Aboutaleb uit kritiek op hypocriete kabinet: ‘Ze wilden Black Friday niet verbieden

De 25 burgemeesters in het Veiligheidsberaad vroegen het kabinet om een verbod op Black Friday. Het kabinet weigerde dit en legden volgens Rotterdamse burgemeester Aboutaleb de verantwoordelijkheid neer bij de burgemeesters.

Aboutaleb snijdt een belangrijk probleem aan bij dit kabinet, namelijk de angst voor verantwoordelijkheid. Bij iedere maatregel moet zij eerst onderzocht hebben of er wel voldoende draagvlak is onder de bevolking en zodra die maatregelen niet uitpakken zoals zij hadden verwacht, dan mogen de burgemeesters de klappen vangen door wél op te treden. Echt ontzettend zwak.

Het moet voor veel horeca-ondernemers toch ook niet te verkroppen zijn dat er complete mensenmassa’s de winkels platlopen, terwijl zij zich in allerlei bochten moeten wringen om nog een beetje omzet te kunnen creëren? En zelfs dan lopen ze nog het risico op een flinke boete!

Die burgemeesters voelen de bui ook wel hangen als zij onafhankelijk van elkaar extra maatregelen gaan introduceren om de boel nog een beetje te beteugelen. Zij krijgen dan een stortvloed aan kritiek over zich heen van zowel de ondernemer als de consument. Natuurlijk was het dan beter geweest als het kabinet gewoon de knoop had doorgehakt. Dat hadden ze ook moeten doen, want al hun coronaregels zijn er juist op gericht om zoveel mogelijk contactmomenten te voorkomen. Dat wordt met zo’n Black Friday compleet tenietgedaan.

En dan zul je straks zien dat ‘we’ ons met z’n allen hebben misdragen en ‘we’ ons diep moeten schamen, puur en alleen omdat de coronacijfers weer de pan uitrijzen. Als je een gefrustreerde bevolking nog verder in de gordijnen wil jagen dan moet je vooral zoiets doen. En ik zie het ze straks nog doen ook terwijl oud en nieuw eraan komt. Volgens mij gaat dit straks echt gruwelijk mis, want die frustratie zal worden gekanaliseerd via vandalisme met vuurwerk, waar ook agenten en hulpverleners de dupe van zullen worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. vandaag

  marokkaanse beroeps fascist.

  Gewend om alles te verbieden. Donder op met je corona idioterie ! Waar zijn de influenza patienten gebleven mafklapper ?

 2. 56RdK

  Ach, na tien jaar afbraak dankzij ondere andere die PvdA en die VVD had Abou toch beter kunnen weten.

 3. 56RdK

  Afbraak ja, want zo is vandaag bekend geworden vertrekt Unilever uit Nederland naar ….. Engeland!
  Ja, die Britten waren zo gek nog niet met hun exit! Zij worden geheid de lachende derde.

  En dit land, zakt weg nog meer weg in het moeras van de waanzin der EU, inclusie, diversiteit en islam!

  1. henkie

   @ 56RdK

   De VK worden inderdaad de lachende 3de, daar heb je helemaal gelijk in.

   Maar de EU en hun nieuwe bondgenoot Biden zullen er alles aan proberen te doen om ze te laten lachen ‘als en boer die kiespijn heeft”.

   Biden heeft zijn eerste chantage dreigement al geuit;

   Als het VK de “afgrijzelijke brutaliteit” heeft om Brexit met NO deal te doen, dan hoeft het VK niet te rekenen op een gunstige bilaterale afspraak met de VS.

   1. vandaag

    biden is een hork die veel onheil gaat betekenen in de wereld

  2. ZWEEDSE K0K

   56RdK onthult: want zo is vandaag bekend geworden vertrekt Unilever uit Nederland naar ….. Engeland!

   Waarom weten 56RdK dat nu pas?
   Oh, natuurlijk, alleen betrouwbare media volgt hij/zij/het.

 4. Tom Bombadil

  Burger uit kritiek op burgemeesters: ongekozen ‘burgervaders’ roepen verder op tot aanscherping van onwettige, dictatoriale en wetenschappelijk achterhaalde maatregelen om de chinese griep tot een halt te roepen.
  ………………

 5. Blondie

  Dit Linkse Rutte Kartel, kruipt weg voor iedere verantwoordelijkheid.

  Een ballen club die zijn weerga niet kent, kom op Rutte nu is Wilders weer aan de beurt.

  Rutte is een ruggengraat loze MP, de slechtste van na de tweede wereldoorlog.

  RUTTUP en NEXIT.

  1. Steven Opti

   Helemaal mee eens Blondie.

 6. josveraart

  MACHTSWELLUSTELINGEN DIE ONGKOZEN BURGERMEESTERS

 7. JochemX

  Iets netter en dus zonder gescheld: het kabinet heeft wel degelijk de knoop doorgehakt. Black Friday is inderdaad niet verboden. Burgemeesters zijn meestal juridisch onderlegd en van biowetenschappen hebben ze geen kaas gegeten. Mensen verlaat je hokken en ga lekker naar buiten, u loopt daarbij nauwelijks risico. Wel opletten want het verkeer blijft gevaarlijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.