Feest! Iedereen kan in heel Nederland de CoronaMelder gebruiken!

Feest! Iedereen kan in heel Nederland de CoronaMelder gebruiken!

Geweldig! Eindelijk kan in heel het land de CoronaMelder gebruikt worden. Via deze app kunt u geïnformeerd worden als u onlangs in de buurt bent geweest van iemand met het nieuwe Chinese coronavirus. Is dat niet fijn?

Het idee is dat mensen, als ze een melding krijgen dat dit inderdaad onlangs het geval was, lekker binnen in thuisisolatie gaan zitten en zich laten testen. Via deze strategie hoopt het kabinet dan de verspreiding van het virus te voorkomen - of in ieder geval te beperken.

Volgens De Telegraaf hebben anderhalf miljoen Nederlanders de app op hun mobiele telefoon gezet. Hoewel je het dan over nog niet eens 10% van de bevolking hebt is dit aantal waarschijnlijk wel degelijk genoeg om effect te sorteren.

Is het niet geweldig? Anderhalf miljoen Nederlanders lopen rond met een app die a) via Bluetooth in de gaten houdt met wie je in contact komt en b) je gezondheid registreert.

Maar goed, als je dat toch enigszins zorgwekkend en over-the-top vindt word je ongetwijfeld weggezet als een "wappie." Dus dat doen we maar niet. Toch?

Voor alle mensen die niet kunnen wachten om hiermee aan de slag te gaan: ga naar coronamelder.nl. Daar kun je de app zo, hop, downloaden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties