Tilburg: Politie grijpt in omdat 180 mensen keileuk een bruiloft vieren

Oeps! Dat waren er toch echt een beetje te veel. En met een beetje bedoel ik natuurlijk: met een factor zes. 

Volgens de nieuwe maatregelen van het kabinet mogen er 30 mensen bij elkaar komen in een afgesloten ruimte. Als je met meer bent grijpt de politie in.

In Tilburg lijkt niet iedereen daarvan op de hoogte te zijn — of anders die maatregel te accepteren. Vrijdagavond waren er daar namelijk 180 mensen bij elkaar om doodleuk met zijn alleen een bruiloft te vieren.

Het gevolg? De politie kwam langs, ontbond het feest, en stuurde iedereen naar huis. Er wordt nu gekeken of de uitbater van de locatie gestraft ‘moet worden.’ De gasten worden in ieder geval wél met rust gelaten, wat natuurlijk wél goed nieuws is.

En nu de vraag aan onze lezers: vinden jullie dat deze mensen gestraft moeten worden — de uitbater ook — of is het aan mensen zelf om te beslissen welke risico’s ze wel en niet willen lopen?

Wat vindt u? Meer eigen verantwoordelijkheid of moet de staat dit soort regels aan ons opleggen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. JochemX

  Als ze nou eens deze mensen registreren en na 10 dagen kijken of iemand ziek is geworden en de zieken testen op corona. Vrijwel niemand ziek? Dan kan deze onzinnige regel van tafel.

  1. homefront

   Ik bedoel maar, dit is een gemiste kans maar ieder gezond weldenkende Nederlander weet natuurlijk allang waarom dit soort mogelijkheden geen doorgang vinden.
   Ze wilde dit ook in het Feyenoord stadion doen en prompt mogen er geen supporters meer komen…

  2. Vrijedenkert

   In Nederland hebben we vrijheid van meningsuiting en blasfemie-wetgeving in 2014 definitief afgeschaft! Tekeningen maken en religie beledigen is dus democratisch en wettelijk toegestaan.

   Moslims willen in Nederland en West-Europa de zaak terug draaien en middeleeuwen weer invoeren, de zaak overnemen en overheersen en strenge religieuze regels invoeren waar we na ruim 400 jaar strijd eindelijk van zijn verlost.

   Ons land, continent en vrijheden lopen gevaar en eigen normen, waarden en tradities worden verkwanseld!

 2. Kretoloog

  180 feestvierders? Dat moet welhaast een Turkse bruiloft geweest zijn.

 3. tata

  Was een Marokkaanse bruiloft. Mannen en vrouwen gescheiden en minder dan 180 personen volgens de uitbaatster..

  1. Blondie

   Wat moet ze anders zeggen, vanmiddag heeft ze weer een feest op deze locatie.

   Geen namen van personen genoteerd.
   Geen processenverbaal.
   Geen sluiting van de toko.
   Niets van dit al.

   Wilders gaf het al aan, Nederland is een corrupt land geworden.

   1. Buiswater

    Noteren van namen kan ook op bureau.
    90 Mohammeds, 90 Fatima’s, klaar.

    1. Blondie

     Nee Buiswater.
     Lees het stukje van Lou en Taco op 15 Mei in Schiedam
     met hun (schoon)ouders een gebakje eten.
     Met zijn vieren kregen zij een boete van maar liefst 1600 Euro.
     En een strafblad.
     Stukje staat op Rijnmond d.d Vrijdag 15 Mei 2020 17.58 uur.

  2. hans-e-pans

   Dit is maar weer eens het zoveelste bewijs dat Nederlanders met buitenlandse afstamming of voorouders, of het nu Marokkanen, Turken of anderen zijn, zich geen ruk aantrekken van de in Nederland geldende wetten, regels, normen en waarden.

   Waarin ze zich in veel gevallen wel heel erg in hebben aangepast is de hand ophouden, die regels en normen volgen ze wel.

 4. RPML

  Alles lijkt gezegd. De meest relevante informatie is boven tafel gekomen. In welke taal je ook naar video’s, blogs of alternatieve media zoekt, overal dezelfde informatie die de officiële media amper halen.

  Er is al zoveel aangetoond.
  Dat Corona helemaal niet zo dodelijk is als steeds is en nog steeds wordt beweerd. Dat de symptomen als longschade of schade aan de hersenen ook bij andere influenza’s voorkomen. Dat ook in de afgelopen jaren diverse malen ziekenhuizen vol lagen met influenza-patiënten. Dat triage in de winter in landen als Italië maar zelfs in het rijke California, met de slecht georganiseerde gezondheidszorg, geen uitzondering is.

  We weten dat de gemiddelde stervensleeftijd van mensen die door of met Corona sterven niet onder de normale stervensleeftijd ligt. Dat ook bij vorige influenza-uitbraken jonge mensen ziek konden worden en in een enkel geval konden sterven. Dat we onderscheid moeten maken tussen sterven dóór Corona of mét Corona.
  Bekend is ook dat de PCR-test onvoldoende betrouwbaar is, niet ontwikkeld is voor het doel waarvoor het wordt gebruikt en dat een ‘positieve’ test nog niets zegt over ziek worden of ‘besmettelijk’ zijn.

  Ook is bekend dat Corona vooral problemen veroorzaakt in de longen en luchtwegen. En dat daarmee de mate van luchtvervuiling in een gebied een grote factor is bij de mate waarin Corona aanslaat. Zie Wuhan, Lombardije, New York, Johannesburg etc.
  Hoeveel demonstraties moeten nog aantonen dat besmetting in de buitenlucht te verwaarlozen is en dat de 1,5 meter daar volledig de plank misslaat. En dan niet te spreken over de onzin van het dragen van ‘niet-werkende’ mondkapjes. Verplicht bijvoorbeeld op het buitendekken van de schepen varend naar de Waddeneilanden, voorkomend dat je de frisse zilte zeelucht inademt. Of mensen tegenkomen, wandelend in een heerlijk geurend bos, met een mondkapje op. Hoe gek zijn wij geworden?

  Natuurlijk is het geen complotdenken om de WHO kritisch te bezien als het gaat om wie op dit internationale instituut met veel geld invloed uitoefent. En het is evenmin complotdenken dat Bill Gates reusachtige zakelijke belangen heeft in de vaccin-industrie en de dataverwerking van persoonsgevens. En wie is zich niet bewust van het feit dat een vaccin dat binnen 1 tot 1,5 jaar op de markt moet komen niet veilig kan zijn als het record van ontwikkeltijd van een veilig vaccin nu staat op 5 jaar. Daarvoor hoef je geen anti-vaxxer te zijn.

  Hoeveel bewijs moet er nog geleverd worden dat op deelaspecten de Corona-crisis is voorbereid? Hoevaak moeten mensen nog websites van de Rockefeller Foundation, de Wereldbank, Event201, ID2020 of het World Economic Forum bezoeken om er achter te komen dat het om meer dan een virus-crisis gaat?

  Hoevaak moet nog verteld worden dat de schade, sociaal, maatschappelijk, economisch en voor onze gezondheid van de Corona-maatregelen vele malen groter is dat het leed dat ze moeten voorkomen?
  Hoeveel mensen moeten in onze landen nog sterven omdat ze door de Coronapaniek niet de medische zorg krijgen die ze zo hard nodig hebben of uit wanhoop zelfmoord plegen? Hoeveel mensen in arme landen moeten nog van de honger sterven omdat de distributiekanalen door alle maatregelen zijn onderbroken?

  Hoeveel artsen, wetenschapsinstituten, virologen en wetenschappers uit andere disciplines moeten hun reputatie op het spel zetten om een gefundeerd tegengeluid te laten horen? Hoelang houden de media het paniekzaaien, het eenzijdig informeren, het negeren en neersabelen van andere meningen nog vol? Hoe lang blijven mensen nog op social media zitten die aan een steeds strengere censuur worden onderworpen?

  Corona is aangekomen op het niveau van het geloof. Een geloof stel je niet ter discussie, je gelooft of gelooft niet. Half geloven is geen optie.
  Voor mij zijn alle argumenten gewisseld, in alle toonaarden, alle talen, op video, op blogs, in rapporten, brandbrieven. Wat meer kan posten van steeds dezelfde argumenten nog bijdragen?

  Ik ben na een half jaar mij in de materie te hebben verdiept er van overtuigd geraakt, dat de mensheid is uitgegleden over zijn emotie, door belangen aangestuurde manipulatie en angst, politiek opportunisme, onwetendheid, naïef vertrouwen in de instituties, zijn angst om een afwijkende mening te verkondigen en daarmee heeft meegewerkt aan de grootste door de mens veroorzaakte na-oorlogse humanitaire crisis.

  Ik ben uitgepraat, alles is gezegd. De tijd zal haar werk doen. Het narratief vertoont scheurtjes, haarscheurtjes, en op sommige punten begint de propaganda te wankelen.

  Er is hoop. Het onvoorstelbare gebeurde ooit toch: de onneembaar geachte Berlijnse Muur viel omdat een paar honderdduizend mensen de straat opgingen, keer op keer. Terwijl 17 miljoen Oost-Duitsers naar ‘Aktuele Kamera’ (NOS-Journaal) zaten te kijken hoe die ‘paar gekken’ de straat op gingen, sloeg de paniek op het Politburo toe. De censuur werd verscherpt en de STASI voerde de jacht op andersdenkenden op.

  Het zal met de Coronamuur niet anders gaan. Die valt in stilte of met oorverdovend geraas.
  Dan kunnen de geschiedschrijvers, wetenschappers, onderzoeksjournalisten, cineasten en elke individuele burger aan het werk om de komende jaren een antwoord te zoeken op de vraag: hoe kon een hoog opgeleide beschaving zo in paniek en angst vervallen vanwege een virus?

  Paul de Bruijn

  1. Gerda2

   Het zijn ook voor een groot deel de vroegere Oost Duitsers die de bui zien hangen.
   Ze herkennen het mechanisme van manipulatie e.d.

   Je kunt mensen die anders denken dan jezelf nooit zomaar overtuigen.
   Op zijn hoogst kun je wat twijfel zaaien, zodat ze zelf op onderzoek uitgaan.

  2. ervi

   1000% mee eens. Het kan niet beter beschreven.

  3. De Uil van Minerva

   Amen…

  4. Ernest Stern

   Wie is Paul de Bruijn? Ik durf er wat onder te verwedden dat we hier niet met een epidemioloog of viroloog te maken hebben.

   1. Gerda2

    Nou ES, als je een zinnig artikel wilt lezen, ben ik geneigd te zeggen liever geen epidemioloog of viroloog. Zeker niet de mensen waar we bij de staatsomroep mee worden doodgegooid, want die neem ik in ieder geval niet meer serieus.

    Al zou Paul de Bruijn mijn buurman zijn.
    Ik kijk liever naar de inhoud.
    Als jou het artikel niet aanstaat geef dan maar eens inhoudelijk commentaar.

    Misschien ben ik Paul de Bruijn wel en is het een complot.

    1. Ernest Stern

     Waarschijnlijk vind je dat heel gek, Gerda, maar ik neem wetenschappers op dit vakgebied meer serieus dan babbelaars zonder relevante scholing op een of ander babbelblog.

     Gelukkig doet onze regering dat ook.

     1. Gerda2

      ES gaan we nu op de man spelen?

     2. Fascal

      Zodra jij ademt begint de leugen!

     3. RPML

      Stern neemt een schrijver van de Volkskrant en het NRC alleen serieus, want die heeft er verstand van. Het gaat niet om de inhoud, maar wie het schrijft.

     4. Ernest Stern

      Ik leg net uit dat ik wetenschappers meer serieus neem dan babbelaars zonder wetenschappelijke achtergrond die op complogblogjes hun verhalen uitventen, RPML.

     5. RPML

      Je laatste 8 reacties zijn nog altijd niet inhoudelijk. Is het zo lastig te weerleggen Stern?

     6. Henk Albarda

      Goedemorgen Ernestine Stern, ik parafraseer uw reactie, u neemt ‘wetenschappers’ die braaf de instructies van beroepsleugenaar rutte volgen, betrouwbaarder dan personen die zich in de feiten verdiepen.

      Daarmee bewijst u dus opnieuw dat u zich graag baseert op leugens, maar ja, als lid groen links….!!

   2. RPML

    Stern lukt het niet de inhoud te weerleggen, dus gaat hij twijfel zaaien over de bron. Typisch en herkenbaar, een geloof stel je niet ter discussie volgens Stern.

    1. Ernest Stern

     Ik zal dit maar als een bevestiging van mijn vermoeden beschouwen, RPML.

     1. Fascal

      Je liegt, leugenaar!

     2. Ernest Stern

      Fascal brengt weer eens een sterk inhoudelijk argument in en zet ons allemaal met de mond vol tanden.

      😂

    2. Ernest Stern

     Ik ging even googelen op die Paul de Bruijn en hij blijkt een slimbo te zijn die zijn wijsheden spuit op het complotblog Q-anon.

     Daar betrekt onze zelfverklaarde deskundige RPML kennelijk ook zijn mosterd, waarmee weer veel verklaard is.

     ht*ps://qanonnederland.wordpress.com/2020/10/02/paul-de-bruijn-corona-als-geloofsartikel/

     1. RPML

      Een inhoudelijke reactie is niet mogelijk voor Stern, de gebruikte argumenten zijn te sterk voor hem, dus gaat hij de boodschapper maar afschieten, zoals hij dat ook doet bij alle thema’s uit de klimaatgekte. Het is allemaal zo voorspelbaar

    3. Gerda2

     De schrijvers (inderdaad een beter woord dan journalist) pakken de letters uit de letterbak, gooien ze door elkaar en zo ontstaan de artikelen.

   3. Piet51

    Dit artikel is gepubliceerd op de site van QAnon Nederland. Het zou kunnen, dat Paul de Bruijn daarmee verbonden is.

    1. RPML

     Och och och, geef het maar weer een gewenste draai, wat een armoede toch. Inhoudelijk nog wat aan te merken?

     https://enerzijdsanderzijds.nl/2020/09/27/corona-als-geloofsartikel/amp/?fbclid=IwAR0EbP-Ryku7MvHJkG_KvXkmqcyXjVvLdMlKLmV44okR77XrAKzoOYybdH4

    2. RPML

     Och och och, wat een armoede toch.

     h++ps://enerzijdsanderzijds.nl/2020/09/27/corona-als-geloofsartikel/amp/?fbclid=IwAR0EbP-Ryku7MvHJkG_KvXkmqcyXjVvLdMlKLmV44okR77XrAKzoOYybdH4

     1. Ernest Stern

      Kan RPML ons iets vertellen over de wetenschappelijke achtergrond van meneer de Bruijn?

     2. RPML

      Stern, stop er maar mee. Je hebt ook na 15 reacties nog geen enkele inhoudelijk reactie kunnen geven, je bent het er dus mee eens anders had je het wel weerlegd. Pijnlijk allemaal, door schade en vooral schande heb je toch iets geleerd hier: niet inhoudelijk reageren want dan ga je weer nat

    3. Gerda2

     Piet, ik weet niet wat de QAnon is, en je hoeft het me ook niet te gaan uitleggen. Heb de naam wel eens horen noemen, maar heb nooit uitgezocht wat het inhoudt.
     Maar heel veel dingen uit dit artikel spreken mij aan.

     1. Ernest Stern

      Het is wel een goed idee om even te googelen op q-anon, Gerda.

     2. RPML

      Stern blijft ver weg van de inhoud… dat is te moeilijk voor hem

     3. Henduk

      Inhoud betekent voor ernestje dat zijn augurkje in het achterstevaneen klein jongetje zit .
      Hij berekent dan de inhoud met korte stootjes van 8 centimeter want zijn augurkje is niet langer .
      Voor de rest heeft ernestje niks met inhoud .

     4. Ernest Stern

      Ik zie dat de pédofiel Henduk DDS weer probeert te kapen voor zijn fantasieën over seks met kinderen.

      Ik adviseer de redactie hierop in te grijpen.

     5. RPML

      Maak je niet zo druk Stern over je vermeende ped0filie, houdt het op een al vijf jaar wekelijks terugkerende complottheorie, en daar doe jij toch niet aan? Als je iedere keer weer in die vlek wrijft gaan mensen toch denken ‘waar rook is, is vuur’ en dat vertroebelt de inhoudelijke discussies met je.

     6. Ernest Stern

      “houd het op een al vijf jaar wekelijks terugkerende complottheorie’

      Het is geen complottheorie, het is een ziekelijk obsessie van een gestoord figuur. Ik zou DDS aanbevelen daar paal en perk aan te stellen.

     7. RPML

      Stern, wrijf er nou niet zo in. Jij bent geestelijk kerngezond zoals iedereen hier kan beamen, alleen geestelijk gestoorden doen zoiets

    4. RPML

     Quanon heeft het overgenomen op 2/10, ik heb het van zijn eigen blog (27/9) en plaatste de link ook al eerder hier. Als je mij de complothoek wilt indrukken ben je af, enerzijds omdat ik nooit complottheoriën hier beweer of ondersteun, anderzijds omdat je dat zou afleiden vanuit een veronderstelde link die niet de juiste is. Ik acht je intelligenter en heb je hoger zitten…

  5. Meriadoc Brandebok

   “En het is evenmin complotdenken dat Bill Gates reusachtige zakelijke belangen heeft in de vaccin-industrie en de dataverwerking van persoonsgevens.”

   Er wordt weer eens flink geplakt van een complotwappie.

   1. Vriend

    Is dat niet zo dan?

    1. Meriadoc Brandebok

     h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/05/waarom-bill-gates-een-grote-held-is-en-misschien-zelfs-een-nobelprijs-verdient/

     1. Vriend

      ht*ps://www.gatesfoundation.org/what-we-do/global-health/vaccine-development-and-surveillance

      En dataverwerking van persoonsgevens gebeurt al zolang Microsoft bestaat.

      De echte wappie ben jij Brandebok.

     2. RPML

      Het wordt steeds lachwekkender met die corona-gelovigen, ze halen er echt alles bij om te bewijzen dat ze ongelijk hebben

     3. Meriadoc Brandebok

      Nee, Vriend, dat is Paul de Bruijn.

     4. RPML

      En stug volhouden ha ha ha

     5. Meriadoc Brandebok

      🤪

     6. Ernest Stern

      🙂

   2. RPML

    750 miljoen investeren is inderdaad peanuts voor Gates, voor Brandebok al helemaal

    Since then, vaccines have become the Gates Foundation’s biggest investment.

    h++ps://www.gavi.org/operating-model/gavis-partnership-model/bill-melinda-gates-foundation

 5. Ritter

  Dr.Qanta Ahmed: Trump COVID-19 ziekenhuisopname betekent niet dat hij ernstig ziek is – ik verwacht zijn volledige herstel

  De kansen zijn om drie redenen buitengewoon gunstig voor het volledige en volledige herstel van Trump

  ht*ps://www.foxnews.com/opinion/trump-hospitalized-coronavirus-qanta-ahmed

 6. Appelstroop

  Grapperhaus, zeg er eens wat van!

  Wat mij betreft bij een waarschuwing laten.

 7. P. Puk

  Je stelt regels om niet overtreden te worden, toch? Maar ja, handhaven doen we hier niet aan, behalve als je achterlicht het niet doet. En buitenlanders hebben helemaal vrij spel.

 8. Blondie

  Rutte kijkt wel uit, om deze Marokkanen aan te laten pakken.
  Als Nederland over ca 10 jaar een Islamitisch land is, moet hij wel veilig over straat kunnen.

  1. Edjan

   @Blondie. Goeie! Of heeft hij een leuk optrekje in Zuid-Amerika?

 9. 56RdK

  “Verbindend werken”. Gericht op de toekomst, dus nu véél moskeebezoek, véle deelnames aan fitars, heel veel knielen en vooral niet, zéker niet etnisch profileren en zéker niet optreden bij ‘baldadig’ gedrag!!

 10. nicks

  Goed he, als ze iets moeten doen, of iets beslist niet mogen doen, dan begrijpen ze de Nederlandse regels niet; als ze iets gratis kunnen krijgen of geld, dan begrijpen ze de Nederlandse regels wel.

 11. M.Dikker

  Ze hadden moeten zeggen dat het een BLM demonstratie was..

 12. M. Brandenburg

  De overheid liegt nadrukkelijk met de cijfers die ze hanteren, nergens blijkt een tweede golf uit. ze liegen over het aantal echte zieken, ze liegen over de kans op overlijden, ze liegen over de werkelijke invloed van de maatregelen op het verspreiden van het virus, niets dat ze doen word door de data ondersteunt, geen van de maatregelen is met de date of wetenschap te verdedigen. En de schapen blijven er achter aan lopen.

  1. Ernest Stern

   Kun je aantonen of aannemelijk maken dat de cijfers leugens betreffen, Brandenburg, of borrelde die gedachte gewoon in je op?

  2. Piet51

   @M. Brandenburg
   Noem eens wat getallen, waar over gelogen zou worden? Dan weet ik wat je bedoelt. Nu zijn het wat ononderbouwde beweringen.

 13. pietdepad

  Altijd weer leuk hoe mensen zichzelf verraden met we ze zijn. Wie meent een rechtse blog te zijn zou nooit gevraagd hebben : “Wat vindt u? Meer eigen verantwoordelijkheid of moet de staat dit soort regels aan ons opleggen?”

  Een rechts conservatief zou nooit de enigen verantwoording ter discussie stellen, laat staan dat hij deze zou afstaan aan een staat.

  De laatste tijd zie is DDS naar links rennen met de methoden die ik met name in linkse media aantreft framen en niet op de inhoud. Met name FvD en Willem Engel moeten het ontgelden op basis van cherry-pick argumenten. Niet het totaal wordt beschouwd maar een paar misser worden er uit gevist om het narratief te zetten.

 14. Loes

  Nederland is onderworpen,hier in de stad zitten de moskeeen vol , zelfs buiten de moskee staan ze in grote groepen bij elkaar,daar zie je niet de boa,s of politie ,ze zijn de baas in nederland,vrouwen en mannen apart…….lekker ingeburgerd toch?

  1. Ernest Stern

   Moslimhater, Loes?

   1. M.Dikker

    Daar hoef je geen moslimhater voor te zijn om feiten te constateren.

    1. Blondie

     M.Dikker.

     Zijn onderbroek is weer nat, dus hij is weer tevreden.

   2. homefront

    ernest laat hier precies zien dat Loes natuurlijk de spijker op z’n kop slaat, niets met haat te maken wel met handhaven..maar ja van de islamvrindjes van ernest moet je natuurlijk vanaf blijven…

   3. Umut Aydin Sahin

    Een opmerkelijke brutale en onbezonnen veronderstelling, Ernest.

   4. evil knievel

    & Evil!😁

 15. homefront

  Marokkaanse bruiloft, uiteraard is niemand bekeurd en er zijn geen gegevens verzameld..

 16. evil knievel

  Als t van die toeterturken waren,STRAFFEN!😁

 17. Aborifa

  Waarom niet gewoon de wet toegepast?
  Of doen ze in Tilburg een Halsemaatje: niet ingrijpen omdat het anders escaleert.
  Of is de politie te moe om 180 verbaaltjes te maken?

 18. Henk Albarda

  Negatief verrast door de zeer ONvolledige rapportering van DDS. In het oorspronkelijke artikel door een lokale reporter staat duidelijk dat het ging om een Marokkaanse Bruiloft.

  Het zoveelste bewijs dat de voltallige Nederlandse overheid, dus incl de politie, met 2 maten meet. Enerzijds wij, de autochtone echte Nederlander (daar hoort u, beukman, Brandebok, Pauline Kummer, Ernestine Stern en nog enkelen NIET bij, u bent landverraders) die bij de geringste overtreding van corona regels onmiddellijk door een marokkaanse boa een boete opgelegd krijgen, anderzijds ministers en marokkanen die in Nederland wonen, en die onder geen voorwaarde een boete krijgen, tenzij dat voor ‘rutte’ politieke redenen nodig is.

 19. Heras

  Iedereen wordt belazerd door de overheid. Er is amper “cojona”. Dus, houd op daarmee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.