Volledige lockdown ‘om corona te bestrijden’ is totale gekte

Zondagavond werd bekend dat het kabinet deze week waarschijnlijk een volledige lockdown aankondigt als een afvlakking van het aantal nieuwe coronabesmettingen uitblijft. De Telegraaf kwam als eerste met dit nieuws. De krant baseert zich op verschillende “bronnen” rond het kabinet.

Een “ingewijde” zegt, “we staan nu echt op een kruispunt.” Of de maatregelen van de afgelopen weken hebben effect en zorgen voor afvlakking, of het kabinet gaat verder dan ooit.

Dit is totaal geschift. Eerder deze maand tweette Kamerlid Wybren van Haga van Forum voor Democratie (daar is hij tegenwoordig lid van) dat het nieuwe Chinese coronavirus volgens de WHO (World Health Organisation) een Infection Fatality Rate (sterftecijfer) heeft van ongeveer 0,23%. Dat cijfer is weliswaar iets hoger dan de griep, maar niet veel hoger. En bij mensen onder de 70 jaar oud is het sterftecijfer nóg veel lager.

Let wel, het onderzoek naar de IFR is gedaan door wetenschapper John P.A. Ioannidis van Stanford University en één van de meest gerespecteerde wetenschappers op het gebied van epidemiologie ter wereld. Dit is niet een “complotwappie” zonder “kennis van zaken,” die zomaar afgeschreven kan worden. Nee, dit is misschien wel dé grootste expert… waar dan ook. En die concludeert dat de IFR van dit virus maar iets hoger is dan die van de griep.

Als je dat begrijpt is het totaal gestoord dat er zelfs maar overwogen wordt om een volledige lockdown in te voeren. Het kabinet had de afgelopen maanden de zorg moeten opschalen om ervoor te zorgen dat ziekenhuizen coronapatiënten konden opnemen. De bezuinigingen van de afgelopen jaren hadden teruggedraaid moeten worden. Ontslagen personeel had verwelkomd moeten worden, gepensioneerden ook, etc.

Een totale lockdown is totaal onverantwoord. Als het kabinet dit doet zal de economische, psychologische en zelfs lichamelijke schade ongehoord zijn. Tienduizenden bedrijven vallen dan om. Duizenden en duizenden en duizenden mensen worden werkloos. De economie zal totaal in elkaar storten. Depressiviteit en verslavingen zullen hand over hand toenemen.

Een totale lockdown is verschrikkelijk. Als het nieuwe coronavirus nou zo dodelijk was als ebola, soit. Maar we hebben het verdomme over een virus dat volgens onderzoek van Prof. Ioannidis eerder een Griep 2.0 is dan iets anders.

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Petrazoveel

  Er zijn al zoveel domme maatregelen genomen dat het kabinet maar 2 dingen kan doen:

  1. Nog dommere maatregelen nemen
  2. Toegeven dat Covid19 lang niet zo erg is als gedacht en maatregelen afbouwen.

  Ik zet m’n centen in op 1.

  1. Adriaen van Bergen

   Alle partijen die de spoedwet goedkeuren zijn schuldig aan dit waanzinnige beleid.

  2. EmmerZ

   Goed gezegd Petra! Mijn centen ook op #1: Nog drakonischere interventies uitvoeren.

 2. Heras

  Wat een schoften zijn het toch.
  Alle wetenschappers en vele mensen weten inmiddels dat de pcr testen niet deugen.
  Een hele samenleving wordt kapot gemaakt. Gewoon crimineel; ik heb er geen woorden voor.

 3. RPML

  Twee beroepsgroepen die hun verantwoordelijkheid ontlopen: politici en medici, en ze gaan over lijken, dat blijkt wel. Niet verantwoordelijk voor de oorzaak, niet verantwoordelijk voor het gevolg.

  De totale lockdown komt er overigens niet, achter de coulissen is in de veiligheidregio’s de pleuris uitgebroken omdat het niet te handhaven is door personeelsgebrek, men is bang voor anarchie. Zo heeft een tekort aan personeel toch nog een voordeel.

  1. ZWEEDSE K0K

   Twee beroepsgroepen die hun verantwoordelijkheid ontlopen: politici en medici,
   Ze gaan over lijken, dat blijkt wel.
   Niet verantwoordelijk voor de oorzaak, niet verantwoordelijk voor het gevolg.

   Medici, ontlopen hun verantwoordelijkheid,gaan over lijken.

   Van mij mag RPML een spuitje krijgen van dezelfde medici, krijgt hij toch een keer gelijk.

   1. RPML

    Je domme frietologen-gezwets begint pijnlijke vormen aan te nemen als zelfs medici de vinger op dezelfde plek leggen als waar ik ze leg:

    h++p://www.janbhommel.com/post/brief-van-een-boze-en-verdrietige-huisarts

  2. Ernest Stern

   “politici en medici, en ze gaan over lijken, dat blijkt wel.”

   Ik hoop dat psychische hulp voor RPML direct beschikbaar zal zijn.

   1. Hardline

    Domme Ernst,zoek eerst zelf hulp. Zijn we voorlopig van je inhoudsloze onzin af.
    Ernst is iemand van de pot verwijt de ketel/
    Kleutertje kan het niet verkroppen dat hij af is gegaan als een gieter. Komt nu met infantiele opmerkingen. Helaas is hij zo verschrikkelijk in de war, dat hij dit niet eens doorheeft.

    Hij zal ongetwijfeld hulp krijgen van de sleetse cock, ook zo’n ontzettend achterbakse en hypocriete kleuter, die niet tegen zijn verlies kan.

   2. Banne de Booyer

    Ja, mr Stern. Door wannabe GGZ-psychologen die niet voldoen aan de basiseisen en aanklooien. Lieve Mona uit de storry was vele malen effectiever.

   3. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
    Debatteren met hem is niet mogelijk.
    Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

   4. FreeThinker

    Ah Ernest Stern, de bruikbare idioot.

 4. Cycle25

  Mij een raadsel waarom burgers meewerken…

  Waar doel je naar toe Michael ? Wil je dat burgers Den Haag gaan bestormen ?

  1. RPML

   2 miljoen ambtenaren houden zich koest omdat ze lekker doorbetaald krijgen en morgen hun baantje ook nog wel hebben, maar de andere 15 miljoen die lijden onder deze waanzin komen wel degelijk in verzet als er geen snel einde komt aan deze geseling omwille van een stevig griepvirus. Doelwit: RIVM, media en politiek.

 5. Banne de Booyer

  Prima, tot er WEER een celebrity of hoogwaerdigheids bekleder door het beeld loopt alsof er niets aan de hand is. Worden we weer even op de feiten gedrukt. Double Standard.

 6. Bolland

  Mij ook maar media doen hun werk grondig, heel grondig

 7. Bolland

  Ook blijkt oppositie totaal ongeschikt, moeten hameren op mortaliteitcijfer, maar vooral op alle ellende die afgeschaalde zorg met zich meeneemt, zowel op geestelijk als op lichamelijk gebied.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.