Wit-Rusland voegt daad bij het woord: schopt alle buitenlandse journalisten het land uit om Europese sancties

De Wit-Russische regering heeft vandaag alle accreditaties van alle buitenlandse journalisten ingetrokken. Ze moeten het land nu verplicht verlaten als tegenreactie op de Europese sancties die ook vandaag zijn ingevoerd. Wit-Rusland gaat dus praktisch op zwart voor de buitenwereld.
Wit-Rusland laat het trouwens niet bij alleen journalisten. Ook bepaalde diplomaten uit de EU zijn niet meer welkom en het eigen ambassade-personeel wordt ook teruggeroepen.

De Europese lidstaten zijn trouwens niet de enige die sancties hebben ingevoerd, de VS, het VK en Canada hebben hetzelfde gedaan. Het lijkt er nu dus op dat het westen dat land juist in de armen van Rusland drijft. Niet alleen vanwege de sancties, maar ook vanwege het feit dat er straks van alles kan gebeuren in de straten van Minsk, zonder dat we dat dus te zien zullen krijgen.

Hartstikke leuk dus, die sancties, maar dit lijkt mij niet helemaal het gewenste effect. Dagelijks gaan er nu duizenden mensen de straat op en treedt de politie daar al hard tegen op. Als er straks helemaal geen zicht meer op is, dan vrees ik het ergste voor die mensen. En dan denk ik niet dat de EU ineens staat te popelen om ze uit de brand te helpen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. pasco

  In Wit-Rusland vindt je géén demonstrerende, opruiende, anti-blank racistische negroïde groeperingen te vinden, er verblijven daar ook geen potverterende nepvluchtelingen!
  Het is niet allemaal kommer en kwel aldaar, elk land heeft zijn eigen problematiek!

 2. RvdBe

  Laat die wit Russen het lekker zelf uitzoeken, die hebben geen behoefte aan een eu met hun sancties en commentaar om uiteindelijk met de staart tussen de benen de kuierlatten te nemen.

 3. Blondie

  Zonder poespas.

  Weg met die bemoeiallen.

  Ga naar je eigen land.

  1. wesley benley

   Ja hoor. Schaf alle journalisten, fotografen en waarnemers maar af.

   1. Fascal

    Bloem- grafkist

    1. wesley benley

     Vandaag, fascal & Homefront

     1. Fascal

      Graf- bloemkist

     2. wesley benley

      Het Cocktail-trio

   2. Blondie

    Is voor Nederland ook een goed idee.

 4. Cootje

  Misschien kan Verhofstadt en van Baalen nog redding brengen , geef ze een podium in een stad en ze gaan los , een ruggengraat hebben ze niet dus er valt niets te breken

 5. ervi

  Dus Belarus laat zich de wet niet voorschrijven door de EU.
  Wat is het probleem?

  1. vandaag

   timmerfrans verschijnt straks wel op barricaden , de EU staat achter u om vervolgens direct in zijn vliegtuigje te vluchten

   1. Banne de Booyer

    Met een dictator weet men tenminste waar het aan toe is. Niet zoals de valse spelletjes die de ‘lijders’ van de eu vaak spelen achter de rug van de burgers om. Nu ook staat de EU te blaffen als een tandeloos schoothondje te blaffen tegeb de woeste russische beer. Kansloos. Als het escaleert dan smeken de linkse smurfen om trump en zijn opgefriste krijgsmacht, dan wel! Dan is mr president ineens de grote held.

 6. henkie

  Een handje vol demonstranten.
  Een paar vrouwen als oppositie, zelfverklaarde winnaars van de verkiezingen.
  Pro westerse standpunten, anti Rusland.

  Ziedaar de legitimatie voor acties tot regime change.

  Minsk heeft meer dan 2 miljoen inwoners, deze zie je niet op straat.

 7. rexm

  Sjoerd van de D66 mag ook niet meer naar wit en Rusland, staat ook op de zwarte lijst.
  Waarom worden er geen sancties tegen Turkije genomen aangaande Cyprus, o ja, dan stuurt Erdogan de zogenaamde vluchtelingen op ons dak, chantage dus, maar dat wordt niet vernoemd op de staats televisie.
  Ja, van de EU moeten we het hebben, wat een stelletje dutsen.

 8. Florissa

  Die hier niet in de maat lopen noemen ze populisten,en worden ook geboycot,
  zoveel verschil is er niet .

 9. Timber

  Waarom sancties tegen Belarus weinig zin hebben:
  – Om als Belarussisch bedrijf te exporteren naar de EU, moet je vaak voldoen aan EN normen van de EU. Blijft over een groep grondstoffen, die Belarus wel kan/kon exporteren naar de EU. Dat is een kleine groep producten.

  – We mogen aannemen, dat deze groep producten hun weg zullen vinden naar Rusland of via Rusland/Baltische staten toch hierheen komt.

  – Sancties tegen Rusland heeft alleen, maar geleid tot een sterk onafhankelijk Rusland.
  Over enkele jaren zal Rusland 1 van de grootste Agro exporteurs zijn in
  = Graan. Is al 1 van de grootste producenten van de wereld.
  = Vlees. Export naar China is al opgang gekomen in kip en varken
  = Groenten en Fruit uit kasbouw. Zelfs in hartje Siberië wordt in de winter groenten en fruit verbouwd. Appel oogst in Siberie was top dit jaar !!!
  = Kaas. Franse kazen worden al na gemaakt in Rusland. Schijnen goed van smaak te zijn.

  Belarus heeft zeer veel open grasvlakte en zijn uitstekend voor landbouw producten. Maar in het verleden werd er weinig mee gedaan. Eventueel omschakelen naar intensive agro productie ligt dan ook voor het verschiet. Komt nog het voordeel van de wisselkoers tussen Belarus en Rusland , waardoor export niet moeilijk zal zijn.

  Al deze sancties zal leiden, dat de EU de grootste handelsverliezer zal worden. Waardoor we wel hun grondstoffen kopen, maar zij niks van ons nodig hebben!

  Aangaande Sasja:
  Waarom nu sancties tegen Sasja. Dit hadden ze al 10 jaar geleden kunnen doen. Toen was hij ook slecht bezig met het volk.
  De opmerking het recht tot zelfbeschikking vanuit de EU:
  – Krim, conform de afspraken gemaakt naar aanleiding van Joegoslavië.
  – Catalonië, conform de afspraken gemaakt naar aanleiding van Joegoslavië. Maar Spanje erkend het niet.
  – Schotland. Worden al jaren misleid. Een nieuw referendum zal leiden tot splitsing van UK.
  Hebben deze groepen dan geen recht op zelfbeschikking!?

 10. Rickie

  Hallo
  Dat buitenlandse journalisten worden weggestuurd uit Belarus betekent niet dat er geen communicatie is en dat daardoor belarus richting Rusland word geduwd. Ik heb elke dag contact met vrienden daar en ze weten via andere Channels exact wat er gebeurt en daar heeft lukashenko geen enkele invloed op.

 11. A-BBa

  Tsja. Je kunt niet eerst sancties opleggen en daarna beledigd zijn dat het land tegenmaatregelen gaat nemen. Allemaal leuk: sancties opleggen, journalisten eruit gooien. Maar het veranderd niets aan de situatie daar. Laat ze het maar allemaal zelf oplossen anders komen er dadelijk 10.000 deze kant op die dan ook nog binnen drie maanden een woning moeten krijgen op kosten van de belastingbetaler.

 12. Sabreur

  Zouden ze in Brussel nu ‘geschokt’ zijn van deze maatregel?

  Tja, wie oorlogstaal hanteert, moet oorlogsmaatregelen durven incasseren.
  Ze denken natuurlijk dat ze met de EU een verenigd blok kunnen vormen tegen (Wit-)Rusland, maar als puntje bij paaltje komt, dan is de EU net zo verdeeld als voormalig Joegoslavië.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.