Video! Fidan Ekiz over hypocriete stilte rond onthoofde Samuel Paty: ‘Waar blijft die openlijke geschokte reactie?!’

In een ronduit geweldig segment heeft De Vooravond-presentatrice Fidan Ekiz gisteravond afgerekend met eenieder die onder een steen wacht totdat de ophef rondom de onthoofde docent Samuel Paty weer gaat liggen. Vanuit Nederland niets dan krekelgeluiden, en dat stoort de journaliste geweldig.

Eén van de aardige zaken van talkshow De Vooravond is dat de presentatoren zichzelf politieke meningen toekennen, zonder zich te hoeven wentelen in een al dan niet valse poging om neutraal over te komen. En – uniek voor BNNVARA – durft Fidan op gezette tijden buiten de politiek-correcte, Hilversumse pot te urineren.

Dat deed ze gisteren weer eens op magistrale wijze, toen de onthoofding van de Franse geschiedenisdocent Samuel Paty ter sprake kwam. Ze hield Nederland voor dat ze in Frankrijk massaal de straten zijn opgegaan. In Nederland… overal stilte. Deels begrijpelijk, want corona. Maar de scherpe Fidan: “Je zou online wat kunnen organiseren.”

De stilte van de bevolking was nog niet eens zo hinderlijk als die vanuit de politiek, vond ze: “Vanuit de politiek is het muisstil! Het is Frankrijk, het is om de hoek, en ik vind dat gewoon heel eng.” Dat leidde haar tot de conclusie: “Mensen zijn gewoon bang, mensen zijn bang om te zeggen wat ze vinden en wat ze denken omdat het zomaar kan zijn dat je hoofd eraf wordt gehakt.”

En steviger: “Het zou totaal niet moeten gaan over individuen en gemiereneuk daarover – het zou moeten gaan over ‘hoe pakken we dit aan?’ en ‘wat gaat de politiek eraan doen?’. Fidan heeft wel een paar ideeën over hoeken waar de oorzaak van dit probleem moet worden gezocht: parallelle samenlevingen, buitenlandse financiering en extremistische imams.

De presentatrice betreurt het dat deze kwestie niet de prioriteit heeft, en dat wanneer ze zich uitspreekt ze “massaal bedreigingen” voor haar kiezen krijgt. Fidan: “Dat maakt meer wat los, dat je het veroordeelt, dan dat zo’n onthoofding wat losmaakt. Ik hóóp dat dat de komende tijd verandert.” Hop!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. homefront

  Ja als een donkere man wordt doodgeschoten is de wereld te klein en schreeuwt men moord en racisme, maar als het een aanslag vanuit de islam betreft hoor je niemand, ja een paar verdwaalde moslims

 2. Edjan

  “Je mag wel alles zeggen, maar je HOEFT niet alles te zeggen”. Deze kromspraak is de uitvlucht van het links-mohammedaans-fascistische tuig.

  1. Edjan

   Feitelijk zouden die linkse smeerlappen natuurlijk het liefste een beschaafd applaus laten horen voor die onthoofding: dat zal die populisten leren om hun bek te houden over hun mohammed.

 3. Ernest Stern

  De bewering dat de Publieke Omroep geen ruimte zou geven aan mensen met afwijkende meningen is hiermee in elk geval gelogenstraft.

  1. Vriend

   En Stern weet weer de aandacht af te leiden een zijweggetje in. Zelf heeft hij natuurlijk ook geen geschokte of kwade reactie getoond op de brute moord op Paty. Stel je voor dat je je moslimbroeders zou afvallen en veroordelen…..?!

   1. Steiner

    24/7 zwakzinnige is zo’n misselijkmakend hypocriet ventje,daar kijkt niemand meer van op.

   2. Ernest Stern

    Mijn afschuw over deze misselijkmakende terroristische moord sprak ik hier al eerder uit, goede Vriend. Deze opmerking betrof een ander aspect.

    1. Mogguh

     Dan is Stern het zeker wel eens dat er geen onschuldige moslims bestaan en dat alle moslims derhalve massaal dienen te worden gedeporteerd uit ons vrije Westen, alle moskeeën worden afgebroken en de islam verboden wordt verklaard?

     Zo niet is hij gewoon een moslimfluisteraar die dat schorem de hand boven het hoofd houdt.

     1. Ernest Stern

      Mogguh meent dat alle moslims niet deugen en dienen te worden gedeporteerd. Eerder stelde hij hier voor alle moslims, vrouwen, kinderen, gezinnen, op grond van hun geloofsovertuiging in concentratiekampen op te sluiten

      Met zo’n primitieve barbaar hebben we hier te maken.

     2. Mogguh

      Ik snij geen hoofden af midden op straat Stern, moslims wel, dus wie zijn nu hier de primitieve barbaren, juist, die moslims!

     3. Ernest Stern

      Als éen doorgedraaide moslim dit doet is het ronduit stompzinnig daar alle moslims voor te veroordelen. Die logica volg je ook niet voor Joden of christenen.

     4. Mogguh

      Eèn was dat maar waar, het krioelt wereldwijd van dat ongedierte die dit soort daden plegen, massaal deporteren dus uit de vrije Westerse superieure wereld.

     5. vandaag

      zeg stront vlek geef is wat voorbeelden hufter ,

      quote Ernest Stern 4 minuten geleden
      Als éen doorgedraaide moslim dit doet is het ronduit stompzinnig daar alle moslims voor te veroordelen. Die logica volg je ook niet voor Joden of christenen. end

     6. Ernest Stern

      “zeg stront vlek”

      Is vandaag er vandaag nog aan toegekomen om zijn ondergoed te verschonen?

     7. vandaag

      je mist de voorbeelden in je gewauwel stront vlek

  2. henkie

   Standaard beleid van NPO is dissonante nieuws 1 maal (kort of verdraaid) te brengen en dan te begraven. Zo zijn ze altijd ingedekt.

   Zo kunnen ze mevrouw Ekiz ook niet meer ontslaan of geheel monddood maken; dat is niet uit te leggen.

   1. henkie

    Misschien hoopt de NPO stilletjes dat ook zij een koppie kleiner wordt gemaakt door hun achterban/voetvolk, zou mij net verbazen.

 4. Eppo123

  Inderdaad weer een voorbeeld van selectieve verontwaardiging. Waarom geen acties als Critical Against Islam Live Matters? Protesteren zit bij bepaalde mensen wel en bij bepaalde mensen niet in de genen. Ook deze keer gaan niet verder dan Je suis Samuel. Straks is het Je suis Piet, je suis Klaas etc. Er komen nog honderden van dit soort slachtoffers, omdat wij die geradicaliseerde idoten maar binnen blijven halen en hun terreur laten plegen. En wij maar thee drinken. Recentelijk hadden wij weer te maken met zo’n fijne 16-jarige Marokaanse asielzoeker. Onze staatssecretaris komt niet in gesprek met Marokko om kansloze terug te nemen. Marokko heeft schijt aan ons, wij moeten schijt aan Marokko hebben.

 5. Blondie

  26 Oktober is het over en sluiten voor De Vooravond, dus Fidan Ekiz heeft één keer de waarheid mogen vertellen.
  Terug in je mandje Fidan.
  De NPO is Links dat was de afspraak.

 6. Drostemannetje

  Fidan is een lichtpuntje bij de NPO. Voor de rest zijn het lafbekken. Maar wees gerust. Als het zover is, de islam maakt geen onderscheid tussen links of rechts.

 7. Drollevanger

  Dit komt allemaal omdat we een ideologie hebben binnengehaald(islam) die niet en nooit zal corresponderen met onze manier van denken. Via het christelijke gebod “Hebt uw naaste lief als uzelven” hebben we een gedachtengoed omarmt waar het grootste gebod is onthoofd afvalligen en Heidenen.
  Hoe vromer een moslim is hoe meer hij bovengenoemde koran-wetten strikt zal onderhouden.
  Dus een vrome christen zal de Barmhartige Samaritaan gaan uithangen en een moslim die naar zijn koran leeft en handelt, zal leraren onthoofden. Altijd.
  Dit kan men waarnemen op landenschaal. Er bestaat niet 1 land op de wereld dat het islam geloof aanhangt, waar ongelovigen niet als een derderangsburger worden gezien en worden behandeld.
  Dus beste links mens, haal je hoofd uit het woestijnzand en wordt eindelijk wakker.
  Nooit zal een slang(wolf) met een konijn(schaap) vredig samenleven.

 8. Drollevanger

  Mijn moeder ging eens met een soort nostalgisch gezelschap naar Java.
  Daar verbleef ze in een deel van de stad op een heuvel, dat hoofdzakelijk werd bewoond door christenen. Veel mensen hadden een eigen generator voor als de stroom uitviel, wat steeds weer gebeurde.
  Bij een zogenaamde stroomstoring kon ze vanaf die heuvel waarnemen dat steeds die stroomstoringen zich beperkten tot het christelijke deel van de stad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.