Trieste Akwasi ontwijkt kritische vragen Jinek over Dam-uitspraken, promoot liever Omroep Zwart

Wie het optreden van Akwasi bij Eva Jinek heeft gezien en een béétje kritisch heeft gekeken, moet haast wel op zijn gevallen wat voor een misselijk ventje die Akwasi toch eigenlijk ook is. Erkennen dat zijn uitspraken op de Dam verkeerd waren doet hij nauwelijks. In plaats daarvan probeert hij de ophef continu op zichzelf te betrekken, of begint hij liever over Omroep Zwart. Niet om áán te zien!

Voor Akwasi was het afgelopen half jaar heel moeilijk. Dat benadrukt hij ook op ieder mogelijk moment in het interview. Dat andere mensen boos reageren op het feit dat hij zelf heeft gezegd dat hij zwarte pieten in elkaar wil trappen, dat is vooral voor hem heel zwaar. Ook is het héél moeilijk voor hem om op zijn uitspraken terug te kijken, want hij was ‘overmand door emoties’ en zat ‘in het moment’. Dus eigenlijk was het ook niet helemaal zijn schuld, ondanks dat hij volledig achter z’n uitspraken zei te staan. Vervolgens zegt hij dat hij er zelf niet eens meer zoveel mee bezig is, want hij heeft zich nu gefocust op positiviteit (Omroep Zwart) dus ja, waar hébben we het eigenlijk over?

Hij geeft zelfs toe dat hij in eerste instantie helemaal niet doorhad waar alle ophef nou precies over ging (gelul) en zegt rond 4 minuut 15: “Oh dát was het, die zin!”. Maar het boetekleed wordt wéér niet aangetrokken. Nee, in plaats daarvan merkt hij dat er “onbegrip is van beide kanten”. We hebben het hier nog steeds over dezelfde strafbare uitspraak, hè! En voor je het weet buigt hij zo af van de kern van het probleem (namelijk dat hij het kennelijk normaal vindt om een oproep tot geweld te doen) en zoomt zomaar ineens in op dat niemand van de media hem heeft gevraagd wáárom hij die uitspraken überhaupt heeft gedaan. En zo ontspringt hij opnieuw de dans en één zin verder gaat het al weer over Omroep Zwart.

Jinek blijft halverwege dit fragment nog enigszins kritisch en vraagt hem waarom hij eerst zei dat hij “voor honderdduizend procent” achter zijn uitspraken stond en pas maanden later met excuses kwam. Het antwoord? Hij moest de juiste woorden zoeken en voor hem “voelde het helemaal niet als een lange periode”. Als hij nog veel harder zou ontwijken lag hij inmiddels al onder de tafel.

Volgens mij is er geen grotere narcist op tv te bekennen die zó hard z’n best doet om iedere vorm van verantwoordelijkheid voor zijn uitspraken te ontlopen en ook geen moment van oprechte zelfreflectie toelaat. Het is echt één en al slachtofferschap! Als een hulpeloos kind dat braaf de instructies van z’n manager en advocaat probeert op te volgen en nog zelf in die onzin is gaan geloven ook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. vandaag

  Als het OM zich niet verder belachelijk wil maken moet men deze racist vervolgen.

  Als het OM niet overgaat tot vervolging geeft zijn uitspraken van destijds mooie jurisprudentie en trap ik hem graag op zijn smoel bij een ontmoeting

  1. Dolph Thans

   U wil iets gaan doen wat u hem verwijt te zeggen. Daar kan mijn verstand niet bij, met uw welnemen.

   1. vandaag

    je verstand reikt niet zo ver? Das geen probleem hoor. Lopen wel meer kortzichtige hier rond dus je vindt vanzelf je maatje.

    1. Loelap

     Dolf Thans lijkt verdacht veel op Ernst Stern

     1. vandaag

      yeppo , account 87

   2. evil knievel

    Welk verstand!?😕
    A-Dolpje toch!🙈😄

 2. homefront

  akwaksie

 3. Blondie

  Kijk deze knul is de moeite niet waard.
  En Jinek gaat mee met het/zijn spel, ze moet nog zolang.

  RTL of NPO, Links is Links.

 4. Ernest Stern

  Akwasi is niet populair op DDS. Hij heeft namelijk een donkere huidskleur en wenst zich daar niet voor te schamen.

  1. Blondie

   Knulleke

   Hij moet zich nooit schamen voor zijn kleur, maar zijn uitspraak was niet ok.

   Neem een goede raad van mij aan, stop met dat zuigen.

  2. vandaag

   dom gel*l van onze narcist die de geweldadige uitspraken van die slavenhouder dood normaal vindt. Karakters zoals die van onze vrind de stront vlek alhier zijn de oorzaak van de teloorgang van mijn en dijn en normaal en extreem in onze maatschappij.

   Ze roepen op tot het doodschoppen van anderen terwijl je zo een hoop stront met zijn oproepen niet eens aan je schoenzool wenst.

   Hufters puur sang die de ellende van kozp en zijn asocialen verheerlijken in plaats van veroordelen. En het gestoorde parijkartel zwijgt terwijl zij verantwoordelijk zijn voor de eerste aanzet met subsidies verstrekkingen aan deze radicale clubjes

   stem sociaal , stem PVV

  3. Jannes-46

   Hij hoeft zich niet te schamen voor zijn huidskleur, integendeel, maar waar hij zich wel voor moet schamen is dat hij een gelijk gekleurde in het gezicht wil trappen als hij die zou tegenkomen. Hij is blijkbaar toch nog behept met dat restje gewelddadige genen dat hij van zijn slaven verhandelende voorouders heeft geërfd.

   1. Ernest Stern

    “ genkomen. Hij is blijkbaar toch nog behept met dat restje gewelddadige genen dat hij van zijn slaven verhandelende voorouders heeft geërfd”

    Uiteraard heeft dit gewauwel niets met racisme te maken.

    🤮

    1. homefront

     ernestje begint zelf over racisme en beticht anderen van hetgeen hijzelf zo hartstochtelijk uit hier

    2. vandaag

     klopt stront vlek heeft niets met vermeend rascisme van doen maar met de feitelijke historie van hem en zijn voorouders.

     Ben je nou echt zo dom of speel je het ? Krijg steeds meer medelij met je omgeving. Je zal toch maar met zo een narcist door het leven moeten als familie of zorgverlener.

     1. Jack Flash

      Vandaag@ Het is een psychopaat.Als je dat doorhebt antwoord je niet meer.

     2. vandaag

      waarom dwaalt een psychopaat hier rond ? je hebt gezien in Parijs hoe de stemming van een psychopaat kan omslaan, letterlijk levensgevaarlijk

      dwangverpleging lijkt me op zijn plaats

  4. Edjan

   ES Niemand hier heeft het over zijn donkere huidskleur. Dat zuig jij uit je duim. Men heeft het over zijn uitspraken die oproepen tot geweld. Dat is verboden. Grondwet, weet je nog wel? Die jij zo vaak aanhaalt als het je van pas komt. Je bent een leugenaar.

  5. homefront

   ernestje beticht DDS-ers van racisme

   1. vandaag

    ach de stront vlek beticht bijna iedereen hier van fascisme , racisme en discriminatie terwijl hij zelf de grootste fascist is.

    Een hersenloze linkse tról waardoor inhoud altijd ontbreekt bij de hufter
    Geen discussie mogelijk met dat ongedierte

  6. Loelap

   Kwalijke insinuaties Ernest Stern. Het is duidelijk dat u het bent die huidskleur ziet.
   U bent hier de racist.

  7. evil knievel

   Airfryer,Sultana,kuzu,van Doorn(blank),die m0ng00l die vroeger onze racistische hoofdpiet speelde (blank),de hakbar gillende sl8ers van recentelijk & verleden,Ernest sterretje(?)& co + al die andere sLinksmarcherende fruitgebakjes vind ik ook niet echt om naar huis te schrijven! 😄

  8. Forlan

   Grrr.

   Hoewel er vast zwakzinnigen zijn die hem wél op zijn huidskleur beoordelen denk ik dat 99% hier hem gewoon op zijn gedrag heeft beoordeeld.

   1. homefront

    Precies..+++

   2. Ned

    Ja het aantal mensen die werkelijk racistisch loopt te doen tegen Akwasi is klein, maar blijkbaar staat zeggen dat hij een klootzak is wegens zijn uitspraken en gedrag gelijk aan hem beoordelen op zijn huidskleur.

 5. HD

  Dat zou hij wel moeten doen

 6. Dolph Thans

  Hij lijkt mij een gemoedelijke gozert. Hij is wat gehaast en gefocust op eigen gelijk, maar trappen e.d. geloof ik niet in. Grootspraak. Als hij wat fine tuned, en rustiger wordt, dan zou hij de politiek in moeten.

  1. vandaag

   plaats zat bij denk of bij1 , hopen op een restzeteltje

  2. evil knievel

   A-Dolphje toch!🙈😄
   Je wordt met elk plempsel grappiger!🤪🤣

 7. Vogel

  Waarom krijgt deze wandelende drol. Nog een podium. Jinek heeft dit helemaal niet nodig.
  En doodleuk spreken over een omroep zwart, alsof dit geen rassisme is. Nee men moet geen aandacht meer geven aan deze wandelende hoop stront (woord vertuoos)
  Hopelijk schopt zwarte Piet hem persoonlijk voor zijn kop,
  Of doorzeeft hem met pepernoten

  1. Ernest Stern

   racisme

   1. vandaag

    dank je wel voor de voortreffelijke inhoudelijke reactie stront vlek , niemand kan tegen zoveel inzicht iets inbrengen hufter , echt fantastisch voor een hersenloze taal nazi

 8. ervi

  In godsnaam. Waarom reageert nog iemand nog op de tr@l W-i-m H – -utten?

  1. Linksbuster

   Dat is mij ook een raadsel.

 9. Yoyo

  Achossie wat issie toch slachtoffer.
  Achwassie maar bij moeder thuis gebleven.

  Next, en dooooorrrr!

 10. yellow thread street

  Dit nutteloze figuur is er de oorzaak van dat ik juist steeds meer aversie krijg tegen zwarte personen.
  Ze verschijnen overal op tv, je moet ze in beeld brengen, zelfs in commercials.
  Jammer dat ze hem nog een podium geven, wat heeft hij betekend voor onze economie, ik kan zo snel niks bedenken, het is een ordinaire uitvreter.
  Beter zou het zijn dat ze deze opruier een rubberboot geven met een paar roeispanen.
  Hij zorgt juist voor de vergroting van de tweespalt in ons land, laat hem maar lekker terugroeien naar waar hij thuis hoort.
  Voor ons land is hij zeker niet van toegevoegde waard, hij heeft alleen maar ellende veroorzaakt.

  1. Seneca

   @yellow
   ik ben dikwijls in Z-Afrika geweest en over het algemeen is de lokale bevolking vriendelijk. als het op werken aankomt en men heeft de keuze uit een neger of Indiër, dan kiest men voor de laatste. niet dat er bij Indiërs geen kaf tussen het koren zit maar als het op arbeidsethos en ‘woord houden’ aankomt, dan is de keuze snel gemaakt. dat heeft niets met racisme maar alles met realiteit te maken.

  2. Ned

   Minderheden worden inderdaad “overrepresented” in de media, met name in reclames. Representatie is niet per se slecht maar buiten een overrepresentatie in de criminaliteit hoeven we niet ook een overrepresentatie terug te zien in de media.
   En de grap is, deze minderheden vinden bijna alles nog steeds “te wit”, want ja het is verschrikkelijk dat autochtone Nederlanders blank zijn en dat zij vooralsnog in de verre meerderheid zijn in Nederland.

   Maar ja als je hier als blanke wat over zegt dan word je racist genoemd en wordt er tape over je mond geplakt, want zij mogen hier niet het slachtoffer spelen, het gaat hier niet over hen (nobody cares about you whiteys)- aangezien zij de rol van “onderdrukker” al aangemeten hebben gekregen.

   Daarnaast is Akwasi inderdaad een racist die polarisatie en ik zou zelfs zeggen medeplichtig is aan het aanwakkeren van racisme in Nederland.

 11. polleke67

  Het is altijd de schuld van iemand anders, hij wordt altijd verkeerd begrepen, hij is intelligenter dan alle anders-denkende, hij duldt geen andere afwijkende mening en als het te moeilijk wordt, dan duikt hij in een slachtoffer rol of trekt hij de racisme kaart.
  Wat een vervelende narcistisch mannetje!!!! Onbegrijpelijk dat deze man keer op keer een podium krijgt.

  1. Linksbuster

   Dat hebben ernst en akwalli met elkaar gemeen….goed gezien

 12. Rogerio

  Ik heb géén zin meer om rationeel te reageren op berichten rond Akwasi… het is gewoon een smerige zwarte oproerkraaiende hond.

  1. Jack Flash

   Alleen door slavernij weer in te voeren in NL krijg je ze weer aan het werk.
   😎

 13. Drollevanger

  Ik wil me niet tot de rascisten rekenen, maar ik vind blanke meisjes/mensen een stuk mooier maar ook aantrekkelijker dan een pikzwart menselijk exemplaar.
  Ook vind ik als man, een blond meisje een stuk aantrekkelijker dan een willekeurige man.
  Is dat erg? Ben ik nu een rascist?

 14. Drollevanger

  Nu ik toch bezig ben. Is een verplicht tewerk gestelde,(slaaf) gelukkiger dan een weggelopen vader, die de godganse dag op de bank uit zijn neus zit te vreten, en in de wilde weg kindertjes maakt.
  Ik zet in op de slaaf.

 15. Drollevanger

  Ik meen me te herinneren dat volgens de BELL-curve men in Ghana op een gemiddeld IQ van 70 zat.
  Vandaar al die rare ideen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.