Tot nooit weer ziens! Klaas Dijkhoff verlaat de Tweede Kamer volgend jaar

De kogel is door de kerk: VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff, die door sommigen gezien werd als de kroonprins van de VVD, wil bij de aankomende verkiezingen niet meer op de kieslijst. Ja, dat leest u goed: meneer is klaar met het zijn van Kamerlid en heeft zin in andere ‘uitdagingen.’

In een interview met NRC Handelsblad zegt Dijkhoff dat hij deze beslissing twee jaar geleden al maakte, maar dat hij deze keuze bewust aan erg weinig mensen vertelde. “Ik dacht altijd: laat mij maar de kroonprins zijn, dan hoeven anderen die last niet te dragen,” aldus de man zelf.

“Na ruim 10 jaar aan het Binnenhof is mijn nieuwsgierigheid om ergens anders aan het werk te gaan groter dan naar wat een langer verblijf brengt,” legt Dijkhoff vervolgens ook nog uit op Facebook. “Zoals nieuwsgierigheid me naar het Binnenhof bracht, brengt het me nu ook ergens anders heen.”

“Ik blijf me een slag in de rondte werken als fractievoorzitter, we gaan mooie discussies voeren over het verkiezingsprogramma van de VVD en ik zal me uit de naad werken om de nieuwe lijst sterke kandidaten te helpen een zo goed mogelijk resultaat te boeken op 17 maart,” voegt hij daar aan toe. “Daarna zal ik me als het lid Dijkhoff uit Breda voegen als actief lid van de mooiste partij van Nederland. Ik kan mezelf wel uit de politiek halen, maar de politiek niet uit mezelf.”

Hoewel het een verrassing is dat Dijkhoff ermee ophoudt is het geen schok. Als VVD-fractieleider verdedigt hij al jaren een totaal onliberaal beleid. Dat is hem ongetwijfeld niet in de koude kleren gaan zitten. Daarnaast is zijn lichaamstaal er al tijden eentje van desinteresse.

Oh, en dan komt daar nog eens bij dat het zijn van kroonprins van de VVD iemand hetzelfde gevoel moet geven als prins Charles al decennia heeft in Engeland: je mag het stokje echt nooit overnemen. Die vermaledijde Mark Rutte gaat maar door. Hij is nu tien jaa premier. Volgend jaar, na de verkiezingen, is hij dat élf jaar. En nog steeds is het niet genoeg voor meneer. Oh nee, hij wil gewoon nóg een kabinet leiden.

Dan zit hij er straks dus 15 jaar… en als het volk hem nog steeds een warm hart toedraagt in 2025 dan zie ik hem het gewoon nóg een keer proberen. Deze man houdt er pas mee op als hij zijn partij een forse nederlaag bezorgt.

Ik kan me er iets bij voorstellen dat een man als Dijkhoff geen zin heeft om nog eens vier jaar lang bevelen van Rutte op te volgen. Je zit in de Kamer, maar hebt niks te zeggen over de koers van je partij… en naar alle waarschijnlijkheid blijft dat de komende vier jaar ook nog zo.

Je zou het je ergste vijand niet toewensen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  h**ps://www.ad.nl/politiek/nederland-heeft-waardering-voor-rutte-als-premier~ad22acbf/

  1. Oepsie

   Ach gossiepossie, Guusje komt met een verhaaltje uit het AD. Hoe dom, kan iemand zijn? Als dit zijn ”waarheid kan zijn, dan snap ik zijn voorliefde voor de ouderlingen, die liegen ook altijd.

   1. Kretoloog

    Niet alleen het AD, ook in de Telegraaf en Trouw vandaag verhalen waarbij er flink wat veren in Rutte’s achterste worden gestoken.

    Dit maakt 2 dingen duidelijk:
    1. De spindokters van de VVD zitten vuistdiep in de redacties van de MSM.
    2. Alle MSM-kranten zijn in feite 1 pot nat.

 2. Blondie

  Kijk deze Klaas, heeft in die korte periode, voldoende kruiwagens verzameld, om voor de rest van zijn leven op stand te leven.
  Hoeft waarschijnlijk nooit naar de voedselbank.
  Categorie zakkenvullers.

  1. Pauline Kummer

   @Blondine, geef hem eens ongelijk. Hoe ondankbaar is een baan in de politiek, voortdurend die DDS in je nek.

   1. vandaag

    Met de “sociale voorzieningen ” binnen de politiek is een baan in de politiek nooit ondankbaar. Verzorgt van de wieg tot het graf in het old boys netwerk stront vlek

    1. Pauline Kummer

     ‘verzorgD’ Weer last van obstipatie?

     1. Ernest Stern

      Vandaag tobt met vlekken in zijn onderkleding als gevolg van voortdurende diarree.
      Heel tragisch.

 3. ZWEEDSE K0K

  Die vermaledijde Mark Rutte gaat maar door.

  En de vermaleijde Baudet fraudeert vrolijk verder met zijn ledenboekhouding.

  1. Kretoloog

   ZWEETSOK probeert de discussie weer eens te verplaatsen. Hij verspreidt hier doorlopend zijn smerige luchtjes. Trap er niet in, mensen!

   1. wesley bentley

    Dat heeft hij dan vrolijk gepikt van de algeheel geaccepteerde teneur van de Alt-rechtsen hier, om “fijntjes” te wijzen op analogieën, voorvallen etcetera uit ‘het andere kamp’, om zodoende de aandacht af te leiden van het oorspronkelijk onderwerp.

    Kortom, doe niet zo kleinzerig.

    1. vandaag

     Niemand doet kleinzerig ook de vrouw niet die hij over haar benen reed in zijn vlucht destijds. Voor normale mensen had hij toen alle good will al verspeeld.

 4. RvdBe

  De man die het vluchtelingenprobleem zou aanpakken, de man die meeging in de groene gekte van Klaver, just another linkse vvder down the drain.

 5. saddy

  Ik heb hem 2 x in de kamer horen zeggen tegen Geert en Thierry dat, vrij vertaald, hij qua beleid gebonden is aan de linkse partijen. Desinteresse ligt dan al snel om de hoek.

  En met kamerleden als die turkse mevrouw van de vvd die naar eigen zeggen “ook niet altijd weet wat een nieuwe wet voor gevolgen heeft” maar wel braaf volgens de partijlijn stemt ga je vast wel over je beroep nadenken.

  Zijn vertrek lost niets op want knetterlinkse Mark blijft natuurlijk en het volgende kabinet staat volgens mij al vast.

  @Michael: waar blijft je post over Isala met HCQ in een vroeg stadium

  1. ZWEEDSE K0K

   @Michael: waar blijft je post over Isala met HCQ in een vroeg stadium

   Geen tijd, hij is mondkapjes aan het promoten.

   1. RPML

    GROTE CRISIS SLAAT BIJ VVD TOE, ZELFS DE KROONPRINS STAPT OP

    Ondertussen bij de Telegraaf:
    Redactie! Redactie! Het is de VVD

    DIJKHOF NEEMT NA 10 JAAR WIJS BESLUIT

    1. Yoyo

     ++++++++++

  2. Ernest Stern

   De linkse partijen zitten in de oppositie.

 6. Kretoloog

  Dijkhoff houdt de eer aan zichzelf, zogenaamd. De realiteit is dat de VVDer zwaar is aangeschoten. Door zijn onterechte reisdeclaraties en nog wat andere uitglijders. Zoiets zou hem in een verkiezingscampagne voortdurend voor de voeten worden geworpen. En dat maakt Klaas tot een risicofactor en dus ongeschikt als lijsttrekker.

  Maar goed, grote kans dat we Dijkhoff na 17 maart 2021 terug zien op een ministerspost.

 7. Yoyo

  We zullen deze ” SNEAKY BASTARD” niet missen in ieder geval.
  Nu Mark R. Nog wieberen.

 8. vandaag

  In de coulissen blijven dit soort figuren tot aan hun dood aan de touwtjes trekken.

  Juich niet te vroeg met het vertrek van dit extreem linkse adept

 9. Rieks

  Me altijd al afgevraagd wat hij de politiek doet. Vanuit VVD perspectief gezien is het winst: hij was en is geen leider. Bij gebrek aan anderen viel hij omhoog. Zoals zovelen daar in Den Haag en elders in de politiek.

 10. LifeBuddy

  VVDer Klaas Dijkhoff weet dat ”HET DEMMINK-KWARTJE IS GEVALLEN” en ROL gaat pinokkio sLinkse rutte en de rest van zijn slinkse aanhang voor het Gerecht brengen, wegens p*dofelie. h*tps://www.ad.nl/buitenland/10-000-gevluchte-kinderen-na-aankomst-in-europa-vermist~aa041476/ meriadoc brandebok’s waardering zal snel verdampen!!!

 11. plakband

  Klaas Winterslaap is wakker geworden.
  Kijkt nieuwsgierig om zich heen.
  Ziet een gouden wachtgeldregeling opdoemen.
  Pakken die kans denkt Klaas. Kan ik voorlopig weer verder.

  Maar eerst even een verhaaltje vertellen.
  Over het harde werken dat hij deed, doet en gaat doen.
  En de mooie politiek die hij dient.
  Compleet ongeloofwaardig.
  Een VVD’er ten voeten uit.
  De zoveelste politiekeling die de wachtgeldregeling misbruikt.

 12. ko vadis

  Als deelnemer aan de kwis ‘ Slimste mens’ zal het wel de juiste beslissing zijn.

 13. Heras

  …wat een gemis voor nederland…🤪

 14. NoDoubt

  Zij Halsema ook niet dat ze nooit meer een bestuurlijke functie zou aanvaarden? De man die vindt dat we allemaal moeten inenten. En dat van een VVDer. Hij vergeet art 11 Grondwet.

  1. Ernest Stern

   Ze zij het niet en waarschijnlijk zei ze het ook niet.

   1. vandaag

    waarom ontkennen wat op youtube staat en wat de hork halalsema zelf heeft geschreven in haar boek ? je bent echt dommer dan dom stront vlek

    je bent een minderwaardig mens vrij naar van dam

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.