Toch nog goed nieuws voor gepensioneerden: ABP betaalt 100 miljoen euro aan achterstallige aanvulling uit

Het ABP gaat alsnog 100 miljoen euro uitbetalen aan een aanvulling op het pensioen waar sommige deelnemers recht op hadden. Voor deze mensen staat een mooie verhoging klaar, zo’n 22.000 gepensioneerden hebben zich gemeld op deze terugbetaling. Voor veel gepensioneerden zal dit een fijne verrassing zijn, vooral in deze onzekere tijden. Al langere tijd was hier aandacht voor, veel tweeverdieners waren flink gedupeerd door het pensioenfonds, maar zij krijgen nu met terugwerkende kracht alsnog het geld waar ze in eerste instantie recht op hadden.

Men zal er gemiddeld zo’n 900 euro bruto aan vooruit opgaan dit jaar. Toch is de 100 miljoen euro die de ABP gaat teruggeven aan hun cliënten maar een schrijntje. Ze hebben een belegd vermogen van bijna 500 miljard euro, dus deze regeling lijkt eerder een goedmakertje.
 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. vandaag

  22.000
  1.000.000

  wat een klapper , 45 euris p.p

  1. vandaag

   4500 solly , ja doe mmaar

 2. Blondie

  Pensioen voor overheid en onderwijs.

  Dus geen bedrijfspensioen, maar een ambtenaren pensioen, waarvan ca 70% is betaald, door de Nederlandse belastingbetaler.

 3. gustav

  Enne, de andere ‘armlastige’ fondsen dan?
  ABP is dan wel een AMBTENAREN fonds, met een ander (beter) beleid?
  Eh ja!

 4. Augustus

  Even nog snel de pensioenpot leeg graaien, de volgende generaties maar laten betalen.

 5. Toverkol

  Ha ha ha, pensioen is een valse verwachting, dankzij het immer zo solidaire Italië, Griekenland, Portugal, Frankrijk en Spanje devalueert ons geld zo snel dat er van onze ooit zo volle pot niets meer over is !!! En om al die solidaire landen te bedanken omdat ze zo solidair zijn geweest om nooit hervormingen door te voeren betalen we ook nog eens mee aan een steun pakket van 350 miljard ! Wat zoveel geld is dat je ieder mens op de wereld (Ook babies) €50,- Kunt geven. En…. we betalen al teveel belasting in dit land, wat nu nog meer wordt omdat we de solidaire landen moeten helpen, dit is het resultaat van meer dan 30 jaar bezuinigen ! Op een enkeling na bestaat onze hele politiek uit landverraders.

 6. Bes Tolen

  Welaan. Er zijn tweeverdieners, die met terugwerkende kracht in de tachtiger of negentiger jaren pensioenrechten er bij kregen. Namelijk weduwnaarspensioen. Alleen ging dit gepaard met verlaging van de pensioenrechten van alle ambtenaren. Dus ook van alleenstaande ambtenaren. Van ieder ambtenarenpensioen dus. Zo is het ABP altijd bezig geweest.
  Indertijd was er ook sprake van fraude door de hoofddirecteur van 120 miljoen gulden. De kwestie werd nooit goed opgelost bij gebrek aan het inschakelen van de nodige deskundigheid.

 7. Bes Tolen

  De meeste opmerkingen, die over de kwaliteit van pensioenen gaan, zijn veelal onzinnig. Dit komt omdat er een volslagen gebrek aan kennis is, die door de politiek in stand wordt gehouden. Want de kennis in de politiek, ook over inkomens, rammelt ook aan alle kanten.
  De fiscale en financiële politiek, die Nederlandse regeringen zich permitteren en in het verlengde daarvan de vele min of meer of geheel afhankelijke organisaties uitvoeren, is gericht op enkele politieke issues waarvan de meeste Nederlanders niet beter maar slechter van worden. Domme Nederlandse kiezers, vooral geïndoctrineerde studerende jeugdigen, staan er garant voor. Dat het forse aantal vreemdelingen hier dergelijke politiek steunt, vind ik wel logisch. Groepen daaruit zijn zelfs in staat een parallelle economie te onderhouden. Dat gaat in de toekomst nog wat worden.
  Box 3 is er alleen voor autochtone Nederlanders. Daarom doen die regeringen er niets aan en houden het percentage rendement op beleggingen dat als grondslag van de belasting dient, ook valselijk hoog.
  De meeste pensioenen zijn helemaal niet hoog. Veel mensen hebben in jonge jaren geen pensioen opgebouwd en komen zo nooit aan de 70 procent van nu het ”gemiddeld salaris”, vroeger was het wel het eindsalaris. Ondertussen zijn de oudste gepensioneerden al de helft van hun koopkracht van dat pensioen basis eindsalaris kwijt. De A.O.W. is ondertussen hun belangrijkste inkomen geworden. Op basis ”gemiddeld salalaris” zouden ze al helemaal nergens meer zijn met het pensioen. Er zijn problemen zat op pensioengebied en die los je niet op met onbekwame bewindslieden, die niet ook maar enigszins met de materie zijn groot geworden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.