bijdraagt aan de zo broodnodige veranderingen. En als iedereen zichzelf nog bij de “nette jongens”wil rekenen en over de verpakking praat i.p.v. de inhoud is het eerdaags Rutte 4. Ieder land krijgt de regering wat het verdient. Alleen jammer om in die golf meegesleurd te worden!

  1. vandaag

   Kan me niet voorstellen als je werkeloos bent dat je rutte stemt
   Kan meniet voorstellen als je zaak gesloopt is dat je rutte stemt
   Kan me niet voorstellen als je nog steeds op een woning wacht dat je rutte stemt
   Kan me niet voorstellen als je overdracht van de zaak aan de kinderen gedwarsboomd wordt door de rijks belastingdienst dat je rutte stemt
   Kan me niet voorstellen als je slachtoffer bent van de toeslagaffaire dat je rutte stemt
   Kan me niet voorstellen als je achterland vol windmolens staat dat je rutte stemt
   Kan me niet voorstellen dat je als boer rutte stemt
   Kan me niet voorstellen dat je als huiseigenaar rutte stemt
   Kan me niet voorstellen dat je als spaarder rutte stemt

   Vertel eens , wie stemt eigenlijk rutte want je moet knettergek zijn om je continu in de zeik te laten nemen door die slapjanus.

   stem sociaal , stem PVV

 13. LifeBuddy

  2 ultra sLinkse Blm. Killer Whale’s bij elkaar. Pinokkio en obambha. De ene heeft 10.000 kinderen op zijn geweten. h*tps://www.ad.nl/buitenland/10-000-gevluchte-kinderen-na-aankomst-in-europa-vermist~aa041476/ en die ander heeft een ongekende milieu ramp op zijn geweten. Gewoon lekker onder het tapijt schuiven ,want hij zit net als Biden in de olie. h*tps://www.hln.be/nieuws/buitenland/waarom-u-wakker-moet-liggen-van-het-gigantische-gaslek-in-californie~a491cf6c/?referer=https%3A%2F%2Fwww.bing.com%2F. Allebei een Misdaad Tegen de Mensheid begaan.

 14. Rene van der Grijp

  Ik ben al in 1998 op de VVD afgeknapt. In dat jaar werd Bolkestein vervangen door Hans Dijkstal en daarmee sloeg de VVD linksaf. Daarna is het van kwaad naar erger gegaan.

  Naast die koersverlegging zie je ook een enorm kwaliteitsverlies. Politici van het kaliber Wiegel en Bolkestein zijn er niet meer. Er zijn lichtgewichten en leugenaars met zwakke knieën voor in de plaats gekomen.

  De VVD is bezweken onder de last van het politiek correctisme en is daarmee tot het partijkartel gaan behoren: over alle belangrijke issues denkt men min of meer hetzelfde. Ze hebben zelfs overwogen om met GL te gaan regeren. Dat zegt nogal wat over hoe ver de VVD is afgedreven van haar fundamenten.

  Het grote gat op rechts dat daardoor is ontstaan wordt ingevuld door twee partijen die (nog) niet het vertrouwen hebben van veel rechtse kiezers. Daarom blijft de VVD groot.

  Ik ken veel VVD-stemmers die a la minute weglopen als zich een goed alternatief aandient. Als dat zou gebeuren dan halveert de VVD in één klap. Er is veel verborgen onvrede bij de VVD-achterban.

  1. vandaag

   Als je voor de boodschap gaat ?
   stem sociaal , stem PVV

   1. Rene van der Grijp

    Ik stem PVV, maar ik moet helaas constateren dat een heleboel rechtse mensen dat niet doen, anders was de PVV allang de grootste partij geweest.

    1. Piet51

     @Rene van der Grijp
     Zo lang mensen als Baudet en Wilders iedereen links van PVV of FvD als extreem-links bestempelen, worden deze mensen met dergelijke termen weerhouden om op die partijen te stemmen. Als je iemand die fatsoenlijke rechte visies hanteert uitmaakt voor iets wat hij of zij heel beslist niet wil zijn, namelijk extreem links, zal hij of zij niet zo gauw of nooit aansluiten.

     Het is net als op partijniveau. Als mensen als Wilders en Baudet D66, CDA, VVD, e.a. ervan beschuldigen Nederland te willen vernietigen, moet je niet verbaasd of teleurgesteld zijn, dat die partijen niets meer met je te maken willen hebben. En dan heb je het nog niet eens over innige banden als lidmaatschap. Kortom, deze partijen creëren juist zelf bij kiezers deze afkeer.

 15. Toverkol

  Ha ga ha, de VVD bestaat uit landverraders die de democratie ondermijnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.