Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra veegt de vloer aan met Twan Huys: ‘NL’se media halen uitspraken altijd uit de context’

Het was heerlijk om te zien: ambassadeur Pete Hoekstra veegde zondag werkelijk op schitterende wijze de vloer aan met Twan Huys. De Buitenhof presentator viel Hoekstra aan vanwege uitspraken van Donald Trump. Hoekstra liet dat niet gebeuren. “Dit ben ik wel gewend van de Nederlandse media,” aldus Hoekstra, “ze halen uitspraken uit hun verband en geven die verkeerd weer.”

Kijk en geniet:

Huys viel Hoekstra aan omdat president Donald Trump terecht gezegd had dat Amerikaanse artsen meer geld betaald krijgen als ze op het sterfteformulier aangeven dat een patiënt overleden is aan COVID-19 dan aan een andere ziekte (of oorzaak). Dat is natuurlijk zorgelijk omdat het artsen een zeer goede financiële reden geeft om creatief om te gaan met het sterftecijfer.

Maar dat mag Trump niet zeggen van Huys. Boehoe! Fout, fout!

Hoekstra was daar gelukkig niet van onder de indruk. “We moeten oppassen,” aldus de ambassadeur. “En dit ben ik wel gewend van de Nederlandse media. Ze halen uitspraken uit hun verband en geven die verkeerd weer.”

Op dat moment werd hij natuurlijk onderbroken door Huys, want die kon niet tolereren dat hij tegengesproken werd. “Laat me even uitpraten,” reageerde Hoekstra onmiddellijk. “Ik ben het ook gewend dat jullie me onderbreken en woorden in de mond leggen. Dat is ronduit oneerlijk.”

Maar de feiten zijn duidelijk. “Onder Medicare, waarmee we de artsen betalen voor de zorg voor oudere mensen, is uitgebreid vastgesteld waarvoor ze precies welk bedrag betaald krijgen. Als een arts aangekruist heeft dat iemand aan Covid is overleden krijgt hij meer betaald dan wanneer de patiënt aan iets anders overleden is. Hij geeft artsen niet de schuld, maar hij legt gewoon uit hoe het systeem werkt.” Punt.

Zo. Lekker om te zien. Kan iemand die man een medaille geven?

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. vandaag

  De waarheid kan pijn doen bij zo een links correcte ouweh0er

  het blijft de waarheid , ctrl-c , ctrl-v , net zoals bij DDS door de deugmenschen met hun bull shit

 2. Beukman

  Dit is wat Donald zegt:
  You know, our doctors get more money if somebody dies from COVID. You know that right? I mean, our doctors are very smart people. So what they do is they say, ‘I’m sorry, but, you know, everybody dies of COVID.

  Dat is een schandalige suggestie dat dokters sjoemelen met de cijfers om meer geld te verdienen.
  Waarom doet ie dat? Om zijn eigen straatje schoon te vegen. Het is ook gewoon niet waar:
  apnews.com/article/election-2020-ap-fact-check-joe-biden-donald-trump-pandemics-8b8d58ebe1735405487a5de7bf88bf0c

  Donald heeft de laatste vier jaar zo’n 15 keer beloofd dat hij binnen een paar weken zou komen met een plan voor de gezondheidszorg dat Obamacare kan vervangen. Het is er nog steeds niet.
  De man is zo ziek dat hij middenin een epidemie de strohalm afbreekt waar honderdduizenden mensen zich aan vastklampten, en er niets voor teruggeeft – ondanks dat hij dit al 15 keer heeft beloofd.

  twitter.com/ProjectLincoln/status/1319456023040540673

  1. vandaag

   domme tr0l beukhol denkt dat het artikle over Trump gaat 😂🤣😂🤣😂🤣

   Het artikel gaat OVER Twan Huys en Pete Hoekstra domme jongen

   ENZ !

  2. Logica

   Suggestie mag jij vinden. Het feit blijft staan. Het werkt valsheid in geschrifte natuurlijk wel in de hand. Veel mensen gaan dood met corona, niet aan corona. Dat is echt een klein deel.

 3. plakband

  Twan Huys is een dweil.
  Daar kun je heel goed de vloer mee aanvegen.
  Jammer alleen dat het een heel dure dweil is.

  En jawel, op kosten van de belastingbetaler.

  1. vandaag

   tja , 4 x correct , u gaat door voor de ijskast ? 😂

  2. AS210854

   🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂👍👍👍👍👍👍

 4. Bunky01

  Met zo’n manier van declareren en belonen werkt op z’n minst de verleiding van te veel declareren in de hand. En je kunt er vergif op innemen dat dit ook wordt gedaan. Dat pres Trump dit aan de kaak stelt vind ik dan ook meer dan normaal. De notoire Trump hater Huys loopt hier in zijn eigen val. Goed gedaan Hoekstra !

 5. LifeBuddy

  ””NL’se media halen uitspraken altijd uit de context””. JAAH, kijk maar bij JOOP, daar schrijven ze , zwaarbewapende Trump aanhangers stoppen de [”boden” ernestje] bus. Het enige wat je ziet zijn Vlaggen, waar ze de biden bus mee onthalen. Het enige wat joop kan is Geraffineerde Nep Propaganda de wereld inslingeren. kots

  1. Beukman

   “Onthalen”, @Levenslichaam? De mensen in die bus werden geïntimideerd, Trumpers bumperkleefden de bus wat tot levensgevaarlijke situaties leidde, de bus werd gedwongen om af te remmen omdat deze Trumpsupporters probeerden hem van de weg af te rijden, een auto van een Biden-staffer werd geraakt, en een deel van de campagne in Texas moest worden stopgezet.
   Wat doet Trump vervolgens? Die geeft Biden de schuld.

   youtube.com/watch?v=2B30zHE7DJ0

   1. Ernest Stern

    Ik vrees dat dit een voorproefje is van het geweld dat de Trump-aanhang na verkiezingsdag op grotere schaal zal uitoefenen.

    1. Beukman

     Inmiddels is duidelijk dat ook op andere plekken, oa in Virginia en Georgia, Trumpmilities dusdanig intimiderend zijn geweest dat Bidencampaigners de boel hebben moeten afblazen. More to come, no doubt.

     Stel je toch eens voor dat agressieve Rutte-aanhangers het Baudet onmogelijk maakten om campagne te voeren, en dat Rutte vervolgens de schuld gaf aan Baudet.

   2. LifeBuddy

    De bus werd gedwongen om af te remmen omdat de bus verkeerslichten naderden. Op de snelweg heeft de bus Niet stilgestaan, anders moet je dat filmje maar sturen. Wat je wel zag is dat de bus Twee rijbanen gebruikt wat wettelijk verboden is. Wat je ook zag is dat de witte [boden ernestje] auto van biden de Trump truck die normaal op de baan rijd , van de weg af wil duwen. Het enige wat de Trump truck fout doet is Geen afstand houden, daar zou hij van mij een bon voor krijgen. Intimideren moet je ook maar een filmpje van sturen, want dat is nergens waar te nemen.

    1. Beukman

     Nog maar een keer dan:

     youtube.com/watch?v=2B30zHE7DJ0

     De bus werd dwars door Texas heen “geëscorteerd” door bumperklevende en toeterende Trumpaanhangers, die de bus op een bepaald moment zelfs van de wrg probeerden te rijden. De auto van een van de campagnevoerders werd geraakt en beschadigd door een Trumpfan. Een deel van de campagne in Texas moest worden afgeblazen. Dat doen ze echt niet voor niets.
     Trump gaf later Biden de schuld, zoals hij iedereen overal de schuld van geeft.

     Inmiddels zijn andere incindenten gemeld waarbij Trumpmilities de campagne van Biden verstoorden.

     1. LifeBuddy

      Dan moet je zelf nog maar een keer GOED kijken, want dat is in dat filmpje helemaal niet van te zien. Je bent gewoon sLinkse Geraffineerde Nep Propaganda de wereld aan het insturen. Je bent gewoon de tweeling broer van twan luys en ze moeten je gewoon Bannen binnen DDS.

   3. Seneca

    @beuk
    artsen zijn geen mensen met hun luimen, wensen en lusten. artsen zijn engelen en zijn niet gevoelig voor geld. democraten zijn ook geen mensen met luimen, wensen en lusten. democraten zijn engelen en niet gevoelig voor macht, geld en corruptie.
    aanhangers van Trump zijn de baarlijke duivels in eigen persoon. dit is wat je schrijft en in het verleden kon ik je reactie(s) – ondanks dat ik het er niet mee eens was – wel waarderen. de laatste tijd is het peil van je reacties zo onsamenhangend, zo rechtlijnig, het lijkt wel of je oogkleppen ipv een mondkapje draagt.

    1. Beukman

     Nee Seneca, Democraten zijn geen engelen. En ja, verpleegkundigen zijn ook mensen.
     Maar hoe ziek moet een president zijn om te suggereren dat verpleegkundigen er op uit zijn om een slaatje te slaan uit deze pandemie – zonder bewijs?
     Gaat Donald ook beweren dat artsen hetzelfde doen met mensen die zijn overleden aan kanker?

     En vast, er bestaan ook heel lieve Trumpsupporters die geen vlieg kwaad doen. Maar de Trumpmilities zijn tuig.

     1. Seneca

      @beuk
      Trump sprak over artsen, niet over verpleegkundigen. zelfs in de VS, evenals in NL, zijn het artsen die een overlijdensverklaring afgeven en tekenen. verpleegkundigen doen dit niet.

     2. Ernest Stern

      “Trump sprak over artsen, niet over verpleegkundigen. ”

      Dat maakt zijn uitspraak niet minder afschuwelijk.

     3. vandaag

      De inhoudelijke bijdragen van de stront vlek tillen dit blog op een hoger niveau.

 6. Ernest Stern

  Pete Hoekstra is zelf een zieke leugenaar. Hij beweerde in 2016 dat er in Nederland auto’s en politici in brand worden gestoken door militante moslims.
  Het is merkwaardig dat van der Galien dit in zijn artikel niet memoreert.

  ht*ps://www.brainwash.nl/bijdrage/waarom-pete-hoekstra-fundamenteel-ongeschikt-is-om-ambassadeur-te-zijn

  1. NO8D0

   Niemand bekijkt de link naar jouw fakenews 🤣🤣

   1. Ernest Stern

    Als je cognitieve dissonantie tot de uiterste prijs wilt vermijden is dat inderdaad een goede strategie, NO8DO.

    1. vandaag

     De inhoudelijke bijdragen van de stront vlek tillen dit blog op een hoger niveau.

   2. Chalres Bingley

    @ernestje is fakenews.
    @ernestje verspreid dat ook zoveel mogelijk hier op dds met nicks als beukman Heinz brandeboc etc etc

    1. Ernest Stern

     verspreidt

     1. vandaag

      De inhoudelijke bijdragen van de stront vlek tillen dit blog op een hoger niveau.

    2. Henk42

     @chalres @ernestje doet zijn stinkende best de hele dag om hier zijn fakenews te verspreiden met al zijn nicks en alles wat in zijn macht ligt.
     Wat heeft hij na ruim 10 jaar bereikt als tr#l???
     Helemaal niks, het is puur voor zijn zelfvoldoening en gerief.
     Dus met andere woorden hij heeft 10 jaar verkloot van zijn leven puur om geestelijk klaar te komen op het feit dat hij graag zuigt en pest.
     Een old school smeerlapje dus, niks meer niks minder.

     1. Ernest Stern

      “het is puur voor zijn zelfvoldoening en gerief”

      Dat klopt wel, hoewel de seksuele fantasieën die je erop loslaat wellicht jouw projectie zijn. Mijn seksuele plezier ontleen ik niet aan het plaatsen van inhoudelijke bijdragen op een debatblog.

     2. Henk42

      Gerief is een breed begrip in de Nederlandse taal.
      Het is duidelijk dat @ernestje die verre van beheerst.

     3. Ernest Stern

      Dat geldt ook voor de term ‘klaarkomen’ die je gebruikte, Henk?

     4. vandaag

      De inhoudelijke bijdragen van de stront vlek tillen dit blog op een hoger niveau.

 7. LifeBuddy

  Zelfs in NOVA College Tour interviewt twan huys Ayaan Hirsi Ali, waarin hij naderhand stukken uit het gesprek gaat snijden, omdat het Niet ten goede komt van het ultra sLinkse gedrocht. Hoelang worden we nu al met het [Eer]lijke verhaal opgezadeld.

 8. Duckday

  Vele mensen stemmen gewoon op Trump de PRESIDENT die opkomt voor zijn land en MENSEN Hij probeerd de USA weer gezond te maken maar dat is tegen het zere been van de linkse hap en de waarheid mag niet vermeld worden

  1. DubbelZout

   “Hij probeerd de USA weer gezond te maken”

   Ja zeker, 230000 doden and counting…
   Doet ie goed

   1. Oepsie

    Dat is % gezien, minder dan in Nederland! Simpelton!

    1. Ernest Stern

     Ik denk dat je dat verkeerd ziet, Oepsie.

     In de V.S. stierven er 713 mensen per miljoen inwoners aan Covid. In Nederland 434.

     ht*ps://www.worldometers.info/coronavirus/

     1. Beukman

      Ja, maar de epidemie is rounding the corner hoor.
      youtube.com/watch?v=akE9hBslTBA

     2. EvertB

      Trump heeft na acht maanden vrijwel dagelijks ‘rounding the corner speak’ zijn startpunt vele malen gezien. Zou hij wel beseffen dat hier sprake is van een wrange cirkelredenering?

 9. Banne de Booyer

  Zo te lezen zijn er veel respondenten hier op dit forum die ambassadeur Hoekstra wel even een lesje hollands recht door zee mannentaal geleerd hebben als ze twan waren!

 10. Telex

  Ze maken zich in Hilversum drukker om de Amerikaanse politiek, dan om het zieke zooitje in Den Haag. Twan mag weer even blijven van onze centen. Helemaal niets nieuws onder de zon. Er bestaan ook geen door het rijk gesubsidieerde kranten (m.u.v.) de Staatscourant, waarom moeten we dan wel gesubsidieerde omroepen hebben? We betalen onze eigen indoctrinatie. Weg ermee! Hebben we ook geen voedselbanken meer nodig!

  1. Loelap

   Dat viel mij ook op. Maanden is men al bezig met zich druk te maken over de Amerikaanse verkiezingen en Trump. Als je ze hoort praten dan zou je haast denken dat Nederlanders hun stem moeten uitbrengen in de VS.

   1. vandaag

    beukhol en de stront vlek zijn niet wijs

    laster en fake nieuws verspreiden over verkiezingen 6.000 km vederop.
    Het is kennelijk een dagbesteding voor die 2 idioten

 11. Telex

  Zo zout heb ik het nog nooit gegeten wat doen Rutte en de Jonge dan zo goed m.b.t. corona?

  1. Cycle25

   Haha, goed verwoord, de NPO is de zoveelste fake media die in het rijtje Trump-bashers hoort. Elke dag grotere paniekknoppen, dit verlengstuk van de Haagse stront zakt met de dag verder door ’t ijs.

 12. Dippaz

  Die Hoekstra is net zo’n vieze narcist als dat fossiel TRUMP

  1. Lucky Luke

   Hoekstra moet zich rot schamen dat hij geen Nederlands spreekt, hij verloochend zijn afkomst op grove wijze, overigens net als Trump.

 13. Lucky Luke

  Ik ben geen fan van Hoekstra, maar hij heeft wel gelijk als hij zegt dat de nieuwszenders heel vaak uitspraken of nieuws feiten uit hun verband trekken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.