Thierry Baudet: ‘Waarom zet het kabinet niet in op een maximale uitbreiding van de capaciteit in de zorg?’

Voor Thierry Baudet en Forum voor Democratie is het een raadsel wat nu precies de koers van het kabinet is. Ze roepen van alles, maar daadwerkelijke acties en beleid ontbreken of worden niet doorgezet. Voor veel mensen is het een onzekere tijd, en de gevolgen van de coronacrisis voor tal van bevolkingsgroepen krijgt maar weinig aandacht. Baudet wil hier verandering in brengen. 


Als het aan Baudet ligt dan zou de capaciteit binnen de zorg drastisch worden verhoogd. Voor hem, en tal van Nederlanders zullen deze mening delen, is het onbegrijpelijk dat ambulances rondjes blijven rijden tot er een ziekenhuisbed vrij komt voor hun patiënt.

Het is natuurlijk onwerkelijk dat dit soort taferelen plaatsvinden in Nederland. Maar het gebeurt toch echt, dit is natuurlijk het gevolg van jarenlange mismanagement vanuit de overheid.

FVD wil hier het liefst vandaag nog verandering in aanbrengen. De zorgcapaciteit moet namelijk drastisch omhoog.

Ook wil de partij een tweesporenbeleid onderzoeken. Want waarom kunnen we niet een tweedeling maken in de samenleving wat betreft het beleid? Dan beschermen we direct de risicogroepen, en kunnen de andere bevolkingsgroepen de economie in leven houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Steven Opti

  Elk jaar rond deze tijd liggen de ziekenhuizen vol. Maar nu wat meer door Covid. Maar de kern is dat o.a. de zorg kapot bezuinigd is en dan te bedenken dat er nog steeds wegkijkers zijn die op pinokkio Rutte stemmen. Heel veel Geld gaat er naar klimaat en EU. Oh ja, de aangenomen motie van Wilders om het zorgpersoneel een structurele loonsverhoging te geven wordt niet gehonoreerd door het kabinet. En de eenmalige bonus is ook nog niet betaald. “Onze helden” toch volgens het hele kabinet?? Werkelijk schandalig hoe er met deze mensen wordt omgegaan. En nog maar te zwijgen over de horeca en evenementen branche.. Deze worden gesloopt. Wat zijn Rutte en de Jong toch smerige honden.

  1. vandaag

   ik heb het maar even opgezocht

   77.000 zorgmedewerkers eruit getrapt in 2 jaar

   h**ps://zoek.officielebekendmakingen.nl/h-tk-20172018-5-9.html
   volgens mij ook al in een ander draadje benoemd. rutte moet zich doodschamen het leugenachtige serpent

   stem sociaal , stem PVV

   1. Piet51

    @vandaag
    Ik heb het ook maar even opgezocht, want dat is hier bij elke bewering nodig. Er zijn de afgelopen jaren inderdaad netto 77.000 zorgmedewerkers vertrokken, maar dat is de optelsom van ALLE zorgmedewerkers, terwijl het nu vooral gaat om verpleegkundigen in algemene ziekenhuizen. Je vergelijkt appels en peren.

 2. plakband

  Thierry Baudet: ‘Waarom zet het kabinet niet in op een maximale uitbreiding van de capaciteit in de zorg?’

  Geachte heer Baudet,

  Dat ligt niet aan de besluitvaardigheid van het kabinet maar aan de dobbelstenen die ze gebruiken bij de besluitvorming. Om te beginnen, de eerste ronde. De dobbelsteen is piramidevormig. Eén kant is magnetisch en er wordt geworpen op de ijzeren plaat die normaliter voor hun kop hangt. Dan resteren 3 mogelijkheden. De keuze wordt vervolgens gemaakt door middel van een zeskantige dobbelsteen. Dit noemt men ‘getrapte besluitvorming’.
  😉😉😉😉😉

  1. Antihedo

   Bijna goed. Enige tijd geleden is er voor gekozen om de zorg te privatiseren. Het is namelijk een erg links standpunt dat de zorg via de overheid gereguleerd wordt. De zorg wordt betaald door de verzekering en de verzekering betaald niet voor lege bedden, dus zijn er zo min mogelijk lege bedden. Wat Thierry eigenlijk wil is de privatisering van de zorg opheffen. Dat is wel een verrassend links standpunt van Tante Thierry.

 3. LifeBuddy

  Het ultra sLinkse gedrocht heeft het schijt aan heel de zorg. Ze laten liever iedere maand 94 [Zwart geld] bankoverboekingen van 19.000 miljoen euro, naar de moslim landen overmaken. Hoe is het mogelijk dat er in de tijd van de crisis verleden week ineens 5000 nieuwe horeca bedrijven bijkomen. RARA waar doen ze het van?

 4. Kretoloog

  Waarom Thierry, ja waarom?

  Q: Waarom zijn de bananen krom?
  A: Als ze recht waren, vallen ze om.

  1. vandaag

   das brussel , die gaan over te rechte bananen en te kromme komkommers

 5. vandaag

  hoeveel ontslagen waren er in de zorg tussen 2016-2018 ?

  De zorg is gemillimeterd, met dank aan het partijkartel.

  1 partij stelde dit meermaals aan de orde in de tweede kamer en ontving hoongelach !
  Stem sociaal , stem PVV

  1. Fortiori

   Romanschrijver, activist, promovendus en politicus Thierry Baudet verzon …”partijkartel”

 6. Cor Grijpstra

  Spuit elf geeft ook water.

  1. vandaag

   Ik neem aan dat u niets in te brengen heeft op de 77.000 ontslagen stront vlek ?

   dank voor je reactie verder eencellige

   1. Cor Grijpstra

    U, -proest.
    Gaat voetbal kijken 🙂

    1. vandaag

     lmaa

   2. Linksbuster

    Oostenrijk heeft 2000 IC bedden, inwoners 8.8 miljoen….nog vragen?

   3. DubbelZout

    Weer last van je strontobsessie ?
    Ik kan wel een pallet Tena Ladies voor je regelen, wellicht helpt dat

    1. vandaag

     bezorgen bij meneer h utten dan miesgasser

   4. Piet51

    @vandaag
    Er zijn de afgelopen jaren inderdaad netto 77.000 zorgmedewerkers vertrokken, maar dat is de optelsom van ALLE zorgmedewerkers, terwijl het nu vooral gaat om verpleegkundigen in algemene ziekenhuizen.

 7. DubbelZout

  Hoezo Thierry ?
  Er is toch niets aan de hand
  Corona is volgens jou en Wybertje “statisch dood”
  De bekende wappies alhier zijn het daar ook roerend mee eens

  1. vandaag

   het zoutje heeft ook geen cijfertjes voor de onderbouwing ? uiteraard niet , anders dan dom inhoudsloos gewauwel komt er niet uit

  2. Bolland

   Dubbel cijfers OLVG al bekeken

 8. evil knievel

  Dat vraag ik me dus ook af thierry!?
  Helaas is al ons gespaarde belastinggeld al uitgegeven aan terorristen,parasieten,anderelanders die maar tot 62 jaar hoeven te werken & gasten die alle regels aan hun laars lappen gedoneerd!
  Dus,barsten maar Nederlanders!
  Stem wijs mensen,stem RECHTS,stem voor eigenbehoud!🙏

  1. Marija

   Zouden die kl.oot.zakken nu echt denken dat ze ons land goed besturen, of zijn ze met handen ervoeren gebonden aan “anderen” die in ons land de dienst uitmaken?
   Wat nu en de laatste jaren gebeurd is van een totale gekkigheid lijkt het, waar de honden geen brood van lusten.

   1. Marija

    Corr: handen en voeten….

   2. Marija

    Corr. handen en voeten..

 9. Fortiori

  Romanschrijver, activist, promovendus en politicus Thierry Baudet verzon …”partijkartel”

 10. Sjipke

  Das nou toch werkelijk jammer!
  Daar had je dus mee kunnen scoren als je de moeite had genomen om gister bij het coronadebat ook nog even in de tweede termijn aanwezig te zijn. Jammer weer een van de vele gemiste kansen.
  Het moet je toch te denken geven dat je in een paar weken van virtueel zo’n goede 20 zetels , terug bent gevallen naar amper 6 a 8 zetels.
  Nou niet meteen roepen dat dat allemaal de schuld is van……..al die anderen.
  Gewoon even kritisch naar je eigen gedrag en houding kijken kan soms erg leerzaam zijn. Niet alleen de uil van Minerva aanhalen , maar gewoon die schurftige hond en kat vanuit de arbeiders buurten die bereid waren je onvoorwaardelijk te steunen, ben je dus kwijt geraakt ergens in de weg hierna toe. Je kan dat natuurlijk nog goed maken, je hebt nog even de tijd. Je moet dan toch echt een andere koers varen (iets minder arraogant misschien? ) Dan dat je tot nu toe hebt gedaan! Sterkte Therry met de inhaalslag, ben benieuwd of je genoeg karakter hebt om die handschoen op te pakken!

  1. Piet51

   @Sjipke
   Baudet wekt wel vaker de indruk, dat het hem geen zier interesseert wat er in de samenleving of met zijn landgenoten gebeurt. Alleen als er te scoren valt, lijkt hij graag te verschijnen.
   Ik heb helemaal niets met Wilders of zijn PVV, maar niemand kan hem desinteresse in het volk verwijten. Vooral als het over gezondheid gaat, is hij (of Agema) van de partij. Het verschil in de peilingen voor PVV en FvD verbaast me dan ook niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.