shutterstock 1458637079

Vrijetijdssector vreest economische rampspoed - wil gesprek met Rutte: 'We moeten lockdowns voorkomen'

Geen categorieokt 12 2020, 8:00
Als er opnieuw een algehele lockdown komt dan vreest de vrijetijdssector het ergste. Economisch zullen de gevolgen rampzalig zijn, daarom hebben ze een brandbrief geschreven aan premier Rutte. Zij willen graag 'coronaregels op maat'. Het liefst willen vertegenwoordigers van de sector zo snel mogelijk een gesprek met Rutte inplannen.
De brandbrief is door zes topmannen van koepelorganisaties voor de vrijetijdssector getekend. Ze hopen op deze manier de aandacht te kunnen trekken van politici in Den Haag. Ze zijn niet tegen de gekozen coronaregels van de overheid, ze willen alleen dat het plan van de overheid zo wordt gemaakt dat het kan rekenen op meer steun vanuit de samenleving.
Een tweede golf zou rampzalig zijn voor de sector, en alles lijkt erop dat de tweede golf net zo erg gaat worden als de eerste golf - ook economisch dus. Een van de topmannen pleit dan ook voor meer maatwerk dit keer.

„We moeten proberen grootschalige lockdowns te voorkomen, omdat die zo zwaar drukken op gemeenschappen, de samenleving, op alles”

„De uitwerking van het huidige pakket aan maatregelen varieert niet alleen tussen veiligheidsregio’s, maar ook binnen veiligheidsregio’s zijn verschillen”

Zoals zo vaak deze crisis wordt een sector in zijn geheel benadeeld omdat er geen maatwerk wordt geleverd. Het kabinet kiest voor generieke maatregelen, en ook de veiligheidsregio's leveren weinig maatwerk. Dit tot frustratie van meerdere sectoren.

„We worden te makkelijk en ongefundeerd onder een generieke norm van 30 of 60 personen geschaard. Er is daarin vanuit onze gehele achterban, van filmtheater tot poppodium en van arcadehal tot schouwburg, behoefte aan een aanpak op maat.”

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten